Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (3 έως 9 Μαΐου)

Πολλές και ποικίλες ως προς το είδος της επιρροής τους είναι οι πλανητικές όψεις του επταημέρου, με τον Ερμή να πληρώνει τα... σπασμένα των ουρανών! Αυτό σημαίνει πως δεν θα λείψουν οι επικοινωνιακές και τεχνικές «εμπλοκές» ή με άλλα λόγια κάποιες ιδιαιτερότητες που ενδέχεται να καταστήσουν την καθημερινότητα μας κάπως... ασύμμετρη!
Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγει ούτε η Λαμπρή, από την άλλη πλευρά όμως η Αφροδίτη και ο Δίας μας υπόσχονται γλέντια και χαρές. Ας... πάει και το παλιάμπελο, λοιπόν!

Κατ' αρχήν, καλό είναι να σταθούμε σε μια «κρυφή» αντίθεση μεταξύ δύο αργών πλανητών, η οποία λόγω του «κοσμικού» χαρακτήρα της μπορεί να μην έχει απαραίτητα προσωπικές διαστάσεις, δίνει όμως σίγουρα ένα μέτρο για τις εξελίξεις σε συλλογικό επίπεδο.
Η αντίθεση του τροπικού Δία με τον αστρικό Πλούτωνα, είναι ο «ορισμός» των κερδοσκοπικών κινήσεων ή της μεγάλης μετατόπισης κεφαλαίων και συχνά συνοδεύεται από εξαγορές, συγχωνεύσεις και χρηματοδοτήσεις, που αλλάζουν το οικονομικό τοπίο.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη περίπτωση και με βάση τις ζωδιακές θέσεις των δύο πλανητών, ένα τέτοιο «παιχνίδι» μπορεί να αφορά τα ΜΜΕ, τις διεθνείς εταιρείες αλλά και γενικότερα τη δημιουργία ενός κέντρου εξουσίας-δύναμης με κρυφές «άκρες». Γενικότερα, με την συνδρομή και της «κρυφής» αντίθεσης που ακολουθεί, ανάμεσα στον αστρικό Πλούτωνα και την Δήμητρα, αναμένεται να δημιουργηθούν κάποιες «εταιρείες» συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών.

Οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών θα φανούν βέβαια στο μέλλον, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με εκείνα που μπορεί να συμβούν σε φυσικό επίπεδο και εδώ εννοώ την δράση των στοιχείων της Φύσης.
Το δίπολο Δία-Πλούτωνα έχει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να «δώσει» πολύ εντυπωσιακά «ακραία φυσικά φαινόμενα», τα οποία δυστυχώς «μεταφράζονται» συνήθως σε καταστροφές.
Και επειδή, όπως θα δούμε αυτές τις ημέρες ο Άρης δεν είναι διόλου αδρανής, το πρώτο που μπορώ να σκεφτώ είναι το... μακριά από εμάς!

Ας δούμε όμως με τη σειρά όλες τις όψεις του επταημέρου.

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει μια σύνοδο με τον τροπικό Ουρανό, φέρνοντας στο προσκήνιο απρόβλεπτες καταστάσεις και μάλλον «αιρετικές» συμπεριφορές.

Mainstream: Εκπλήξεις, απρόοπτα. Μια απρόβλεπτη συνάντηση. Έρευνα, ενδιαφέρον για «εξεζητημένα» θέματα. Παράξενα ή σπάνια φαινόμενα. Επιτυχία σε μια δύσκολη επαφή. Ένα ξαφνικό κέρδος. Αστρολογία, επιστήμες.
SOS: Ξαφνική ανατροπή των δεδομένων. Προκλήσεις, ακρότητες. Αιρετικές αντιλήψεις και συμπεριφορές. Ύβρις. Ανεξήγητη συμπεριφορά από οικεία πρόσωπα. Μια ξαφνική οικονομική απώλεια. Τεχνικά προβλήματα, βραχυκύκλωμα.

Το Μ. Σάββατο, ακολουθεί το «κρυφό» τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα.

Mainstream: Ξεκαθάρισμα αντικειμένων. Εκμυστηρεύσεις, εξερευνήσεις, αποκαλύψεις. Ανίχνευση μυστικών και υπόγειων διαδρομών. «Εύρηκα!» Μια «βουτιά στα βαθιά». Γνώση μυστικών. Έρευνα των μυστηρίων. Ταινίες κατασκοπίας, θρίλερ.
SOS: Κακόβουλες σκέψεις, εμμονές. Υπονομεύσεις, παρακολουθήσεις. Μια ανεπανόρθωτη τεχνική βλάβη. Διαγραφή-απώλεια αρχείων ή εγγράφων. Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις, ένα «κακό συναπάντημα». Μια δυσάρεστη είδηση.

Την Κυριακή του Πάσχα, το «κακό» για τον Ερμή τριτώνει, αφού έχουμε την αντίθεση του με τον Κρόνο.

Mainstream: «Κάλιο πέντε και στο χέρι...» Ταξινόμηση, αρχειοθέτηση. Προνοητικότητα, σύνεση, οργανωτικό πνεύμα. Εκπλήρωση καθηκόντων, ανάληψη μιας ευθύνης. Επιτυχημένες εξετάσεις, δικαίωση της νομιμότητας. Εμπειρία που συμβάλλει καταλυτικά στην επιτυχία ενός εγχειρήματος. Εξισορρόπηση των αδικιών.
SOS: Δογματισμός, ξεροκεφαλιά. Καθυστέρηση, ταλαιπωρία, εμπόδια. Τεχνικές ελλείψεις ή ανεπάρκειες. Γραφειοκρατία, «πνίξιμο σε μια κουταλιά νερό». Αποτυχημένες εξετάσεις, ποινές. «Στέρηση εξόδου». Διακοπή ανεφοδιασμού, οικονομικές απώλειες.

Ευτυχώς, η «κρυφή» σύνοδος της Αφροδίτης με τον αστρικό Δία, επαναφέρει τα πράγματα στη φυσική τάξη του εορταστικού κλίματος.

Mainstream: Γλέντι, χαρά, καλή παρέα. Κεράσματα, δώρα, «τυχερά». Μια διακεκριμένη γνωριμία.
SOS: Σπατάλη, καταχρήσεις. Εγκατάλειψη μιας σοβαρής ευθύνης. «Τα φόρτωσε στον κόκορα». Συναισθηματικά «ολισθήματα».

Παράλληλα βέβαια, έχουμε και τον Άρη, ο οποίος δεν θα παραλείψει να συμφάγει στο πασχαλινό τραπέζι μας, έστω κι αν είναι... ακάλεστος!

Το τρίγωνο του με τον Πλούτωνα, δεν προιδεάζει ακριβώς με γιορτές και πανηγύρια, μπορεί όμως να συμβάλλει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε ένα άγριο... σούβλισμα! Ας πορευτούμε με την ελπίδα ότι αυτό θα συμπεριλάβει μόνον αμνοερίφια και κοκορέτσια.

Mainstream: Έρευνα σε βάθος, κατάδυση. Άνοιγμα λάκκου, σκάψιμο, διάτρηση. Επιτυχής αντιμετώπιση ενός σοβαρού κινδύνου. Πολεμικές τέχνες. Ερωτική-σεξουαλική πανδαισία. Αποχετευτικές εργασίες.
SOS: Άγρια ένστικτα, ο νόμος της ζούγκλας, κανιβαλισμός. Αρρωστημένη ζήλεια, σεξουαλική βία. Υποχώρηση εδάφους, βούλιαγμα. Ακαθαρσίες. Έκθεση σε σοβαρό κίνδυνο. Βόμβες, τρομοκρατία, ψυχολογικός πόλεμος. Μαύρη μαγεία.

Το «κρυφό» τετράγωνο του τροπικού Άρη με τον αστρικό Ποσειδώνα, έρχεται με τη σειρά του να προωθήσει κρασοκατανύξεις και τσιφτετέλια (καλά μέχρι εδώ) αλλά και να επιβεβαιώσει πως τα πιο σοβαρά πράγματα είναι εκείνα που ούτε φαίνονται, ούτε λέγονται.

Mainstream: Χορός, ρυθμός. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μεταφυσική, φιλοσοφία. Διαλογισμός, δυναμική προσευχή. Ένα «εσωτερικό» ταξίδι. Εξόντωση παρασίτων, απολύμανση, ψεκασμός. Αλιεία, κατανάλωση θαλασσινών. Αισθησιασμός, μοναδικές ερωτικές εμπειρίες.
SOS: Τοξική μόλυνση, δηλητηρίαση. Προβλήματα υγείας, ιώσεις. Επιθετικά παράσιτα. Χρήση «ουσιών». Κίνδυνος στη θάλασσα, ναυάγιο. Διαφυγή αερίων και υγρών, υδραυλικά προβλήματα. Ένας λάθος συναγερμός που μπορεί να φέρει την καταστροφή. Παρεξηγήσεις, «χοντρές» αυταπάτες. Εξαπάτηση, δολιότητα, απιστία. Νοθεία, «μπόμπες».

Κυριακή προς Δευτέρα έχουμε το τετράγωνο της Δήμητρας με τον Ουρανό, μια όψη που ουσιαστικά χρωματίζει όλο το εορταστικό τετραήμερο.

Mainstream: Πρωτοτυπία, διαφορετικότητα. Αναθεώρηση μιας συμφωνίας. Αλλαγή εμφάνισης, αλλαγές στο σπίτι. Μια επαναστατική πράξη ή διακήρυξη. Συμφιλίωση με «εχθρούς». Μια απρόβλεπτη υποστήριξη.
SOS: Πολιτικές και κοινωνικές ακρότητες, ρατσισμός. Οικογενειακή αναστάτωση. Πρόκληση, εκκεντρικότητα. Μια ξαφνική ανατροπή στις σχέσεις, κεραυνός εν αιθρία. Ασυμφωνία, «εμφύλιος», διάσπαση.

Την Τρίτη, ο Ερμής... ξανακτυπά, αυτή τη φορά με δύο όψεις που τον στέλνουν να κολυμπήσει σε βαθιά νερά, με την προσδοκία πως όλο και κάτι θα ανασύρει.

Ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα
Mainstream: Αποκαλύψεις μυστικών, εξερεύνηση. «Κόβω» δρόμο. Μια πολύτιμη πληροφορία... για λίγους. Εκκαθάριση αντικειμένων. Βοήθεια από μυστικούς κύκλους, «κρυφό σχολειό». Εκμυστηρεύσεις. Θεάματα και θέματα αγωνίας, μυστηρίου και ερωτισμού.
SOS: «Δούρειος Ίππος». Υπονομευτικές πρακτικές, υπόγειες κινήσεις. «Ο Μεγάλος Αδελφός». Εμμονές, κακόβουλα σενάρια. Καταστροφολογία. Απειλές εκβιασμοί. «Αμαρτωλά» downloads, πορνογραφία. Σεξουαλική παρενόχληση. «Ο επιδειξίας». Ταλαιπωρία σε άγνωστο περιβάλλον.

Ο Ερμής σε «κρυφό» τετράγωνο με τον Ποσειδώνα
Mainstream: Καλλιτεχνική δημιουργία, έμπνευση, διαίσθηση. Μια κατά λάθος επιτυχία. Διαλογισμός, προσευχή. Προσφορά σε πάσχοντες. Αστρολογία. Χαλάρωση, ύπνος.
SOS: Φήμες, ψέματα, καταστάσεις και προϊόντα «μαϊμού». Εξαφάνιση στοιχείων-εγγράφων, παραχάραξη, υπεξαίρεση, πλαστογραφία. Υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται, ακυρώσεις. Λάθη, αυταπάτες, σύγχυση. Τεχνικές αστοχίες.

Την ίδια ημέρα, ο αστρικός Ήλιος κάνει μια σύνοδο με την Έριδα.

Mainstream: Μια επαφή επαγγελματικού χαρακτήρα, πρόσληψη. Επιστημονική εργασία, ταξινόμηση, διευθέτηση. Ενδιαφέρον για θέματα υγιεινής και διατροφής. Μηχανολογικός εξοπλισμός, ψηφιακή τεχνολογία.
SOS: Γραφειοκρατία, «ψείρισμα».

Την Τετάρτη, έχουμε την πιο φασαριόζικη όψη των ημερών, τη σύνοδο δηλαδή του Ερμή με τον Άρη. Ο κόσμος μας αυξάνει ταχύτητα κι... όποιος προλάβει!

Mainstream: Η πρώτη φορά, ντεμπούτο. Δυναμικές πρωτοβουλίες, αμεσότητα, ταχύτατη διεκπεραίωση. Πίεση που αποδίδει καρπούς. Μια μεγάλη επίδοση, ρεκόρ. Τεχνικές εργασίες, προμήθεια εργαλείων. Αλήθειες που «καίνε». Ένα επιτυχημένο οικονομικό ρίσκο, μια... γερή μπάζα. Εντάσεις που οδηγούν σε καλύτερες και πιο ειλικρινείς σχέσεις. «Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει».
SOS: Θυμός, βία. Βωμολοχία, ασέβεια. Απροσεξία, βιασύνη, γκάφες. Κτυπήματα, σπασίματα, καψίματα, ατυχήματα. «Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος». Αυθαιρεσία, αυτοδικία.

Τέλος, την Πέμπτη κλείνει με ακρίβεια η «κρυφή» αντίθεση ανάμεσα στην αστρική Δήμητρα και τον Πλούτωνα, μια όψη που αναμένεται να μας επηρεάσει όλη την εβδομάδα.

Mainstream: Επανεκκίνηση της κοινωνικής ζωής. Συνεργασία-επαφές με «αφανή» πρόσωπα ή κέντρα εξουσίας. Ένταξη σε μια μυστική ομάδα, μια μυστική συμφωνία. «Κρυφή διπλωματία». Ένα καθοριστικό συμβόλαιο. Πίστη σε ένα «απόλυτο» ιδανικό. Επικράτηση αισθητικών τάσεων με «dark» κατευθύνσεις. Η μεταφυσική γίνεται μόδα.
SOS: Απομόνωση, «ο αποδιοπομπαίος τράγος». Ανυπέρβλητα εμπόδια από κύκλους συμφερόντων. «Συμβόλαιο με το διάβολο». Πολιτικές και κοινωνικές πρακτικές ελέγχου, τρομοκρατία. Πολιτική υπονόμευση, το τέλος μιας πολιτικής καριέρας. Μια καταστροφική νομική απόφαση. Μια καταστροφή με πολλά θύματα.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved