Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 11 έως 14 Δεκεμβρίου

Ο Ήλιος το ζην κι ο Δίας το ευ ζην

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 11 έως 14 Δεκεμβρίου

Το γεγονός των ημερών είναι βέβαια η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου, η οποία έχει αρκετά θετικά χαρακτηριστικά και εν δυνάμει σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου ανάπτυξης, με το πασίγνωστο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»! Φυσικά αυτό το «εν δυνάμει» είναι… όλα τα λεφτά, αφού για κάποιους μόνιμους ακόλουθους της τύχης το «όνειρο» θα πάρει σάρκα και οστά, ενώ για κάποιους άλλους θα παραμείνει απλά ως μια μεγάλη ελπίδα-υπόσχεση και τελικά ένα «όνειρο θερινής νυκτός», με παρηγοριά τη συμμετοχή σε ένα γλέντι, όπου όλο και κάτι θα περισσέψει. Κι εδώ το ερώτημα δεν είναι το Σεξπηρικό «to be, or not to be» αλλά το αν είσαι του κόμματος ή του ξεροκόμματου... Και δώστου ξανά το «μαζί τα φάγαμε», έτσι για να μην χάνουμε τις συνήθειες μας ως λαός.

Όσο για τους θιασώτες των ποιοτικών αναζητήσεων και λύσεων, αυτούς τους... ενοχλητικούς Κρόνιους που έχοντας επωμιστεί το σταυρό του μαρτυρίου, πάντα βρίσκουν κάτι ανησυχητικό, θα πρέπει είτε να βάλουν νερό στο κρασί τους, είτε να... εξαφανιστούν από το προσκήνιο, αφήνοντας τους γλεντζέδες να τραγουδούν τους γνωστούς... στίχους του Αρχία των Θηβών «ες αύριον τα σπουδαία». Ποιός ασχολείται τώρα με χρεοκοπίες, δυστυχίες και μιζέριες; Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τα πολύχρωμα λαμπάκια και το Dancing With the Stars να είναι καλά... Όσο έχουμε stars, αντέχουμε!

Ανεξάρτητα λοιπόν από τα υπαρκτά προβλήματα, με τα οποία λίγοι έχουν διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά, ξεκινώντας από την Πέμπτη, μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες για να ξεσκάσουμε και -τηρουμένων των αναλογιών- να γιορτάσουμε ικανοποιητικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η Νέα Σελήνη «πιάνει» πρωτίστως Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, με τους πρώτους να έχουν το σαφές προβάδισμα στην υπεραισιοδοξία το εορταστικό κλίμα και τα... χρυσά κουτάλια! Ακολουθούν οι παντός καιρού και ανέμου Δίδυμοι, ενώ οι Ιχθύες, πάρουν δεν πάρουν, θα βρουν ένα τρόπο να τα βολέψουν, είτε βουλιάζοντας στο «πνεύμα των Χριστουγέννων» και τον ευτυχή κόσμο τους, είτε ως λαθρεπιβάτες στο τρένο της χαράς και των ηδονών, εκμεταλλευόμενοι τα κενά ασφαλείας του συστήματος. Αν όμως για τα παιδιά του Ποσειδώνα «έχει ο Θεός», δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Παρθένους, που συγκριτικά με τα υπόλοιπα μεταβλητά ζώδια, έχουν... θέμα! Εκτός από το ότι αντιτίθενται στην ηθική παρακμή και τις αποφάσεις των κριτών του Dancing, πάλι θα βρεθούν να υπηρετούν τους «ξύπνιους», εισπράττοντας στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα αξιοπρεπές μισθίο ή μια εύφημο μνεία, βελτιώνοντας κατά πολύ το εργασιακό κάρμα τους. Το τι... καζάνι έχουν να τρίψουν όμως δεν περιγράφεται!

Παράλληλα, η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει και κάποιους εκλεκτούς Ταυρο-Σκορπιούς, αυτούς των τελευταίων 5 μοιρών (ημερών), που θεωρώ πως δεν θα χάσουν την ευκαιρία για ένα μεγάλο φαγοπότι (είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά). Όσο για τους ομολόγους τους των άλλων δύο σταθερών ζωδίων, οι υπερήφανοι Λέοντες θα σκορπάνε δεξιά κι αριστερά ότι έχουν και δεν έχουν, ενώ αντίστοιχα οι Υδροχόοι που έχουν τον Ήλιο τους κοντά στην 27η μοίρα του ζωδίου τους καλούνται να αναλάβουν ρόλο ηγέτη και καθοδηγητή αλλά εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα. Να πάνε με το πόπολο και τις «κατίνες» ή να ταχθούν με τους καλικάντζαρους, πριονίζοντας το εορταστικό κλίμα;

Οι υπόλοιποι των σταθερών και τα τέσσερα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) έχουν ρεπό.

Αχ Ερμή!

Κατά τα άλλα, αυτός που περιφέρεται στην ουράνια γειτονιά μας αυτές τις ημέρες, μαζεύοντας πληροφορίες, φήμες, εντολές και... φάπες, είναι ο Ερμής, που συναντά διαδοχικά τον Ποσειδώνα (τετράγωνο), ως αστρικός τον Κρόνο (σύνοδος) και λίγο αργότερα πάλι ως τροπικός τον Ουρανό (τρίγωνο). Δηλαδή, καθημερινότητα... μύλος!

Ο πρώτος του λέει «αγόρι μου, για να καθαρίσεις πρέπει να παραμυθιάσεις», ο δεύτερος αντιτείνει «αν πεις ψέματα κι αν δεν είσαι εντάξει, σ’ έφαγα!», ενώ ο τρίτος σφυρίζει αδιάφορα, ξέροντας πως έχει τον τελευταίο λόγο: «Ό, τι κι αν κάνεις, στο τέλος θα στο αλλάξω»...

Και πως να βγάλεις άκρη με όλους αυτούς τους περισπούδαστους ουράνιους φωστήρες, που ο καθένας τους προσπαθεί να επιβάλλει το δικό του με το ζόρι;

Μετάφραση: Σε πρώτη φάση, η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και ανθρώπων ή ανθρώπων και μηχανών περνάει σε μια... αόρατη διάσταση, με μόνους ωφελημένους εκείνες κι εκείνους που ξέρουν να ψαρεύουν σε θολά νερά, χρησιμοποιώντας την διαίσθηση τους ή επιθυμούν να... κρύψουν τις πομπές τους. Όταν η αλήθεια εξαφανίζεται μαζί με τις ενοχλητικές λεπτομέρειες της, όλοι είναι πιο ευτυχισμένοι... Όσο για τα πρακτικά θέματα, τα ραντεβού, τα έγγραφα και τα συμπεράσματα, πηγαίνουν από ακύρωση σε εξαφάνιση και από λάθος σε αστοχία, μέχρι να καταλήξουν όλα μαζί στο ουράνιο γραφείο απολεσθέντων.

Στο «καπάκι» όμως, το σκηνικό αλλάζει, αφού «σκάνε μύτη» οι Αδιάφθοροι, έτοιμοι να τιμωρήσουν κάθε παραβάτη. Αλτ! Τις ει... Άδεια και δίπλωμα παρακαλώ... Μα ποιά, τα χαμένα ή τα πλαστά; Κι άντε να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας και μάλιστα διαπλεκόμενος.

Μάλιστα, μερικές φορές αντί των εντεταλμένων οργάνων εμφανίζεται η Γκαντεμιά αυτοπροσώπως, σέρνοντας μαζί και τα παιδιά της, την Καθυστέρηση, την Εμπλοκή και τον μικρό Στόκο, με αποτέλεσμα να μην προχωράει τίποτε. Και τι να τους πεις; Ότι κάνουν αντιποίηση αρχής;

Τελικά, εμφανίζεται ο Ουρανός, που ως γνήσιος από μηχανής Θεός, προσφέρει τις δικές του εναλλακτικές.

1) Αν είχες διαστημόπλοιο, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να δίνεις λογαριασμό στον κάθε τροχονόμο. Μην πας λοιπόν με τα «πρόβατα» και μη σκέφτεσαι σαν αυτά.

2) Ρώτα τη Γκαντεμιά αν έχει χαρτιά, που σιγά μην έχει... Πουλώντας τρέλα έχεις επίσης το κεφάλι σου ήσυχο, αφού αιφνιδιάζεις τους πάντες.

3) Πόνταρε στην έκπληξη. Ρωτώντας τον αυστηρό ελεγκτή «τι ζώδιο είσαι», δεν γλιτώνεις μόνον την «καμπάνα» αλλά κερδίζεις και έναν εν δυνάμει πελάτη.

4) Πριν ξεκινήσεις, κοίταξε το ωροσκόπιο σου. Αν δεις ένα μεγάλο μαύρο μάτι να σε θωρεί, κόψτο στον ύπνο, μέχρι νεωτέρας...

Οι Τοξότες, οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες -ιδιαίτερα των πρώτων ημερών- είναι ξανά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο επικοινωνιακό δράμα του Ερμή. Μαζί τους μια μερίδα Ταύρων, Σκορπιών, Λεόντων και Υδροχόων, όσες και όσοι δηλαδή έχουν τον Ήλιο τους σκιασμένο από τον Κρόνο, κάπου εκεί στην 6η μοίρα των ζωδίων τους.

Στο επόμενο: Ο Άρης αναλαμβάνει δράση, υποσχόμενος ένα καθ’ όλα φλογερό weekend





*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved