Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 12 έως 16 Απριλίου

Επικοινωνήστε, είναι σωτήριο!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 12 έως 16 Απριλίου





Ένταση, δράση, συναγωνισμός, υπερπροσπάθεια, αγωνιστικότητα αλλά και κούραση, εκνευρισμός, εγωισμός, ανταγωνισμός, αυθαιρεσία, αντάρτικο, ατύχημα...
«Τους ξύπνησες όλους, γιατί;»

Οκ, μπορεί ο Άρης να κάνει τα δικά του στους ουρανούς, ωστόσο δεν είναι μόνος στο πανηγύρι της ζωής μας.
Στον αντίποδα ο Ερμής και η Δήμητρα πασχίζουν να συμμαζέψουν την ακαταστασία που αφήνει πίσω του ο «καπετάν φασαρίας» του ζωδιακού, χωρίς τον οποίο βέβαια -ας του το αναγνωρίσουμε αυτό- όλα θα ήταν απελπιστικά ανιαρά. «Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο». Κάπως έτσι πρέπει να αντιληφθούμε το πλανητικό σκηνικό των ημερών και να δράσουμε αναλόγως, ενισχύοντας τελικά τη διαπραγματευτική μας ισχύ.

Εκτός από την υπό σχηματισμό σύνοδο του Ήλιου με τον Άρη, που εν δυνάμει θυμίζει μονομάχο στην αρένα, αυτές τις ημέρες έχουμε τρεις ακόμη πλανητικές όψεις, που κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Τα δίπολα Αφροδίτης-Δήμητρας, Ήλιου-Ερμή και Ερμή-Δήμητρας είναι από εκείνα που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, έστω και για να... σαχλαμαρίσουν!
Στην ορμητικότητα του Mr Forte αντιπαραθέτουν το λόγο, την συνεννόηση, το παιχνίδι και την ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη λεόντων και προβάτων.

Με τον Ερμή και τη Δήμητρα στο τιμόνι της καθημερινότητας μας είναι βέβαιο ότι αυτή θα εμπλουτιστεί από ποικίλα περιστατικά και ενέργειες που εκπληρώνουν την πεμπτουσία αμφοτέρων, την επικοινωνία, μετά βαΐων και κλάδων.
Ωστόσο, όπως όλα τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο, έτσι κι η επικοινωνία έχει έναν σκοπό και μάλιστα ιερό. Πέρα από το να χαριεντιζόμαστε και να περνάμε καλά με τους δικούς μας ανθρώπους, μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στο εκάστοτε «αντίπαλο στρατόπεδο», συμβάλλοντας καταλυτικά στον μετριασμό των εντάσεων.
Η βία φέρνει βία κι εδώ είναι που χρειαζόμαστε όσο τίποτε άλλο την πολιτική και την διπλωματία, αρετές τις οποίες η Δήμητρα και ο Ερμής τις έχουν... γεννήσει!

Το θέμα είναι ότι αν ο Άρης αφεθεί να δράσει χωρίς κανείς να μεσολαβήσει και να του... ψιθυρίσει δύο φωνήεντα, τότε θα εξακολουθεί να πιστεύει ότι καλώς πράττει, ότι κι αν πράττει. Το ίδιο φυσικά και οι απανταχού εκπρόσωποι του επί της γης, που δεν παύουν κι αυτοί να θεωρούν ότι «νόμος είναι το δίκιο του εγώ τους».
Εδώ δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε περιστατικά όπου η έλλειψη επικοινωνίας οδήγησε σε tragic καταστάσεις και αντίστροφα, περιστατικά όπου μια καλή κουβέντα ή μια απλή ενημέρωση απέτρεψε τα χειρότερα.
Εξ άλλου και ο Άρης ως μονομάχος χρειάζεται την εύνοια του Καίσαρα και του κοινού σε περίπτωση που βρεθεί φαρδύς-πλατύς στο χώμα με τη λόγχη σε απόσταση αναπνοής από το λαιμό του. Θα μου πείτε, «βαστάει ο Άρης πισινή;» Μα ακριβώς εδώ βρίσκεται και η ουσία, να τον πείσουμε δηλαδή ότι η ζωή έχει κι άλλους... γύρους και δεν χρειάζεται να εξαντλήσει τις πιθανότητες του στο «εδώ και τώρα».

Η ίδια η Φύση μας δίνει το μέτρο.

Σκεφθείτε τι συμβαίνει όταν ένα... φρέσκο κι αγριεμένο μικρόβιο προσβάλλει έναν οργανισμό. Πρακτικά και λογικά το συμφέρον του είναι να διατηρήσει ζωντανό τον ξενιστή του, ώστε να τρέφεται εσαεί από αυτόν. Την συγκεκριμένη λεπτομέρεια «γνωρίζουν» πολύ καλά τα παλαιότερα μικρόβια, που μετά από την πρώτη έκρηξη τους αποφάσισαν να ακολουθήσουν την οδό της διπλωματίας. Μέχρι όμως να το καταλάβει και ο... νεόφερτος, έχουμε σκληρές μάχες και συχνά μεγάλες απώλειες, χωρίς να ωφελείται κανείς. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που μια επιδημία από ένα σημείο και μετά έχει φθίνουσα πορεία. Η αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αντιμαχομένων πλευρών, γέρνει την πλάστιγγα προς τη διαρκή ειρήνη. Κι αν αυτά συμβαίνουν στην άγρια ζούγκλα του μικρόκοσμου, στην ανθρώπινη κοινωνία έχουμε ήδη κατακτήσει ως ένα βαθμό το δικαίωμα μιας σωτήριας επικοινωνίας-συνδιαλλαγής, που θα απέτρεπε ένα τέτοιο ανούσιο μακελειό.

Ας επικοινωνήσουμε λοιπόν ακόμη και με τον «εχθρό» κι αν δεν τον πείσουμε άμεσα να πάψει να δημιουργεί τετελεσμένα στην μάχη της επιβίωσης του (έτσι το βλέπει), η απόπειρα μας θα είναι ένα καλό διαπραγματευτικό (ενίοτε και νομικό) χαρτί για αργότερα.

Κατά τα άλλα βέβαια μπορούμε απλά να αφεθούμε στην επικοινωνιακή πανδαισία των ημερών, τριγυρνώντας και τρυγώντας τα καλά της κοινωνικής ζωής -πραγματικής και εικονικής- αλλά και περιμένοντας την αναπόφευκτη άφιξη των βαρβάρων. Κι εκεί η πειθώ μας οφείλει να είναι αποτελεσματική, έστω κι αν χρειαστεί να ακολουθήσουμε τη στρατηγική της Λυσιστράτης.

Και μετά τον Αριστοφάνη, ο Τολστόι προς... παραδειγματισμό!

«Ο πιο ισχυρός, ο πιο αδιάρρηκτος, ο πιο αβάσταχτος κι΄ ο πιο σταθερός δεσμός που μας συνδέει με τους συνανθρώπους μας είναι αυτό που ονομάζουμε «εξουσία». Η εξουσία, με το βαθύτερο νόημα, δεν είναι παρά έκφραση της πιο μεγάλης εξάρτησης του ενός απέναντι στους άλλους. Είναι πολύ δύσκολο να καθορίσει κανείς τα όρια της περιοχής μεταξύ ελευθερίας και αναγκαιότητας κι ο καθορισμός αυτού του ορόσημου αποτελεί το θεμελιώδες πρόβλημα της ψυχολογίας»

Καλά τα έγραψε ο μέγας Λέον (αλλά Παρθένος), με αφορμή την επιδρομή του Ναπολέοντα στη Ρωσία και τον τρόμο του Τσάρου ότι θα χάσει τη βολή του. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε μάχη μπορεί να κρύβονται αλλότρια συμφέροντα, που εξυπηρετούνται άριστα όταν καταφέρουν να μας πείσουν ότι αυτή η μάχη είναι δική μας.

Τα ζώδια που καλούνται να συμμετάσχουν πρώτα στη μεταφορά του «Πόλεμος και Ειρήνη» στην καθημερινότητα μας είναι κατ' αρχήν οι Κριοί και οι Ζυγοί ως... νόμιμοι εκπρόσωποι! Μαζί τους οι έξοχοι αμυντικοί Καρκίνοι και οι φιλόδοξοι Αιγόκεροι που έχουν μια καλή ευκαιρία να εφαρμόσουν όλα τα τεχνάσματα που έμαθαν στο σχολείο της ζωής (και δεν εννοώ τις ποινές). Τελευταίοι αλλά όχι έσχατοι οι Ιχθύες και οι Παρθένοι, που φαίνεται πως θα δώσουν τις δικές τους μάχες από το μετερίζι της... Αντικατασκοπίας.
Όσο για τους υπόλοιπους εκπροσώπους ζωδίων, μπορεί να έχουν επίσης ένα μικρό ή μεγαλύτερο μερίδιο στα δρώμενα των ημερών, ανάλογα με τις προδιαγραφές του γενέθλιου χάρτη τους.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved