Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 23 έως 29 Δεκεμβρίου

Η εβδομάδα ξεκινά με πολύ καλές προδιαγραφές και συνεχίζεται κάπως... ανώμαλα, αφού στον «χορό» μπαίνει τόσο ο Ουρανός, όσο και ο Άρης, δύο πλανήτες που φημίζονται για τις αναταράξεις τους! Μαζί τους ωστόσο μοιράζουν τάσεις και διαθέσεις, ο Ερμής, η Δήμητρα, ο Ποσειδώνας και η Αφροδίτη, ενώ την Παρασκευή έχουμε μια καθ’ όλα Πλουτώνια Πανσέληνο, με τον πλανήτη του βάθους να «σκαλίζει» κάθε μυστήριο και να κατευθύνει την ψυχολογία και τις επιθυμίες μας στα άκρα.

Όσον αφορά τις όψεις μακράς επιρροής, κατ’ αρχήν έχουμε το «κλείσιμο» του εξαγώνου ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα, μια όψη που ρίχνει το πέπλο της στις εξελίξεις εδώ και αρκετές ημέρες και θα συνεχίσει να το πράττει για αρκετές ακόμη, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια διαβεβαίωση για κάποια ορατά σημάδια της επιρροής της. Βλέπετε μια όψη μεταξύ αργών πλανητών έχει κατά κύριο λόγο συλλογικές συνέπειες κι εδώ επιπλέον έχουμε να κάνουμε με δύο βραδυφλεγείς πλανητικές φύσεις, που μπορεί να «δείξουν» αργότερα.

Main stream: Αποκρυπτογράφηση μυστηρίων, κωδικοποίηση. Όρια σε παράνομες δραστηριότητες. Οικονομική και διοικητική οργάνωση. Ψυχοθεραπεία, διερεύνηση της σεξουαλικότητας.

SOS: Εξάρτηση από «σκοτεινούς» κύκλους. Ένα αργό τέλος. Αίσθηση ασφυξίας, «ταφόπλακα». Σεξουαλικά προβλήματα, ψυχρότητα.

Εκείνη που επίσης αξίζει της προσοχής μας είναι η «κρυφή» σύνοδος του Ήλιου με τον αστρικό Άρη, μια όψη που σχηματίζεται μεν με ακρίβεια την ερχόμενη Κυριακή 30/12 αλλά εξ αιτίας της περίπου ισοταχούς κίνησης των δύο ουρανίων σωμάτων, που έχουν σχεδόν «κολλήσει» μεταξύ τους, μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή μέσα στην εβδομάδα.

Main stream: Δραστικές πρωτοβουλίες, τολμηρά εγχειρήματα. Άθλος, κατάκτηση.

SOS: Ένταση, συγκρούσεις, βία. Ένα επικίνδυνο ρίσκο. «Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ας περάσουμε όμως στις ημερήσιες ενδείξεις.

Την Κυριακή, στους ουρανούς δεσπόζει η αντίθεση της Αφροδίτης με το Δία.

Main stream: Χαρά, γλέντι. Δώρα, κεράσματα, αγορές. Πλούσια κοινωνική ζωή. Μια εντυπωσιακή πρόταση. Εύνοια, ευκολίες.

SOS: Επιπολαιότητα, σπατάλες, σκάνδαλα. Αμετροέπεια, ελαφρότητα. Οι εντυπώσεις κυριαρχούν της ουσίας. Τεμπελιά, ανευθυνότητα. Έκθεση αδυναμιών.

Την Δευτέρα, παίρνει σειρά ο αστρικός Ήλιος, που σχηματίζει κι αυτός μια αντίθεση με τον τροπικό Δία.

Main stream: Ευνοϊκό ξεκίνημα, τύχη. Προοπτικές ανάπτυξης. Υποστήριξη από ισχυρούς.

SOS: Σπατάλη ευκαιριών.

Την ίδια ημέρα όμως έχουμε κι ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον τροπικό Ουρανό.

Main stream: Αιφνιδιασμός, απρόβλεπτη νίκη. Μια ευνοϊκή ανατροπή. Ενδιαφέροντα σχετικά με τις πτήσεις ή το Διάστημα. Τεχνικές εργασίες μεγάλης κλίμακας. Extreme sports.

SOS: Γκρέμισμα, πτώση, «γης Μαδιάμ». Μια δυσάρεστη ανατροπή, ανταρσία. Κίνδυνος στον αέρα ή από ψηλά. Εκρήξεις, κεραυνός, ηλεκτροπληξία. Ακρότητες, εξτρεμισμός.

Την Τετάρτη, ο Ουρανός συνεχίζει να δίνει το παρόν στις εξελίξεις, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με τον Ήλιο. Το ότι η όψη συνδυάζεται με την παραδοσιακά οικογενειακή γιορτή των Χριστουγέννων, δεν είναι και τόσο καλό σημάδι, αφού... όλο και κάποιος ή κάτι θα βρεθεί για να αντιστρέψει το εορταστικό κλίμα.

Main stream: Διαφορετικότητα, πρωτοτυπία. Μια ευνοϊκή αλλαγή. Επιστημονικά ή παραεπιστημονικά ενδιαφέροντα. Έρευνα, πειράματα.

SOS: Αλλόκοτη συμπεριφορά, αντίνομο πνεύμα. Διατάραξη των ισορροπιών, πρόκληση, εκκεντρικότητα.

Την ίδια ημέρα όμως «κλείνει» με ακρίβεια το «κρυφό» τετράγωνο της αστρικής Δήμητρας με τον τροπικό Ποσειδώνα, φέρνοντας στην επιφάνεια το «πνεύμα των Χριστουγέννων».

Main stream: Η φαντασία στο προσκήνιο. Διακόσμηση, αιθέρια αισθητική. Εξομάλυνση σχέσεων, έστω και «στα ψέματα». Καλλιτεχνικές ή ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Ποίηση, ρομαντισμός. Αίσθηση ευτυχίας, ειρήνη. Ιδανικά, οράματα, πίστη. Μεταφυσική, Αστρολογία.

SOS: Συλλογική απάτη. Φήμες, διαδόσεις. Μια λανθασμένη εικόνα για τους άλλους.

Την Πέμπτη, ο Ερμής σχηματίζει μια αντίθεση με τη Δήμητρα. Η όψη είναι ο... ορισμός της επικοινωνίας και της κοινωνικής δικτύωσης.

Main stream: Επαφές, γνωριμίες, κοινωνικές εκδηλώσεις. Διαδικτυακός οργασμός. Τεχνικές ρυθμίσεις, downloads.

SOS: Κουτσομπολιό, επιφανειακή ενασχόληση. Υπερπληροφόρηση που «ζαλίζει».

Την Παρασκευή έχουμε την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου, στην οποία εμφορούνται αναγεννητικά στοιχεία αλλά και η αναγκαία προϋπόθεση ενός τέλους.

Main stream: Ενδοσκόπηση, έρευνα, αναζήτηση της «πρώτης αιτίας». Αναγέννηση. Ροπή προς το μυστήριο, αποκάλυψη μυστικών.

SOS: Αυτοκαταστροφικές τάσεις, μηδενισμός.

Την ίδια ημέρα η Αφροδίτη... υπερθεματίζει στο απόλυτο, κάνοντας μια «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Πλούτωνα.

Main stream: Η «απόλυτη» σχέση, αίσθηση πληρότητας. Μια μοναδική σεξουαλική εμπειρία. Οικονομικά οφέλη, αποζημίωση, κληρονομιά. Νυχτερινή ζωή. Καθαριότητα σε βάθος. Σέξι αγορές.

SOS: Ζήλεια, φθόνος, σκοτεινά ένστικτα. Αίσθηση απώλειας, πένθος. Ένας «μοιραίος» χωρισμός. «Αμαρτωλές» αναζητήσεις. Σήψη, βρωμιά.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved