Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 15 έως 18 Ιανουαρίου

Ο Όφις, το μήλο, η Εύα κι ο Αδάμ δεν είναι παρά οι αρχέγονοι πρωταγωνιστές ενός δράματος, που αναπλάθεται και αναβιώνει συχνά στις ζωές μας, με ένα και κύριο στόχο: Τη μεταμόρφωση μας

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 15 έως 18 Ιανουαρίου

Οι Ουρανοπλουτωναίοι είναι ξανά εδώ, συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της αποδόμησης προσώπων, συστημάτων, σχέσεων αλλά και του ίδιου μας του εαυτού που για πολλά χρόνια βολευόταν με ημίμετρα και υπεκφυγές. Το σύμπαν ως διαχρονική Σφίγγα θέτει ερωτήματα κι αινίγματα, που καλούμαστε να απαντήσουμε ρισκάροντας την ασφάλεια μας, συναισθηματική ή υλική, για να κερδίσουμε την γνώση της ουσίας των πραγμάτων. Κι αυτή η δοκιμασία δεν είναι πάντα επιτυχής, αφού μπορεί μεν ο Οιδίπους να πέρασε τις εξετάσεις αλλά κάτι ανάλογο αποπειράθηκαν κι οι Πρωτόπλαστοι, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο Όφις, το μήλο, η Εύα κι ο Αδάμ δεν είναι παρά οι αρχέγονοι πρωταγωνιστές ενός δράματος, που αναπλάθεται και αναβιώνει συχνά στις ζωές μας, με ένα και κύριο στόχο: Τη μεταμόρφωση μας από άβουλα όντα σε συνειδητοποιημένες υπάρξεις. Κι εδώ πολλές φορές ισχύει το γνωστό και διδακτικό «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», με ένα ματσούκι... να!.

Άλλαξε τη ζωή σου και μην κοιτάς πίσω, αυτό είναι το πρώτο και κύριο μήνυμα των ημερών, με την επισήμανση πως αν τυχόν αμελήσουμε να υπακούσουμε οικειοθελώς, η ίδια η ζωή θα έρθει να μας επιβάλλει το νέο καθεστώς της.

Πλούτωνα, αγάπη μου!

Πρώτη και άμεσα θιγόμενη στο πλανητικό μπιλιάρδο των ημερών είναι η Αφροδίτη, η οποία ξεχνά για λίγο τα αγαπημένα της «φρου-φρου κι αρώματα» για να κάνει μια βαθιά βουτιά σε άγνωστα νερά.

Η Ωραία -θέλοντας και μη- μπαίνει σε μια Πλουτώνια φάση, κάτι σαν τρένο που εισέρχεται σε τούνελ με σβηστά τα φώτα και με δεδομένο το ότι το σκοτάδι απελευθερώνει, όλοι ξέρουμε ή φανταζόμαστε τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Γδούποι, ποδοβολητά αχ-βαχ και χαστούκια μέσα στο απόλυτο σκότος, συνθέτουν την ερωτική-σεξουαλική διάσταση του θέματος, η οποία είναι λογικό να έχει τα (πολύ) πάνω της αλλά και τα αβυσσαλέα κάτω της.

Φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός μιας ανεπιθύμητης παρενόχλησης, ούτε βέβαια ένα μοιραίο λάθος-πάθος που έρχεται για να επιβεβαιώσει την παροιμία «της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά».

Πολύ πιο δύσκολα όμως θα είναι τα πράγματα για όσες ή όσους υποφέρουν από κλειστοφοβία, μεταφορικά και κυριολεκτικά, αφού μπορεί να νοιώσουν ότι ασφυκτιούν, χάνονται και καταστρέφονται μέσα στην πρόσκαιρη αλλά πένθιμη έλλειψη φωτός.

Το θέμα όμως είναι να μην πιστέψουμε ότι η νύχτα είναι μόνιμη αλλά μια αναγκαία στάση του Ήλιου, που θέλει κι αυτός την ξεκούραση του. Στους πρωτόγονους προγόνους μας, πήρε καιρό για να το χωνέψουν και να το ενσωματώσουν σε συμβολικούς μύθους όπου ο βασιλιάς πεθαίνει και ξαναγεννιέται, εμείς όμως ξεκινάμε με το πλεονέκτημα αυτής της κατακτημένης γνώσης: Που θα πάει, ακόμη κι αν βιώνουμε την εξάμηνη νύχτα των πόλων, κάποια στιγμή ο Ήλιος θα ξαναβγεί... Ό μεθερμηνευόμενον εστί, κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή, εκτός κι αν εμείς οι ίδιοι κολλήσουμε στο παρελθόν ή τη δυσφορία μας μπροστά στην αλλαγή.

Ζωδιακά, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρορμητικών (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι) έχουν και πάλι την τιμητική τους, έχουμε ωστόσο και μερικές ακόμη έκτακτες συμμετοχές από τινές εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων. Συγκεκριμένα, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες που τυχαίνει να έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 16η μοίρα του ζωδίου τους, ενδέχεται να «λουστούν» τα θετικά ή αρνητικά δεδομένα της συνόδου Αφροδίτης-Πλούτωνα, χωρίς να προλάβουν να βγάλουν άχνα!

Κι αν απορείτε βεβαίως υπάρχουν -και μάλιστα πολλά- θετικά σε μια τέτοια όψη, παρότι για πολλούς φαντάζει κάτι σαν μάσκα του Halloween.

Πέρα από τα σημαντικά κέρδη σε ψυχολογικό ή υπαρξιακό επίπεδο, που έρχονται όταν απαντάμε σωστά στα συμπαντικά αινίγματα, έχουμε να κάνουμε και με πολύ χειροπιαστά οφέλη, είτε πρόκειται για χρήματα, είτε για τον πόθο της καρδιάς μας που έμεινε πλέον ελεύθερος και στην απόλυτη διάθεση μας. Πάντα σχεδόν, όταν κάποιος χάνει κάτι, το βρίσκει ένας άλλος κι εδώ έγκειται ένας από τους ορισμούς της τύχης, ανεξάρτητα αν σε μερικές περιπτώσεις ορισμένοι την «σπρώχνουν» με αθέμιτα μέσα. Αυτοί είναι οι κακοί Πλουτώνιοι, εμείς όμως θέλουμε και αγαπάμε τους καλούς...

Πλουτωνάκο αγάπη μου, τραγουδούν όσες και όσοι ευνοούνται σκανδαλωδώς από τη μοίρα, βλέποντας να βγαίνουν από τη μέση εμπόδια και ανταγωνιστές, αφού σε τέτοια θέματα μπροστά στον «νάνο», ο Χοντρός (ο Δίας, δηλαδή) δεν πιάνει χαρτωσιά...

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά

Μετά τον Πλούτωνα και τις «ασελγείς» πράξεις του πάνω στην Αφροδίτη, σειρά έχει ο Ουρανός που την Παρασκευή ετοιμάζεται να «περιλάβει» τον Ήλιο και τον Ερμή. Οι δύο καμπαλέρος σφυρίζουν αμέριμνα στο μεταίχμιο Αιγόκερω-Υδροχόου, θεωρώντας ότι πρόκειται να διεκπεραιώσουν μια υπόθεση ρουτίνας με συναντήσεις, επαφές κουτσομπολιά και διαρκή πήγαινε-έλα, υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Διότι ο ιδιόρρυθμος Ουρανός ειδικεύεται στις ανατροπές, τις εκπλήξεις, τις προκλήσεις και τα απρόοπτα, που η αλήθεια είναι ότι κάτω από μια ουδέτερη οπτική θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως... χουνέρια.

Σε εμάς όμως πέφτει -ως συνήθως- ο κλήρος του καταλύτη. Θα πάρουμε έγκαιρα το μήνυμα της διαφορετικότητας και της διαφοροποίησης ή θα πέσουμε θύματα των εξαιρέσεων και της παράνοιας του πλανήτη που αρέσκεται να παίζει με τις αντιθέσεις και τους ανθρώπους; Γιατί αυτό που περιμένουμε -εμείς κι όλος ο κόσμος- δεν πρόκειται να γίνει, ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι τόσο δα μικρό. Με τον Ουρανό να τετραγωνίζει τον αστρικό Ερμή και τον αστρικό Ήλιο είναι ευκολότερο να βρεθούμε φάτσα με έναν εξωγήινο, παρά να βρούμε ψωμί σε φούρνο...

Για να έχουμε λοιπόν καλό πλανητικό κατευόδιο, θα πρέπει να προτιμήσουμε τις πιο εξεζητημένες ή σπάνιες επιλογές, τις δύσκολες αποστολές και τις ιδιαίτερες αναζητήσεις, ενώ αντίθετα κάθε υπόθεση ρουτίνας και κάθε θεωρητικά αβλαβής «περίπατος» ενδέχεται να εξελιχθεί σε περιπέτεια, με πρωταγωνιστές έμψυχο αλλά και άψυχο υλικό. Η ζωή έχει πολλούς τρόπους για να μας «τρελάνει» και δεν πρέπει να υποτιμούμε τις δυνατότητες της όσο ασφαλείς και σίγουροι κι αν νιώθουμε.

Κάτω από ανάλογες συνθήκες λασκάρουν συχνά «βίδες», τόσο σε μυαλά, όσο και σε ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, οπότε ας έχουμε το νου μας.

Οι ζωδιακοί πρωταγωνιστές είναι ακριβώς ίδιοι με τους προηγούμενους (άβε Καίσαρ, τα παρορμητικά σε χαιρετούν...), αν και μπορούμε να προσθέσουμε χωρίς αιδώ και τινές εκ των Διδύμων ή Υδροχόων που θα θελήσουν να υπερθεματίσουν στα κελεύσματα των κυβερνητών πλανητών τους.

Η μόνη διαφορά έχει να κάνει με τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων και είναι αριθμητική, αφού οι ευαίσθητες μοίρες δεν είναι πια οι πέριξ της 16ης αλλά λίγο χαμηλότερα κάπου κοντά στην 11η.

Με την ευχή μιας απρόσμενα θετικής όσο και συναρπαστικής εξέλιξης, σας αφήνω κι εγώ να απολαύσετε την μεθυστική προκλητικότητα των ημερών.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved