Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Μόνο για αυτήν την εβδομάδα η... εκπομπή SOS φτάνει μέχρι την Πέμπτη, αφού από 1ης Φεβρουαρίου αλλάζουμε ημέρα δημοσίευσης. Τα SOS πλέον θα ξεκινούν κάθε Παρασκευή και θα ολοκληρώνονται την Πέμπτη.

Από 27 έως 31 Ιανουαρίου

Την Κυριακή εκπνέει ουσιαστικά η υποστηρικτική επιρροή του Δία και μπαίνουν στο χορό ο Ποσειδώνας, ο Χείρωνας και ο Άρης, ο καθένας με τα δικά του «υπέρ και κατά». Βαδίζοντας προς τα μέσα της εβδομάδος δεν θα λείψουν οι δυσκολίες για τις οποίες ευθύνεται κυρίως ο Κρόνος. Ωστόσο αν το δούμε αντίστροφα και δημιουργικά, οι πιέσεις του παραδοσιακά «κακού» είναι εκείνες που μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγή ενός συγκεκριμένου έργου.

Την Κυριακή, έχουμε την Πανσέληνο του Ιανουαρίου, η οποία αναμένεται είτε να μας διεγείρει, είτε να μας μελαγχολήσει, ανάλογα με τις προδιαγραφές του καθενός.

Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος κάνει μια σύνοδο με τον αστρικό Ποσειδώνα, ρίχνοντας... αστερόσκονη αλλά και άφθονη ομίχλη στην καθημερινότητα μας.

Mainstream: Καλλιτεχνική δημιουργία, έμπνευση. Εσωτερικό ταξίδι, διαλογισμός. Θαύμα, υπέρβαση. Εναλλακτικές θεραπείες. Ύπνος, χαλάρωση. Επαφή με το Θείο, φύλακας-άγγελος. Αστρολογία, μεταφυσική. Απόκρυψη των αδυναμιών, εξωραϊσμός.

SOS: Απάτη, εξαπάτηση. Ακύρωση δραστηριοτήτων, σχέδια που δεν εφαρμόζονται.

Αποπροσανατολισμός, δόλιες ενέργειες.

Επίσης, ο Ερμής σχηματίζει μια «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Χείρωνα

Mainstream: Επανασύνδεση με πρόσωπα του παρελθόντος, reunion. Εργασίες στο σπίτι. Συμβόλαια, συζητήσεις για θέματα ακίνητης περιουσίας ή σπιτιού. Αντίκες, παλαιά αντικείμενα. Αναμνήσεις, νοσταλγία. Επαφές με γεροντότερους. Ανασκαφές, ψάξιμο σε ξεχασμένα μέρη.

SOS: Παιδικά τραύματα που βγαίνουν στην επιφάνεια. Νοητικό μπλοκάρισμα. Αναβίωση μιας κακής συνήθειας.

Η πιο έντονη όψη της ημέρας, ίσως και της εβδομάδας, είναι το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και την αστρική Δήμητρα.

Mainstream: Δυναμικές πρωτοβουλίες, επιθετική διπλωματία. Αυθόρμητη και πηγαία σύναψη μιας συμφωνίας. Δραστικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση. Σπορ, αθλητισμός.

SOS: Ένταση, διαμάχη. Πολιτικές ακρότητες. Νομική εμπλοκή. Ατυχήματα, φωτιές. Απότομη λύση μιας συνεργασίας. Αυθαιρεσία, σκληρότητα. Κρίση πανικού.



Την Δευτέρα, ο αστρικός Ερμής σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με την τροπική Έριδα, θέτοντας επί τάπητος τεχνικές ρυθμίσεις και εφαρμογές.

Mainstream: Επίλυση τεχνικών προβλημάτων. Ψηφιακή τεχνολογία. Έμφαση στη λεπτομέρεια, μινιατούρες. Ταξινόμηση, οργάνωση, Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική είδηση. Συζητήσεις γύρω από ιατρικά θέματα.

SOS: Εμμονή με τις λεπτομέρειες. Γραφειοκρατία.

Τέλος, την Τετάρτη ο Ήλιος σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Κρόνο, ορίζοντας μια «εξεταστική περίοδο» σε σχέση με τις ικανότητες μας και κάποιες από τις επιλογές του παρελθόντος. Η περίοδος πάντως θεωρείται μάλλον ακατάλληλη για την έναρξη μιας σημαντικής δραστηριότητας.

Mainstream: Έλεγχος, οργάνωση, εξέταση. Δικαίωση πρότερων προσπαθειών. Εμπειρία που οδηγεί στην επιτυχία. Τήρηση των νόμων και των κανόνων, υπευθυνότητα, αξιοπιστία. Στήριξη σε ίδιες δυνάμεις. Κοπιαστική εργασία. Ο δύσκολος δρόμος. Ποιότητα. «Κάθε εμπόδιο για καλό».

SOS: Αποτυχία, απόρριψη, ανεπάρκεια. Συγκεντρωτισμός, δογματισμός. Αυστηρή τιμωρία, ποινή, επιβολή μέτρων. «Πληρώνω τα λάθη άλλων». Ο αποδιοπομπαίος τράγος. Καθυστέρηση, μπλοκάρισμα. Ασφυκτικός περιορισμός, λιτότητα.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved