Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (10 έως 16 Μαΐου)

Το γεγονός του επταημέρου είναι βέβαια η Ηλιακή έκλειψη της 10ης Μαΐου, η οποία γίνεται με ακρίβεια τα ξημερώματα της Παρασκευής (στις 3 28΄και 22΄΄) και θα μας επηρεάσει για ένα μήνα τουλάχιστον, μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη του Ιουνίου.

Σε αυτήν, η ισχυρή παρουσία του Δία (για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, βρίσκεται πάνω στον άξονα MC-IC), αναμένεται να συμβάλλει σε νέα δεδομένα, αναπτύξεις και επεκτάσεις, ιδιαίτερα στον χώρο των ΜΜΕ, της Παιδείας, των εκδόσεων αλλά και της Πολιτικής. Ακόμη, πριμοδοτεί χρηματοδοτήσεις και δάνεια, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό (εθνικό) επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό πως ο Δίας έχει συχνά την τάση να διευρύνει τις κερδοσκοπικές κινήσεις σε βάρος των πολλών και προς όφελος των λίγων, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση εξ αιτίας της «κρυφής» αντίθεσης που σχηματίζει με τον αστρικό Πλούτωνα (κάνει σύνοδο με το MC στον Τοξότη) αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο και για μια διακεκριμένη επίδειξη δύναμης της Φύσης.

Επίσης, με δεδομένη την ζωδιακή θέση των Φώτων στον Ταύρο και επιπλέον -για την Ελλάδα- στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης, γίνεται σαφές ότι η έμφαση πέφτει στον οικονομικό τομέα, όπου θα υπάρξουν, έντονες διεκδικήσεις και σημαντικές συναλλαγές-διευκολύνσεις, επενδύσεις ή κατ' άλλους... ξεπουλήματα!

Παράλληλα, η καίρια συμμετοχή του Χείρωνα (σχηματίζει ως αστρικός τετράγωνα με τα Φώτα) βάζουν στο «παιχνίδι» εκτός των άλλων και το θέμα των ακινήτων, όπου αναμένεται ένας νέος γύρος ρυθμίσεων στην κατεύθυνση των κανόνων της ελεύθερης οικονομίας (αυτό δεν είναι απαραίτητα... καλό), ενώ γενικότερα υποδηλώνουν μια ρετρό «επιδρομή», τόσο σε συλλογικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι η στροφή στο παρελθόν (αναβίωση παλαιών σχημάτων, επανασυνδέσεις, αποκαλύψεις, ευρήματα κλπ) μπορεί να γίνει mainstream αλλά και μια επιτακτική ανάγκη.
Ο Κένταυρος που σχετίζεται άμεσα με τις παραδόσεις αλλά και τις συναισθηματικές εξαρτήσεις σχηματίζει επιπλέον όψεις με τον Ερμή και τη Δήμητρα, «κλέβοντας» τελικά την παράσταση και φέρνοντας στο προσκήνιο πρόσωπα και πράγματα, που είχαμε σχεδόν... ξεχάσει!

Πέρα από όλα τα παραπάνω, στο «μέτωπο» των διαπροσωπικών σχέσεων, θα έλεγα ότι το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο, αφού οι δύο «κολλητές» όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη (με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα) παραπέμπουν περισσότερο σε «μπλεξίματα» και απογοητεύσεις, παρά σε... χαρές και πανηγύρια!
Αντίθετα όμως, σε επίπεδο γνωριμιών και δημοσίων σχέσεων, φαίνεται ότι οι προοπτικές είναι άριστες.

Όσον αφορά στα ζώδια, οφείλω να σημειώσω, ότι η συγκεκριμένη Ηλιακή έκλειψη μπορεί να έχει ως αποδέκτες της επιρροής της εκπροσώπους από όλο το φάσμα του ζωδιακού, αφού με βάση τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Ελλάδος, «πιάνει» και τις τρεις ποιότητες.
Τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος), εξ αιτίας του ότι γίνεται στην 19η μοίρα του Ταύρου.
Τα παρορμητικά, (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) εξ αιτίας της αστρικής θέσης των Φώτων στην 25η μοίρα του Κριού.
Και τα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες, λόγω της παρουσίας εκεί των γωνιακών αξόνων. Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών (και γενικότερα της Ελλάδος με κάποιες μικρές διαφορές στις τιμές), το Μεσουράνημα της έκλειψης βρίσκεται στην 19η μοίρα του Τοξότη και ο Ωροσκόπος της στην 11η των Ιχθύων.

Τελικά δηλαδή, όσες και όσοι έχουν σε αυτές τις ζωδιακές περιοχές κάποιον σημαντικό αστρολογικό δείκτη (και βέβαια τον Ήλιο τους) είναι «ανοικτοί» στην επιρροή της έκλειψης.

Ας δούμε όμως τώρα όλες τις όψεις του επταημέρου, επισημαίνοντας πρώτον, ότι η επιρροή τους ενδέχεται να επεκταθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου και δεύτερον ότι αν έχετε κατά νου να ξεκινήσετε κάτι σημαντικό, είναι προτιμότερο να το πράξετε από την Τρίτη και μετά, οπότε και περνάμε σε φάση Δία.

Την Παρασκευή έχουμε το τετράγωνο του Ήλιου στον Ταύρο με τον αστρικό Χείρωνα στον Υδροχόο.

Mainstream: Έρευνα στο παρελθόν, αναδρομή, επαναφορά ενός παλαιού προτύπου. Διερεύνηση της κληρονομικότητας ή των καταβολών. Εσωτερικό «ταξίδι», συστημική αναπαράσταση. Εσωστρέφεια, νοσταλγία, αναμνήσεις. Ενασχόληση με υποθέσεις και πρόσωπα του παρελθόντος. Επαφές με «παλαιούς» άρχοντες ή βετεράνους. Αρχιτεκτονική, εσωτερικοί χώροι.
SOS: Εξάρτηση, αδυναμία λήψης αποφάσεων. Προγονολατρεία, αρχαιοπληξία.

Την ίδια ημέρα, η αστρική Αφροδίτη στον Ταύρο σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Κρόνο στο Σκορπιό.

Mainstream: Δημόσιες σχέσεις. Εκπλήρωση μιας υποχρέωσης ή ενός καθήκοντος. Λιτότητα, δίαιτα, πρόγραμμα διατροφής. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας.
SOS: Συναισθηματικό «μπλέξιμο». Μια σχέση που εξελίσσεται μετ' εμποδίων εξ αιτίας μιας δέσμευσης. Απογοήτευση, αίσθηση απόρριψης. Χωρισμός. Μια άτυχη οικονομική επένδυση, αγορές ελαττωματικών προϊόντων. Απώλεια χρημάτων. Δερματικά προβλήματα, ακατάλληλα καλλυντικά.

Το Σάββατο, ο Ήλιος συναντά τον Ερμή στον Ταύρο.

Mainstream: Επαφές, μετακινήσεις, συμφωνίες, γραπτά. Η επικοινωνία στο «φουλ».
SOS: Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. Επικοινωνιακή «ζάλη», κουτσομπολιό.

Παράλληλα, ο Ερμής στον Ταύρο σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Χείρωνα στον Υδροχόο.

Mainstream: Αναδρομή, αναμόχλευση, ανασκαφή. Μελέτη των μύθων και των παραδόσεων. «Βουτιά» στα αρχέτυπα. Επαφές με παλιούς γνώριμους. Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, μετακινήσεις-αγορές επίπλων. Σχέδιο, αρχιτεκτονική. Ένα ταξίδι που θυμίζει πολλά.
SOS: Νοητικό μπλοκάρισμα, συγκινησιακή φόρτιση που οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Σύγκρουση συναισθήματος και λογικής.

Την Δευτέρα, έχουμε τρεις όψεις, η κάθε μια σε διαφορετική κατεύθυνση.

Κατ' αρχήν ο Χείρωνας ολοκληρώνει τις επαφές του «κλείνοντας» με ακρίβεια το τρίγωνο του με τη Δήμητρα (Ιχθύες-Καρκίνος).

Mainstream: Αναβίωση ενός παλαιού τρόπου ζωής. Ρετρό. Μια συλλογική «ματιά» στις παραδόσεις. Πατριωτισμός.
SOS: Διάσταση ανάμεσα σε εξωστρεφείς δραστηριότητες (κοινωνικότητα) και την ανάγκη απομόνωσης με οικεία πρόσωπα. Ακραίος εθνικισμός, ρατσισμός.

Παράλληλα ο αστρικός Άρης κάνει μια σύνοδο με την τροπική Έριδα στον Κριό.

Mainstream: Απολύμανση, εξόντωση μικροβίων. Χρήση ειδικών μηχανημάτων. Μικροχειρουργική. Μινιατούρες. Λεπτά ή μικρά εξαρτήματα, η «μάχη της βίδας». Εντατική εργασία.
SOS: Ένταση στο χώρο εργασίας, απόλυση. Ο μικρόκοσμος σε αναταραχή. Έκθεση σε επικίνδυνα μικρόβια. Προβλήματα με ηλεκτρονικές (ψηφιακές) συσκευές. Οξεία αντιπαράθεση για ένα ιατρικό θέμα.

Επιπλέον, η Αφροδίτη, η οποία έχει ήδη περάσει στους Διδύμους, σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες.

Mainstream: Αριστοκρατικό πνεύμα, ευγένεια. Ονειροπόληση, χαλάρωση, ύπνος. Γλυκό μεθύσι. Αιθέρια έλαια, αρώματα. Απόκρυψη της ασχήμιας, διακόσμηση. Προσφορά σε πάσχοντες. Φαντασιώσεις που «απογειώνουν» τις αισθήσεις. Μια εξωτική εμπειρία. Μια ρομαντική σχέση από απόσταση. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
SOS: Ένας απατηλός έρωτας. Έλλειψη-εξουδετέρωση ηθικών φραγμών, απιστία. Υπερβολική αφέλεια. «Βρέθηκε σε αδύναμη στιγμή». Παραπλάνηση, αποπλάνηση. Μια ...κατά φαντασία σχέση. Εκτεταμένη χρήση ουσιών. «Ζει στον κόσμο του». Παράσιτα, μύκητες.

Την Τρίτη έχουμε μια ακόμη «κρυφή» σύνοδο, ανάμεσα στον Ερμή και τον αστρικό Δία στον Ταύρο.

Mainstream: Κέρδος, τύχη. Πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες. Μια πολύ καλή είδηση. Ευχάριστη καθημερινότητα, γλέντι, καλή παρέα. Μια εντυπωσιακή γνωριμία. Αποδοχή αιτήματος, βοήθεια από ισχυρούς. «Μπάρμπας στην Κορώνη».
SOS: Επικοινωνιακό κομφούζιο, υπερπληροφόρηση που δεν οδηγεί πουθενά. Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας, ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις. Μεγάλα λόγια, υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Εγκατάλειψη καθηκόντων, «κοπάνα», αμέλεια, τεμπελιά. «Τα φόρτωσε στον κόκορα»

Την Πέμπτη ο αστρικός Ερμής στον Ταύρο σχηματίζει μια αντίθεση με τον τροπικό Κρόνο στο Σκορπιό, παρέχοντας ένα μάλλον προσωρινό πλεονέκτημα στη... σύνεση και τη νομιμότητα!

Mainstream: Εργασίες ή δραστηριότητες που απαιτούν υπομονή και έμφαση στη λεπτομέρεια. Ταξινόμηση, αρχειοθέτηση. Δικαίωση της προνοητικότητας και της εμπειρίας. Εξετάσεις, μια επιτυχημένη δοκιμασία. «Μάζευε κι ας ειν' και ρώγες».
SOS: Καθυστέρηση, εμπλοκή. Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις. Προβλήματα με τη νομιμότητα εγγράφων. Έλλειψη εντύπων ή εξαρτημάτων. Ποινή, τιμωρία, απόρριψη αιτήματος. Οικονομική απώλεια, πρόστιμο.

Ωστόσο, το «Κρόνιο» διάλειμμα δεν θα κρατήσει για πολύ. Η επιρροή του Δία γιγαντώνεται, μέσα από την «κρυφή» σύνοδο του με την αστρική Δήμητρα στους Διδύμους. Αξίζει να σημειωθεί πως ακολουθεί μια επίσης «κρυφή» σύνοδος Ήλιου-Δία, οπότε, όσοι πιστοί (της τύχης) προσέλθετε!

Mainstream: Τύχη, εύνοια, ιδιαίτερα σε σχέση με οτιδήποτε απευθύνεται στο κοινό. Μια «μεγάλη» συνεργασία που αλλάζει τα πάντα. Άνοιγμα στο κοινό, διαφήμιση, προώθηση, δημοσιοποίηση. Μια εργασία ή δραστηριότητα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Μια καταλυτική γνωριμία. Αίσθημα ευεξίας, αισιοδοξία, χαρά, ανάταση. Μια νικηφόρα πολιτική πρωτοβουλία. Άνοιγμα σταθμού, site ή εφημερίδας.
SOS: Αρνητική δημοσιότητα, σκάνδαλο. Ενασχόληση με τη ζωή των άλλων. Έλλειμμα ουσίας.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved