Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (5 έως 11 Ιουλίου)
Το γεγονός του επταημέρου είναι βέβαια η Νέα Σελήνη του Ιουλίου, η οποία γίνεται την Δευτέρα το μεσημέρι και χαρακτηρίζεται ως άκρως «πολιτική».
Πριν όμως «πλεύσουμε» προς αυτήν, νομοτελειακά θα περάσουμε από τον σκόπελο της ενεργοποίηση της προηγούμενης και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτή η «διάβαση» θα γίνει «διά πυρός και σιδήρου». Θυμίζω ότι η εκπνέουσα Νέα Σελήνη του Ιουνίου φέρει έντονα ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, κάτι που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να έχουμε κάποιο σοβαρό κι απρόβλεπτο «ατύχημα» στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ενεργοποίηση του τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Ποσειδώνα, μια όψη που μεταξύ άλλων φέρει τον σπόρο της δολιότητας και των παρασκηνιακών ενεργειών, ενώ δημιουργεί κινδύνους για τους λουομένους. Επειδή όμως στην «φαρέτρα» της έχει πολλά βέλη, καλό είναι να επισημάνω όλες τις λεπτομέρειες της:

Mainstream: Ελιγμός, παραλλαγή. Αποκάλυψη μιας συνομωσίας. Εξόντωση παρασίτων, απεντόμωση, ψεκασμός. Καλλιτεχνικός οργασμός. Χορός, ρυθμός, μουσική. Υδραυλικές ή αποχετευτικές εργασίες. Ψάρεμα. Εναλλακτικές θεραπείες, ιαματικά λουτρά. Ανάληψη μιας «σταυροφορίας». Η δύναμη της πίστης. Ερωτικός αισθησιασμός, φαντασιώσεις που «απογειώνουν».
SOS: Συνομωσία, προδοσία, απιστία. Η κερκόπορτα. Διαρροή υγρών ή αερίων, κίνδυνος έκρηξης. Απειλητικό υγρό στοιχείο, τσουνάμι, ναυάγιο, πνιγμός. Τοξική μόλυνση, ασθένεια. Δήγμα, αλλεργία. Ψυχοπάθεια. «Κυνήγι μαγισσών». Λάθος συναγερμός, λάθη στα οπλικά συστήματα. Πόλεμος κατασκόπων, χημικός πόλεμος. Ναρκοληψία. Θρησκοληψία, ιδεοληψία. Χρήση «ουσιών». Αναταραχή στην Εκκλησία ή τον ιατρικό κλάδο. Ψυχική επίθεση, βασκανία. Ταραγμένος ύπνος, εφιάλτες.»

Επί προσωπικού, το «καμπανάκι» κτυπά άμεσα για όσες και όσους έχουν σημαντικούς γενέθλιους δείκτες κοντά στην 4η και 19η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες).

Όσο για το κλίμα που θα διαμορφωθεί από τη Δευτέρα και μέχρι τις αρχές Αυγούστου, αναμένεται να είναι ασταθές και «ασύμμετρο». Από τη μια πλευρά τονίζεται η συγκρότηση νέων πολιτικών σχηματισμών ή συμμαχιών αλλά από την άλλη ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας διαλυτικής λαίλαπας στους υπάρχοντες πολιτικούς φορείς. Ίσως ξέρετε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχα εκτιμήσει πως η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη θα μπορούσε να «φέρει» εκλογές και από τη στιγμή που ματαιώθηκαν στο παρά πέντε, οι ουρανοί θα... σκαρφιστούν κάτι ανάλογο. Το βέβαιο είναι ότι η ενεργοποίηση του γενέθλιου Ουρανού της Ελλάδος, ο οποίος βρίσκεται στον Υδροχόο και πάνω στο Μεσουράνημα, μπορεί να πριμοδοτήσει ανατροπές, απρόβλεπτες εξελίξεις και μια συνολική αλλαγή πλεύσης.

Παράλληλα στο «μενού» του μήνα περιλαμβάνονται εξτρεμιστικές ενέργειες με «άρωμα» τρομοκρατίας, ενώ αρκετά εμφατικός είναι και ο Κρόνος στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, πριμοδοτώντας «λουκέτα» ή εμπλοκές στις επικοινωνίες-μεταφορές τα ΜΜΕ αλλά και την Παιδεία. Ακόμη, το τετράγωνο του Κρόνου με τη Δήμητρα στον 12ο οίκο θέτει το ζήτημα σκληρών (νομοθετικών ή μη) εξελίξεων σε σχέση με εργασιακά θέματα, παραγωγικές μονάδες, σωφρονιστικά καταστήματα και θεραπευτικά ιδρύματα.
Τέλος, το δίπολο Άρη-Ποσειδώνα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του, οπότε όλα τα Mainstream και SOS της όψης που αναφέρθηκαν παραπάνω, παίρνουν... παράταση μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Ας δούμε όμως όλες τις λεπτομέρειες των όψεων που θα μας επηρεάσουν άμεσα τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από εκεί που είχαμε μείνει.

Την Παρασκευή, ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ουρανό (Καρκίνος-Κριός), ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την επιρροή του πλανήτη των αλλαγών και των ανατροπών (σημειωτέον ότι ακολουθεί και ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό και την αστρική Δήμητρα).

Mainstream: Εγκατάλειψη του παλαιού και φθαρμένου. Αλλαγή, αναθεώρηση. Αντίσταση απέναντι σε περιορισμούς, επανάσταση. Μια θετική ή συμφέρουσα αλλαγή. Έκπληξη, αιφνιδιασμός. Έρευνες, επιστημονικές ανακαλύψεις. Ψυχολογία, Αστρολογία, Κοινωνιολογία. Επιτυχία σε μια δύσκολη αποστολή
SOS: Ο κόσμος... ανάποδα. Βίαιη ανατροπή. «Ασύμμετρες» επιπτώσεις μιας αυθαιρεσίας. Καταπάτηση αρχών, απώλεια κάθε μέτρου, ακρότητες, προκλήσεις. Φασίζουσα νοοτροπία ή συμπεριφορά. Μια δυσάρεστη αλλαγή. Αποτυχία σε μια θεωρητικά εύκολη υπόθεση. Απεργίες, πολιτική αναταραχή.

Το Σάββατο, ο αστρικός Ερμής κάνει σύνοδο με τον τροπικό Άρη (Καρκίνος/Δίδυμοι-Δίδυμοι)
Mainstream: Μια τολμηρή πρωτοβουλία. Άμεση και γρήγορη επίτευξη ενός στόχου. Ταχεία εκμάθηση. Τεχνικές εργασίες. Αθλητικές δραστηριότητες, γυμναστική.
SOS: Ένταση, θυμός, σύγκρουση. Αυθαιρεσία, βίαιη επιβολή. Ατυχήματα, εγκαύματα, πρηξίματα. Οικογενειακή αναστάτωση, κατάλυση ασύλου, εισβολή.

Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Ποσειδώνα (Λέων-Ιχθύες/Υδροχόος).
Mainstream: Χαλάρωση, «ταξίδεμα». Αιθέρια έλαια, υδρομασάζ, αρωματοθεραπεία, ήπια καλλυντικά, βότανα, αφεψήματα. Εξωραϊσμός, διακόσμηση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μια ρομαντική σχέση, μια σχέση από απόσταση. Προσφορά σε πάσχοντες, ανθρωπιστική δράση.
SOS: Απομάκρυνση από ένα αγαπημένο πρόσωπο, ακύρωση μιας συνάντησης. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. φρούδες ελπίδες. Αποπλάνηση, απιστία. Αλλοίωση προϊόντων, μούχλα. Παρασιτισμός, μύκητες.

Την Κυριακή, η αστρική Δήμητρα «κλειδώνει» το τετράγωνο της με τον τροπικό Ουρανό (Λέων/Καρκίνος-Κριός)
Mainstream: Αλλαγή πλαισίου μιας συνεργασίας, αναθεώρηση. Αλλαγή εμφάνισης, υιοθέτηση «εξεζητημένων» αισθητικών επιλογών. Πρωτότυπη παρουσίαση, μια ξεχωριστή παράσταση. Ένα σπάνιο γεγονός. Ανεξαρτητοποίηση, χειραφέτηση.
SOS: Διάσπαση, χωρισμός. Ανταρσία, βίαιη εξέγερση, εξτρεμισμός. Εκτροπή της δημοκρατίας, πραξικόπημα.

Την Δευτέρα, εκτός από την Νέα Σελήνη του Ιουλίου, έχουμε κι ένα τρίγωνο ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Ουρανό (Λέων-Κριός).

Mainstream: Ροπή στη διαφορετικότητα. Ανανέωση, φρεσκάρισμα. Επαφές με ξένους. Μια ξαφνική γνωριμία, ένας ξαφνικός έρωτας. Συμμετοχή σε πρωτότυπες εκδηλώσεις. Αγορά «ιδιαίτερων» αγαθών ή προϊόντων.
SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, υστερία. Ένας ξαφνικός χωρισμός. Αναταραχή μεταξύ οικείων προσώπων.

Την Τρίτη, ο ανάδρομος Ερμής συναντά τον Ήλιο στον Καρκίνο.
Mainstream: Η επικοινωνία στο «φόρτε» της. Συναντήσεις, επαφές, μετακινήσεις, ταξίδια. Υπογραφή μιας συμφωνίας, επαναδιαπραγμάτευση. Αναζήτηση στο παρελθόν, αξιοποίηση παλαιού ή ξεχασμένου υλικού. Μνήμες, αναβίωση, επανασύνδεση.
SOS: Άκοπο πήγαινε-έλα. Κουτσομπολιό. Ένα εμπόδιο από το παρελθόν.

Μέχρι και την Πέμπτη δεν υπάρχουν άλλες κύριες όψεις, ωστόσο αξίζουν της προσοχής μας τα δύο «κρυφά» τετράγωνα που σχηματίζονται τις αμέσως επόμενες ημέρες ανάμεσα στον Άρη και δύο από τους «άσπονδους» φίλους του, τον Ποσειδώνα και την Έριδα. Λεπτομέρειες για αυτήν την σπάνια σύμπτωση θα δώσω στην επόμενη «εκπομπή» SOS, για την ώρα όμως οφείλω να επισημάνω τα θέματα υγείας που απειλούν να περάσουν στο προσκήνιο. Καλό είναι λοιπόν να αυξήσουμε την προσοχή μας και τα μέτρα ασφαλείας απέναντι σε πιθανές προσβολές από «αγριεμένους» ιούς, οι οποίοι πρέπει να... εξοντωθούν πριν προλάβουν να μας κάνουν κάποια σοβαρή ζημιά..

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved