Lunar Dance: Η ημέρα που όλοι περιμέναμε!

Είσοδος Ηλίου στον Αιγόκερω/ Σελήνη στον Κριό

Lunar Dance: Η ημέρα που όλοι περιμέναμε!

Η είσοδος του Ηλίου στον Αιγόκερω - Χειμερινό Ηλιοστάσιο, συμβαίνει σήμερα ίσως στην πιο αναμενόμενη ημερομηνία κατά την διάρκεια της ζωής μας. Έχουν υπάρξει τόσες πολλές αναφορές σχετικά με το τι σημαίνει αυτή η ημερομηνία, μερικές από τις οποίες στηρίζονται σε ένα κομμάτι καθαρά επιστημονικό και ένα μεγάλο μέρος τους σε μυστικιστικούς αποσυμβολισμούς. Η επιθυμία μου, είναι να βρω μια θέση κάπου μεταξύ αυτών των δύο προοπτικών. Πιστεύω ότι όλοι θα βρούμε κάποια έμπνευση για να κλέψουμε λίγο χρόνο σήμερα: στόχος είναι να επιτρέψουμε σ' αυτή την εμπειρία να μας συμβεί με τον πιο υπέροχο -διαθέσιμο για τον καθένα μας- τρόπο.

2

Η ουσία αυτή τη στιγμή, είναι ότι σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην επανάσταση της θέσης του ηλιακού συστήματος στον Γαλαξία μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο Alpha / Omega στην τροχιά που κάνουμε γύρω από το Γαλαξιακό Κέντρο μας. Αυτό πιστεύεται ότι λαμβάνει περίπου είκοσι έξι χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ένα γεγονός που έχει βαθιά τις ρίζες του στην επιστήμη. Οι Μάγιας, είχαν κατανοήσει προφανώς αυτόν τον κύκλο, πολύ πριν από τους σημερινούς αστροφυσικούς.

kosmos

Αυτό από μόνο του είναι ένα εξαιρετικό γεγονός. Το ημερολόγιο των Μάγιας φαίνεται να τελειώνει με αυτό το χειμερινό ηλιοστάσιο και είναι ένα θέμα κάποιας συζήτησης που δεν με ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή και έχει αναλυθεί από άλλους συναδέλφους. Αυτό που με ενδιαφέρει, όμως, είναι ότι η συλλογική συνείδηση του πλανήτη, τώρα, επικεντρώνεται εντατικά σε αυτή τη στιγμή και την αναγνωρίζει ως σημαντική.

kosmos_2

Είναι μια στιγμή που μπορεί να μας εξιτάρει και ταυτόχρονα είναι θαυμάσια για εμάς. Είναι η μεγαλύτερη νύχτα του έτους και του τρέχοντος έτους και μια από τις πιο σκοτεινές. Αυτό είναι το σκοτάδι της Σελήνης μας και μέσα σε αυτό το σκοτάδι, δημιουργούμε μια μήτρα για τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας, καθώς και το όνειρο του επόμενου έτους. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι όταν οι νύχτες είναι πιο κρύες και πιο σκοτεινές, ότι τα αστέρια λάμπουν πιο έντονα.

cold

Σήμερα λοιπόν καλούμαστε να ανανεώσουμε και να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, μέσα από τον ύπνο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της Σελήνης μας απόψε. Η Γη μας κοιμάται επίσης, έτσι ώστε κι αυτή να ανανεώσει τον εαυτό της. Η ομορφιά του ύπνου της, αυτήν την εποχή, μας ανταμείβει με τις επόμενες εποχές. Απόψε όμως ονειρεύεται.

Κοιμηθείτε λοιπόν και ξεκουραστείτε. Ανανεώστε τον εαυτό σας. Είναι η μικρότερη ημέρα με την ελάχιστη ποσότητα φωτός που διατίθενται στο Βόρειο Ημισφαίριο. Ως εκ τούτου, μέσα στην ηρεμία, πρέπει να στραφούμε προς τα μέσα για να βρούμε το φως μέσα μας, προκειμένου να βρούμε την ειρήνη. Και σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, όταν την ειρήνη με Ε κεφαλαίο είναι δύσκολο να την βρει κανείς σε εξωτερικούς παράγοντες, καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό να την βρούμε μέσα μας.

Πρέπει να το κάνουμε αυτό, για να δημιουργήσουμε πραγματικά την ειρήνη στη Γη με ένα πολύ πραγματικό και πρακτικό τρόπο. Γιατί αυτό είναι το πώς θα θεραπεύσουμε τον πλανήτη μας επιτέλους. Συμβαίνει ήδη κάθε στιγμή σε μία ψυχή. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς την καρδιά για την διαβίωσης μας, μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε ένα πλήρως ανυψωμένο κόσμο. Δεν έχει σημασία αν η σκληρή απόδειξη γι 'αυτό είναι κάτι που ο καθένας μας θα δει στη ζωή του. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να είναι σε θέση να σταθούν στους ώμους μας και να επιφέρουν το μετασχηματισμό που έχει ήδη ξεκινήσει.

hope

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο έχει την δική του σημασία σχετικά με το φως και η Σελήνη στον Κριό είναι η πιο κατάλληλη για να κάνουμε εκ νέου, με αυθορμητισμό και αισιοδοξία, την μετάβαση από το σκοτάδι στο φως. Μπορούμε μάλιστα να κάνουμε ένα μικρό τελετουργικό που συμβολίζει αυτήν την μετάβαση, αλλά θυμηθείτε σε ό, τι κι αν κάνουμε πρέπει να εγκλιματιστούμε πρώτα στο σκοτάδι, να αναγνωρίσουμε την απουσία του φωτός και μετά να αρχίσουμε να προσθέτουμε το δικό μας φως. Η στιγμή ισχύος είναι περίπου στη 13:13 ώρα Ελλάδος, όταν ο Ήλιος διασχίζει πραγματικά πάνω από τον Τοξότη στον Αιγόκερω. Θα μπορούσαμε π.χ. να ξυπνήσουμε μέσα στο σκοτάδι και να περάσουμε την ημέρα με το φως από την φωτιά στο τζάκι, χωρίς να στραφούμε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το φώς των κεριών .

5

Εάν αυτό είναι κάτι περισσότερο ή αδύνατο σε σχέση με τον τρόπο ζωής μας, μπορούμε εξίσου να αφιερώσουμε δεκαπέντε λεπτά στη μέση της ημέρας για να ανάψουμε ένα κερί για να συμβολίσει τη δύναμη μέσα μας και να δημιουργήσουμε το φως, εκεί όπου φαίνεται να μην υπάρχει. Τουλάχιστον, ας αφήσουμε το πρώτο φως που θα φωτίσει, όταν ξυπνάμε το πρωί της Παρασκευής, να είναι ένα κερί σε αντίθεση με κάτι ηλεκτρικό.

Είναι τόσο σημαντικό να τιμήσουμε την ημέρα αυτή. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην ημέρα και να ενταχθούμε στα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που επικεντρώνονται συλλογικά στην δημιουργία Αγάπης και Ειρήνης.

kentriki_2


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις
εδώ.

*******************************

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved