Lunar Dance: Όταν η υποχρέωση συναντά τα αισθήματα…

H αγάπη και οι ευθύνες (σοβαρότητα) είναι αναγκαία, αλλά μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη στενοχώρια, αν οι σύντροφοι μπουν σε μια σχέση με διαφορετικές προσδοκίες

Lunar Dance: Όταν η υποχρέωση συναντά τα αισθήματα…

Ήλιος στον Αιγόκερω/Σελήνη στο Ζυγό

Βρισκόμενοι σε έναν μήνα Αιγόκερω, οι μέρες μας προσανατολίζουν στις πρακτικές ανάγκες για αγώνα ως προς την απόκτηση δύναμης και εξουσίας. Θα πρέπει όμως να γίνει αποτίναξη του σνομπισμού και του πιστεύω ότι η υπερηφάνεια ευδοκιμεί στις εξωτερικές αξίες της ζωής και τις διακρίσεις. Η τάση αυτή είναι που δημιουργεί την κατάσταση της μοναξιάς και της απομόνωσης, κάτι που η γλυκιά Σελήνη στον Ζυγό έρχεται να σπάσει μέσα από τη διάθεση για συντροφικότητα και αγάπη.

Δυο κυβερνήτες πλανήτες είναι το θέμα μας σήμερα, o Κρόνος (κυβερνήτης Αιγόκερω) και η Αφροδίτη (κυβερνήτης Ζυγού). Ο πλανήτης του γάμου και ο πλανήτης της αγάπης. Και θα σας εξηγήσω αμέσως τη λογική μου, η οποία ξεκίνησε, διαβάζοντας έναν διάλογο σε ένα forum, ενός πνευματικού δασκάλου με τον μαθητή του, που πήγαινε κάπως έτσι:

Μαθητής: Όταν είμαι σε μια σχέση, πώς θα μπορούσα να πω ότι ο σύντροφός μου είναι σοβαρά ερωτευμένος μαζί μου ή απλά παίζει μαζί μου;

Δάσκαλος: Τώρα αυτό είναι πραγματικά δύσκολο να το απαντήσω, γιατί βλέπεις η σχέση αγάπης είναι ένα παιχνίδι - έτσι εξ ορισμού, παίζετε - δεν είστε εκεί για να είστε σοβαροί.

Δεν ξέρω για σας, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν μια όμορφη εξήγηση της ρομαντικής αγάπης και εάν ο καθένας το καταλάβαινε, ίσως θα υπήρχαν λιγότερα πληγωμένα συναισθήματα.

fun_love

Η ρομαντική σχέση είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που κυβερνάται από την Αφροδίτη και έχει να κάνει με όλα τα σχετικά με το παιχνίδι και την ομορφιά. Γι 'αυτό χορεύουμε με το ταίρι μας, τραγουδάμε και αφιερώνουμε τραγούδια, γράφουμε ποιήματα και κάνουμε ο ένας τον άλλο να γελάει σε μια σχέση. Η Αφροδίτη είναι γοητευτική και άστατη και δεν είναι γνώστη για την σταθερότητα και στην ουσία αυτό που λέμε «σοβαρή σχέση» δεν είναι πραγματικά δική της ιδέα.

desmeysi

Από την άλλη, ο γάμος και οι άλλες μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις είναι υπό την κυριαρχία του Κρόνου. Είναι η επιλογή οικειοθελώς να περιορίσουμε τις επιλογές μας και μέσα σε αυτό το όριο προσπαθούμε να οικοδομήσουμε κάτι που να αξίζει τον κόπο και να έχει διάρκεια, όπως ένα σπίτι και μια οικογένεια.

marriage_love

Γνωρίζουμε ότι η αγάπη και οι ευθύνες (σοβαρότητα) είναι αναγκαία, αλλά μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη στενοχώρια, αν οι σύντροφοι μπουν σε μια σχέση με διαφορετικές προσδοκίες. Δεν θα λειτουργήσει, εάν προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Κρόνο στην σχέση (δηλαδή σοβαρότητα και δέσμευση κλπ), όταν ο σύντροφός μας θέλει απλά να είναι στην αγάπη και το αντίστροφο.

Χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσπάθεια για να δώσουμε χώρο στην αγάπη να υπάρχει σε μια νομική δεσμευτική σχέση, όπως ο γάμος. Γνωρίζοντας ότι η αγάπη και η σοβαρότητα (ευθύνη) διέπονται από διαφορετικούς πλάνητες, θα μπορούσε να μας βοηθήσει, αν μαθαίναμε να τιμούμε και τους δυο: μπορούμε ακόμη να «παίζουμε», αν και δεσμευμένοι. Μπορεί να αισθανθούμε ότι μας πνιγεί μια σχέση, αν γίνεται μόνο για τις ευθύνες και αυτό μπορεί να μας κάνει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για την αγάπη, έξω από τη σχέση.

always_love

Η ισορροπία μεταξύ των δύο πλανητών πρέπει να επιτευχτεί με συμφωνία από κάθε μέλος που απαρτίζει την σχέση. Κάθε ένας από εμάς, εμπίπτει κάπου ανάμεσα στο φάσμα μεταξύ: θέλω περισσότερο παιχνίδι και χρειάζομαι μεγαλύτερη σοβαρότητα. Γνωρίζοντας που ο σύντροφός μας είναι σχετικά με την κλίμακα, μπορεί να μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε τις ανάγκες του καλύτερα -δεδομένου βεβαίως ότι έχουμε επιλέξει κάποιον που έχει διαφορετικές ανάγκες από εμάς.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

*******************************

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved