Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 7 έως 9 Μαΐου

Άρης... κι ό, τι βγει!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 7 έως 9 Μαΐου


Ο φουριόζος φίλος μας επιχειρεί για μια ακόμη φορά να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα κι όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρει.

Η σύνοδος του με τον Ερμή είναι από εκείνες τις όψεις που ξεμπλοκάρουν τις εξελίξεις, ενώ παράλληλα ανάβουν φωτιές «δι' ασήμαντον αφορμήν». Σε καθεστώς Άρη κάποιες... λεπτομέρειες που υπό διαφορετικές συνθήκες θα περνούσαν σχεδόν απαρατήρητες γίνονται νερό στο μύλο της δράσης κατά δικαίων και αδίκων.

«Ου προτρεχέτω η γλώττα της διανοίας» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αλλά τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια... Όταν σε βουτήξει ο Άρης στην αγκάλη του, κάθε απόφθεγμα σοφίας δείχνει μάταιο.
Γιατί μίλησες έτσι, γιατί με στραβοκοίταξες, νύχτα το πήρες το δίπλωμα, που πας ρε Καραμήτρο; Κι όταν ανάψουν τα αίματα, ο καβγάς γίνεται το απόλυτο φαβορί.
Από την άλλη είναι γνωστό τοις πάσι ότι «σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει» και οι περισσότερες αψιμαχίες καταλήγουν σε μια αμοιβαία αναγνώριση της «κακιάς στιγμής», εφ' όσον βέβαια δεν έχουν συμβεί τα χειρότερα του τύπου «ζωηρός ο μακαρίτης αλλά καλό παιδί...»

Ο Άρης βέβαια, ως αρσενικό των αρσενικών, πληρώνει κι αυτός τα σπασμένα της άσπλαχνης μοίρας που τον έχρισε πολεμιστή, βρέξει-χιονίσει. Η ζωή του είναι στους στίβους να μάχεται για την πρωτιά. Γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα.. Αλλά ατυχώς υπάρχουν και περίοδοι ύφεσης, όπου τα σπορ τα τρώει η μαρμάγκα και δεν έχει ποιούς να νικήσει. Κι έτσι αν τύχει να μην του βρίσκονται εύκαιροι στόχοι και αντίπαλοι, δεν αργεί να εφεύρει μια ντουζίνα για να έχει να πορεύεται. Τι ή ποιός θα του μπει στο μάτι είναι καθαρά θέμα τύχης και όταν πάρει μπρος η μηχανή και το μάτι γυαλίσει, κάθε σώφρων πολίτης της οικουμένης φροντίζει να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, παρά να δώσει τροφή στη διαμάχη. Γιατί εδώ ισχύει το «ότι κι αν πεις, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου». Ο Άρης δεν έχει ποτέ άδικο, μέχρι να το παραδεχθεί. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να ξεσπάσει κι αν δεν ξεσπάσει δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτε πέραν της λαμπερής αλήθειας του «εγώ» του και η εξίσωση λογική ίσον peace on earth, καθίσταται αδύνατη.
Όσο για το ερώτημα «με ποιό κεφάλι σκέπτεται;», δεν χρειάζεται βέβαια απάντηση...

Ουσιαστικά λοιπόν, αν θέλουμε να προλάβουμε ανεπιθύμητες εκρήξεις, οφείλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά ταΐζοντας τον Άρη με έργα και κατορθώματα
Αυτή εξ άλλου είναι η δουλειά του, να κινεί την ιστορία, όπως λέει και το τραγούδι

Βάλαμε φωτιά στα φρένα
Και μας έμεινε το γκάζι
Με ταχύτητες μεγάλες
Μοναχά η γη αλλάζει.
Έτσι μόνο η γη αλλάζει

Όπως υποψιάζεστε, σχεδόν τα πάντα είναι θέμα διαχείρισης. Ακόμη όμως κι αν τα νεύρα μας γίνουν κουρέλια και μας ανέβει το αίμα στο κεφάλι, όλα αυτά γίνονται για το καλό μας. Είναι φίλος μας ο... Άρης!

Ύστερα είναι είπαμε και τα έργα... Σε τεχνικό επίπεδο, πριόνια, μαχαίρια, κατσαβίδια και σφυριά αποδεικνύονται συχνά πολύτιμοι αρωγοί στην επιθυμία μας να ξεμπερδεύουμε πια με οτιδήποτε μας αγχώνει ή μας βιδώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στη βράση κολλάει το σίδερο λέει ο Αρούκος κι αρχίζει να τρυπάει, να κοπανάει και να βιδώνει με μανία, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα και δεν μπορεί να μας πτοήσουν ούτε τα κοψίματα, ούτε τα μπανταρισμένα δάκτυλα, ούτε τα καψίματα. Οι ήρωες δεν μασάνε από τραυματισμούς, ίσα-ίσα που τρέφονται από αυτούς. «Σιγά τις γρατζουνιές» λέει με περιφρόνηση γι' αυτές και υπερηφάνεια γι' αυτόν κι αν τύχει και μια καλή νοσοκόμα να προστρέξει με θαυμασμό, τότε έχουμε κι ένα -wow- love story με το Χόλυγουντ να αγοράζει όσο-όσο...

Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι καλούνται πρώτοι να διαχειριστούν κατάλληλα το ενεργειακό overdose του κόκκινου πλανήτη, ταλαντευόμενοι ανάμεσα στο μεγάλο κατόρθωμα και τη μεγάλη γκάφα. Οι «εχθροί» βρίσκονται προ των πυλών, καλό είναι όμως να διευκρινιστεί αν πρόκειται για υπαρκτά όντα ή για ανεμόμυλους του μυαλού.
Μαζί τους και μια μερίδα των παρορμητικών (Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Ζυγοί), όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 20η μοίρα του ζωδίου τους. Όσο για τους Κριούς, δεν χρειάζεται να γράψω ότι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, ανεξαρτήτως φυλής θρησκείας ή πεποιθήσεων, από τους νεοφώτιστους, μέχρι τους πολύπειρους.

Πάμε ανασκαφές;

Τις ημέρες αυτές βέβαια έχουμε και μια Ηλιακή έκλειψη (γίνεται ξημερώματα της Παρασκευής) για την οποία θα διαβάσετε πολλά στο astrology.gr και προσωπικά επιφυλάσσομαι να γράψω περισσότερα στο επόμενο «Αστρολογικό δελτίο» αλλά και στα «SOS» της Πέμπτης. Ωστόσο, εκείνο που έχω να τονίσω ως προοίμιο είναι ότι πρόκειται για μια έκλειψη που περιέχει αρκετά θετικά στοιχεία, ενώ πέρα από το οικονομικό περιεχόμενο της, ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά της είναι η «βουτιά στο παρελθόν». Αυτό σημαίνει πως επί προσωπικού είτε εκούσια, είτε ακούσια, οι καταστάσεις θα το φέρουν έτσι ώστε να εντρυφήσουμε σε θέματα και πρόσωπα που... κάτι μας θυμίζουν!

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved