Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (8 έως 14 Μαρτίου)

Βαδίζουμε ολοταχώς προς τη Νέα Σελήνη του Μαρτίου (γίνεται το βράδυ της Τρίτης) και όπως συμβαίνει συνήθως οι τελευταίες ημέρες του Σεληνιακού κύκλου ενδέχεται να επαληθεύσουν στην πράξη τις τάσεις της προηγούμενης Νέας Σελήνης του Φεβρουαρίου, η οποία θυμίζω ότι είχε αρκετά ανατρεπτικά ή συγκρουσιακά στοιχεία (σύνοδο Ερμή, Άρη, Χείρωνα και γωνιακούς τον Ουρανό και τον Πλούτωνα). Κατά συνέπεια, μέχρι την Τρίτη, όσον αφορά την καθημερινότητα μας αναμένονται αρκετές προκλήσεις και εντάσεις, από την άλλη πλευρά όμως οι συνθήκες ευνοούν σφόδρα κάθε είδος πνευματικής εργασίας και δημιουργικής απασχόλησης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα ποικίλα «ξεκαθαρίσματα» (ιδίως σε σχέση με το παρελθόν) αλλά και οι νέες πρωτοβουλίες θα ανοίξουν το δρόμο σε μια γόνιμη συνέχεια.

Το «ορεκτικό» πάντως στο μενού των ημερών είναι κληρονομιά της Πέμπτης, μιας ημέρας που χαρακτηρίζεται από μια... ομοβροντία όψεων (εξαγώνων και τριγώνων), με τον Ερμή και την Αφροδίτη να δέχονται ταυτόχρονα την επιρροή του Κρόνου και του Πλούτωνα. Όπως επισήμανα και την προηγούμενη εβδομάδα, δεν είναι σκόπιμο να «πετάμε τη σκούφια μας» επειδή οι όψεις είναι «αρμονικές».

Mainstream: Πρακτικές λύσεις και διεκπεραιώσεις. Εκπλήρωση υποχρεώσεων. «Ανάγκα και θεοί πείθονται». Κοινή συναίνεση, συμβιβασμός. Εργασίες που απαιτούν χρόνο και κόπο. Έμφαση στη λεπτομέρεια. Δημόσιες σχέσεις.
SOS: Γραφειοκρατία, δογματισμός. «Πέφτω σε τοίχο». Ένας ανίκητος περιορισμός. Τεχνικά προβλήματα, ελλείψεις εξαρτημάτων ή αγαθών. Συναισθηματική πίεση, απογοήτευση.

Την Παρασκευή, έχουμε μια «ρελάνς» του Πλούτωνα, ο οποίος ως αστρικός σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Ήλιο.

Mainstream: Ξεκαθάρισμα, τελείωμα μιας υπόθεσης. Αναγέννηση, έπιτυχημένο ξεκίνημα από το μηδέν. Έρευνα, αποκάλυψη κρυφών παραμέτρων. Εξιχνίαση «σκοτεινών» υποθέσεων, εξάρθρωση ενός παράνομου κυκλώματος. Οφέλη από ζημιές τρίτων. Κληρονομιά.
SOS: Καταστροφή, αίσθηση απώλειας. Το τέλος ενός κύκλου. Οικονομική απώλεια ή εξάρτηση, εκβιασμός. Επαφές με άτομα του περιθωρίου. Μια «σκοτεινή» υπόθεση.

Την ίδια ημέρα ο ανάδρομος Ερμής κάνει μια σύνοδο με το Χείρωνα, φέρνοντας στο προσκήνιο πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος.
.
Mainstream: Αναμνήσεις, νοσταλγία, ενθυμήσεις των παιδικών χρόνων. Ενασχόληση με παλαιές και γνώριμες δραστηριότητες. Μια συνάντηση με πρόσωπο από το παρελθόν, reunion. Τακτοποίηση μέσα σε κλειστό χώρο, μεταφορά επίπλων. Ανασκαφές, αντίκες. Αρχιτεκτονικά σχέδια. Επαφές με πρεσβυτέρους. Εκμάθηση μιας παραδοσιακής τέχνης ή τεχνικής.
SOS: Επιστροφή μιας κακιάς συνήθειας, παλινδρόμηση. Ένα «κολλημένο» μυαλό. Συναισθηματική εξάρτηση που παρεμποδίζει τη λήψη αποφάσεων.

Το Σάββατο είναι μια εξαιρετικά «φορτωμένη» ημέρα από όψεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές δεν θα μας επηρεάσουν όλο το τριήμερο.

Επί των αισθηματικών-ερωτικών, επιλαμβάνεται ο Ουρανός, που ως αστρικός κάνει μια «κρυφή» σύνοδο με την τροπική Αφροδίτη, δίνοντας ένα ιδιαίτερο και εξωτικό χρώμα στις εξελίξεις αλλά και τις προτιμήσεις μας. Κάτω από την συγκεκριμένη επιρροή ευνοούνται περισσότερο οι «φρέσκιες» επιλογές, ενώ αντίθετα στις «δεδομένες» και «σίγουρες» καταστάσεις ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα.

Mainstream: Επαφή με το νέο, γνωριμίες με ιδιαίτερες προσωπικότητες. Σπάσιμο της ρουτίνας, ανανέωση. Μια ξεχωριστή εκδήλωση ή παρουσίαση. Πρωτοποριακές παραστάσεις. Μια γνωριμία με αναπάντεχη εξέλιξη. Μια σχέση με κύριο χαρακτηριστικό τη διαφορετικότητα. Συνδρομή ή συμπαράσταση από έναν ξένο. Αλλαγή εμφάνισης. Αγορές εξωτικών ή σπάνιων ειδών.
SOS: Απότομη διακοπή μιας σχέσης. Κρίση, ξέσπασμα, ιδιοτροπίες, σπασμωδικότητα. Αλλόκοτη συμπεριφορά από οικεία πρόσωπα. Μια αποτυχημένη αισθητική παρέμβαση ή επιλογή.

Την ίδια ημέρα φαίνεται πως ο Άρης αποφάσισε να «παίξει» με τα μικρόβια και όχι μόνον. Κατ' αρχήν κάνει μια «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Ποσειδώνα, φέρνοντας στο προσκήνιο πλήθος παρασκηνιακών καταστάσεων. Όμως δεν είναι μόνον αυτό.

Mainstream: Εσωτερική ζωή, διαίσθηση, ενόραση. Διαλογισμός, βελονισμός, θεραπεία. Ισχυρές ερωτικές φαντασιώσεις, αισθησιασμός. Εξόντωση παρασίτων, ψεκασμός. Αποκάλυψη μιας μηχανορραφίας. Δραστική αντιμετώπιση εσωτερικών εχθρών, ψυχική αυτοάμυνα, ξεμάτιασμα. Κρυφή στρατηγική, παραπλάνηση του εχθρού, καμουφλάζ. Δραστικά μηνύματα του υποσυνείδητου. Όνειρα με σημασία. Έναρξη μιας σταυροφορίας.
SOS: Δόλιες ενέργειες, προδοσία. Απιστία. Κλοπή, ληστεία. Τοξικές προσβολές, ιώσεις, δηλητηρίαση. Κίνδυνος από το υγρό στοιχείο, Θαλασσοταραχή, ναυάγιο. Θρησκοληψία, φανατισμός. Ψυχικές επιθέσεις.

Η δεύτερη όψη του Άρη είναι μια ακόμη «κρυφή» σύνοδος με την Έριδα.
Mainstream: Απολύμανση, δραστική καθαριότητα. «Πολεμικός» ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Antivirus. Μια δυναμική θεραπεία. Σκληρή εργασία.
SOS: Προσβολή από ιούς ή μικρόβια. Ζημιές σε μηχανήματα. Εργασιακή αναταραχή. Ηλεκτρονική επίθεση. Λυσσαλέο κομμάτιασμα.

Την Κυριακή είναι η σειρά του Δία να κάνει την εμφάνιση του. Το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ερμή είναι ότι πρέπει για διασκεδάσεις, από την άλλη πλευρά όμως ενδέχεται να αποδώσει μια καθημερινότητα χωρίς σκοπό και συνοχή.
Mainstream: Διασκέδαση, επισκέψεις, ταξίδια, εκδρομές. Κεράσματα, «τυχερά». Μια ευχάριστη είδηση, αποδοχή ενός αιτήματος. Αισιοδοξία, χαρά.
SOS: Αμετροεπής συμπεριφορά, υπερβολές. Πολύ κακό για το τίποτα, κομφούζιο. Επιπολαιότητα, αμέλεια, έλλειμμα οργάνωσης. Εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας. Αχρείαστες αγορές, σπατάλες.

Τη Δευτέρα το βράδυ έχουμε τη Νέα Σελήνη του Μαρτίου, η οποία είναι αρκετά εμφατική σε θέματα αποκαλύψεων γύρω από οικονομικές αλλά και προσωπικές υποθέσεις. Το παρασκήνιο έρχεται στο φως κι αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι τις αρχές Απριλίου.
Παράλληλα βέβαια θα έχουμε και την «συνοδεία» της επιρροής όλων των όψεων που σχηματίζονται μέσα στην εβδομάδα

Την ίδια ημέρα, έχουμε και ένα «κρυφό» τετράγωνο της Αφροδίτης με τον αστρικό Πλούτωνα

Mainstream: Πάθος, μοναδικές ερωτικές στιγμές. Κέρδη από απώλειες τρίτων. Κληρονομιά, αποζημίωση. Επιμελής καθαριότητα, ξεβρόμισμα.
SOS: Αίσθηση απώλειας, ένα σχετικά επώδυνο τέλος. Κλειστοφοβία, μοναξιά. Μια αδιέξοδη σχέση. Οικονομικές απώλειες.

Την Τετάρτη, έχουμε μια ακόμη «κρυφή» σύνοδο ανάμεσα στον Ερμή και τον αστρικό Άρη.

Mainstream: Δραστικές πρωτοβουλίες. «Μια κι έξω». Υψηλές επιδόσεις, ένα κατόρθωμα. Κάλυψη αναγκών μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Γρήγορη εκμάθηση.
SOS: Ατυχήματα, σπασίματα, εντάσεις. «Δι' ασήμαντον αφορμήν»

Τέλος την Παρασκευή έχουμε ένα άκρως «πολιτικό» τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τη Δήμητρα.
Mainstream: Συσκέψεις, επαφές με σημαίνοντα πρόσωπα. Διπλωματικές πρωτοβουλίες, δημόσιες σχέσεις. Προώθηση έργου, διαφήμιση. Πολιτικές πρωτοβουλίες.
SOS: Ατέρμονες συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα. «Από τον Άννα στον Καϊάφα».

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved