Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 2 έως 5 Μαρτίου

Οι «ψυχούλες» κι οι «τρελάρες»

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 2 έως 5 Μαρτίου

Παιχνίδι για δύο, ορίζουν οι συνθήκες των ημερών κι όταν γράφω δύο αναφέρομαι στις «ψυχούλες» και τους «τρελάρες». Και είθε να μην διασταυρωθούν οι δρόμοι τους, αφού αν συμβεί αυτό είναι βέβαιο ότι οι πρώτες θα βρεθούν αυτομάτως στην κόλαση, με το πνεύμα του Μένγκελε να τους κρατάει συντροφιά.

Από τη μια πλευρά, η Αφροδίτη δείχνει πρόθυμη να μας βυθίσει στο συναίσθημα, με τις γενικές κατευθύνσεις της να είναι μάλλον «συντηρητικές» ή «κλασικές». Όσο περνά από το χέρι της, θα μας θυμίσει παλιές ιστορίες αγάπης και με όπλο τις αδυναμίες μας, θα μας ρίξει σε μια αγκαλιά που ίσως δεν πρέπει να πέσουμε. Παράλληλα, έχει κάθε καλή πρόθεση να μας δωρίσει τα αγαθά μιας προστατευμένης και ήρεμης οικογενειακής ζωής κι αν όλα πάνε καλά, μπορούμε να τραγουδάμε ευχαριστημένοι στο μπάνιο μας, ξέροντας ότι γύρω μας εκτός από παπάκια υπάρχουν και άνθρωποι που μας αγαπούν ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν.

Το Σάββατο είναι βέβαια κάπως πιο δύσκολο συναισθηματικά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες απογοητεύσεις, ωστόσο τελικά η δύναμη της... εξαρτημένης αγάπης θα αποδειχθεί ακατανίκητη. Όσο για τις νέες και υπό δημιουργία σχέσεις, φέρουν τη σφραγίδα του παραδοσιακού, κάτι που τις στέλνει απ' ευθείας στον προθάλαμο της αποκατάστασης. Κουτσές, στραβές, καλές, όπως κι αν έχουν, το «στεφάνι» είναι η πιθανότερη κατάληξη. Εδώ μάλιστα οι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αφού κάτω από τις ευλογίες του Κρόνου και του Χείρωνα, έχουν τον τρόπο να προσελκύσουν τις νεαρότερες ηλικίες, που με τη σειρά τους θα νομίσουν ότι βρήκαν την ασφάλεια και τη σοφία, που πάντα αναζητούσαν. Μπορεί και να 'ναι έτσι...

Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες είναι οι πρώτοι που μπορεί να βουτήξουν στην λίμνη των συναισθημάτων και να αναβαπτισθούν ερωτικά, ακόμη κι αν η επιλογή τους βγήκε από ένα παλιό αραχνιασμένο συρτάρι. Μαζί τους οι απανταχού Καρκίνοι και ορισμένοι εκπρόσωποι των σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), όσες και όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στη 15η μοίρα του ζωδίου τους.

Αυτή όμως είναι η μισή πραγματικότητα, αφού -φευ- στο «κόλπο» των ημερών είναι κι ο Ουρανός, με τους πιστούς ακόλουθους του.

Οι αμιγώς «Ουράνιοι» τύποι θεωρούν ότι το συναίσθημα είναι περίπου ασθένεια, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με εξαρτήσεις κι αδυναμίες που δεν σου επιτρέπουν να πάρεις τελεσίδικες αποφάσεις. Επίσης βγάζουν σπυράκια όταν υποψιάζονται πως έχουν να κάνουν με μια «σταθερή, ασφαλή και πρέπουσα» κατάσταση, η οποία -κατ' αυτούς- δεν εξελίσσεται. Και ο συναγερμός που κτυπά στον εγκέφαλο τους, αυτομάτως τους χρίζει «θεραπευτές» κάθε σχετικής «νόσου». Είπαμε να αγαπάμε τον Άνθρωπο γενικώς και αορίστως, όχι το Μήτσο ή την Κική... Και ποιός λέει ότι οι οικογενειακοί δεσμοί είναι ταμπού;

Με τα ηλεκτρόδια, λοιπόν, της πρόκλησης και του κυνισμού ανά χείρας, προξενούν διαδοχικά σοκ στους παριστάμενους, μπας και ξυπνήσουν από την πλάνη τους. Κάι βέβαια πράττουν ανάλογα απέναντι σε κάθε οικογενειακή γιορτή, φροντίζοντας να την μετατρέψουν σε αρένα για να αποδείξουν την αλήθεια τους, ότι δηλαδή όλα αυτά δεν είναι παρά ανόητες συμβάσεις που κρύβουν την ουσία των πραγμάτων.

Βασανίζουν ανελέητα κάθε πλάσμα που... τολμά να εξαρτάται από μνήμες, θεσμούς ή πρόσωπα, εφαρμόζοντας ενστικτωδώς τις πειραματικές-διαστροφικές εμπνεύσεις τους. Γι' αυτούς δεν υπάρχουν αναγκαιότητες, ιδιαίτερα όταν δεν είναι δικές τους αλλά των άλλων.

Συνήθως το κακό ξεκινά με κάποιο «πείραγμα» που γίνεται παρεξηγήσιμο. Δυστυχώς οι ευαίσθητοι και ευσυγκίνητοι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα τις ακατανόητες γι' αυτούς προκλήσεις και αντιδρούν όπως ακριβώς ΔΕΝ θα έπρεπε: Τις παίρνουν σοβαρά, ρίχνοντας διαρκώς νερό στο μύλο του επίδοξου προβοκάτορα.

Έγραψα και στην αρχή, ότι καλό είναι να μην συναντηθούν αυτοί οι δύο κόσμοι, αφού το αποτέλεσμα αυτής της συνεύρεσης θα είναι πιθανότατα η παραγωγή κι άλλων πληγωμένων ψυχών.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον αν οι Ουράνιοι βρουν το δρόμο τους σε επιστημονικά ή κοινωνικοπολιτικά πεδία, αφήνοντας ήσυχους τους ταλαίπωρους κι ευαίσθητους συμπολίτες τους. Σίγουρα μπορούν να εφαρμόσουν τις καινοτομίες τους και να σπείρουν τα καινά δαιμόνια τους σε χώρους που διψάνε για αυτό το λίπασμα.

«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», λοιπόν, για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Και βέβαια, αν επιθυμείτε να περάσετε ένα ήρεμο Σ/Κ, κρατείστε τους «Ουράνιους» μακριά από τις προσωπικές σας στιγμές ή στην ανάγκη εφαρμόστε το γνωστό «κόλπο»: Πριμοδοτώντας την «τρέλα» τους με τη δική σας «τρέλα», το πιθανότερο είναι πως θα σας αφήσουν στην ησυχία σας, αναζητώντας αλλού τα «θύματα της πλάνης».

Εκτός πια κι αν θέλετε «να το διαλύσετε το μαγαζί» και ψάχνετε για καταλύτες...

Οι Κριοί και οι Υδροχόοι ανήκουν φυσικά στην εμπροσθοφυλακή των καινοτόμων-πειραματιστών, που καλό είναι να δράσουν σε κοινωνικό πεδίο και όχι επί προσωπικού. Οι Ζυγοί θα μπουν επίσης στον πειρασμό να σπείρουν ζιζάνια με τα γνωστά «ήξεις, αφήξεις» τους, ανεξάρτητα αν τα... λουστούν κιόλας, ενώ οι Καρκίνοι θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις των... αλλόθρησκων καταπατητών!

Μαζί τους και μια μερίδα των εκπροσώπων των μεταβλητών (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες), όσες και όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 13η μοίρα του ζωδίου τους. Γι' αυτούς τους τελευταίους η εμπλοκή ανάμεσα σε δύο όλως διόλου διαφορετικούς κόσμους είναι πιο πιθανή, κατ' επέκταση και η δοκιμασία τους σοβαρότερη.

Παράλληλα όμως, όλοι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ανατρεπτική επιρροή του πλανήτη στην καθημερινότητα μας, ποντάροντας στην έκπληξη ή το απροσδόκητο. Γιατί -με εξαίρεση τα ερωτικά θέματα- αυτά είναι τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην επιτυχία. Αντίθετα, κάθε επιλογή μιας «πεπατημένης» οδού, θα μας φέρει μπροστά σε... αδιανόητες καταστάσεις. Το ξένο (και το δύσκολο) είναι πιο γλυκό...

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved