Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 6 έως 12 Ιανουαρίου

Το Σ/Κ αλλά και σχεδόν όλη η εβδομάδα χαρακτηρίζεται από τη σύγκρουση των «θέλω» και των «πρέπει», η οποία μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε ρήξεις και συγκρούσεις οπότε καλό είναι να μην σπρώχνουμε τα πράγματα στα άκρα.

Την Παρασκευή το βράδυ έχουμε τη Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου, η οποία όπως θα δούμε έχει πολλά στραβά. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το υπό σχηματισμό «κρυφό» τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Κρόνο, τον Άρη και τον αστρικό Δία, αφού «παρέα» με τον Άρη στον Υδροχόο είναι και ο αστρικός Χείρωνας. Τις συνέπειες αυτού του σχηματισμού, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι δραματικές (σε παγκόσμιο επίπεδο), δεν θα τις βιώσουμε μόνον άμεσα αλλά πρακτικά μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου.

Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα:

Την Κυριακή ο αστρικός Ήλιος κάνει μια αντίθεση με την τροπική Δήμητρα.

Main stream: Συνδιαλλαγή, σύσκεψη. συμφωνία. Διπλωματικές ή πολιτικές πρωτοβουλίες. Επαφές με σημαίνοντα πρόσωπα.

SOS: Αδιέξοδες συζητήσεις.

Την Δευτέρα «κλείνει» το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο

Main stream: «Δρω όταν πρέπει». Συνδυασμός τόλμης και εμπειρίας. Αντοχή κάτω από σκληρές συνθήκες. Ένα κοπιαστικό έργο. Συμβιβασμός, στρατηγική.

SOS: «Πέφτω σε τοίχο». Ρήξεις, συγκρούσεις, ατυχήματα. Ασυνεννοησία, χάσμα γενεών. «Κτυπάω τη γροθιά στο μαχαίρι». Έλλειψη ενέργειας, αδράνεια, πλάκωμα. Σκληρότητα, δογματισμός. Οικονομικές διαφορές με φίλους.

Την Πέμπτη έχουμε την «κρυφή» σύνοδο του Άρη με τον αστρικό Χείρωνα στον Υδροχόο. Η όψη έχει από μόνη της αρκετά «ενοχλητικά» στοιχεία, ιδιαίτερα σε σχέση με την οικογενειακή και κοινωνική ειρήνη αλλά η παράλληλη σύνδεση της με τον Κρόνο και τον αστρικό Δία, ενδέχεται να προσδώσει στα γεγονότα μεγαλύτερη διάσταση.

Main stream: Μια αναζωογονητική επιστροφή στις ρίζες. Αρχαιολογικά ευρήματα. Δύναμη από την παράδοση. Λαϊκές εκδηλώσεις, πανηγύρια. Εργασίες στο σπίτι. «Βουτιά» στο παρελθόν, ανίχνευση ψυχικών τραυμάτων. Επαφές με γεροντότερους.

SOS: Ξεσπίτωμα, εισβολή παρείσακτων. Πυρκαγιές σε ακίνητα ή κτιριακά συγκροτήματα. Οικογενειακές διαφωνίες, καυγάδες. Ατυχήματα σε ηλικιωμένους ή βετεράνους. Στο επίκεντρο μιας δίνης. «Διασταυρούμενα πυρά». Ένταση με μετανάστες ή «κλειστές» κοινωνικές ομάδες. Τοπικισμός, ρατσισμός. «Γης Μαδιάμ». Φοροεπιδρομή στα ακίνητα. Εφιάλτης από το παρελθόν.

Ο Άρης σε τετράγωνο με τον αστρικό Δία

Main stream: Μια μεγάλη επίδοση. Ένα μεγάλο ρίσκο που αποδίδει. Ηρωισμός, νίκη. Πυροτεχνήματα, θεαματικές παρουσιάσεις.

SOS: Φωτιά, ανάφλεξη, έκρηξη. «Ο Νέρων». Ατιθάσευτη ενέργεια. Φυσικές καταστροφές.

Όσον αφορά το τετράγωνο του Δία με το Χείρωνα, πρόκειται για μια «κοσμική» όψη, είναι δηλαδή από αυτές που επιδρούν κυρίως συλλογικά, ενώ η επιρροή τους απλώνεται σε ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η όψη μπορεί να συμβάλλει σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη ή να δώσει αξία σε ευρήματα που έχουν σχέση με το παρελθόν, ενώ μπορεί να «ζωντανέψει» θρύλους και παραδόσεις. Παράλληλα αναμένεται να «κινήσει» θέματα ακίνητης περιουσίας, ενίοτε με ένα κερδοσκοπικό υπόβαθρο. Εκείνο όμως που δεν θέλουμε να συμβεί είναι μια μαζική μετακίνηση πληθυσμού για λόγους ανωτέρας βίας.

Ας μείνουμε όμως σε αυτά, αφού ο Χείρωνας τελεί ακόμη... υπό παρακολούθηση και δεν έχει οριστικοποιηθεί το είδος και το εύρος της επιρροής του.

Την Παρασκευή, η Νέα Σελήνη γίνεται με τα Φώτα να σχηματίζουν τετράγωνα με την Έριδα στον Κριό.

Main stream: Οργάνωση, ταξινόμηση, γραμματειακή υποστήριξη. Εργατικότητα, καταμερισμός εργασιών. Μέριμνα για θέματα υγείας και υγιεινής. Μια επιστημονική διαπίστωση. Ενδιαφέροντα σχετικά με την ψηφιακή τεχνολογία. Ανίχνευση του μικρόκοσμου.

SOS: «Κόλλημα» σε λεπτομέρειες, έλλειψη ευελιξίας. Ανησυχία για την Δημόσια Υγεία.

Το Σάββατο δεν έχουμε κάποια όψη, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ποικίλες προκλήσεις και σε ένα μάλλον επεισοδιακό Σ/Κ, αφού την Κυριακή έχουμε ένα τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό και μια «κρυφή» σύνοδο του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ερμή. Πρακτικά όλα αυτά πριμοδοτούν τις πιο «αιρετικές» ή διαφοροποιητικές τάσεις, από τις σχέσεις μας μέχρι κάθε καθημερινή δραστηριότητα.

Αναφορικά με τη Νέα Σελήνη, φαίνεται πως έχει την πρόθεση να μας «ταρακουνήσει» για τα καλά, αφού στο ωροσκόπιο της τόσο ο Άρης, όσο και οι έτεροι ανατροπείς του ζωδιακού, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας, είναι στα πολύ «επάνω τους».

Μέχρι λοιπόν τα μέσα Φεβρουαρίου, πολλές από τις υπάρχουσες ισορροπίες θα έχουν ανατραπεί και πέρα από τις κοινωνικές και πολιτικές ακρότητες, τα ακραία φυσικά φαινόμενα ή τις οικονομικές ανισορροπίες που θα προκύψουν, εκείνο που με ανησυχεί είναι η Δημόσια Υγεία.

Το τ-τετράγωνο με τη συμμετοχή των τεσσάρων ουρανίων σωμάτων που ανέφερα πιο πάνω γίνεται πάνω στην γενέθλια Δήμητρα της Ελλάδος στο Σκορπιό και τον 6ο οίκο, θίγοντας τις εργασιακές σχέσεις, τα θέματα υγείας αλλά και κάποιες μονάδες παραγωγής που μπορεί να βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο, θέτοντας ζήτημα για τον γύρω πληθυσμό.

Παράλληλα η θέση των Φώτων πάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδος, έχει μεν τα καλά της, ιδιαίτερα σε σχέση με τη διερεύνηση «θολών» υποθέσεων, από την άλλη πλευρά όμως δεν παύει να είναι ένδειξη ενός «αδειάσματος» από χώρες του εξωτερικού.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved