Πλανητικές Απόψεις: Η δικαιοσύνη μέσα από το παιχνίδι...

Eίναι επιτακτική ανάγκη να μάθουν τα παιδιά τα βασικά της δικαιοσύνης

Πλανητικές Απόψεις: Η δικαιοσύνη μέσα από το παιχνίδι...




Με μια ευγενική γοητεία, αυτό το ολόγιομο φεγγάρι κάνει έκκληση για μεγαλύτερη ισότητα και την αποκατάσταση της ροής του «δούναι και λαβείν» στις πιο κοντινές μας σχέσεις. Οι κλίμακες της δικαιοσύνης είναι το μοτίβο του Ζυγού και αυτή η Πανσέληνος φωτίζει μια φωτεινή δέσμη στην προκατάληψη, τις διακρίσεις ή κάτι που είναι απλά άδικο.
Είναι ευκαιρία λοιπόν να μάθουμε στα παιδιά μας και να γίνουμε το παράδειγμα πώς να φέρνουν τα πράγματα πίσω σε ίσους όρους ανταγωνισμού.

Χωρίς δικαιοσύνη, μια κοινωνία θα κατάρρεε. Γι 'αυτό είναι τόσο επιτακτική ανάγκη να μάθουν τα παιδιά τα βασικά της δικαιοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε την τάξη για τις μελλοντικές γενιές στην κοινωνία στην οποία ζούμε. Με την Πανσέληνο στον Ζυγό η έννοια δικαιοσύνη επανέρχεται στο προσκήνιο και είναι καλό να διδάξουμε στα παιδιά τη δικαιοσύνη στο σπίτι ή στην τάξη. Άλλωστε, αυτά είναι τα πρωταρχικά περιβάλλοντα μάθησης τους. Όταν μια κατάσταση λοιπόν προκύψει και είναι ανάγκη διαμεσολάβησης, ξεκινούμε τη διαδικασία της δικαιοσύνης, με την μέθοδο του παιχνιδιού.

Οδηγίες

Τα συγκεντρώνουμε γύρω από ένα τραπέζι στο σπίτι ή στην τάξη, συμπεριλαμβάνοντας τυχόν μάρτυρες, που είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν στην κατάσταση. Ας τους αφήσουμε να γνωρίζουν ότι αυτή η συναρμολόγηση εκπροσωπεί την τοπική αυτοδιοίκηση με κάποιο υποθετικό τρόπο.

Επιτρέπουμε στο παιδί αν εχει μπλεχτεί σε μια κατάσταση, να αναφέρει τη διαφορά του. Ακούμε προσεκτικά όμως, όλα αυτά που λέει, ορκίζοντας το να μας πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τα άλλα μέλη της ομάδας μας να συμμετάσχουν, καταγράφοντας τα γεγονότα και την τήρηση του χρόνου.

Ακούμε προσεκτικά και τις δύο πλευρές της ιστορίας τους και κάνουμε σαφές ότι δεν επιτρέπονται οι διακοπές, ενώ οι άλλοι μιλούν. Εξετάζουμε την ιστορία και τα αποδεικτικά στοιχεία προσεκτικά πριν από τη λήψη των αποφάσεών μας. Στο τέλος, ερχόμαστε σε μια τελική απόφαση ως προς το ποιος είναι λάθος, φροντίζοντας πάντα να δώσουμε μια δίκαια τιμωρία.

Έτσι, μέσα από έναν τρόπο παιχνιδιού, προωθούμε το μήνυμα μας και το παράδειγμα στα παιδιά μας πιο εύκολα. Να θυμόμαστε όμως, ότι ο Ζυγός είναι ενας ειρηνικός δικαστής και τα διάσημα λόγια του Ζυγού ειρηνιστή Μαχάτμα Γκάντι: «Κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με έναν αντίπαλο, να τον κατακτούμε με την αγάπη», είναι η γενική ιδέα για το πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να διαπραγματεύονται τις διαφορές τους.

Καλή Πανσέληνο!

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

*Θέλετε να μάθετε τι λένε τα ταρό για τα αισθηματικά σας;

Στείλτε ΤΑΡΑ στο 54911

*Αναρωτιέστε για επαγγελματικά ζητήματα και θέματα καριέρας;

Στείλτε ΤΑΡΕ στο 54911

2S A.E. Χρέωση: 1,23€/SMS (Με ΦΠΑ)

Γραμμή υποστήριξης SMS: 2117700020

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved