Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (5 έως 11 Απριλίου)

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη και η Νέα Σελήνη του Απριλίου είναι ίσως τα πιο σημαντικά αστρολογικά δρώμενα του επταημέρου, με την Έριδα να διεκδικεί επίσης έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Κατά τα άλλα, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας είναι ενεργοί μέχρι το Σάββατο, καθιστώντας τις πρώτες ημέρες αρκετά πιο πιεστικές σε πρακτικά θέματα.

Την Πέμπτη προς Παρασκευή ο Ερμής σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Πλούτωνα, καθιστώντας την καθημερινότητα και την επικοινωνία μας ολίγον πιο... υπόγειες! Η έμφαση πέφτει σε οτιδήποτε είναι κρυμμένο και γίνεται φανερό αλλάζοντας την πραγματικότητα μας.

Mainstream: Ξεκαθάρισμα αντικειμένων, ανανέωση. Έρευνα, ψάξιμο, ανακάλυψη. Ενασχόληση με μυστήρια. Μια σημαντική πληροφορία. Αποκαλύψεις σε σχέση με το ρόλο προσώπων. Εξερεύνηση υπόγειων διαδρομών, εκμυστηρεύσεις.
SOS: Τεχνικά προβλήματα, καταστροφή μιας συσκευής. Μια δυσάρεστη είδηση. Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις, ανώμαλο έδαφος. Κακόβουλα σχόλια, «θάψιμο». Παρακολούθηση, κατασκοπεία. Έμμονες ιδέες.

Την Παρασκευή, ο Ήλιος σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Κρόνο, δρομολογώντας τετελεσμένα και περιορισμούς. Απαιτείται σύνεση και τήρηση των τυπικών προδιαγραφών, ενώ είναι σκόπιμο να αποφευχθεί κάποιο σημαντικό ξεκίνημα.

Mainstream: «Κάθε εμπόδιο για καλό». Λιτότητα, περιορισμός. Μια στέρηση ή υποχώρηση, που είναι μέρος στρατηγικής. Δικαίωση της εμπειρίας, της προνοητικότητας ή της καλής κατάρτισης. Επιτυχημένες εξετάσεις. Επίπονη εργασία. Ένας αναγκαίος συμβιβασμός.
SOS: Αποτυχία, απόρριψη. Ποινή, τιμωρία. Ένα ξεκίνημα κάτω από κακές συνθήκες.
Μια αποτυχημένη επένδυση. Μια δυσβάστακτη δέσμευση. Διασκέδαση που εξελίσσεται σε μπελά. Καθυστέρηση, μπλοκάρισμα.

Την Κυριακή έχουμε τη σύνοδο Αφροδίτης-Άρη, η οποία πρακτικά δεσπόζει στο ουράνιο σκηνικό των ημερών, καίγοντας καρδιές και... πελεκούδια! Μια ειδική λεπτομέρεια που απορρέει από την εμπλοκή της Έριδας είναι ότι το επίκεντρο των ερωτικών «αναταράξεων» θα βρίσκεται συχνά στους εργασιακούς χώρους.

Mainstream: Έρωτας, πάθος, έξαψη. Έντονος τρόπος ζωής, ξεφάντωμα. Επίμονη διεκδίκηση, κατάκτηση. Μια δυνατή σεξουαλική εμπειρία.
SOS: Ανταγωνισμός, ζήλεια. Καημός, «νταλκάς». Απιστία, σεξουαλική παρενόχληση. Φανατισμός. «Της Κυριακής χαρά, της Δευτέρας λύπη».

Από την Δευτέρα ξεκινά το «έπος» της Έριδας. Η μακρινή κάτοικος του ηλιακού μας συστήματος σχηματίζει τρεις διαδοχικές συνόδους με την Αφροδίτη, τον Άρη και τον Ήλιο, προάγοντας τις πρακτικές λύσεις και φέρνοντας στο προσκήνιο εργασιακά και τεχνικά θέματα. Και επειδή όλες αυτές οι όψεις συμβαίνουν επάνω στη Νέα Σελήνη του Απριλίου, η «εργασιοθεραπεία» μας θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές Μαΐου.
Παράλληλα, η ενεργοποίηση της Έριδας αναμένεται να «δώσει» σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις. Υπάρχουν όμως και άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες...

Την Τρίτη έχουμε τη σύνοδο της Έριδας με την Αφροδίτη

Mainstream: «Το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Καλλωπιστικές και διακοσμητικές εργασίες, καθαριότητα. Φλερτ-έρωτας στη δουλειά. Μια σχέση αμοιβαίων συμφερόντων. Έρωτας με μέλος του υπηρετικού προσωπικού. «Φρεσκάρισμα» των εργασιακών σχέσεων. Αισθητική, πλαστική χειρουργική.
SOS: Το συμφέρον πάνω από το συναίσθημα. Μια σχέση μονομερούς συμφέροντος. Υπερβολική κριτική, «ψείρισμα». Ερωτικοί ανταγωνισμοί στη δουλειά, σεξουαλική παρενόχληση.

Την Τετάρτη είναι η σειρά του Άρη να εναγκαλιστεί με την... άσπονδη φίλη του κι εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε περισσότερο απ' όλα είναι ότι η σύμπραξη των δύο πλανητών καθιστά τα μικρόβια πολύ πιο επιθετικά.

Mainstream: Καθαριότητα, απολύμανση. Εξόντωση μικροβίων και παρασίτων. Εντατική εργασία. Χρήση βαρέων μηχανημάτων και ειδικού εξοπλισμού. Μινιατούρες, μικρές κατασκευές. Τεμαχισμός. Μια λεπτή χειρουργική επέμβαση. Διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων. «Οι τελευταίοι έσονται πρώτοι».
SOS: Προβλήματα και εντάσεις γύρω από ιατρικά θέματα. Έκθεση σε επιθετικά μικρόβια ή ιούς. Επιδημία. Αναταραχή ή συγκρούσεις στη δουλειά, «μάχες» με υφισταμένους. Απεργία, διακοπή εργασιών. Καταστροφή ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ηλεκτρονικός πόλεμος. Διάλυση μιας εταιρείας.

Και την Πέμπτη... κλείνουμε με τη σύνοδο Ήλιου-Έριδας.

Mainstream: Οργάνωση, αρχειοθέτηση. Παροχή υπηρεσιών, γραμματειακή υποστήριξη. Επαφές με ιατρούς, θεραπευτές αλλά και στελέχη ή ειδικευμένο προσωπικό. Μια επιστημονική ανακάλυψη. Επιστημονικά ενδιαφέροντα, ψηφιακή τεχνολογία. Προμήθεια ηλεκτρονικών συσκευών ή ειδικών μηχανημάτων. Δημιουργία μιας εταιρείας.
SOS: Υποτίμηση των προσωπικών δυνατοτήτων. «Ρόλος» κομπάρσου. Ανούσια εμμονή σε λεπτομέρειες, γραφειοκρατία.

Όσον αφορά στη Νέα Σελήνη, η οποία γίνεται την Τετάρτη το μεσημέρι, η δυναμική παρουσία του Άρη και του Ουρανού στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου της (για την Ελλάδα) την καθιστά καταλυτική ως προς τις εξελίξεις και μέχρι τις 9 Μαΐου, θα έχουμε σημαντικές νέες πρωτοβουλίες και ξεκινήματα, που θα αλλάξουν δραστικά τα μέχρι τώρα δεδομένα. Μάλιστα το ενδιαφέρον πέφτει στους απανταχού «μικρούς» που θα αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές, δείχνοντας ενίοτε τα «δόντια» τους, οπότε σε όλο αυτό το διάστημα καλό είναι να μην «ποντάρουμε» στα θεωρούμενα ως «μεγάλα φαβορί».

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved