Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (12 έως 18 Απριλίου)

Όσον αφορά τις «συμβατικές» όψεις του επταημέρου έχουμε μόνον μια αλλά... εξαιρετικά καυτή! Η σύνοδος του Ήλιου με τον Άρη σχηματίζεται με ακρίβεια την ερχόμενη Πέμπτη και είναι βέβαιο ότι θα μας επηρεάσει και τις προηγούμενες ημέρες, για να μην πω ότι ήδη συμβαίνει αυτό.
Και βέβαια το θέμα είναι να διαχειριστούμε ορθά το περίσσευμα ενέργειας που δημιουργεί ο Άρης, με την «εργασιοθεραπεία» και την σεξουαλική δραστηριότητα να είναι δύο από τις βασικές επιλογές μας.
Θυμίζω ακόμη ότι η επιρροή του Άρη είναι κυματοειδής, με διαδοχικές υψηλές κορυφές και βαθιές κοιλιές (πχ δράση-απραξία), ενώ παρά την ενδεχόμενη οξύτητα ή την μεγάλη ένταση των όσων φέρνει, τις περισσότερες φορές αυτά δεν έχουν άλλες συνέπειες, πέραν των άμεσων. Οπότε, αν αποφύγουμε τα χειρότερα πάνω στην «κακιά στιγμή», η όποια κρίση ή ένταση θα κοπάσει.

Mainstream: Δραστικές πρωτοβουλίες, δυναμικές διεκδικήσεις. «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Ειλικρίνεια, διαφάνεια. Ταχύτητα, αμεσότητα. Εντατικοποίηση, Μια υψηλή επίδοση, ρεκόρ. Ένα «απόστημα», που σπάει. Πλήθος εργασιών μέσα σε λίγο χρόνο. Αποφασιστικότητα. Ηρωισμός, ένα επιτυχημένο ρίσκο.
SOS: Εγωισμός, ξεροκεφαλιά. «Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος». Θυμός, νεύρα, «τσαμπουκάς». Καβγάδες, ρήξεις, συγκρούσεις. Ατυχήματα, φωτιές. Αυθαιρεσία, βιασύνη, απροσεξία. Πυρετός, πρήξιμο, πόνος. «Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά»

Κατά τη διάρκεια του επταημέρου όμως έχουμε και μια πληθώρα «κρυφών» όψεων, με τον Ερμή να συμμετέχει στις περισσότερες από αυτές, μεταφέροντας διαδοχικά στην καθημερινότητα μας τις ουράνιες επιταγές του Ποσειδώνα, του Ήλιου, του Άρη, της Δήμητρας αλλά και του Χείρωνα.

Βέβαια η πρώτη κατά σειράν όψη είναι το τετράγωνο της αστρικής Αφροδίτης με τη Δήμητρα, το οποίο σχηματίζεται την Παρασκευή, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων σε μια ομαλοποίηση σχέσεων και συνεργασιών -έστω και προσωρινή- κάτι που με τον Άρη να «διοικεί» στους ουρανούς κρίνεται ως... πολύτιμο!

Mainstream: Κοινωνική ζωή, γνωριμίες, δημόσιες σχέσεις. Μόδα, life style. Φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης, καλλωπισμός. Αγορές αξεσουάρ και ειδών ένδυσης. Διακόσμηση, καλλιτεχνία. Εξομάλυνση σχέσεων και συνεργασιών.
SOS: Ματαιοδοξία, ναρκισσισμός. Κουτσομπολιό, υπερβολική ενασχόληση με ανούσια ζητήματα.

Το Σάββατο, ο αστρικός Ερμής κάνει μια σύνοδο με τον τροπικό Ποσειδώνα, ρίχνοντας μια... κάποια ομίχλη στην καθημερινότητα μας!

Mainstream: Καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Θέατρο, κινηματογράφος. Μια κατά λάθος επιτυχία, πράγματα που -καλώς- δεν γίνονται. Εύστοχη διαίσθηση, προφητικά όνειρα. Διαλογισμός, ταξίδεμα. Απόκρυψη δυσάρεστων λεπτομερειών. Απόδραση από τα δύσκολα. Αστρολογία, Μεταφυσική.
SOS: Αναβολή, ακύρωση, ασάφεια. Αφηρημάδα, λάθος εκτίμηση, αστοχία. Ψέματα, πλαστογραφία, κλοπή. Υπερβολική ευπιστία, εξαπάτηση. «Χάσιμο», αποπροσανατολισμός, εξαφάνιση αντικειμένων. Τεχνικά προβλήματα, χωρίς προφανή αίτια.

Την Κυριακή, ο αστρικός Ήλιος κάνει μια σύνοδο με τον Ερμή, δίνοντας το έναυσμα για ένα... διαρκές πήγαινε-έλα!

Mainstream: Η επικοινωνία στο έπακρο. Μετακινήσεις, επαφές, συζητήσεις, επισκέψεις. Διευθέτηση πρακτικών ζητημάτων. Γραπτά, ειδήσεις, μηνύματα. Μετακινήσεις, περίπατοι, εκδρομές.
SOS: Πολλές και αντικρουόμενες πληροφορίες. Επικοινωνιακός «θόρυβος», αλαλούμ.

Την Δευτέρα είναι η σειρά του αστρικού Άρη, που κάνει κι αυτός μια σύνοδο με τον τροπικό Ερμή στον Κριό, εισάγοντας περισσότερο «νεύρο» στις εξελίξεις.

Mainstream: Δράση, πρωτοβουλία. Τεχνικές εργασίες. Μια ταχεία διεκπεραίωση ή εκμάθηση. «Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει». Προμήθεια αιχμηρών αντικειμένων, εργαλείων ή όπλων.
SOS: Συγκρούσεις, ατυχήματα. Σπάσιμο, κάψιμο. Έκρηξη οργής, βία.

Την Τρίτη, ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τη Δήμητρα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση ιδεών και εφαρμογών.

Mainstream: Κοινωνική ζωή, γνωριμίες. Συσκέψεις, διαβουλεύσεις. Διαφήμιση, προώθηση. Διαδικτυακές εφαρμογές. Επίλυση ζητημάτων μέσω μιας συνεργασίας.
SOS: Ατέρμονες συζητήσεις, έλλειμμα αποφασιστικότητας.

Την Πέμπτη, εκτός από τη σύνοδο του Ήλιου με τον Άρη, έχουμε ακόμη τέσσερις όψεις οι οποίες για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια κρίνονται ως εξαιρετικά σημαντικές.

Κατ' αρχήν, ο Ήλιος και ο Άρης στην αστρική εκδοχή τους σχηματίζουν δύο τετράγωνα με την τροπική Δήμητρα, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά των εξελίξεων. Πρακτικά, το όλο σχήμα ενισχύει ακόμη περισσότερο την επιρροή του «κόκκινου πλανήτη», με συνέπεια την δρομολόγηση κι άλλων εντάσεων, είτε για καλό, είτε για κακό.

Mainstream: Μια δραστική αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση. Δυναμισμός, επιβολή στους άλλους. Δυναμική διπλωματία, «το δίκαιο του ισχυρού». Πολιτικές πρωτοβουλίες, αυτονόμηση. Από κοινού αντιμετώπιση ενός εχθρού ή ανταγωνιστή.
SOS: Προσβολή ή αμφισβήτηση της δημόσιας εικόνας του ατόμου. Έλλειψη αυτοπεποίθησης, εσωτερική διάσταση. «Κάτι μου φταίει και... δεν ξέρω τι». Διατάραξη μιας συνεργασίας, ρήξη με τους ισχυρούς. Κρίση, ανταρσία, πόλεμος. Μια ακραία οικογενειακή αναστάτωση. Ακραίος εθνικισμός, ρατσισμός. Δίκες, νομικές εκτροπές.

Παράλληλα, ο Ερμής ολοκληρώνει τις επαφές του συναντώντας ως αστρικός το Χείρωνα.

Mainstream: Επιστροφή στα παλιά, reunion. Διευθέτηση οικογενειακών ζητημάτων, σχετικές συζητήσεις. Μεταφορά-αγορά επίπλων, τεχνικές εργασίες στο σπίτι. Διαβουλεύσεις σε κλειστό χώρο, «κρυφό σχολειό». Επανασύνδεση. Αναπαλαίωση, αντίκες. Ανακάλυψη θαμμένων ή κρυμμένων αντικειμένων. Παιδικές μνήμες, αναδρομή. Αρχιτεκτονικά σχέδια.
SOS: Νοητικό μπλοκάρισμα, αδυναμία ορθής κρίσης. Συγκινησιακή φόρτιση, συναισθηματική εξάρτηση. «Φαντάσματα» του παρελθόντος.

Τέλος, η αστρική Αφροδίτη «κουμπώνει» πάνω στον τροπικό Ουρανό, δημιουργώντας έναν πόλο διαφορετικότητας στις σχέσεις και γενικότερα στη ζωή μας. Η όψη ενθαρρύνει τις νέες γνωριμίες, από την άλλη πλευρά όμως είναι εν δυνάμει ανατρεπτική για τα σταθερά σχήματα, ιδιαίτερα για τα «βολεμένα».
Συνιστάται η ανανέωση με ήπιους τρόπους, ώστε να αποφευχθούν οι ακρότητες.

Mainstream: Μια ξαφνική γνωριμία. Έλξη μεταξύ δύο «ξένων» ή δύο διαφορετικών τύπων. Ανεξαρτησία, χειραφέτηση. Πρωτότυπες δραστηριότητες ή παρουσιάσεις. Σπάνιες και ιδιόμορφες καταστάσεις. Αλλαγή εμφάνισης. Μια «εξεζητημένη» αγορά. Μια «εξωτική» ερωτική εμπειρία. Αστρολογία, Ψυχολογία.
SOS: Ξαφνικός χωρισμός. Μια απροσδόκητη αναταραχή. Ρήξη μεταξύ οικείων. Πρόκληση, υπερβολική εκκεντρικότητα. Η «γεροντοκόρη» ή ο «γεροπαράξενος». Ερωτικές και σεξουαλικές επιλογές που σοκάρουν.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved