Ο Κρόνος στον Τοξότη

«Οικονομικός Αρμαγεδώνας με φόντο την ηθική»

Ο Κρόνος στον Τοξότη

Η είσοδος του Κρόνου σε ένα ζώδιο αποτελεί από μόνο του είδηση. Βλέπετε ο Κρόνος δεν είναι «μεγάλος ευεργέτης» όπως ο Δίας είναι όμως ο μεγάλος κριτής του ζωδιακού. Όπως είχα γράψει προ δυο και πλέον ετών στο άρθρο μου «Κρόνος στον Σκορπιό» και προανήγγειλα τις αλλαγές συνόρων (βλέπε Ουκρανία) και επιβεβαιώθηκα, έτσι και τώρα θέλω να σας δώσω έναν «οδηγό προς άστρο-ναυτιλλόμενους».

Ο Κρόνος -και εδώ οφείλω να «γκρεμίσω» ένα μύθο- δεν είναι κακός όταν έχεις βαδίσει στον δρόμο της αρετής. Όταν όμως έχεις ζήσει σε άγνοια, εις βάρος των άλλων ή με δραστηριότητες μη σύννομες, τότε το σίγουρο είναι πως θα σε «ταλαιπωρήσει». Για λόγους όμως αστρολογικής ευθύτητας και ειλικρίνειας οφείλω να δηλώσω πως κατά την γνώμη μου οι πλανήτες υποδεικνύουν-πυροδοτούν αυτά που στην πραγματικότητα προδιαθέτει το γενέθλιο. Ποτέ, και εννοώ ποτέ, δεν θα σου βγάλει ένας πλανήτης, μια όψη, ένα μεσοδιάστημα τάσεις ή γεγονότα τα οποία δεν είναι «εμποτισμένα» μέσα στον γενέθλιο χάρτη σου.

Ο Κρόνος (ο οποίος θα δείξει τάσεις που εκδηλώνονται υπό την μορφή τάσεων, αναγκών ή κινήτρων) που συμβολίζει την ευθύνη, την οριοθέτηση μα και τις απολαβές που είναι προϊόν σκληρής προσπάθειας, είναι ένας πλανήτης «σκληρός» μα δίκαιος ο οποίος είναι ένα «καρμικό» υπόβαθρο. Έτσι η φράση του Ηράκλειτου που έλεγε πως: «ο χαρακτήρας είναι το πεπρωμένο του καθενός» είναι ό, τι πρέπει για την προκειμένη περίπτωση.

Ο Κρόνος, ένας πλανήτης του ελέγχου και της πειθαρχίας είναι υπεύθυνος για τα δόγματα (πχ ισλαμισμός), τα ιδρύματα, την γραφειοκρατία, σηματοδοτεί οτιδήποτε σχετίζεται με τον «μέσο όρο» αλλά και με τις συμβάσεις και γενικά τους κανόνες που μπαίνουν για την σχετικά εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας. Είναι ένας πλανήτης που σχετίζεται με την επιβολή και την πειθαρχία μέσω του σεβασμού αλλά κυρίως του φόβου. Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού εισέρχεται στο ζώδιο όπου κυβερνά ο Δίας. Κατά την μυθολογία ο Δίας ήταν γιος του Κρόνου και ο Δίας (αισιοδοξία, ηθική) εκδίωξε τον Κρόνο που «έτρωγε» τα παιδιά του (τιμωρία, αδέκαστη κρίση μα ουσιαστική, επίδειξη δύναμης). Σε αστρολογικό επίπεδο η σχέση Δία-Κρόνου αναγόμενη σε άξονα σημαίνει «ο άξονας που τα χάνει κανείς όλα». Με κάποιο τρόπο αυτά που σου «φέρνει» ο Δίας στα «παίρνει» ο Κρόνος. Easy comes easy goes που λένε και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ή κατά το ελληνικότερον «ανεμομαζέματα –διαβολοσκορπίσματα».

Ο Κρόνος λοιπόν όπως προαναφέραμε εισέρχεται από τις 23/12/2014 και ώρα 18:34' στο ζώδιο του Τοξότη. Αλήθεια όμως τι συμβολίζει ο Τοξότης; Το ζώδιο του Τοξότη έχει ως «ιδεόγραμμα» το βέλος που στοχεύει προς έναν στόχο και πάει μακριά. Σχετίζεται με τους νόμους, την δικαιοσύνη (ως έννοια) μα και την αποδοχή αυτής, εξερεύνηση σε μακρινούς και πολλές φορές άγνωστους προορισμούς. Σχετίζεται με τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά και υπό μια έννοια την «μαζική ενημέρωση». Πολλές φορές κάποιες «ειδήσεις» σοκάρουν. Η δεύτερη εκδοχή του ιδεογράμματος του Τοξότη είναι ένας Κένταυρος. Το ζώδιο του Τοξότη είναι αυτό που δεν απαρνιέται ούτε την ανθρώπινη αλλά ούτε την ζωώδη υπόσταση, διότι ουσιαστικά είναι το ενδιάμεσο μεταξύ της θειας γνώσης και της ανθρωπότητας.

Τι έχει φέρει ο Κρόνος, ως γεγονότα, κατά την παραμονή του στο ζώδιο του Τοξότη:

• Είχαμε το χρηματιστηριακό κραχ του 1929 που στοίχισε στην Παγκόσμια οικονομία. Οι συνέπειες αυτού χτύπησαν την Ελλάδα λίγο αργότερα.
• Είχαμε το χρηματιστηριακό κραχ του 1987 και το θερμό επεισόδιο με το Σισμίκ
• Ιδρύεται με την Συνθήκη της Ρώμης η Ε.Ο.Κ (*πλέον Ε.Ε)
• Το πυρηνικό δυστύχημα του Τσέρνομπιλ
• Ο φονικός σεισμός στην Καλαμάτα
• Η Ελλάδα κερδίζει το Ευρωμπάσκετ 1987

Τι θα φέρει όμως ο Κρόνος σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την παραμονή του στον Τοξότη:

Θα φέρει ανακατατάξεις σε χώρες ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν αποσχιστικές τάσεις φυλών, εκτάσεων, θρησκευτικών διαφοροποιήσεων από ένα έθνος-κράτος. Σε «ενώσεις» κρατών (πχ Ε.Ε, ΝΑΤΟ) η είσοδος ή οι συζητήσεις προς ένταξη ενός κράτους να πυροδοτήσει αντιδράσεις. Ίσως και φυγή μέλους να υπάρξει στην προκειμένη περίπτωση. Νόμοι που θα προκύψουν θα είναι απάνθρωποι. Κατά την γνώμη μου η υφήλιος θα περάσει μια τεράστια οικονομική κρίση από το Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2016 και από τον Αύγουστο του 2017 έως και Νοέμβριο του ιδίου έτους, αφού ο Κρόνος θα βρεθεί σε επαφή με την μηδενική Κριού και αυτό υποδηλώνει οικονομική κρίση και χρεωκοπία. Στην πρώτη προαναφερθείσα ημερομηνία ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας θα έρθουν σε «επαφή» με το Widderpunkt ή αλλιώς μηδενική Κριού. Αυτό από μόνο του προϊδεάζει για σοβαρές ασθένειες με την μορφή επιδημίας ή ακόμα και πανδημίας. Προσοχή θα χρειαστεί επίσης και στα ζητήματα με την θρησκεία, διότι ίσως να έχουμε σχετικές «εκτροπές», φανατισμό, βία ή αλλαγές.

Γενικά πιστεύω πως ο Κρόνος στον Τοξότη είναι προβληματικός αφού θα φανερωθούν νέες πολιτικές ιδεολογίες οι οποίες όμως ουσιαστικά θα αποσκοπούν στην ακόμα περισσότερη συγκέντρωση κεφαλαίων στα χέρια των ολίγων.
Έτσι, ο Κρόνος για τα επόμενα 2 ½ έτη θα στιγματίσει την ανθρωπότητα ανασύροντας στην επιφάνεια προβλήματα που ήταν «καλά κρυμμένα» όσο δηλαδή ήταν ο Κρόνος στον Σκορπιό.

*Για να δείτε που έχετε τον Κρόνο σας στο γενέθλιο ωροσκόπιό σας πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved