Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 14 έως 18 Μαΐου

Το ξύπνημα του Δία

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 14 έως 18 Μαΐου


Καιρός ήταν! Ύστερα από τους διαρκείς κανονιοβολισμούς του Άρη και τις απανωτές ρελάνς των Ουρανοπλουτωναίων, εδέησε κι ο Χοντρός να αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι διαδοχικές «κρυφές» σύνοδοι του Δία με τον Ερμή τη Δήμητρα και τον Ήλιο, είναι ότι πρέπει για νέα ξεκινήματα, οπότε αν έχουμε κάτι σημαντικό κατά νου, ίσως είναι σκόπιμο να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση.

Παράλληλα, η επιδρομή του Δία στην καθημερινότητα μας προοιωνίζει γλέντια χαρές αλλά και ευκαιρίες για τους τυχερούς, που έχουν μάθει να ποντάρουν στις εντυπώσεις, τις κάθε είδους διευκολύνσεις και βοήθειες, παρά στην αξία τους, έχουν-δεν έχουν. Και ας λείπουν οι διαμαρτυρίες από τους τίμιους πλην Κρόνιους αναγνώστες. Αυτοί βασανίζονται μια χαρά με τα προβλήματα τους και δεν τους πέφτει λόγος. Εξ άλλου, η λαϊκή σοφία είναι καταπέλτης: «Οι ακαμάτρες κι οι χαζές, έχουν τις τύχες τις καλές».

Έτσι λοιπόν, η ποιότητα οπισθοχωρεί έντρομη μπροστά στην ποσότητα, η ουσία καταχωνιάζεται κάτω από ένα βουνό εντυπώσεων και η αξιοκρατία πνέει τα λοίσθια. Ήδη εκατοντάδες «μπαρμπάδες» έχουν λάβει την κλήση επιστράτευσης τους, ώστε κανείς από τους κοσμικούς ευνοούμενους να μην μείνει παραπονεμένος.

Φυσικά ο Δίας, ένας μαιτρ των δημοσίων σχέσεων, τηρώντας πιστά την παράδοση του «μεγάλου ευεργέτη» και δημαγωγού δεν φείδεται υποσχέσεων προς πάσα κατεύθυνση. «Μαζί θα τα φάμε, αδέλφια!» διατείνεται, μέσα στους έξαλλους πανηγυρισμούς του πλήθους, που έχει μνήμη 1 byte -με το ζόρι- και πάντα ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Κοντέινερ τύχης, σκανδαλώδους εύνοιας, ξάπλας και καλοπέρασης καταφθάνουν στην κοσμική Jupiter Square, μέσα σε τυμπανοκρουσίες και το show «Δώσε κι εμένα μπάρμπα» ξεκινά. Ελάχιστοι βέβαια είναι εκείνοι που παρατηρούν την υποσημείωση πάνω στα καλούδια «ου παντός πλειν ες Κόρινθον»... Γιατί παρά τις διακηρύξεις και τα μεγάλα λόγια του Χοντρού, η τύχη που μοιράζει είναι ο ορισμός του «α λα καρτ». Και όταν ο Δίας λέει «Κόρινθος» δεν εννοεί βέβαια τη Σπάρτη με τους αυστηρούς νόμους και τα απαράβατα ήθη. Στην αρχαία Κόρινθο, ως γνωστόν γινόταν του Κολωνακίου...
Έτσι λοιπόν μόλις ένας... ανυποψίαστος Κρόνιος ξεθάρρεψε κι αποπειράθηκε να απλώσει χέρι, τον βούτηξαν 5-6 από το σβέρκο και τον έβγαλαν στο βουρδούγιο για παραδειγματισμό: «Να ποιοί κλέβουν το βιός μας!»

Όλα σε αυτή τη ζωή είναι θέμα timing, γι αυτό εξ άλλου θέλουμε και τους αστρολογικούς δείκτες, για να μας δείχνουν την ώρα.

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, Δίδυμοι, Τοξότες, Ζυγοί, Ιχθύες, Παρθένοι, άντε και μερικοί σταθεροί (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) των τελευταίων πέντε ημερών, φαίνεται πως έχουν έννομο δικαίωμα να κάνουν χρήση του πασπαρτού made by Jupiter.

Μοναδική σκιά στο... ηλιόλουστο περιβάλλον του νεποτισμού και της αναξιοκρατίας, είναι αυτή η «κρυφή» αντίθεση ανάμεσα στον Ερμή και τον Κρόνο, που καταμεσής της εβδομάδας πασχίζει να επαληθεύσει την παραβολή των Δέκα παρθένων -πέντε μωρές και πέντε φρόνιμες, που περιμένοντας τον εκλεκτό της καρδιάς τους αποχαυνώθηκαν μπροστά στο «Σουλεϊμάν». «Ιδού ο νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός» και εύγε -λέει η παραβολή- σε αυτές που προνόησαν και είχαν μαζί τους μια νταμιτζάνα λάδι. Το καντήλι τους έκαιγε ακατάπαυστα και η επιμονή τους δικαιώθηκε όταν επιτέλους κλείστηκαν και οι πέντε μαζί (...) στη σάλα με τον νυμφίο, αφήνοντας τις υπόλοιπες στο ράφι (από τότε έμεινε και η περιβόητη φράση «εγώ ξέρω από καλό λάδι»). Οι πέντε μωρές, που ξέμειναν από καύσιμα, απευθύνθηκαν εσπευσμένα στους διανυκτερεύοντες ελαιοπαραγωγούς, που φυσικά ξεπούλησαν και τελικά ήταν οι βέβαιοι κερδισμένοι -καλή ώρα ο Δίας- της υπόθεσης.

Καλά τα έλεγε ο πατέρας μου... Όταν έχεις ανοικτό το μαγαζί, Πάσχα είναι, Χριστούγεννα είναι, όλο και κάποιος θα ψωνίσει...

Μέρες που είναι όμως, Πανελλαδικές κλπ, μου έρχονται στη μνήμη εικόνες από τα σχολικά μου χρόνια.
Θυμάμαι στην Ε΄ Δημοτικού, είχα μια συμμαθήτρια, την Ελένη που έκανε ιδιαίτερα με το δάσκαλο κι αυτός την είχε πάντα στα όπα-όπα, όπως εξ άλλου και μερικές ακόμη «φρόνιμες» παρθένες που έριχναν τακτικά «λάδι» στο λυχνάρι του. Μέχρι και τα θέματα στα διαγωνίσματα ήξεραν, τυχαίο; δεν νομίζω... Ήταν αυτό που λένε πως κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους -κλασσική περίπτωση Δία.
Μια μέρα λοιπόν, αυτός ο καλός δάσκαλος μας ζήτησε να κατασκευάσουμε έναν κύλινδρο στο σπίτι και να του τον πάμε την επόμενη, στο μάθημα της Γεωμετρίας.
Οι μισοί και πλέον μαθητές -μαζί κι εγώ- τον «έγραψαν» κανονικά, με αποτέλεσμα να μας βάλει τιμωρία όρθιους, διαχωρίζοντας αυτομάτως τα πρόβατα από τα ερίφια.
Όταν ήρθε η σειρά της ευνοούμενης παρθένου για να δείξει τον κύλινδρο που δεν είχε, είπε «τον ξέχασα σπίτι, κύριε!» Έλα όμως που εκείνη την ημέρα είχε Κρόνο -όλα τα στοιχεία συνηγορούν σε αυτό- και ο δάσκαλος της απάντησε «τότε πήγαινε να τον φέρεις!».
Ύστερα λοιπόν από δέκα λεπτά, σκάει μύτη η Ελενίτσα με ένα... κουτί Νουνού στο χέρι. Ακόμη θυμάμαι το χαστούκι που έφαγε, ένα χαστούκι θρίαμβο για όλους εμάς τους υπόλοιπους που είχαμε έλλειψη «λαδιού»...
Όχι βέβαια πως άλλαξαν τα πράγματα. Η μικρή Ελένη συνέχισε να είναι ευνοούμενη - ας είναι καλά ο «ελαιοπαραγωγός» μπαμπάς- συμμετείχε ένθερμα σε κάθε ίντριγκα έναντι των «ανταγωνιστών» συμμαθητών της και αργότερα έγινε εισαγγελέας για να μη χάσει τη σειρά. Νόμος και Τάξη...
Έχω και μια άλλη ιστορία με πρωταγωνίστρια την ίδια αλλά προτιμώ να σας την γράψω όταν το θέμα του «Αστρολογικού δελτίου» θα είναι πιο... ερωτικό!

Τέλος πάντων, εδώ το καμπανάκι κτυπά για τους «σταθερούς» του πρώτου δεκαημέρου, που αυτήν την εποχή έχουν τον Κρόνο να τους εξετάζει νυχθημερόν, δίκην τρόικα. Αυτός ο τύπος μάλιστα είναι ικανός να τσεκάρει μέχρι και αν στα «λυχνάρια» τους το λάδι είναι βιολογικό...
Από την άλλη πλευρά για τους «κολλητούς» μαθητές, σπουδαστές και παρατρεχάμενους του Δία, που μπορεί να τα βρουν μπαστούνια, ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει, αρκεί να μην περάσουν τις κόκκινες γραμμές του συστήματος. Ακόμη κι αν γευθούν κατάμουτρα την αποτυχία, μπορούν να ελπίζουν στην αναιρετική απόφαση της δικής τους τρόικα που αποτελείται από το Χιούι, το Λιούι και τον Ντιούι...

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved