Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (1 έως 7 Μαρτίου)

Πολλές και ποικίλες ως προς το είδος της επιρροής τους είναι οι πλανητικές όψεις του επταημέρου και η συμμετοχή σε αυτές των προσωπικών πλανητών αναμένεται να δώσει στην καθημερινότητα μας μια ευδιάκριτη πολυχρωμία και μια εναλλαγή καταστάσεων.
Η «κληρονομιά» της Πέμπτης ακούει στο όνομα Ποσειδώνας και η σύνοδος του πλανήτη της φαντασίας με την Αφροδίτη, ενδέχεται να μας επηρεάσει και την Παρασκευή.
Ας δούμε αυτή τη «γέφυρα», όπως την περιέγραψα στα SOS της προηγούμενης εβδομάδος:

Την Πέμπτη η Αφροδίτη κάνει μια σύνοδο με τον Ποσειδώνα
Mainstream: Χαλάρωση, «ταξίδεμα», ύπνος. Ρομαντισμός, φαντασία, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εναλλακτικές θεραπείες. Διακόσμηση. Προσφορά σε πάσχοντες, αλτρουισμός. Αίσθηση ευτυχίας, φυγή από τα δύσκολα. Απόκρυψη δυσάρεστων λεπτομερειών, άγνοια που προστατεύει. Λεπτά αισθήματα, ευγένεια εξιδανίκευση, οραματισμός. Μια πλατωνική σχέση. «Κατά λάθος στην αγκαλιά του/της». Επαφές με καλλιτέχνες ή «αριστοκράτες». Αισθησιασμός, γλυκό μεθύσι. Κεριά, αρώματα, βότανα, άλατα.
SOS: Αφέλεια, ευπιστία. Μια λάθος σχέση. Απάτη, αυταπάτη, απιστία. Απομάκρυνση συντρόφου. Παρασιτισμός, αλλοίωση τροφίμων, μούχλα. Αλλεργίες, μυκητιάσεις. Κατάσταση μέθης που οδηγεί σε παραχωρήσεις. Αποπλάνηση.

Και ίσως τα πράγματα να παρέμεναν εντελώς στο «σύννεφο» της ευτυχίας αν την επόμενη ημέρα δεν ακολουθούσε η εμφάνιση των δύο «σκληρών» του ζωδιακού.
Συγκεκριμένα ο Ήλιος σχηματίζει δύο θεωρητικά «ήπιες» όψεις με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα (τρίγωνο και εξάγωνο αντίστοιχα), οι οποίες ωστόσο σε συναισθηματικό επίπεδο δεν παύουν να κρούουν τον... κώδωνα του ρεαλισμού στην Αφροδίτη. Ιδιαίτερα ο πρώτος, δεν το 'χει σε τίποτε να «γυρίσει» την αρχική ευεξία σε μια γενναία διάψευση ή κρίση μελαγχολίας, ενώ αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ενός ασύμφορου συναισθηματικού μπλεξίματος. Υπάρχουν βέβαια και κοινές περιοχές δράσης του Κρόνου και του Ποσειδώνα, όπως οι Τέχνες και η Εσωτερική φιλοσοφία, ενώ για όσες και όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για την καθημερινότητα τους, υπάρχει μια ακόμη η οποία συνιστάται ανεπιφύλακτα και δεν είναι άλλη από την προσφορά βοήθειας σε πάσχοντες.

Ο «αρμονικός» χαρακτήρας των δύο όψεων του Ήλιου, δεν σημαίνει ότι όλα θα πάνε κατ' ευχή. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι η ανεμπόδιστη ενεργειακή ροή (σε αυτό συνίσταται ουσιαστικά η «αρμονία») διευκολύνει την εκδήλωση προβλημέτων ή δυσάρεστων καταστάσεων, όταν το συνολικό αστρολογικό υπόβαθρο δεν είναι ισορροπημένο.

Mainstream: Οργάνωση, τακτοποίηση, αποσαφήνιση. Γνώση των ορίων. Ένταξη σε ένα σύστημα αμοιβαίων καθηκόντων και υποχρεώσεων. Ένας περιορισμός που προστατεύει. Ανάληψη ευθύνης. Αναγέννηση.
SOS: Τετελεσμένα γεγονότα, που δημιουργούν θλίψη ή αδιέξοδο. Ανυπέρβλητα εμπόδια, κρίση. Απόρριψη από ισχυρούς. Τέλος ενός κύκλου.

Την Παρασκευή όμως, έχουμε και μια όψη που αναμένεται να κάνει πολύ μεγαλύτερη «φασαρία». Ο Άρης βλέπετε δεν λέει να μας ξεχάσει κι αυτή τη φορά είναι το τετράγωνο του με τη Δήμητρα, που έρχεται για να ανεβάσει τις ταχύτητες αλλά και την αδρεναλίνη μας στα ύψη.

Mainstream: Επιθετική πολιτική. Πρωτοβουλίες που «σπάζουν αυγά». Επιβολή των απόψεων σε άλλους, μια καταλυτική νομική απόφαση. Γρήγορα αντανακλαστικά, άμεσες εξελίξεις.
SOS: «Τα τύμπανα του πολέμου». Εντάσεις, ατυχήματα, σπασμωδικές ενέργειες. Αντιπαραθέσεις, δίκες. Σπάσιμο μιας συμφωνίας. Προσβολή της δημόσιας εικόνας. Εσωτερική σύγκρουση, «τρώγομαι με τα ρούχα μου».

Το Σάββατο, η αστρική Αφροδίτη σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον τροπικό Κρόνο, διαλύοντας οριστικά τα «συννεφάκια» του Ποσειδώνα.
Mainstream: Λιτότητα, οικονομία, δίαιτα. Ένταξη σε ένα πρόγραμμα, περιορισμοί που οδηγούν σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκπλήρωση υποχρεώσεων, Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Εύνοια για τους ηλικιωμένους. Πωλήσεις.
SOS: Οικονομική απώλεια, γκίνια. Απογοήτευση, χωρισμός. Μια εξαιρετικά περίπλοκη σχέση. Αποτυχημένες ή ελαττωματικές αγορές. Δερματικά προβλήματα, κακή αφομοίωση τροφής. Έλλειψη αγαθών.

Την Κυριακή, ο Ήλιος κάνει μια σύνοδο με τον αστρικό Ουρανό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αλλαγές και αιφνιδιασμούς.

Mainstream: Μια ευνοϊκή αλλαγή, ο «από μηχανής θεός». Η διαφορετικότητα και οι εξαιρέσεις στο προσκήνιο. Εκπλήξεις, ανατροπές. Πρωτότυπες επιλογές και παρουσιάσεις. Επιστημονικά ενδιαφέροντα. Αστρολογία, Ψυχολογία. Εύκολη προσέγγιση «δύσκολων» ή πολύ ιδιότροπων τύπων. Επιτυχία σε μια πολύ ιδιαίτερη ή σπάνια αποστολή. Βοήθεια ή συμπαράσταση από ξένους.
SOS: Μία απρόβλεπτη, όσο και δυσάρεστη εξέλιξη. Πρόκληση, αντίδραση για την αντίδραση. «Τον τσίμπησε μύγα». Ένας επώδυνος αιφνιδιασμός. Αλλόκοτη ή εχθρική συμπεριφορά οικείων προσώπων.

Τη Δευτέρα, ο Ήλιος κάνει σύνοδο με τον Ερμή, μια όψη που πηγαίνει «πακέτο» με τον Ουρανό, (την Τρίτη έχουμε επίσης μια «κρυφή» σύνοδο Ερμή-Ουρανού) ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των εκπλήξεων αλλά και των αλλόκοτων καταστάσεων. Τυπικά το δίπολο Ήλιου-Ερμή προωθεί την επικοινωνία και τα διαρκή πήγαινε-έλα, η εμπλοκή του Ουρανού ωστόσο αναμένεται να δώσει σε όλα αυτά μια πολύ ξεχωριστή διάσταση. Και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι προτιμότερο να κινηθούμε έξω από πλαίσια και την «πεπατημένη» παρά να περιμένουμε να μας συμβεί το αναπάντεχο σε μία θεωρητικά ασφαλή επιλογή.

Mainstream: Απρόβλεπτες συναντήσεις, ξαφνικά συναπαντήματα. Σπάνιες καταστάσεις, εξαιρέσεις, εκπλήξεις. Ενασχόληση με πολύ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Πρωτότυπες ιδέες και συλλήψεις. Θέματα για λίγους.
SOS: Πρόκληση, ανταρσία. Τεχνικά προβλήματα, ιδιαίτερα με ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Νευρική κρίση. Ένα «εύκολο» ζήτημα αποδεικνύεται μεγάλος μπελάς.

Την Δευτέρα όμως έχουμε κι ένα τετράγωνο της Αφροδίτης με το Δία, μια όψη που επιτείνει την αισιοδοξία και την αίσθηση 'άνεσης, είτε για καλό, είτε για... κακό!

Mainstream: Γλέντι, διασκέδαση. Χάρες, κεράσματα, δώρα. Άρση περιορισμών, τύχη. Αποδοχή ενός αιτήματος. Αγορές. Μια σχέση με ευκατάστατο άτομο.
SOS: Επιπολαιότητα, αμέλεια, τεμπελιά, «κοπάνα». Σπατάλες, σκάνδαλα. «Γλυκές» αμαρτίες, το τέλος μιας δίαιτας. Παρεξηγήσεις, «πολύ κακό για το τίποτα». Ελαφρότητα, εντυπώσεις που κυριαρχούν σε βάρος της ουσίας. Φόρτωμα ευθυνών σε τρίτους.

Την Τρίτη όμως, η Αφροδίτη κάνει και μια σύνοδο με το Χείρωνα, φέρνοντας στο προσκήνιο το παρελθόν.

Mainstream: Νοσταλγία, ωραίες αναμνήσεις, συγκινήσεις. Επανασύνδεση, επαφή με «πρώην». Οικογενειακό κλίμα, «κοκούνινγκ». Αγκαλιά, τρυφερότητα. Εσωτερική διακόσμηση, στόλισμα ενός κλειστού χώρου. Παραδοσιακά προϊόντα-συνταγές. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας.
SOS: Συναισθηματική εξάρτηση, εμπλοκή. Αδυναμίες που εμποδίζουν την λήψη αποφάσεων.

Τέλος, την Πέμπτη, έχουμε μια... ομοβροντία όψεων (εξαγώνων και τριγώνων), με τον Ερμή και την Αφροδίτη να δέχονται ταυτόχρονα την επιρροή του Κρόνου και του Πλούτωνα. Κατά κάποιο τρόπο το φινάλε του επταημέρου είναι ανάλογο με την αρχή του και όπως επισήμανα παραπάνω, δεν είναι σκόπιμο να «πετάμε τη σκούφια μας» επειδή οι όψεις είναι «αρμονικές».

Mainstream: Πρακτικές λύσεις και διεκπεραιώσεις. Εκπλήρωση υποχρεώσεων. «Ανάγκα και θεοί πείθονται». Κοινή συναίνεση, συμβιβασμός. Εργασίες που απαιτούν χρόνο και κόπο. Έμφαση στη λεπτομέρεια. Δημόσιες σχέσεις.
SOS: Γραφειοκρατία, δογματισμός. «Πέφτω σε τοίχο». Ένας ανίκητος περιορισμός. Τεχνικά προβλήματα, ελλείψεις εξαρτημάτων ή αγαθών. Συναισθηματική πίεση, απογοήτευση.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved