Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 7 έως 10 Δεκεμβρίου

Όταν το ρετρό γίνεται μόδα και η μόδα ρετρό...

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 7 έως 10 Δεκεμβρίου

Επιστροφή στις ρίζες

Το ουράνιο μήνυμα των ημερών είναι ένα, σαφές και ξεκάθαρο: Όταν το παρόν δείχνει αδιέξοδο, οφείλουμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν για μια δημιουργική ανατροφοδότηση.

Και στην έννοια «παρελθόν» συμπεριλαμβάνονται οι διαχρονικές αξίες που μας παρέχουν ένα αξιοπρεπές «σωσίβιο» στη θάλασσα της στασιμότητας μας, η ιστορία που διδάσκει, τα πρόσωπα από το παρελθόν που μας θυμίζουν αν όχι καλύτερες, σίγουρα γνήσιες καταστάσεις, ακόμη και... τα συμβούλια ή οι συνεδριάσεις με έμπειρους γνώστες της ζωής, τον παππού, τη γιαγιά ή τον «γέρο-σοφό» της οικογένειας.

Σε πιο πρακτικό επίπεδο αυτή η ρετρό τάση μπορεί να αναφέρεται από τις αντίκες, τη λαϊκή τέχνη, τη λαογραφία και τα μουσεία, μέχρι τις παραδοσιακές συνταγές που τέρπουν τον ουρανίσκο μας και το «παλιομοδίτικο» συνολάκι, που όμως τελικά αποδεικνύεται μια τέλεια επιλογή. Εννοείται δε, πως οι πάσης φύσεως οικογενειακές «μαζώξεις» θα μας δώσουν την ευκαιρία ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και... μυστικά! Εδώ ως οικογένεια νοείται και μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που τους συνδέει είτε μια κοινή καταγωγή, είτε κοινά ήθη και έθιμα.

Έτσι, το ρετρό γίνεται μόδα και η μόδα ρετρό...

Όμως όχι, δεν είναι ο Ερμής ανάδρομος, ούτε η Αφροδίτη ή ο Άρης. Η τάση για μια γενικευμένη στροφή στο παρελθόν προκύπτει από το «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στο Χείρωνα και την αστρική Δήμητρα, μια όψη που είναι και η μοναδική «κύρια» των ημερών. Ο πρώτος είναι επιφορτισμένος με το καθήκον να αναπαράγει οτιδήποτε έχει σχέση με το παρελθόν, τις ρίζες ή την οικογένεια, ενώ η δεύτερη στοχεύει σε μια κοινωνικοποίηση ή δημοσιοποίηση των ιδιοτήτων κάθε πλανήτη με τον οποίο έρχεται σε επαφή.

Και το ζητούμενο τελικά είναι να γίνουμε όλοι μια τεράστια αγκαλιά, επικεντρωμένοι στα στοιχεία που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν.

Από την άλλη πλευρά η Δημητρούλα, ούσα στους Διδύμους, στοχεύει επίσης στην πληροφόρηση σχετικά με παλιές καταστάσεις αλλά και την αλυσίδα που συνδέει το τότε με το σήμερα.

Εσωστρέφεια ή εξωστρέφεια;

Σε εντελώς προσωπικό επίπεδο, τα δύο ουράνια σώματα θα συμβάλλουν σε μια πιο διευρυμένη εκδήλωση συναισθημάτων, έστω κι αν αυτό συμβεί καλυμμένο με έναν ορθολογικό μανδύα. Ως προς τις ερωτικές σχέσεις, πέρα από πιθανές επανασυνδέσεις -ή τουλάχιστον απόπειρες προς αυτήν την κατεύθυνση- αναμένεται να προκύψει μια διάσταση ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα ή την διάθεση του ενός να μείνει «εντός» και την διάθεση του άλλου να «ξεπορτίσει».

Σε αυτό το πρόβλημα μια λύση θα ήταν η έξοδος σε ένα οικείο όμως περιβάλλον ή αντίθετα η πρόσκληση για ένα... μαζικό κοκούνινγκ! Αλλιώς ο καθείς εφ’ ω ετάχθη, χωρίς έριδες και προστριβές...

Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες είναι οι πρωτόκλητοι «απόστολοι» της μέθεξης παρελθόντος και παρόντος ή του «μέσα» και του «έξω», με τους Καρκίνους και τους Ζυγούς να συμμετέχουν... αναπόφευκτα λόγω της φυσικής συγγένειας τους με τις αντίστοιχες τάσεις. Παράλληλα κάθε ευαίσθητη ψυχή που κρατά ζωντανές τις αναμνήσεις της, θα έχει την ευκαιρία να ξετυλίξει για μια ακόμη φορά το κουβάρι των συναισθημάτων της, άλλες φορές κλαίγοντας κι άλλες γελώντας.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες πιθανές παρενέργειες, με πρώτη και καλύτερη την δημοσιοποίηση λεπτομερειών που υποτίθεται πως θα έπρεπε να παραμείνουν ένα επτασφράγιστο μυστικό ή άπτονται της εσωτερικής μας ισορροπίας-ανισορροπίας. Καλή είναι η «ανάγνωση» των ψυχικών τραυμάτων, όχι όμως να βγουν και στο βουρδούγιο... Τα εν οίκω μη εν εν δήμω, έλεγαν οι αρχαίοι αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται πως... δεν τους ακούει κανείς!

Ο Πλούτωνας είναι ακόμη εδώ...

Κατά τα άλλα, την Παρασκευή μπορεί να έχουμε και κάποιες άλλες ενέργειες-παρενέργειες από την «κρυφή» σύνοδο του Ήλιου με τον αστρικό Πλούτωνα, που έγινε με ακρίβεια την Πέμπτη.

Κι εδώ για να μην ξαναγράφω τα ίδια και τα όμοια, θα σας παραπέμψω στο προηγούμενο «Δελτίο», όπου δίνω μια καλή ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την δράση του Mr Deep...




*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved