Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 12 έως 14 Φεβρουαρίου

«Τρένο» ο Άρης, πήρε φόρα και δεν λέει να σταματήσει!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 12 έως 14 Φεβρουαρίου

Δεν είναι ο Άρης... Θεσσαλονίκης

«Τρένο» ο Άρης, πήρε φόρα και δεν λέει να σταματήσει!
Ένας αθλητικογράφος θα συνόδευε βέβαια τον συγκεκριμένο τίτλο με τα διαπρεπή κατορθώματα της συμπαθούς ομάδας, εδώ όμως μιλάμε για... άλλον πλανήτη. Κι αντί για τα γνωστά «τρία στα τρία», «κουνάει σεντόνι» ή «ο Άρης ποτέ δεν πεθαίνει», στην περίπτωση μας τα συνοδευτικά έγγραφα αναφέρονται σε εντάσεις κάθε είδους, βρυχηθμούς, φωτιές, ατυχήματα, επιθέσεις, «τσαμπουκάδες» κι όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο μας λιγότερο ειρηνικό. Υπάρχουν βέβαια και τα ψιλά γράμματα που αναφέρονται σε πρωτοβουλίες άξιες προς μίμηση, άθλους, κατορθώματα και σπουδαίες επιδόσεις αλλά ποιός τα διαβάζει αυτά; Μόνον οι γραμματιζούμενοι και αν...

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ερμής, ο Ποσειδώνας, ο Δίας αλλά και ο Κρόνος έγιναν θέλοντας και μη συνεταιράκια του Άρη, με τις αρνητικές επιπτώσεις να είναι ως συνήθως περισσότερες των θετικών. Καταστροφές-δημιουργίες, σημειώσατε 1...

Σε αυτό όμως είπαμε δεν φταίει ο Άρης αλλά το ξερό μας το κεφάλι, που δεν μπορεί να βρει έναν τρόπο να διοχετεύσει την ορμή του σε κάτι χρήσιμο ή ευχάριστο. Γιατί καλά τα έλεγαν ο Φρόιντ κι ο Ράιχ για την καταπιεσμένη λίμπιντο αλλά ποιός τους ακούει; Από την άλλη πλευρά όσες και όσοι τα καταφέρνουν καλά με αυτό ή απλά έχουν πέσει μωρά στη μαρμίτα του Δία, είδαν τις εξελίξεις να τρέχουν καταιγιστικά υπέρ τους -σαρώνει η ομάδα, που λένε- πετυχαίνοντας σε ελάχιστο χρόνο αυτά που υπό φυσιολογικές συνθήκες «σέρνονταν».

Στο «εδώ και τώρα» τον πρώτο λόγο τον έχουν οι Κριοί, που ποτέ δεν χάνουν ευκαιρία να τιμήσουν τον κυβερνήτη πλανήτη τους με τις σπονδές που του αρμόζουν. Βουρ στον πατσά κι ότι βγει!
Μια ντουζίνα παροιμίες αναφέρονται στα καλά και τα κακά του Άρη αλλά εγώ θα διαλέξω μια που πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση τους εκπροσωπεί απόλυτα:
«Μην πουλάς το τομάρι, πριν πιάσεις το λαγό».

Κατά τα άλλα, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) είναι οι πρώτοι στοιχισμένοι στις δύο όχθες του ποταμού της τύχης, που πολλές φορές την έφτιαξαν μόνοι τους. Κερδισμένοι και χαμένοι πάντως, όλοι ξέρουν, οι μεν ότι «η διατήρηση είναι πιο δύσκολη από την κατάκτηση» και οι δε ότι «μπόρα είναι θα περάσει».

Μαζί τους και τινές εκ των σταθερών (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους από την 11η έως την 14η μοίρα του ζωδίου τους, εκεί που εκτός από τον αστρικό Άρη περιφέρονται ο Κρόνος, ο αστρικός Δίας και ο αστρικός Χείρωνας.
Μεγάλο το πακέτο, μεγάλη κι η πρόκληση...

Όμως ο Άρης δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το ταξίδι του και μάλλον το καλύτερο μας το φύλαγε για το τέλος.

Προτελευταίος σταθμός του για αυτήν την εβδομάδα είναι το «Χειρώνειο άντρο», που κάτω από την επιρροή του κινδυνεύει να γίνει φύλλο και φτερό. Τσαπιά, κασμάδες, τρυπάνια και βαριοπούλες εισβάλλουν με το έτσι θέλω στο σπιτάκι του Χείρωνα, με τον Άρη να αυτοανακηρύσσεται σε «κυνηγό των θαμμένων». Δραστικές αναμνήσεις, στιγματισμένοι έρωτες του παρελθόντος και καλά φυλαγμένα μυστικά, παίρνουν την άγουσα προς τον εκδηλωμένο κόσμο, μαζί με το ότι ακόμη μπορεί να κρύβεται στο κελάρι του Χείρωνα και της ψυχής μας.
Τι να κάνει όμως κι ο Χείρωνας, θα το πιεί κι αυτό το ποτήρι, θα το πιούμε κι εμείς μαζί του, ευελπιστώντας ότι όλη αυτή η θα αποφέρει τουλάχιστον και τις θαμμένες λίρες του παππού...
Ο Χείρωνας, ως γνήσιος θιασώτης της οικογενειακής γαλήνης, των παραδόσεων και των συναισθηματικών δεσμών, είναι βέβαιο ότι ο τελευταίος που θα ήθελε να δει στο σπίτι του είναι ο Άρης. Αυτός ο τύπος που αρέσκεται να «ξύνει πληγές», έχει βέβαια και τα εν δυνάμει καλά του αλλά συνήθως μετά από κάθε προγραμματισμένο ραντεβού του με το Χείρωνα, έχουν να λένε τα ΜΜΕ ή το... κοινωνικό δίκτυο της γειτονιάς.

Θυμάμαι για παράδειγμα την παλιά «καλή» εποχή που ορισμένοι «βαρβάτοι» άνδρες ξυλοφόρτωναν ανελέητα τις συζύγους τους, οι οποίες κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία δήλωναν την επόμενη πως «κτύπησαν στο πόμολο της πόρτας». Αυτό είναι το κλασικό «ατύχημα μέσα σε κλειστό χώρο» για το οποίο περηφανεύεται ο Άρης...

Ατυχώς, ανάλογα φαινόμενα συμβαίνουν και σήμερα -ευτυχώς σε μικρότερη έκταση- και όλα τους είναι απόρροια ενός πρωτόγονου Άρη, που συνήθως στα ωροσκόπια θυτών και θυμάτων σχηματίζει δυναμικές όψεις, ιδίως με τη Σελήνη, την Αφροδίτη και το Χείρωνα. Κι όσον αφορά τον τελευταίο, άντε τώρα να εξηγήσει κάποιος ότι αν οι θύτες ή τα θύματα γίνονταν για παράδειγμα αρχαιολόγοι ή αρχιτέκτονες θα γλίτωναν πιθανότατα το σούσουρο και το ξύλο.

Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο «ταΐζουμε» τους πλανήτες, εφαρμόζοντας στην πράξη τις πιέσεις τους. Κι όπως το είδος της διατροφής μας ορίζει σε μεγάλο βαθμό την φυσική μας κατάσταση, έτσι και η «κοσμική διατροφή» για την οποία σας γράφω, κρίνει το πως τελικά θα «περάσει» η πλανητική ενέργεια στη ζωή μας. Όταν ο Άρης μένει νηστικός σε πνευματικό επίπεδο, δεν ψάχνει, σκαλίζει, αναμοχλεύει κλπ, το μόνο που του απομένει είναι να δείξει τη δύναμη του με τον πατροπαράδοτο γι' αυτόν τρόπο: Βίαια, αυταρχικά και φασαριόζικα.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάτω από την επικεφαλίδα «οικογενειακή αναστάτωση» μπορεί να κρύβονται ξεσπιτώματα για ποικίλους λόγους, από μια δραστική ανακαίνιση μέχρι μια «φιλική» επίσκεψη των βαρβάρων.
Είναι όμως κι αυτό το άτιμο το παρελθόν που δεν λέει να μας αφήσει σε ησυχία. Σου είπα, μου είπες, έκανα, έκανες, θα το πληρώσεις... Βεντέτα α λα Ελληνικά θυμίζει η υπόθεση, με πρώτους διδάξαντες τον Μενέλαο και τον Αγαμέμνονα.
Κι εδώ βέβαια οι Καρκίνοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην σύγχρονη Ιλιάδα, με την «Ωραία Ελένη» να συμβολίζει κάθε τι ωραίο που παραμένει θελκτικό παρά το πέρασμα του χρόνου και είναι -φευ- διεκδικούμενο ή αποσταθεροποιητικό.

Και ειρήσθω εν παρόδω, ο τελευταίος (για την ώρα) σταθμός του Άρη είναι η «Ωραία» Αφροδίτη. Η «κρυφή» σύνοδος των δύο πλανητών γίνεται την Πέμπτη, έχει μάλιστα ως συνοδό τον Πλούτωνα, αφού την επόμενη ημέρα σχηματίζεται κι ένα εξάγωνο του Άρη με τον άρχοντα του Βάθους.
Και επειδή στις ανθρώπινες σχέσεις, ισχύει το βάθος = πάθος, καλό είναι να ξαναθυμηθούμε τις επισημάνσεις του λαϊκού ψυχαναλυτή:
«Από τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει, κι από τα χείλη στην καρδιά ριζώνει και δε βγαίνει».
Αχ έρωτα!

Το «μια φούντωση, μια φλόγα» εισβάλλει λοιπόν στην καθημερινότητα μας, δοκιμάζοντας τις αντοχές αλλά και τις αλήθειες μας. Οι ζωδιακοί πρωταγωνιστές αυτού του ερωτικού δράματος, που μπορεί να εξελιχθεί σε κομεντί ή τραγωδία, είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι, με τους Υδροχόους και τους Λέοντες ωστόσο να είναι αυτή τη φορά οι πρωτόκλητοι.

Κι εγώ να σας αποχαιρετήσω με την ευχή να περάσετε όμορφα τούτες τις βραδιές και να μην επιτρέψετε σε μια καταπιεσμένη ή αποπροσανατολισμένη λίμπιντο να κάνει τη ζωή σας πεδίο μάχης.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved