Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 16 έως 19 Απριλίου

Με «βόμβες διασποράς» έκανε την εμφάνιση-επίθεσή του ο Άρης στο διεθνές σκηνικό

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 16 έως 19 Απριλίου


Δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται.
Πλάτων

Ταραχές, εμπρησμοί, τυφλή βία, πόλεμος, καταστροφές... Με «βόμβες διασποράς» έκανε την εμφάνιση-επίθεσή του ο Άρης στο διεθνές σκηνικό, δημιουργώντας πολλές εστίες ανάφλεξης, οικονομικούς κραδασμούς στην αγορά του χρυσού, έναν σεισμό-τέρας στο Ιράν με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες κι έναν ακόμη τραγικό απολογισμό θυμάτων σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Βοστώνης.

Η σύνοδος Ήλιου-Άρη λοιπόν, καλά κρατεί βγάζοντας στη φόρα ενεργειακά απωθημένα ετών αλλά εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με εξαίρεση τα βίαια ξεσπάσματα της Φύσης, οι ανεπιθύμητες εκδηλώσεις της δεν είναι σε καμία περίπτωση αναπότρεπτες. Και όλα βέβαια εξαρτώνται από το «τι σόι Άρη κουβαλά ο καθένας μας», έναν Άρη που η μόνη του «δουλειά» είναι να «ξεμπουκώνει» χωρίς να υπολογίζει κανέναν και τίποτε ή έναν Άρη που κινείται στο πνεύμα του «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο»;

Υποχρέωση του αστρολόγου δεν είναι μόνον να προειδοποιεί για τα όποια δεινά αλλά κυρίως να προτείνει τους τρόπους, ώστε να μην προκύψουν. Και η ενέργεια του Άρη παρά την ενστικτώδη φύση της, είναι ίσως από τις πιο «διαχειρίσιμες», αρκεί να υπάρχουν δύο κυρίως προϋποθέσεις: Η πνευματική καλλιέργεια και η όρεξη για δουλειά. Η πρώτη ενδύει τον Άρη με μια ιπποτική αβρότητα, ενώ η δεύτερη απλά αξιοποιεί το εκάστοτε περίσσευμα ενέργειας ώστε να πράξει μέσα σε ελάχιστο χρόνο, τα... πάντα!

Σύμφωνα με σημαντικούς διανοητές, ο πολιτισμένος άνθρωπος είναι μεν «ένα άρρωστο ζώο» αλλά αυτή η ασθένεια του είναι ταυτόχρονα και το εφόδιο του στον πολύ ξεχωριστό δρόμο του. Ο Άρης -κι εμείς μαζί του- έχει κατακτήσει πλέον το δικαίωμα να δρα και πνευματικά, χωρίς πλέον να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί δειλός. Χιλιάδες μαχητές του πνεύματος απανταχού της γης δίνουν καθημερινά την μάχη τους, ενημερώνοντας, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα κι αντιστεκόμενοι στην αυθαιρεσία των εκάστοτε κυβερνώντων. Παράλληλα, για τον μέσο άνθρωπο ο Άρης δεν θα πάψει ποτέ να είναι συνώνυμος της εντατικής παραγωγής έργου, ενίοτε κάτω από δύσκολες ή ανταγωνιστικές συνθήκες. Οι αθλητές αλλά και όσες ή όσοι πετυχαίνουν πολλά όταν έχουν το κατάλληλο κίνητρο, γνωρίζουν καλά αυτήν την φύση της ενέργειας του Άρη, έχοντας υπερβεί κάποια από τα «χονδροειδή» χαρακτηριστικά της.
Και τελικά φαίνεται πως ο σύγχρονος κόσμος μας «χωράει» κι 1,2,3... πολλούς τύπους Άρη αλλιώτικους από τους άλλους, τους... παραδοσιακούς.

Η ουσία είναι πως σε προσωπικό επίπεδο, όπου ο βαθμός συνειδητότητας είναι αισθητά υψηλότερος σε σύγκριση με το συλλογικό, όλοι έχουμε «δικαίωμα» μιας δημιουργικής χρήσης της ενέργειας του πλανήτη, που εξελίσσεται κι αυτή μαζί με μας. Και το πρώτο που καλούμαστε να κάνουμε ευρισκόμενοι υπό την επιρροή του είναι να αξιοποιήσουμε την ώθηση που μας δίνει για να κάνουμε πράξη όλα εκείνα που για ποικίλους λόγους έμεναν στο συρτάρι ως απραγματοποίητα σχέδια.

Κάποτε, ο Άρης ήταν μόνον πόλεμος και νόμος της ζούγκλας. Αν και δεν έχει ξεχάσει ολότελα τις καταβολές του (συχνά ενσκήπτει στις ζωές μας με την μορφή των βαρβάρων, κυριολεκτικά και μεταφορικά), σίγουρα έχει πλέον περισσότερες επιλογές στη φαρέτρα του. Οι αρχαίοι Έλληνες πέρα από τη σφραγίδα της ανδρείας, του έβαλαν κι εκείνη του αγωνιστικού-αθλητικού πνεύματος, ενώ σήμερα γνωρίζουμε ότι χωρίς την αφεντιά του το.. σεξ είναι λίγο και κακής ποιότητας!

Σε αυτή τη φάση τα ζώδια που βρίσκονται σε θέση μάχης, ελπίζοντας και αγωνιζόμενα για το καλύτερο, είναι κυρίως τα τέσσερα παρορμητικά (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι), συνοδευόμενα από μια σημαντική μερίδα Διδύμων, που από ότι φαίνεται αυτήν την περίοδο... δεν τους χωρά ο τόπος!

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved