Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 14 έως 18 Ιουνίου

Η σύνοδος Ήλιου-Δία έχει διπλή ανάγνωση

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 14 έως 18 Ιουνίου

Άγγελος εξάγγελος μας ήρθε από μακριά
γερμένος πάνω σ' ένα δεκανίκι
δεν ήξερε καθόλου μα καθόλου να μιλά
και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει

Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
μα ακούγονταν ευχάριστα στ' αυτί μας
γιατί έμοιαζε μ' αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας

Έστησε το κρεβάτι του πίσω απ' την αγορά
κι έλεγε καλαμπούρια στην ταβέρνα
μπαινόβγαινε κεφάτος στα κουρεία και στα λουτρά
και χάζευε τα ψάρια μες στη στέρνα

Καθ' όλα... προειδοποιητικοί οι στίχοι του Διονύση Σαββόπουλου, σε μια περίοδο όπου πολλοί έχουν στραμμένα τα μάτια τους στον... κεφάτο Δία!

Οι ελπίδες είναι στραμμένες στον «μεγάλο ευεργέτη», μήπως και καταφέρει να βάλει τέλος στην όποια κρίση, σαλπίζοντας την ανάπτυξη, ευτυχία, ευεξία, κλπ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ο Χοντρός δεν ζορίζεται και δεν δίνει διάρα τσακιστή γι' αυτό.
Κανείς ποτέ δεν τον απέλυσε εν μια νυκτί και βέβαια ούτε πρόκειται ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο, οπότε η συμπαράστασή του προς τους απανταχού στριμωγμένους, είναι αμφίβολη και εξαιρετικά συζητήσιμη.

Εκείνο που ξέρει να κάνει καλά είναι το να δημιουργεί θετικές εντυπώσεις και μεγάλες προσδοκίες, χωρίς απαραίτητα η πραγματικότητα να το δικαιολογεί. Το don't worry be happy να είναι καλά... Κι αυτά τα «μεγαλοπιασίματα» του Δία, που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να θεωρηθούν «χαριτωμενιές» χωρίς σοβαρό κόστος, στην παρούσα φάση δεν είναι κι ό, τι πιο ασφαλές.

Πέρα από το ότι η τρέχουσα Νέα Σελήνη ορίζει ένα ευρύτερο πλαίσιο «αλλοπρόσαλλων καταστάσεων» που θα μας ακολουθούν μέχρι τις αρχές Ιουλίου, έχουμε και τον «κύριο Αδιάλλακτο» του ζωδιακού, τον φίλο μας τον Άρη να τείνει να υιοθετήσει και να επιβάλλει μια γραμμή σύγκρουσης σε όλα τα μέτωπα.

Κατ' αρχήν, το εξάγωνο που σχηματίζει με τον Ουρανό, παρότι τυπικά θεωρείται μια «αρμονική» όψη, στην πράξη δεν παύει να αποδίδει καταστάσεις του τύπου «κεραυνός εν αιθρία» και τελικά διευκολύνει την «διολίσθηση» σε ακρότητες, ανεξάρτητα με τις όποιες καλές προθέσεις.
Όροι όπως «καθώς πρέπει» ή «πολιτικά ορθό» παραμερίζονται βίαια από το «με πνίγει το δίκιο», δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες μιας απόλυτα «ασύμμετρης» εξέλιξης.
Πάνω δηλαδή που νομίζεις πως ελέγχεις τα πάντα, έρχεται μια παραξενιά ή μια παραδοξότητα να στα ανατρέψει όλα ή πιο σωστά να τα κάνει όλα... μπάχαλο!

Και ο πολυπράγμων Δίας δεν έχει καμία διάθεση να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο, χάνοντας το «σόου». Όπως έχω ξαναγράψει το «άρτος και θεάματα» του ταιριάζει γάντι και το πιθανότερο είναι να αβαντάρει από την κοσμική κερκίδα με ιαχές: Κι άλλο, κι άλλο!

Ανάλογη μπορεί να είναι η στάση του απέναντι στα «κατορθώματα» του υπό σχηματισμό τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και το Χείρωνα. Εδώ μάλιστα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο κρίσιμα, αφού ο Χείρων άπτεται κάποιων πολύ ευαίσθητων δεδομένων. Επί προσωπικού αυτό το τετράγωνο μπορεί να αναθερμάνει ψυχικά τραύματα ή απωθημένα, συμβάλλοντας σε δράσεις που υπαγορεύονται από τα αγριότερα των ενστίκτων. Παράλληλα σε κοινωνικό επίπεδο συνδέεται με κάθε είδους κοινότητα ή οικογένεια και το μόνο που μας λείπει τούτες τις ώρες είναι μια εσωτερική φαγωμάρα, όπου και οι δύο πλευρές θα «τα στυλώσουν» υπερασπιζόμενες το δίκιο τους μέχρις εσχάτων. Είναι γνωστό πως σε κάθε εμφύλιο την «νύφη» την πληρώνουν οι «άμαχοι».

Όλες αυτές είναι καταστάσεις που μπορεί να τις ζήσουμε είτε στην καθημερινότητα μας και την προσωπική μας σφαίρα, είτε σε συλλογικό (κοινωνικό) επίπεδο. Και βέβαια επειδή για το δεύτερο δεν μπορούμε άμεσα να κάνουμε κάτι, εκείνο που απομένει είναι να δώσουμε μια δημιουργική διέξοδο στα κελεύσματα του Άρη, κάτι που πρακτικά σημαίνει δράση με συνειδητό έλεγχο.

Πρωταγωνιστές των εξελίξεων αναμένεται να είναι οι εκπρόσωποι των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) οι όποιοι όμως φαίνεται να χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Οι των τελευταίων 5-6 ημερών είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του Δία χωρίς να περάσουν διά πυρός και σιδήρου. Και οι υπόλοιποι και ιδιαίτερα εκείνοι του 2ου δεκαημέρου που, αντίθετα, καλούνται να λειτουργήσουν με... αποφασιστική σύνεση, έτσι ώστε η «ευλογία» του Δία -το διαφαινόμενο άνοιγμα δηλαδή των προοπτικών τους- να μην εξελιχθεί τελικά σε μια μικρότερη ή μεγαλύτερη τραγωδία.

Άμεσοι κοινωνοί της κοσμικής ενέργειας θα είναι και τινές εκ των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους στην 15η-19η μοίρα του ζωδίου τους.

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved