Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 8 έως 11 Ιανουαρίου

Το παρελθόν είναι εδώ!

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 8 έως 11 Ιανουαρίου

«Την Ιστορία μελέτα, για να κάνεις τη ζωή σου ένδοξη και χρήσιμη στην ανθρώπινη κοινωνία αλλά και το μυαλό σου οξυδερκέστερο και διαυγέστερο.»
Ιπποκράτης


Όταν το παρόν δείχνει αδιέξοδο και το μέλλον αβέβαιο, τότε το παρελθόν είναι εκείνο που μπορεί να δώσει τη λύση. Αυτή η κατά βάση Γιουγκιανή θεώρηση αναφέρεται βέβαια στα λησμονημένα ή αδρανή δημιουργικά στοιχεία που κοσμούν τον εσωτερικό μας κόσμο, όπως επίσης σε κάθε τάση ή εφαρμογή που κάποτε άνοιξε ένα μονοπάτι και που ίσως αποδοκιμάστηκε ή μπήκε στο περιθώριο, περιμένοντας υπομονετικά την αναβίωση της. Με ανάλογο τρόπο δρουν συνήθως οι καλλιτέχνες και γενικότερα οι δημιουργοί, όταν στερεύει η έμπνευση τους αλλά και ο καθένας από εμάς όταν αναπλάθει ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος ως αντίβαρο σε μια μάλλον μίζερη πραγματικότητα ή όταν ψάχνει μεσα του και πίσω του για να ανακαλύψει «την πρώτη αιτία» των πραγμάτων.

Αυτές είναι οι «Χειρώνιες» φάσεις της ζωής μας, που συχνά μας χρήζουν κυριολεκτικά ή μεταφορικά ιστορικούς, αρχαιολόγους, παλαιοντολόγους και... βάλε, όμως δεν έχουν μόνον την θετική δημιουργική τους πλευρά. Μερικές φορές «κολλάμε» στα παλιά ή το παρελθόν εισβάλλει στη ζωή μας ορμητικά και απρόσκλητο, μοιάζοντας περισσότερο με εφιάλτη.

Ψυχολογικά αυτό που δεν θέλουμε είναι το να γίνουν οι αναμνήσεις μια μέγγενη που μας πνίγει στα λιμνάζοντα ύδατα των αθεράπευτων τραυμάτων μας ή μέσα σε μια συναισθηματική εξάρτηση που ευνουχίζει το είναι μας.

Το τι θα συμβεί τελικά, έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με το «υλικό» που μας έχει κληροδοτήσει η ζωή, η οικογένεια μας και γενικότερα η παράδοση. Είναι ευλογία ή κατάρα; Κι αν ισχύει το δεύτερο, είναι κάτι που το έχουμε επεξεργαστεί ή το έχουμε παρατήσει στη μοίρα του, ξορκίζοντας (μάταια) την πιθανότητα να εμφανιστεί κάποτε μπροστά μας;

Όπως κι αν έχει, η δύναμη του παρελθόντος μας έλκει σε έναν εναγκαλισμό και καλό είναι να έχουμε συναίσθηση των δυνατοτήτων μας. Αν για παράδειγμα, κοιτάζοντας πίσω πρόκειται να καταλήξουμε στήλη άλατος σαν την γυναίκα του Λωτ, τότε ...όπου φύγει, φύγει!

Πρακτικά, μια ήπια αναδρομή, η οποία μάλιστα μπορεί να έχει ερωτικές-συναισθηματικές διαστάσεις είναι αποτέλεσμα των όψεων ανάμεσα στην Αφροδίτη και το Χείρωνα, ενώ αντίθετα η άκομψη εισβολή του παρελθόντος στο παρόν αλλά και η δυναμική χρήση του είναι έργο Άρη.

Και σε αυτή τη φάση έχουμε... απ‘ όλα, αφού την Τετάρτη σχηματίζεται με ακρίβεια ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στην αστρική Αφροδίτη και το Χείρωνα, ενώ νωρίς την Παρασκευή έχουμε την επίσης «κρυφή» σύνοδο του Άρη με τον αστρικό Χείρωνα στον Υδροχόο.

Από τη μια πλευρά λοιπόν έχουμε τα σημάδια μιας ακατανίκητης νοσταλγίας, διανθισμένης με πρόσωπα και καταστάσεις που έχουμε αγαπήσει κι από την άλλη την αυξημένη πιθανότητα μιας φορτικής επανεισόδου δεδομένων που ξύπνησαν από το λήθαργο τους και απαιτούν το μερίδιο τους στο σήμερα.

Στο φυσικό πεδίο, το σπίτι και η οικογένεια μας είναι ένα από τα βασικά πεδία δράσης των συγκεκριμένων όψεων και όπως μπορείτε να φανταστείτε η μεν Αφροδίτη τείνει να δημιουργήσει ένα ζεστό περιβάλλον, ο δε Άρης στοχεύει στην επίλυση κάθε διαφοράς «εδώ και τώρα» ή γενικότερα στο να μας ταρακουνήσει με κάθε τρόπο, αφήνοντας μας την αίσθηση ότι πουθενά δεν είμαστε ασφαλείς, ούτε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Και ο πλανήτης του πολέμου έχει πολλούς τρόπους να ανάψει «φωτιά στα μπατζάκια μας», ξεκινώντας από... το ίδιο το πυρ!

Η Αφροδίτη λοιπόν μας ζητά να αγκαλιάσουμε ή να επανασυνδεθούμε με τις λησμονημένες πηγές της ευτυχίας μας κι ο Άρης να φουρκιστούμε με τις κληρονομικές αλυσίδες μας είτε αντιμετωπίζοντας τις «στα ίσα», είτε σκάβοντας ένα λαγούμι διαφυγής. Και αυτή η βιωματική όσμωση με το παρελθόν μας, μπορεί να έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας παθιασμένης σχέσης, περνώντας μας από τη μια στιγμή στην άλλη από τους «επτά ουρανούς» στα «πατώματα».

Ο Άρης βέβαια έχει κι αυτός τις δημιουργικές εκφάνσεις του, που εδώ εντοπίζονται στην ευκαιρία που μας δίνει να αναμοχλεύσουμε το παρελθόν, αναζητώντας αιτίες και θεραπείες ή απλά να ανακαλύψουμε αντικείμενα ή αξίες που έχουν θαφτεί στο πέρασμα του χρόνου. Εδώ μάλιστα καλούμαστε να κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία, αφού αν δεν τα βρούμε εμείς, τότε -τουλάχιστον τα πιο «ζωηρά» από αυτά- θα βγουν από μόνα τους στην επιφάνεια.

Όσο για το πνευματικό επίπεδο, που είναι καθαρά δική μας αρμοδιότητα, ο «Χειρώνιος» Άρης ειδικεύεται σε αυτό που λέμε «κτύπησε φλέβα χρυσού» και μάλιστα διατείνεται πως «αν δεν υπάρχει μια παράδοση, τότε θα πρέπει να την εφεύρουμε».

Όσον αφορά στα ζώδια, με τον Χείρωνα στις επάλξεις, σίγουρα οι Καρκίνοι είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές των ημερών, είτε τρυγώντας από τη νοσταλγία τους, είτε παλεύοντας με τα θηρία μιας ξεχασμένης πραγματικότητας. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Ιχθύες, συγκροτώντας ένα δίδυμο που υπόκειται άμεσα σε ανάμεικτες επιρροές.

Οι Τοξότες, οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι, έχοντας την Αφροδίτη με το μέρος τους, καλούνται να διαχειριστούν, ο καθένας με τον τρόπο του, την ευκαιρία ενός αισθησιακού λουτρού στα γαλήνια ύδατα των αναμνήσεων τους ή απλά να περάσουν κάποιες όμορφες στιγμές με πρόσωπα που έχουν να δουν καιρό.

Από την άλλη πλευρά, το «πακέτο» της έντασης προορίζεται κατ’ αρχήν για τους εκπροσώπους των τεσσάρων σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), που καλό είναι να ανασκουμπωθούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους κραδασμούς του «θηρίου» που αναδύεται στο παρόν τους.

Ψυχολογικά, το μήνυμα γι’ αυτούς είναι «όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει», όπως είπε και ο George Santayana, αλλά πέρα από την ψυχική ταλαιπωρία, ενδέχεται να βιώσουν και μια καθ‘ όλα... χειροπιαστή και ενδεχομένως βίαιη πραγματικότητα στο σπίτι, τη δουλειά ή την οικογένεια τους.

Και δεν είναι μόνον η σύνοδος Άρη-Χείρωνα. Στο «κόλπο» συμμετέχουν τόσο ο Κρόνος από το Σκορπιό, όσο και ο αστρικός Δίας από τον Ταύρο, συγκροτώντας έτσι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική διελκυστίνδα, που αν «σπάσει» και οι δύο πλευρές της θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση. Σημειωτέον ότι η «κρυφή» αντίθεση του Κρόνου με τον αστρικό Δία είναι τυπική της δημιουργίας δύο στρατοπέδων, κάτι που τις επόμενες ημέρες μπορεί να συμβεί εύκολα, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Οι ενεργειακές πιέσεις είναι πολύ ισχυρές -όσο και αντίρροπες- κάτι που διευκολύνει απίστευτα ρήξεις, εντάσεις αλλά και ατυχήματα, ενώ στην πιο ήπια εκδοχή πολλοί από τους εκπροσώπους των τεσσάρων θα βρεθούν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, δοκιμάζοντας στην πράξη την αρτιότητα των αμυντικών μηχανισμών τους.

Φυσικά «ουδέν κακόν αμιγές καλού» κι όσοι τύχει να βρεθούν μέσα στη δίνη δύσκολων εξελίξεων, είναι μια λαμπρή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν πράγματα που τόσο καιρό έμεναν στη σκιά ή στη χειρότερη των περιπτώσεων να κάνουν μια νέα αρχή.

Μερίδιο από την επιρροή του Άρη «διεκδικούν» και τινές εκ των εκπροσώπων των άλλων τριών παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και πιο συγκεκριμένα όσες ή όσοι έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 17η μοίρα του ζωδίου τους.

Όσο για τις συλλογικές διαστάσεις όλων αυτών που διαδραματίζονται στους ουρανούς αυτές τις ημέρες, έχουμε να πούμε πολλά στο ερχόμενο «Δελτίο» της Παρασκευής, μια ημέρα η οποία φιλοξενεί και την Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου.

Τα καλά νέα είναι ότι παρά την κοσμική θύελλα που αρχίζει να ξεσπά στους ουρανούς, υπάρχουν και οι προδιαγραφές μιας ουσιαστικής τακτοποίησης πολλών υποθέσεων που εκκρεμούν. Κι αυτό αναφέρεται τόσο στις προσωπικές μας επιδιώξεις, όσο και σε συλλογικές εφαρμογές, που μάλιστα ενδέχεται να συνδυαστούν με σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις.

Τα κακά νέα είναι ότι τρεις από τους κοινούς φίλους του Άρη και του Χείρωνα είναι ο... Εγκέλαδος, ο «ρατσιστής/εθνικιστής της διπλανής πόρτας» και ο «πνίχτης» Ποσειδώνας! Μάλιστα, η «παλιοπαρέα» έχει και άλλα εκλεκτά μέλη, που όλα τους έχουν ως κοινό σημείο την διατάραξη της οικογενειακής γαλήνης μας αλλά και κάθε χώρου που υπό κανονικές συνθήκες αποτελεί ένα είδος σταθερού καταφύγιου.

Όλα αυτά όμως δεν αναφέρονται κατ’ ανάγκη στην Ελλάδα -τουλάχιστον στις ακραίες διαστάσεις τους- έτσι για να προλάβω τους... πανικούς! Αστρολογικά, το θέμα των φυσικών καταστροφών και ειδικότερα των σεισμών που πλήττουν κατοικημένες περιοχές είναι πολυσύνθετο και το βέβαιο είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος να προσδιορίζεται το μέγεθος τους και πολύ περισσότερο το επίκεντρο τους. Ωστόσο, οφείλω να σημειώσω αυτά τα ενδεχόμενα, που πιθανότατα θα «παίξουν» ως κεντρικό θέμα στις παγκόσμιες ειδήσεις μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved