Lunar Dance: Πως ισορροπούμε τις υποχρεώσεις μας με τον ελεύθερο χρόνο

Η Σελήνη στον Ζυγό σήμερα, μπορεί να μας προσφέρει αυτήν την προοπτική, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά και να θέσουμε τις προτεραιότητές μας στις υποχρεώσεις μας

Lunar Dance: Πως ισορροπούμε τις υποχρεώσεις μας με τον ελεύθερο χρόνο

Ήλιος στον Αιγόκερω/Σελήνη στο Ζυγό

Μέρες Αιγόκερω, μέρες που, παρότι περιείχαν και διακοπές, το στοιχείο του προγραμματισμού και της οργάνωσης έχει εισβάλλει στην ζωή μας. Μέρες που είμαστε εξαιρετικά απασχολημένοι, ίσως και αναπόφευκτα για τους περισσότερους από εμάς κάποιες φορές, ειδικά αν έχουμε πάθος για δεσμεύσεις σε διάφορους τομείς της ζωής μας ή θα πρέπει να στηρίξουμε την οικογένειά μας. Κατά τη διάρκεια μάλιστα ορισμένων βαριών όψεων (π.χ. όψη του Πλούτωνα με τον Κρόνο ή το αντίστροφο) η ευθύνη και ο φόρτος εργασίας μπορεί να αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό, δημιουργώντας μας παρά πολύ άγχος.

balance

Όταν αισθανόμαστε λοιπόν καταβεβλημένοι από την Αιγοκερίσια φιλοδοξία και οπτική, είναι σημαντικό για μας να αποκτήσουμε μια ισορροπία. Η Σελήνη στον Ζυγό σήμερα, μπορεί να μας προσφέρει αυτήν την προοπτική, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά και να θέσουμε τις προτεραιότητές μας στις υποχρεώσεις μας και- γιατί όχι- και στις φιλοδοξίες μας. Εδώ θα μοιραστώ μαζί σας μια άσκηση που κάνω όταν νιώθω να πνίγομαι. Μπορεί μάλιστα να έχετε ακούσει για αυτή:

Είναι πολύ απλό, παίρνετε ένα φύλλο χαρτιού και αρχίζετε να γράφετε ό, τι θέλετε/πρέπει να κάνετε που είναι στο μυαλό σας, σε οποιοδήποτε από τους τομείς της ζωής σας. Μην σταματήσετε να σκεφτείτε πώς θα ολοκληρώσετε την κάθε εργασία, σε αυτό το στάδιο, απλά προσθέσετε τα προβλήματά σας, τους στόχους, τις ανησυχίες κλπ, από τα πιο απλά (αλλαγή λάμπας, επισκευή αυτοκινήτου) μέχρι τα πιο σημαντικά (τους στόχους της ζωής σας ή τα όνειρα να ταξιδέψετε σε μια ξένη χώρα, κλπ.)

do_it

Αν είστε τελειομανείς, οι πιθανότητες είναι ότι θα καταλήξετε με ένα αρκετά μακρύ κατάλογο. Αυτό έκανα κι εγώ ακριβώς και κατέληξα με περίπου 80 καθήκοντα ... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένιωσα κούραση και άγχος και μόνο που το είδα!

Όταν πήγα στη λίστα, παρατήρησα ότι περίπου το 75% των εργασιών, σχετιζόταν με την δουλειά /καριέρα μου και το άλλο 25% σε διάφορα πράγματα για τον εαυτό μου. Δεδομένου ότι αυτά έχουν να κάνουν με τον 10ο και 6ο οίκο (και φυσικά αντιστοιχούν στον 2ο οίκο, των οικονομικών και της άξιας του εαυτού μου, καθώς και του 8ου, τα οικονομικά που αφορούν τρίτους), θα μπορούσα να πω ότι αυτοί είναι οι τομείς υψηλής προτεραιότητας, αυτή τη στιγμή στην ζωή μου.

work_pleasure

Το θέμα είναι ότι μπορώ εύκολα να κάνω τον εαυτό μου να εργάζεται από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μέχρι να κάψω κάθε εγκεφαλικό κύτταρο, αλλά αυτό θα προκαλούσε μια ανισορροπία, καθώς όλη μου η προσοχή θα αφορούσε 10ο και 6ο οίκο. Ωστόσο, αν απέφευγα την εργασία και σπαταλούσα τον χρόνο μου να κάνω άλλα πράγματα (ας πούμε να διασκεδάσω (5ος οίκος) ή να μελετώ συνέχεια (9ος οίκος), θα ήμουν πάλι εκτός ισορροπίας από την πραγματική ζωή. Αρά το ζητούμενο μου είναι η ισορροπία (Ζυγός).

2work_life

Για να είμαι ισορροπημένη, θα πρέπει να αναγνωρίσω τις προτεραιότητές μου, τότε μόνο θα διαχειριστώ τον χρόνο μου ανάλογα, χωρίς να παραβλέπω άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής.

Εξετάστε και εσείς τους ακόλουθους τομείς στην ζωή σας, ώστε να βρείτε τους δικούς σας πιθανούς τρόπους που εκμεταλλεύεστε τον ελεύθερο χρόνο σας:

Οίκοι της Φωτιάς (Βελτίωση εικόνας, δημιουργία, έμπνευση)

1ος οίκος- Περνάτε τον χρόνο σας με άσκηση και ενίσχυση μιας θετικής εικόνας του σώματος, καθώς και για τη βελτίωση της υγείας σας.

5ος οίκος - Ψυχαγωγία (τηλεόραση, διάβασμα βιβλίων- μυθιστορημάτων/διηγημάτων-, σεξ, σπορ και δημιουργικά χόμπι.) Φροντίζετε τα παιδιά σας.

9ος οίκος - Ανύψωση του Νου: διάβασμα ή μελέτη φιλοσοφικών/θρησκευτικών βιβλίων, ταξίδια στο εξωτερικό, μαθαίνετε για έναν άλλο πολιτισμό ή μια γλώσσα, παρακολούθηση σεμιναρίων, κλπ. Αλλαγή της κοσμοθεωρίας.

Οίκοι της Γης (Εργασία, υπηρεσία, αξίες)

2ος οίκος - Φροντίζετε τα οικονομικά σας (τρόποι εξοικονόμησης, μακροπρόθεσμες επενδύσεις, κλπ.). Βελτιώνετε την προσωπική σας αξία. Αποσαφηνίζετε ό, τι εκτιμάτε.

6ος οίκος – Συμμετέχετε σε ένα είδος υπηρεσία για/με τους άλλους. Η δουλειά σας. Βοηθάτε ανθρώπους.

10ος οίκος – Με την καριέρα και την κλίση σας. Λαμβάνετε τις ευθύνες σε μια οργάνωση.

Οίκοι του Αέρα (Πνευματική ανάπτυξη, κοινωνική ζωή, σχέση)

3ος οίκος – Διαβάζετε περιοδικά για ενημέρωση, συλλέγετε και ανταλλάσετε χρήσιμες πληροφορίες. Φτιάχνετε το αυτοκίνητο σας.

7ος οίκος - Σχέσεις με τους άλλους ή το κοινό γενικότερα.

11ος οίκος –Το να είστε σε μια ομάδα με άλλους ομοϊδεάτες ανθρώπους. Βοηθάτε τους άλλους.

Οίκοι του Νερού (Συγκινήσεις, διαίσθηση και το πνεύμα)

4ος οίκος - Φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειάς σας. Ή απλά να χαλαρώνετε στο σπίτι.

8ος οίκος - Θεραπευτικές δραστηριότητες.

12ος οίκος – Να απολαμβάνετε τη μοναξιά. Ενασχόληση με τα όνειρα. Διαλογισμός.

life_ballance

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε πάρα πολλά να κάνετε, δοκιμάστε την άσκηση που σας είπα. Δείτε που είναι προτεραιότητές σας και που ο χρόνος σας πηγαίνει. Για μένα, βρήκα ότι δεν αφιέρωνα αρκετό χρόνο σε δραστηριότητες που αφορούν τους οίκους του Αέρα και έχοντας ένα πολύ Φωτιά ωροσκόπιο, ένιωσα να στερεύω μετά από μερικές εβδομάδες από υπερκόπωση. Βρήκα το χρόνο για τις δραστηριότητες των οίκων του Νερού, μέσω ξεκούρασης και απομόνωσης αλλά δεν υποκαθιστά την κοινωνική ζωή και τις σχέσεις με τους άλλους, που αντιπροσωπεύονται από τους οίκους του Αέρα. Οπότε συνειδητοποίησα ότι η ισορροπία είναι πολύ σημαντική και σε μια μέρα με Σελήνη στον Ζυγό θα προσπαθήσω να το εφαρμόσω πλήρως!


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

*******************************

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved