Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 26 έως 30 Απριλίου

Μας τελείωσαν οι εύκολες λύσεις

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 26 έως 30 Απριλίου


Η Κυριακή των Βαΐων έμεινε στην χριστιανική παράδοση ως ο κοσμικός θρίαμβος του Ιησού, που εισήλθε θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα «επί πώλου όνου». Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και τον υποδέχτηκε σαν Μεσσία, καλλιεργώντας τις υψηλότερες των φιλοδοξιών για την απελευθέρωση του από το Ρωμαϊκό ζυγό. Για έναν κοσμικό ηγέτη, αυτό θα ήταν η πλήρης δικαίωση των προσπαθειών του και η αφετηρία ενός ένδοξου αγώνα, για τον Ιησού ωστόσο πιστοποίησε μια δραματική πνευματική αποτυχία. Τα τρία χρόνια που δίδαξε για το εσωτερικό φως και το «επουράνιο βασίλειο», είχαν πάει -για την ώρα- στράφι. Το πλήθος δεν είχε καταλάβει γρι από τις παραβολές του και το μόνο για το οποίο «καιγόταν» ήταν το να ξεκουμπιστούν οι κατακτητές από τα μέρη τους. Εξ άλλου τι σόι Υιός του Θεού θα ήταν αν δεν μπορούσε με ένα μαγικό κλικ να εξαφανίσει τις ρωμαϊκές λεγεώνες από προσώπου γης;

Ο πειρασμός για τον Ιησού ήταν πολύ μεγάλος. Επρόκειτο ουσιαστικά για μια νέα version της προ τριετίας «διαπραγμάτευσης» με τον Όξαποδώ στην έρημο που για να τον πάρει με το μέρος του, άρχισε να τάζει πλούτη, μεγαλεία και «τον κόσμο ολόκληρο».

Και ο Θεάνθρωπος θα μπορούσε να «διολισθήσει» της αποστολής που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της βάπτισης Του στον Ιορδάνη ποταμό, εξαργυρώνοντας το πνευματικό έργο με κοσμική εξουσία. Θα μπορούσε άνετα να αποπέμψει τον Κρόνο του ή μάλλον να ενταχθεί στον Κρόνο των άλλων, σε εκείνο δηλαδή το συλλογικό αίτημα που Τον ήθελε εστεμμένο βασιλιά «του κόσμου τούτου» και διοικητή μιας ταξιαρχίας αγγέλων της κολάσεως.

Δόξα και βία ήθελε το πλήθος, όμως ο Ιησούς διάλεξε τελικά το δύσκολο δρόμο μιας ακατανόητης για τους πολλούς στάσης, αρνούμενος μάλιστα να «ανακάμψει» και να υποστηρίξει αυτό το αίτημα, όταν η τότε εξουσία τον κατεδίωξε, υποψιαζόμενη για Εκείνον αυτό που τελικά δεν έπραξε.
Κι αφού υπέπεσε στο μέγιστο «αμάρτημα» έναντι του κόσμου, να μην αποδεχθεί δηλαδή τον ηγετικό ρόλο που άρμοζε στη διαφορετικότητα Του, μετατράπηκε αυτόματα από δοξασμένος ηγέτης σε αποδιοπομπαίο τράγο. Στα μάτια των «προδομένων» Ιουδαίων, ο Βαραββάς έδειχνε πολύ πιο θελκτικός...

Όλοι μας κάποια στιγμή βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι, όπου καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα πάμε με εμάς ή με το πλήθος.
Αυτό είναι το μεγάλο «στοίχημα» που βάζει ο Κρόνος στη ζωή μας, περνώντας μας διαδοχικά από την συλλογική ένταξη και το «έτσι κάνουν όλοι» στην «ακατανόητη» όσο και επαναστατική αποκρυστάλλωση της ευθύνης μας απέναντι στην ιδιαίτερη αποστολή που έχει οριστεί για τον καθένα μας. Ο προσωπικός μας «σταυρός» είναι made in Saturn και το ζήτημα εδώ δεν είναι να τον «ξορκίσουμε» αλλά να αναλάβουμε την ευθύνη του, γνωρίζοντας ότι... Ουδείς προφήτης στον τόπο του!

Κι αυτό το στοίχημα, ο Κρόνος είναι διατεθειμένος να επαναλάβει και τις ημέρες που έρχονται.

Η αντίθεση του Ήλιου με τον Κρόνο δεν είναι βέβαια από τις «εύκολες» όψεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα συνοδεύεται από ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον Πλούτωνα και τον αστρικό Άρη, που κάνει τα διλήμματα ακόμη πιο εμφατικά και ενδέχεται να μας οδηγήσει σε πολύ δύσκολες αποφάσεις.

Βέβαια, ο... καλός Κρόνιος τύπος φροντίζει από μόνος του να δυσκολεύει τη ζωή του, αφού ενστικτωδώς οι εύκολες λύσεις πάντα του φαίνονται ύποπτες. Και στα πλαίσια αυτής της πολιτικής παίρνει συχνά αυτές τις «ακατανόητες» για τους πολλούς αποφάσεις, που τον «στριμώχνουν», χωρίς να υπόσχονται τιμές και μεγαλεία. Η ευθύνη αρκεί για να τον θρέψει.

Το «καμπανάκι» βέβαια κτυπά για όλους μας αλλά σε αυτή τη φάση, τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) είναι οι πρώτοι αποδέκτες των Κρόνιων πιέσεων και πρακτικά καλούνται να αξιολογήσουν την μέχρι τώρα πορεία τους και να αποφασίσουν μπροστά στο σταυροδρόμι για το ποιός δρόμος ευθύνης τους ταιριάζει.

Παράλληλα, μια μερίδα των παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι), όσες και όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 14η μοίρα του ζωδίου τους, αναμένεται επίσης να περάσουν από την «κρισάρα» του Κρόνου, βιώνοντας ένα crash test των πεπραγμένων τους..

Κι εδώ πέρα από τις δυσκολίες-απορρίψεις που θα προκύψουν εκείνο που μετράει περισσότερο είναι η αποφυγή της ανάληψης μιας ευθύνης που δεν είναι δική μας.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved