Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 8 έως 11 Μαρτίου

Ο κλέψας του κλέψαντος

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 8 έως 11 Μαρτίου



Ούτε μια ούτε δύο αλλά επτά παρακαλώ είναι οι κύριες όψεις του τριημέρου -χώρια η Νέα Σελήνη- κι άντε να βγάλεις άκρη με τέτοια αστρολογική «υπερπληροφόρηση». Γι' αυτό ξεκινώ από το εύκολο...
Με έξι πρωταγωνιστές στη σκηνή των Ιχθύων (Ποσειδώνα, Ερμή, Χείρωνα, Αφροδίτη, Ήλιο και Άρη) ο τίτλος του άρθρου είναι εξαιρετικά... επιεικής!

Ζωδιακά εκείνες κι εκείνοι που είναι άμεσα και περισσότερο εκτεθειμένοι στις κοσμικές επιρροές των ημερών, ανήκουν κατά πλειοψηφία στα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες). Αυτό όμως στα πλαίσια μιας γενικής εικόνας, αφού πολλά εξαρτώνται από ένα πλήθος συνισταμένων σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη μας. Εν δυνάμει, δηλαδή, ουδείς εξαιρείται και κατ' επέκταση οι υπόλοιποι «8» μπορούν να συνεχίσουν το διάβασμα...

Κατ' αρχήν όσον αφορά τις «συμβατικές» όψεις, έχουμε αυτές του Ερμή με τον Χείρωνα -είσαι ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι- και με το Δία, που είναι -κυριολεκτικά- για τα πανηγύρια.
Όμως, υπάρχουν και οι «κρυφές» στις οποίες μάλιστα οι πρωταγωνιστές δεν είναι δα και τα καλύτερα παιδιά. Ο Αρούκος και ο Πλουτωνάκος είναι διατεθειμένοι να μας παρασύρουν σε ένα κοσμικό «μπιζ» κι εμείς να μην ξέρουμε από που μας ήρθε η «φάπα».

Θυμάμαι μικρός που κάποιοι από τους «δυνατούς» της γειτονιάς εξανάγκαζαν τους «αδύνατους» να συμμετέχουν στο παιχνίδι τους. Ήθελαν βλέπετε να σιγουρέψουν τη νίκη τους και να επιβεβαιώσουν την αυτοπεποίθηση τους μέσα από το «κάζο» σε αυτούς που θεωρούσαν ότι είναι του χεριού τους. Κι εγώ παρακολουθούσα με σφιγμένες τις γροθιές και την κρυφή ελπίδα ότι «τώρα θα γίνει η έκπληξη» και ο «δυνατός» θα βρει το δάσκαλο του. Μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχτείς, μου απαντούσε ο ποιητής, αφού ακόμη κι αν συνέβαινε η μεγάλη ανατροπή, ο «δυνατός» ακύρωνε με το έτσι θέλω το αποτέλεσμα, επιβάλλοντας το μοιραίο. Οι ζαβολιές και τα «στημένα», έχουν εφευρεθεί για τους ισχυρούς και ουσιαστικά η μόνη ελπίδα των κατατρεγμένων είναι να «κλέψουν» χωρίς να γίνουν ποτέ αντιληπτοί.

Αυτό πάνω-κάτω είναι και το «διακύβευμα» των ημερών σε πρακτικό επίπεδο. Ο «δυνατός» κερδίζει και όποιος κλέψει καλύτερα, θα γελάσει τελευταίος!

Από την άλλη πλευρά δεν είναι σκόπιμο να αγνοηθεί -ίσα, ίσα που πρέπει να ενισχυθεί- η πνευματική διάσταση τόσο του Άρη, όσο και του Πλούτωνα, που με άξιους παρτενέρ, τον Ποσειδώνα, την Έριδα, τον Ήλιο και την Αφροδίτη, πασχίζουν να βρουν κι αυτοί την ανώτερη φύση τους, αφού όπως κι αν το κάνουμε στην πλανητική μας οικογένεια υπάρχει και φιλότιμο. Οι πλανήτες δεν είναι κάποιοι «δυνατοί» που βασίζονται στην αδυναμία ή το έλλειμμα μας, θριαμβολογώντας τελικά πάνω στο «πτώμα» μας. Εμείς τους βλέπουμε έτσι, μέσα από το πρίσμα της ανοησίας μας και με βάση τις εμπειρίες ενός κόσμου που είναι φτιαγμένος σαν τα μούτρα μας.

Οι πλανήτες είναι δυνατοί και ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να το αποδείξουν. Η επιθυμία τους είναι να εξελιχθούμε αναπτύσσοντας τον δικό μας ανώτερο εαυτό και κάθε φορά που τα μηνύματα τους μεταφράζονται λανθασμένα, στους ουρανούς ξεσπά μέγας θρήνος! Πάλι τα θαλάσσωσαν οι άχρηστοι, λένε μαζί με μια φωνή κι αναπόφευκτα αρχίζουν τις περικοπές, αφού στο ζωδιακό κράτος δεν χαρακτηρίζεται από νεποτισμό και αναξιοκρατία. Παρά τις διαρκείς προσπάθειες του Δία, ισχύει το γνωστό «σκληρός ο νόμος αλλά νόμος». Ο Αιγόκερως στην ίδια τάξη, ο Καρκίνος μετεξεταστέος και πάει λέγοντας.
Για τους «κομμένους» θα φταίει πάντα ο «κακός δάσκαλος», η άσπλαχνη μοίρα, ο γείτονας ή η κατσίκα του.

Αν πάντως θέλετε να πάρετε μια καλή ιδέα για το τι «παίζεται» συνολικά στους ουρανούς, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στα «SOS της εβδομάδος», έναν πιο πρακτικό οδηγό προς «ναυτιλομένους».
Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στην Αφροδίτη και τις περιπέτειες της.

Αχ Αφροδίτη!
Από ότι φαίνεται, η «Ωραία» πετάει τη σκούφια της για extreme εμπειρίες κι... αλίμονο σ' αυτούς που δεν αγάπησαν, όπως έγραψε και ο στιχουργός Σάκης Καπίρης στο αλησμόνητο «Αλίμονο».

Αλίμονο σ' αυτούς που δεν αγάπησαν
Αλίμονο, αλίμονο, αλίμονο
Αλίμονο σ' αυτούς που δεν δακρύσανε, ζωή
Την ομορφιά σου δε γνωρίσανε ζωή
Την ομορφιά σου δε γνωρίσανε

Μπορεί να γελάστηκα, μπορεί να πληγώθηκα
Μα τ' άστρα στον ώμο μου ξενύχτης φορτώθηκα...

Θα μου πείτε, πρέπει σώνει και καλά να υποφέρουμε; Δεν προβλέπεται κάποια άλλη διαδικασία στο πρωτόκολλο; Ένα «κούρεμα» καρμικών χρεών ίσως;
Μα ο έρωτας δεν είναι τιμωρία αλλά ευλογία. Και είναι από μόνος του εξυψωτικός, επαναστάτης και συνάμα μηδενιστής. Απευθύνεται δηλαδή πάντα σε «δυνατούς λύτες» κι όχι στο μυαλό αλλά στην καρδιά.
Οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς δεν καταλαβαίνουν την ουσία του, παρά μόνον κλαψουρίζουν για τις χαμένες αγάπες που ξέφυγαν από το μαντρί της μιζέριας τους.
Όποιος αγαπά πραγματικά, ξέρει ότι πεθαίνει κι ανασταίνεται, ξέρει ότι δεν χρωστά, ούτε του χρωστούν και δεν εξαρτά την ευτυχία του από αυτό ή κάποιες «ντόπες» προσδοκίας.

Αυτά έρχονται να μας επισημάνουν για μια ακόμη φορά οι Ουρανοπλουτωναίοι, που αυτές τις ημέρες ασχολούνται επισταμένα με την Αφροδίτη.

Εδώ, εκτός από τους εκπροσώπους των μεταβλητών, παίζουν δυνατά και οι «παρορμητικοί» (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι). Όσο για τους έτερους της ομάδας, για την ώρα οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι είναι τόσο απασχολημένοι με το να λύνουν τα προβλήματα που τους θέτει ο Κρόνος, ώστε δεν έχουν καιρό για χάσιμο. Πρώτα η δουλειά -έτσι λένε- μέχρι βέβαια τη στιγμή που θα διαπιστώσουν ότι κι αυτή έρωτας είναι και μάλιστα ξεστρατισμένος, μια ρεπλίκα της λίμπιντο τους...
Και βέβαια όλοι ξέρουμε ότι μπροστά στο πρωτότυπο, κάθε αντίγραφο οφείλει να υποκλίνεται.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved