Πασχαλινό αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια

Το Πάσχα του Ερμή

Πασχαλινό αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια

Στους Ταύρους, τους Κριούς, τους Σκορπιούς, τους Διδύμους και τους Ζυγούς πέφτουν τα βάρη του φετινού Πάσχα, με τον Ερμή να επιχειρεί να παρατείνει την εβδομάδα των Παθών, μέχρι νεωτέρας.
Βέβαια, ο Ερμής στον Ταύρο είχε πάντα τη φήμη του αργόστροφου και κανονικά δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός πως την ίδια στιγμή που οι άλλοι γιορτάζουν την Ανάσταση, τρώνε πίνουν και γλεντάνε, εκείνος έχει ξεμείνει σε έναν επικοινωνιακό Γολγοθά.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Το Πάσχα του Ερμή

Τι είναι κι αυτό το φετινό. Πέντε εορταστικές προσκλήσεις έχει πάρει ο Ερμής, η μια χειρότερη από την άλλη. Ο Ουρανός, ο Πλούτωνας, ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Άρης του έχουν στείλει πάνω-κάτω το ίδιο τελεσίγραφο: «Ή με μένα ή με κανέναν».
Ωστόσο ο Ερμής δεν μασάει από τέτοια.
«Δεν πα να λέτε ψοφίμια... Σιγά μην ξεπέσω με κάποιους σαν του λόγου σας. Εγώ διαλέγω Αφροδίτη-Δία και σας χαιρετάω»...

Έτσι κι αλλιώς, η πολύμηνη παραμονή του Δία στους Διδύμους τον έχει εξιτάρει και η λίμπιντο του κτυπάει κόκκινο. Κινητά, υπολογιστές, GPS, ταμ-ταμ, αυτοκίνητα, ποδήλατα, νταλίκες και πατίνια σφάζονται στην ποδιά του για να γίνουν δικά του. Αποφασισμένος λοιπόν να το γλεντήσει όσο δεν πάει, προγραμματίζει ένα ταξίδι -μέρες που είναι- για να δοκιμάσει στην πράξη τις νέες κατακτήσεις του, κόντρα σε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη. Προσαρμόζει το δορυφορικό πιάτο στην οροφή του αυτοκινήτου, πλάι στη σούβλα και ξεκινά... Μιλάμε για την απόλυτη ηδονή... Τυλιγμένος από wi fi εφαρμογές, σαν αόρατο σαλάμι με καλώδια, μιλά ταυτόχρονα στα τέσσερα κινητά του, τσατάρει στο facebook, τουιτάρει, στέλνει email και αλλάζει τα κανάλια στην TV -σιγά μη χάσει τα κουτσομπολιά. Παράλληλα κλείνει συμφωνίες, σουίτες και σπίτια με την πολυλογία του, ενώ δίπλα του έχει μια καλάθα με τσουρέκια, κουλούρια, σοκολατένια αυγά, λαμπάδες και πασχαλινά αυγά, έτοιμα για τσούγκρισμα και φάγωμα. Ήδη στα αυτιά του ηχούν οι χαρούμενες παιδικές φωνές στους δρόμους του Ερμοχωριού: «Η νονά, η νονά!»

Κι εκεί που όλα πηγαίνουν πρίμα, ξαφνικά σε μια στροφή του δρόμου βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα οπισθοδρομικό τρακτέρ, τρεις αγελάδες και μια στοίβα καφάσια με αγγούρια.
Γρήγορα μαθαίνει ότι πρόκειται για την επαναστατική οργάνωση «Λευτεριά στο νησί του Πάσχα» που όχι μόνον του κόβει το δρόμο αλλά επιτάσσει το όχημα του «για τις ανάγκες του αγώνα», ανταλλάσοντας το συμβολικά με ένα -οικολογικό- αγγούρι.

Ο Ερμής μένει άναυδος μπροστά στην εξελισσόμενη τραγωδία. Δεν φτάνει που τα αυγά και τα τσουρέκια έγιναν μια χαψιά από τους ρέμπελους -που έκαναν πραγματικό Πάσχα- ένας νεοφώτιστος της οργάνωσης αρπάζει την κουρσάρα του με όλον τον εξοπλισμό της και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση «για να εκπαιδευτεί στα εκρηκτικά». Ωιμέ! Πάνε οι κατακτήσεις του, πάει και η δόλια η σούβλα... Μαύρο Πάσχα θα κάνει ο έρμος ο Ερμής, αυτό όμως δεν φαίνεται να πτοεί τους επαναστάτες που στήνουν τρελό χορό με τα «απαλλοτριωμένα» σοκολατένια αυγά...

Ύστερα από τρία μερόνυχτα επικοινωνιακού πρωτογονισμού, επιστρέφει τελικά στη βάση του καβάλα σε μια αγελάδα, που παράφαγε και ξέμεινε στο σταυροδρόμι-γιάφκα.
Αφού μουντζώνει το Δία, αποφασίζει να το ρίξει στη δουλειά μπας και βγάλει τα σπασμένα. Όμως έτσι όπως είναι φουρκισμένος δεν τολμά να του μιλήσει ούτε άνθρωπος, ούτε πλανήτης. Η σύντομη επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων του άφησε κουσούρι και πλέον περιφέρεται με το ρόπαλο ανά χείρας. Όποιος του φέρνει αντίρρηση, την τρώει κατακέφαλα και η γενική σύρραξη δεν αργεί να ξεσπάσει. Μέσα στον ορυμαγδό και ενώ τίποτα σχεδόν δεν έχει μείνει όρθιο, το κουδούνισμα του σταθερού του τηλεφώνου σημαίνει μια ολιγόλεπτη ανακωχή.

Στην άλλη άκρη της γραμμής, ακούγονται εν χορώ, ο Άρης, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, ανάμεσα σε μουγκανίσματα: «Χριστός Ανέστη, μπαγασάκο!»

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved