Lunar Dance: Ό, τι είμαι, με έκανε η μητέρα μου…

Lunar Dance: Ό, τι είμαι, με έκανε η μητέρα μου…

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012

Ήλιος στον Τοξότη - Σελήνη στον Καρκίνο


Μέσα σε ένα μήνα Τοξότη που αντιστοιχεί στον 9 οίκο (φιλοσοφία, σύστημα πεποιθήσεων) στον γενέθλιο μας χάρτη, είναι μια καλή στιγμή για να επεξεργαστούμε τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις και τη στάση μας απέναντι στη ζωή, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να καθορίσουμε τους στόχους μας ανάλογα. Είναι γεγονός ότι πολλές από τις πεποιθήσεις αντικατοπτρίζονται σε εμάς, μέσω της μητέρας μας. Η Σελήνη στον Καρκίνο λοιπόν μας φέρνει σήμερα σε επαφή μαζί της, μέσω της ανάλυσής μας για την κατανόηση του ποιοί είμαστε. Με το να επεξεργαστούμε θεμελιώδη ερωτήματα σε σχέση με τη ζωή και τον κόσμο και με μια έντονη φιλοσοφική διάθεση, ως προς το τι είναι σωστό ή λάθος, τι είναι δίκαιο και τι άδικο (όλα θέματα 9ου οίκου, Δία, Τοξότη).

great_mother

Διαβάζοντας το βιβλίο της Judith Duerk "Ένας κύκλος από πέτρες" ,έχω υποσημειώσει το εξής που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:

«Πώς θα μπορούσε η ζωή μας να ήταν διαφορετική, αν, βαθιά μέσα μας, κουβαλούσαμε μια εικόνα της Μεγάλης Μητέρας; Και, όταν τα πράγματα φαινόταν πολύ, πολύ δύσκολα, θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα καθόμασταν στην αγκαλιά της, η οποία θα μας κρατούσε σφιχτά. Και, ότι θα μπορούσαμε να την ακούμε να μας λέει: "Σ ' αγαπώ ... σ' αγαπώ και γι' αυτό θέλω να φέρεις τον πραγματικό σου εαυτό σου στην επιφάνεια."

Και, αν, σε αυτή την εικόνα μπορείτε να δείτε τη Μεγάλη Μητέρα (μάνα μας) να θέλει τις κόρες/γιους της , να αποκαλύψουν στην ίδια τους τη ζωή, τους εαυτούς τους μέσα από την ομορφιά, τη δύναμη και τη σοφία της Μητέρας.»

Και, αν, σε αυτή την εικόνα μπορείτε να δείτε τη Μεγάλη Μητέρα (μάνα μας) να θέλει τις κόρες/γιους της , να αποκαλύψουν στην ίδια τους τη ζωή, τους εαυτούς τους μέσα από την ομορφιά, τη δύναμη και τη σοφία της Μητέρας.

Πώς θα μπορούσε η ζωή μας να είναι διαφορετική;

mother

Σε κάθε άνθρωπο που έχω δώσει αυτό το βιβλίο, τα λόγια της Judith Duerk, μίλησαν στην καρδιά τους. Εγώ μπορώ εύκολα να φανταστώ πως είναι η αγκαλιά από τη Μεγάλη Μητέρα. Ξέρω τι είναι να σε διδάσκουν ότι έχεις μεγάλη αξία. Η Μεγάλη Μητέρα δεν μας δίνει την πατρική προσταγή να προχωρήσουμε απλά μπροστά και να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες ή τους κόπους. Μας εμπνέει να φέρουμε τον πραγματικό μας εαυτό μας, έξω στον κόσμο, μετά από την επιθυμία της δικής μας καρδιάς και να γίνουμε το πρόσωπο που γεννηθήκαμε να είμαστε.

Δεν μπορώ να σκεφτώ για την Μεγάλη Μητέρα, χωρίς να σκεφτώ την μητέρα μου. Είμαι από τις τυχερές. Είχα μια υποστηρικτική, γεμάτη πίστη, αστεία και σοφή μητέρα που μου είπε ότι μπορούσα να κάνω αυτό που ήθελα να κάνω, να γίνω ότι ήθελα να είμαι. Είναι η καλύτερη φίλη μου, μια αδελφή ψυχή, και αν υπάρχει πράγματι μια καρμική ζωή για να εκπληρώσω στο μέλλον, θα ήθελα ευχαρίστως να περάσω άλλη μια ζωή μαζί της.

Η μεγαλύτερη συμβουλή που μου έδωσε ποτέ, που με έσωσε και πήρε ένα μεγάλο κομμάτι του προβλημάτων μου κατά καιρούς, είναι μια πολύ σοφή συμβουλή και θα ήθελα να την προσφέρω σε όλους.

«Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που σου συμπεριφέρονται, πάρε το πορτοφόλι σου και έλα σπίτι.»

Λοιπόν, έχω εγκαταλείψει ορισμένες θέσεις εργασίας για την παρόρμηση της στιγμής και έκλεισα κάποιες σχέσεις, ίσως πολύ απότομα, αλλά μέσα μου κρατούσα πάντα την αυτοεκτίμηση μου. Μόνο όταν δεν τηρούσα την συμβουλή της, βρισκόμουν να πλέω μεσοπέλαγα. Είχε δίκιο και έτσι είναι η Μεγάλη Μητέρα. Ό, τι και να γίνει, θα πρέπει πάντα να τσεκάρουμε τα συστήματα των πεποιθήσεων μας. Τι είναι σωστό και τι όχι. Τι είναι άδικο και τι δίκαιο. (9ος οίκος-Τοξότη)

hug

Αλλά δεν είναι όλες οι μητέρες και όλες οι σχέσεις με τις μητέρες μας, τόσο υγιείς και στοργικές. Αν είναι δυνατόν, ας αξιοποιήσουμε αυτό το συναίσθημα και ας δούμε τους εαυτούς μας να αγκαλιάζονται από την Μεγάλη Μητέρα. Ας βρούμε τις σωστές πεποιθήσεις και τις αξίες που με κάποιο τρόπο ενστάλαξε η δική μας μητέρα, μέσα μας και φαντάζομαι πώς η ζωή μας μπορεί να γίνει διαφορετική, αν θέσουμε ως στόχο να φέρουμε στο προσκήνιο τον εαυτό μας. Να γίνουμε το πρόσωπο που γεννηθήκαμε για να γίνουμε, που έχουμε γαλουχηθεί, αγαπηθεί, υποστηριχτεί, να είμαστε με το κεφάλι μας ψηλά και μερικές φορές, με τα πορτοφόλια μας στα χέρια μας.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.


*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ. Read more: https://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/36781-astrologiko-deltio-gia-ola-ta-zodia-apo-19-eos-22-noemvrioy#ixzz2ckmm5j9e

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ. Read more: https://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/36781-astrologiko-deltio-gia-ola-ta-zodia-apo-19-eos-22-noemvrioy#ixzz2ckmm5j9e
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved