Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (29 Μαρτίου, έως 4 Απριλίου)

Πολλές είναι οι όψεις του επταημέρου, με τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, υποβάλλοντας τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Ερμή σε ποικίλα... μαρτύρια!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το «κρυφό» κοσμικό τετράγωνο ανάμεσα στον τροπικό Κρόνο και τον αστρικό Ποσειδώνα, μια όψη που μπορεί να συμβάλλει σε αποκαλύψεις γύρω από παρασκηνιακές ενέργειες, ιδιαίτερα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Παράλληλα βέβαια σηματοδοτεί έμπρακτες διαψεύσεις και για κάποιους μπορεί να σημάνει το τέλος ενός ονείρου, ρίχνοντας τους στη... μαύρη κατάθλιψη.
Το ζητούμενο πάντως από την κοινή δράση των δύο πλανητών είναι ο συγκερασμός φαντασίας και πραγματικότητας ή διαίσθησης και λογικής, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί άριστα μέσα από παραγωγικές-δημιουργικές δραστηριότητες της φύσης κυρίως του Ποσειδώνα (τέχνη, μεταφυσική, θεραπεία, προσφορά σε πάσχοντες).

Πρακτικά, όσο κι αν κάποιοι διατείνονται για το αντίθετο, οι ιδιότητες αμφοτέρων είναι συμπληρωματικές και ο ένας δεν κάνει χωρίς τον άλλον.
Ο Κρόνος περικόπτει τις ανούσιες υπερβάσεις και τις ιδεοληψίες του Ποσειδώνα, ενώ ο Ποσειδώνας μπολιάζει τον Κρόνο με ανθρωπιστικά στοιχεία.
Επίσης, πάνω στον καμβά των εμπειριών και των γνώσεων μας (Κρόνος), τα μηνύματα του Ποσειδώνα (διαισθήσεις, σύμβολα, όνειρα κλπ) αποκτούν νόημα και ουσία, αίροντας τον ασαφή χαρακτήρα τους. Για παράδειγμα, μια λύση-απάντηση σε ένα πρόβλημα που «ταλαιπωρεί» το συνειδητό μας, έρχεται μέσα από ένα συμβολικό όνειρο και γίνεται αντιληπτή επειδή ακριβώς έχουμε «ψάξει» το θέμα, κτίζοντας πρώτα ένα υπόβαθρο λογικής.

Στον αντίποδα, αν δηλαδή αφήσουμε τους δύο πλανήτες να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά, ο μεν Κρόνος θα διαψεύσει τον Ποσειδώνα, τερματίζοντας μια περίοδο ευτυχίας αλλά και εθελοτυφλίας, ενώ θα «λογοκρίνει» κάθε προστατευτική διαίσθηση, στο όνομα της λογικής. Ο δε Ποσειδώνας θα «αντεπιτεθεί» με άφθονη.. ομίχλη (λάθη, ασάφειες εξαπατήσεις κλπ), καθιστώντας αβέβαιη την όποια «σίγουρη» πραγματικότητα και αποδεικνύοντας ότι τα «θέσφατα», οι στατιστικές και η κοινή λογική είναι άτοπα.

Ας δούμε όμως συνολικά τις όψεις του επταημέρου, ξεκινώντας από... εκεί που είχαμε μείνει!

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, δεσπόζει η τριπλή σύνοδος Ήλιου, Αφροδίτης, Ουρανού.

Mainstream: Προτεραιότητα στο διαφορετικό ή το σπάνιο. Αλλαγή, ανανέωση. Πρωτοτυπία, εφευρετικότητα. Μια «εξωτική» εμπειρία. Συνδρομή από ξένους. Μια παράδοξη σχέση. Μια ξαφνική σχέση. Πολύ ιδιαίτερες ή «εξεζητημένες» αγορές. Αλλαγές στην εμφάνιση. Άνεμος ελευθερίας. Αστρολογία.
SOS: Πρόκληση, ακρότητες. Κρίση, υστερία, αλλόκοτες αντιδράσεις. Παρεξηγήσεις με οικεία πρόσωπα. Ξαφνικός χωρισμός.

Παράλληλα, έχουμε ένα μπαράζ όψεων του Ερμή με τον Δία (τετράγωνο), τον Κρόνο (τρίγωνο) και τον Πλούτωνα (εξάγωνο), που θέτουν στο «τραπέζι» του Ερμή (επικοινωνία, επαφές, συμφωνίες, μετακινήσεις, τεχνικές εφαρμογές κλπ), μια σειρά διαφορετικών παραμέτρων.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στην καθημερινότητα μας οι καταστάσεις θα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν τεχνικά προβλήματα, μαζί όμως με τις λύσεις τους.
Αν καταφέρουμε να διοχετεύσουμε αυτήν την «περίπλοκη» ενεργειακή δέσμη σε πνευματικά θέματα ή την επιμόρφωση μας, θα έχουμε πράξει το καλύτερο.

Το Σάββατο έχουμε δύο «κρυφά» τετράγωνα της Δήμητρας με τον τροπικό Ποσειδώνα και την αστρική Έριδα. Η αντίθετη φύση των δύο αργών πλανητών, εφαρμοσμένη πάνω στις δικαιοδοσίες της Δήμητρας (συνεργασίες, δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία, δημόσια εικόνα) μας παραπέμπει στην αναγκαιότητα είτε να κινηθούμε στην κοινή συνισταμένη τους (προσφορά υπηρεσιών, θεραπεία), είτε να συνδυάσουμε στις συναλλαγές μας κάθε είδους αντίθετα που εμφορούνται στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων:
Την χαλάρωση με την εντατικοποίηση, την πίστη με τη λογική, τη φαντασία με το ρεαλισμό, το «δάσος» με το «δέντρο», την καλλιτεχνία με τη χρησιμότητα, το «χάος» με την «τάξη» και τις ψυχικές με τις σωματικές ανάγκες, αποφεύγοντας τις εκατέρωθεν ακρότητες. Η τυφλή πίστη και ο νοητικός δογματισμός, η δεισιδαιμονία και ο άκρατος σκεπτικισμός, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και σίγουρα δεν μας συμφέρει να έχουμε κόντρα κάποια από αυτές. Αν ταχθούμε αναφανδόν υπέρ της μιας πλευράς, τότε η άλλη θα μας διαψεύσει μέσω των καταστάσεων που θα δημιουργηθούν.

Mainstream: «Νους υγιής, εν σώματι υγιεί». Ομαδική θεραπεία, ψυχανάλυση, αυτογνωσία. Ομοιοπαθητική. Προσφορά σε πάσχοντες. Μια συλλογική προσπάθεια με όραμα αλλά και πρακτικές εφαρμογές. Μια «ελαστική» εμπορική συνεργασία.
SOS: Μια συνεργασία που στηρίζεται σε άχρηστες ή ανούσιες λεπτομέρειες. Άγονος σχολαστικισμός. Μια απατηλή συνεργασία, μια άκυρη νομική πράξη. Φήμες, ψεύτικα στοιχεία. Δόλια προπαγάνδα. Κάποιος που παγιδεύεται από το συμφέρον του. Ένας άτεγκτος τεχνοκράτης. «Οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι υποφέρουν». Άσκοπη επιβάρυνση του οργανισμού με ουσίες, λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή.

Την Κυριακή, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα εξάγωνο με το Δία αλλά κι ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα.

Mainstream: Ερωτική πανδαισία. Κληρονομιά, αποζημίωση. Έντονη και πλούσια νυκτερινή ζωή. Μια σχέση με οικονομικά ισχυρό πρόσωπο. Μία πολύ σημαντική αγορά.
SOS: Η «σκοτεινή» πλευρά στο προσκήνιο. Πορνεία, όργια, καταχρήσεις. ¨Μεγάλη ζωή» στις πλάτες άλλων. Αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Μια μεγάλη απώλεια ή αναταραχή, εξ αιτίας επιπολαιότητας. Ζήλεια που ξεπερνά τα όρια.

Τη Δευτέρα, έχει σειρά ο Ήλιος, που σχηματίζει ανάλογες όψεις με το Δία και τον Πλούτωνα

Mainstream: Μετατόπιση κεφαλαίων, συγχώνευση. Μια μεγάλη επένδυση. Ένας ισχυρός εγγυητής. Κέρδη από ζημιές τρίτων. Αναγέννηση, αλλαγή πορείας.
SOS: Ένα δυσάρεστο γεγονός που αφορά πολύ κόσμο. «Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Εκβιασμός, τοκογλυφία, υπονόμευση. Το θεαματικό τέλος ενός κύκλου. Χρεοκοπία.

Την Τρίτη, ο Ερμής κάνει σύνοδο με τον αστρικό Ουρανό

Mainstream: Μια ξαφνική ή απρόβλεπτη εξέλιξη. Έκπληξη, ανατροπή. Μια πρωτότυπη παρουσίαση. Προμήθεια ηλεκτρικού ή ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ενδιαφέροντα σχετικά με τις Επιστήμες το Διάστημα ή την Αστρολογία. Αποκάλυψη, ανακάλυψη. «Από μικρό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια». Συμπαράσταση από ξένους, επαφές και συναντήσεις με πολύ ιδιαίτερα άτομα. Διεκπεραίωση μιας δύσκολης αποστολής.
SOS: Σοκ, νευρικός κλονισμός. Πρόκληση, παράνοια. Βραχυκύκλωμα, ηλεκτρονικές παρεμβολές. Αλλόκοτη συμπεριφορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Αποτυχία σε μια θεωρητικά εύκολη υπόθεση.

Την ίδια ημέρα, ο Άρης σχηματίζει μια αντίθεση με τον αστρικό Κρόνο

Mainstream: Συμβιβασμός, διπλωματία. Υποχώρηση, με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Ένας χρήσιμος ή σωτήριος περιορισμός. Κοπιαστική εργασία, αντοχή.
SOS: Σύγκρουση, ρήξη. «Χάσμα γενεών». Δράση σε λάθος χρόνο και τόπο. Ένα σοβαρό ατύχημα. Ενεργειακό έλλειμμα, κατάπτωση. Νομική διαμάχη για οικονομικά θέματα.

Την Τετάρτη, την θέση του Άρη καταλαμβάνει η Αφροδίτη

Mainstream: Μια περιοριστική απόφαση, με στόχο το «συμμάζεμα». Λιτότητα, οικονομία. Δίαιτα, πρόγραμμα διατροφής. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Δημόσιες σχέσεις, διπλωματία.
SOS: Στενοχώρια, θλίψη. Οικονομική απώλεια. Μια σχέση με προβλήματα, χωρισμός. Σαδισμός, μαζοχισμός. Μια αποτυχημένη επένδυση. Αγορές ελαττωματικών προϊόντων. Δερματικά προβλήματα, ακατάλληλα καλλυντικά. Μια σχέση με ήδη δεσμευμένο άτομο.

Όπως ίσως καταλάβατε, βαδίζουμε... ολοταχώς προς μια σύνοδο Αφροδίτης-Άρη (θα κλείσει με ακρίβεια στις 7/4) και από αυτήν την άποψη μέσα στην εβδομάδα η προσωπική μας ζωή ενδέχεται να πάρει φωτιά! Ποικίλα «μπλεξίματα», πάθη, έρωτες, ζήλειες και διεκδικήσεις θα συνοδευτούν από «θερμά επεισόδια», ικανά να μας κάνουν να ξεχάσουμε οικονομικές και... λοιπές κρίσεις.
Περισσότερα όμως για αυτό το θέμα θα έχουμε στην επόμενη εκπομπή SOS...

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved