Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 18 έως 21 Μαΐου

Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 18 έως 21 Μαΐου


Για τον «φουσκωμένο Δία» των ημερών, τα έχουμε ήδη πει. Ο Χοντρός μοιράζει αφειδώς προοπτικές και το μόνο ερώτημα που έχει νόημα να μας ταλανίζει είναι το αν ανήκουμε στους ευνοούμενους του ή όχι. Πάντως, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες, έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε μια κατάφωρη παραβίαση του μορατόριουμ τύχης -υπέρ τους εννοείται- ενώ σε ανάλογη μοίρα μπορεί να βρεθούν τόσο οι Καρκίνοι που έχουν γενέθλια στις αρχές Ιουλίου (4 έως 7), όσο και οι Ταύροι των τελευταίων ημερών.

Αξίζει όμως να σταθούμε και στον φίλο μας τον Ποσειδώνα, που εκτός από το νερό και την υγρασία που εξαπολύει από το δισάκι του, δείχνει διατεθειμένος να μας ποτίσει με ονειροπολήσεις, «φευγάτες» στιγμές αλλά και διαπρεπείς πονηριές!

Πολύ καλό για να είναι αληθινό

Περί Ερμή-Ποσειδώνα ο λόγος, με το τετράγωνο των δύο πλανητών να εξαντλεί το φάσμα ανάμεσα στο θαύμα και την απάτη. Κι εδώ ήρθε η στιγμή να σας διηγηθώ την σχολική ιστορία που σας υποσχέθηκα στο προηγούμενο «Αστρολογικό δελτίο».

Τόπος τέλεσης του δράματος ήταν η τάξη της Ε΄ Δημοτικού...

Η Ελενίτσα που σας έλεγα, αυτό το υπέροχο κορίτσι με χορηγό το Δία, είχε και μια φίλη, την Έμιλυ. Κι επειδή, όπως όρισαν οι μοίρες, γεννήθηκα για να μου αρέσουν τα κορίτσια, -θέλετε η συναστρία, θέλετε τα μάτια της- δεν άργησα να την ερωτευθώ σφόδρα, χωρίς βέβαια να ξέρω καλά-καλά τι σημαίνει αυτό. Έτσι κι αλλιώς, για ένα παιδί δέκα χρονών με τον Ποσειδώνα «κολλητό» (αυτός είμαι εγώ) η αγάπη, ο έρωτας αλλά και τα δύο μαζί, είχαν πάντα μια θέση στο κόσμο του μύθου και της φαντασίας. Ατυχώς βέβαια δεν είχα αρχίσει ακόμη να συλλέγω αστρολογικά data -η Παρθένος μου άργησε να ξυπνήσει- κι έτσι κάποιες πολύτιμες πληροφορίες περί του ζωδίου, του Ωροσκόπου, της Σελήνης του Άρη και της Αφροδίτης της Έμιλυ, θα παραμείνουν για πάντα στο σκοτάδι.
Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα λοιπόν, λίγο πριν το σχόλασμα, η αγαπημένη μου ήρθε γλυκύτατα και μου είπε: «Θα μου γράψεις ένα γράμμα;»

Καμπάνες ευτυχίας ήχησαν στα αυτιά μου κι όπως καταλαβαίνετε έβαλα όλη μου την τέχνη. Τι αγάπες και λουλούδια, τι ρομαντικές -και άλλες- περιπτύξεις της έταξα, δεν λέγεται. Κι επειδή το γοργόν και χάριν έχει, έκλεισα το ραβασάκι με μια πρόσκληση -ατάκα κι επί τόπου- στις βρύσες του σχολείου. Προφητική κατά κάποιον τρόπο η έμπνευση μου, αφού φαίνεται πως αυτός ο μπερμπάντης ο Ποσειδώνας διείδε την ψυχρολουσία που ερχόταν...
Περήφανος για το αριστούργημα μου, της παρέδωσα την επιστολή, ταξιδεύοντας νοερά στην αγκαλιά της, έστω κι αν εκείνη την ημέρα δεν φορούσα το άρωμα μου.

Όπως αποδείχτηκε άμεσα, επρόκειτο για μια καλοστημένη πλεκτάνη, εμπνεύστρια της οποίας ήταν η καλή της φίλη (σίγουρα και ζηλιάρα) η Ελενίτσα. Σε πέντε λεπτά, αφού πρώτα διαπίστωσαν από κοινού αν το γραπτό μου περιείχε σαφή ενοχοποιητικά στοιχεία για τον άνομο έρωτα μου, τα στρογγυλά και καλλιγραφικά γράμματα μου περνούσαν μπροστά από τα συνοφρυωμένα μάτια του δασκάλου.

«Αύριο με τον κηδεμόνα σου, Ριζόπουλε», γύρισε και μου είπε με αυστηρή φωνή, ενώ εγώ έψαχνα να βρω που είχε πάει το έδαφος κάτω από τα πόδια μου...
Γύρισα προς την Έμιλυ που είχε χαμηλωμένα τα μάτια, για να αντικρίσω μόνον το θριαμβευτικό βλέμμα της Ελενίτσας. «Καλά να πάθεις, βρωμοσάτυρε», μου είπαν τα μάτια της κι άντε μετά να εμπιστευτείς ξανά γυναίκα*.

Αυτή είναι η μικρή Ποσειδώνια ιστορία μου και σας την καταθέτω ως δίδαγμα και προειδοποίηση για τις ημέρες που έρχονται.
Και για να δώσω ένα -ας πούμε- happy end στο όλο θέμα, να προσθέσω ότι την επόμενη χρονιά, μια ημέρα στα καλά καθούμενα, ο δάσκαλος (είχαμε τον ίδιο) ήρθε και κάθισε δίπλα μου, δίκην «κολλητού», ρωτώντας με φιλικό τόνο: «Φέτος ποιά αγαπάς; Μήπως την Αλαβάνου;»
Αμάν, σκέφτηκα... Προξενιό από το δάσκαλο;
Απίστευτες σουρεαλιστικές στιγμές!
Και πραγματικά δεν ξέρω αν ήταν βαλτός, εγώ πάντως του ορκίστηκα ότι με αυτήν την άχαρη ψηλέγκω με τη μεγάλη μύτη δεν ήθελα να έχω κανένα πάρε-δώσε.

Επιστρέφοντας στο παρόν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεταβλητών (Δίδυμοι, Τοξότες, Ιχθύες και Παρθένοι) κινδυνεύουν περισσότερο να κινηθούν στον αστερισμό της δολοπλοκίας, με τους τελευταίους να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της υπόθεσης αλλά παράλληλα και η.... ύστατη ελπίδα σωτηρίας. Βλέπετε η προσκόλληση του ζωδίου στη λογική είναι αδυναμία σε ένα περιβάλλον όπου τα πολυτιμότερα μηνύματα και οι εξέχουσες πληροφορίες λαμβάνονται μάλλον διαισθητικά. Από την άλλη πλευρά όμως, αυτή η δεσπόζουσα λογική είναι σε θέση να βγάλει κάποια άκρη, όταν πια όλα θα έχουν γίνει κουλουβάχατα.
Σε ανάλογο μήκος κύματος -δηλαδή υποψιασμένοι- οφείλουν να κινηθούν και οι εκπρόσωποι των άλλων δύο ζωδίων της Γης (Ταύροι και Αιγόκεροι), αφού -δεν μπορεί- όλο και κάποια πονηριά θα λουστούν.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τα υπέρ και τα κατά, τα πλεονεκτήματα και τις παγίδες αυτού του... ευφάνταστου τετραγώνου, μπορείτε πάντα να ανατρέξετε στα «SOS της εβδομάδος».

Ποτέ δεν σε ξεχνώ, ποτέ μου κι ας χωρίσαμε...

Όμως η περιπέτεια του Σ/Κ δεν τελειώνει εδώ, αφού υπάρχουν κι άλλα... ράμματα για τη γούνα των μεταβλητών, όπως επίσης και των Καρκίνων.
Μαζί με τον Ποσειδώνα -τρία κλικ πιο δίπλα από την τρίαινα του- ακολουθεί ο Χείρωνας, πρόθυμος να αναβιώσει ότι καλύτερο αλλά κι ότι χειρότερο έχουμε να θυμόμαστε από το παρελθόν μας. Ας μείνουμε στα πρώτα, αφού αυτά είναι που μπορεί να μας βάλουν σε πειρασμό.
Τα τετράγωνα του «Αρχαίου» με τον Ερμή και την Αφροδίτη, προοιωνίζουν νοσταλγικές στιγμές και συγκινητικές αναμνήσεις που δεν αποκλείεται καθόλου να θρονιαστούν στο σήμερα, εκμεταλλευόμενες τα ελλείμματα του. Φύσει αισιόδοξος θα επιμείνω στα καλά -αγκαλιές, φιλιά και γλυκά δάκρυα- ελπίζοντας πως αυτός ο «ένας φίλος που ήρθε απόψε απ' τα παλιά» δεν ήρθε για να μας αφήσει την αίσθηση ενός ξαναζεσταμένου φαγητού αλλά για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, σαν να μην πέρασε ούτε μια στιγμή.

*Αυτό μην το πιστέψετε βέβαια, έτσι το έγραψα για να υπερβάλω το μέγεθος του δράματος. Ουδείς γνήσιος Ποσειδώνιος τύπος πτοείται από τέτοιες αναποδιές και είναι πρόθυμος να επαναλάβει τα... σφάλματα του, ύστερα από την παρέλευση του αναγκαίου χρόνου (2-3 δευτερόλεπτα).
Γι αυτό και μετά την Έμιλυ, ακολούθησαν αρκετές θεραπευτικές ονειροβασίες με πλήθος συμμαθητριών... Αχ Μαίρη, Νιόβη, Κατερίνα, Ντίνα, τι κρίμα που δεν κράτησα τα ζώδια σας...

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved