Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 19 έως 22 Φεβρουαρίου

Να θάψουμε το τσεκούρι του πολέμου

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 19 έως 22 Φεβρουαρίου


Ευτυχώς, ώρα ήταν... Μετά από τις διαδοχικές όψεις, σαν αυτές που κατά τον εθνικό μας ποιητή «με βία μετρούν τη γη», ο Άρης αποσύρεται στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του, για να προετοιμάσει βεβαίως-βεβαίως την επόμενη εξόρμηση του. «Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά», ο καπετάν φασαρίας του ζωδιακού, μέχρι όμως να τον ξαναπιάσουν τα διαόλια του, μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι, χωρίς τις αγριοφωνάρες των υπηκόων του.
Αν και έχει αφήσει ξοπίσω του ως τοποτηρητή τη Σελήνη, με τη σαφή εντολή να μας χορέψει στο ταψί, εκείνη έχοντας ευγενικές καταβολές σκοπεύει να κάνει τα στραβά μάτια, μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή που θα μπει στο Λέοντα και θα αρχίσουν πάλι οι κοσμικές ανάστροφες...
Έχουμε λοιπόν μπροστά μας τρεις ημέρες με λιγότερες πιέσεις και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι με την απόσυρση του Άρη, επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Ποσειδώνας.

Ο «δεν βλέπω, δεν ακούω τίποτα» φίλος μας, εξ αιτίας του προγραμματισμένου ραντεβού του με τον Ήλιο, τερματίζει τις διακοπές του, έχοντας την επί μέρους αποστολή να γιατρέψει τις πληγές που τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε ή έξυσε άγαρμπα ο ηνίοχος προκάτοχος του στο άρμα των εξελίξεων.
Τα μαχαίρια και τα τσεκούρια αποσύρονται λοιπόν στο παρασκήνιο για να αντικατασταθούν από ευχές, προσευχές, ελπίδες, νεράιδες, όνειρα, γιατρικά και βότανα ή οτιδήποτε άλλο κάνει τη ζωή μας να φαίνεται ομορφότερη.

Το μαγικό σακούλι του Ποσειδώνα, γεμάτο με άφθονα τίποτα και μπόλικα καθόλου, ανοίγει διάπλατα ραίνοντας μας με την αίσθηση μιας -πλανερής, κατά τους εχθρούς του- ευτυχίας. Όμως οι φίλοι του γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα «τίποτα» και τα «καθόλου» μπορεί να γίνουν τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις πραγματικά. Ο πιστός αφήνεται στην αγκαλιά του με τη βεβαιότητα πως τα θαύματα είναι εδώ, κόντρα στους περιορισμούς του υλικού κόσμου. Ο Ποσειδώνας προσφέρει αφειδώς μεταμφιέσεις ικανές να ξεγελάσουν και τον πιο έμπειρο κυνηγό δυστυχίας ή πόνου κι αν τυχόν χρειαστεί παρέχει στους προστατευόμενους του και τα φτερά της υπέρβασης, ώστε αλλού να τους ψάχνουν κι αλλού να ροβολάνε...

Αντίθετα, οι πλανεμένοι άπιστοι, που δεν κατέχουν από υπερπτήσεις, θαύματα και εσωτερικά ταξίδια, άμα τη εμφανίσει του Μεγάλου Θαυματοποιού, θα βλέπουν πάντα απάτες και κλοπές, αφού υποφέρουν από νοητική αχρωματοψία. Το μάτι του νου τους -τρίτο, τέταρτο, δεν έχει σημασία πως θα το πει κανείς- δεν πιάνει παρά ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο φάσμα συχνοτήτων, από την αγελάδα δεξιά που μασουλάει χορταράκια, μέχρι την κοτούλα αριστερά που ετοιμάζεται να δηλώσει το αυγό της. «Πόσα θα βγάλω;», «τι θα κερδίσω;» και το τρομερότερο όλων «αν δεν πάρω, δεν θα δώσω!». Πνευματικότης μηδέν, δηλαδή κι ο Ποσειδώνας που στα καλά του έχει κορώνα στο κεφάλι του τα θεία χαρίσματα, τις συγχωρέσεις και τις χάρες, κάτι τέτοιους τύπους τους κάνει μια χαψιά σε στυλ «πατάω γκάζι, φάτε τις ψευτιές μου». Όταν νευριάζει, ακυρώνει κάθε λογική και στέλνει στον αγύριστο την δοκησίσοφη βεβαιότητα του κάθε ρεαλιστή, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις απόψεις του. «Απατεώνα δεν με λες; Πάρε να' χεις!»

Ακόμη και τον ύπνο -το ύψιστο Ποσειδώνιο αγαθό, που χωρίς αυτό θα είμαστε όλοι ζόμπι- οι πραγματιστές τον έχουν περίπου του πεταματού. Χαμένος χρόνος είναι -λένε- εδώ όμως είναι που ισχύει το «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια».

Πρακτικό έλλειμμα λοιπόν υπάρχει για το επόμενο διάστημα, από την άλλη πλευρά όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να ταξιδέψουμε με τα φτερά της φαντασίας, της διαίσθησης, του ρομαντισμού και κυρίως με την αίσθηση πως κάπου γύρω μας ή μέσα μας υπάρχει μια ακατανίκητη αόρατη δύναμη, ικανή να διαγράψει κάθε υποτιθέμενο περιορισμό του υλικού κόσμου μας. Οι Τέχνες, η Μεταφυσική αλλά και η βοήθεια προς τους πάσχοντες είναι επίσης τρεις από τους δρόμους που ο Ποσειδώνας αγαπά και κάθε φορά που μπαίνουμε στον κόπο να τους περπατήσουμε, μας ευλογεί με τη χάρη του.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το μαγικό ταξίδι είναι βέβαια οι Ιχθύες αλλά και τα υπόλοιπα τρία μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Τοξότες και Παρθένοι) με τους τελευταίους να πασχίζουν να κατεβάσουν στη γη -να ερμηνεύσουν δηλαδή- τις Ποσειδώνιες προσταγές, με έπαθλο μια λειτουργική γέφυρα ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Μαζί τους και μια μερίδα των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 9η μοίρα του ζωδίου τους και κατ' αρχήν καλούνται να διαπραγματευτούν το σε τι κόσμο ανήκουν τελικά, στον υλικό ή τον πνευματικό. Κι αν παρ' ελπίδα διαπιστώσουν άκομψα το πρώτο, σίγουρα θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες για να γνωρίσουν καλύτερα την άλλη πλευρά του Ποσειδώνα.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved