Δίας ανάδρομος - Οικογενειακές Υποθέσεις στο Προσκήνιο

Αυτήν την περίοδο θα μας απασχολήσουν θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια.

Δίας ανάδρομος - Οικογενειακές Υποθέσεις στο Προσκήνιο

Ο Δίας, που είναι γνωστός ως ο βασιλιάς των θεών ή της μεγάλης τύχης (επί του παρόντος στον Καρκίνο), τέθηκε σε ανάδρομη κίνηση, που άρχισε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013. Θα παραμείνει ανάδρομος μέχρι τις 6 Μαρτίου 2014 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο συνήθως γενναιόδωρος πλανήτης θα μας γυρίσει την πλάτη του για λίγο, δίνοντάς μας την αίσθηση λιγότερης κοινωνικότητας και πιο εσωτερικής εστίασης.

Αστρολογικά μιλώντας, ο Δίας είναι σαν τον Άγιο Βασίλη, αγαπά να δίνει δώρα στον οίκο του χάρτη μας απ' όπου διελαύνει. Ωστόσο, μέχρι τις αρχές Μαρτίου, ο πρόσχαρος δωρητής μας θα είναι σε «παύση». Φαίνεται ειρωνικό το γεγονός ότι ο ίδιος θα είναι... μακριά, καθώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, την κατεξοχήν γιορτή ανταλλαγής δώρων. Ως εκ τούτου, θα αντιμετωπίσουμε πιθανόν μια πιο συγκρατημένη και στοχαστική περίοδο Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

kentrikiasasasasas

Για να το κάνω κατανοητό θα σας πω ότι, όπως ο Δίας γυρίζει προς τα μέσα την ενέργειά του, έτσι κι εμείς. Η αναδρομή του θα μας εμπνεύσει για να επικεντρωθούμε στον εσωτερικό εαυτό μας. Αντί να δίνουμε και να λαμβάνουμε δώρα επιφανειακά, θα επιδιώξουμε τα εσωτερικά δώρα της πνευματικότητας, της φιλοσοφίας και της προσωπικής ακεραιότητας. Αυτή θεωρώ είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επανεξετάσουμε ολόκληρη την οπτική μας για τη ζωή. Μπορούμε μάλιστα να επωφεληθούμε από την ανάγνωση και τη μελέτη έργων μεγάλων φιλοσόφων ή πνευματικών ηγετών που μπορεί να θαυμάζαμε. Επίσης, καλό είναι να συμμετάσχουμε σε διαλέξεις και εργαστήρια, που μπορούν να κάνουν πιο εύκολο τον δρόμο της εσωτερικής μας αναζήτησης.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, ακόμα και όταν οπισθοδρομεί, ο Δίας παραμένει στο ζώδιο του Καρκίνου. Παρά το γεγονός ότι πολλά εξαρτώνται από το που «πέφτει» ο Δίας στο γενέθλιο χάρτη μας, γενικά αυτήν την περίοδο θα μας απασχολήσουν θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια.

Επειδή έρχεται και χειμώνας, θα έχουμε την ευκαιρία να βρούμε μεγαλύτερη απόλαυση στην διαμονή μας στο σπίτι, να είμαστε κοντά στην οικογένεια και τους φίλους και να αρχίσουμε να εκτιμούμε (περισσότερο) τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα της ζωής: αυτά και αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε. Δεν είμαστε πλέον στην θέση να τα υπολογίζουμε όλα επιφανειακά, καθώς ο Δίας ανάδρομος πρόκειται να μας βοηθήσει σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που μας καλεί να στραφούμε μέσα μας πιο βαθιά και σταθερά. Μπορούμε να το μετατρέψουμε αυτό προς όφελός μας, κάνοντας διαλογισμό, παραμένοντας κοντά στο σπίτι, μαθαίνοντας να αγαπάμε την οικογένεια και τους φίλους μας και όλα τα μικρά αλλά σημαντικά πράγματα που εμπλουτίζουν τη ζωή μας.

kentrikisasasa

Είναι η τέλεια στιγμή για να παραμείνουμε κοντά στο σπίτι, να κάνουμε φίλους τους γείτονές μας, να επισκεφτούμε το πατρικό μας, την πατρίδα μας και γιατί όχι; να οικοδομήσουμε ένα νέο πρότυπο εργασίας μέσα στην ίδια την κοινότητά μας, την πόλη μας ή το χωριό μας. Πολλές μουσουλμανικές κοινότητες, έχουν «ανοικτά σπίτια» ώστε να μπορούν να συναντούνται και να μοιράζονται πληροφορίες. Αυτή είναι μια θαυμάσια ιδέα και ίσως θα πρέπει να συνεχιστεί και να υιοθετηθεί σε κάθε κοινότητα της Ελλάδας αυτό το διάστημα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την υψηλή δόνηση της αναδρομής του Δία και να βρούμε «μαργαριτάρια στα σκουπίδια», για να το πω απλά. Για κάθε κατάσταση που φαίνεται απελπιστική, σκάβουμε σε αυτή για να βρούμε το μαργαριτάρι και να το τραβήξουμε έξω στο φως και να το μοιραστούμε με άλλους. Οι άνθρωποι που έχουν γενέθλιο Δία ανάδρομο στον χάρτη τους πρόκειται να γίνουν ηγέτες μας, «φάροι» μας σε αυτή την προσπάθεια, τους επόμενους 4 μήνες.

Οι κοινές προσπάθειες θα έχουν μια δυναμική και ενεργητική κίνηση που μπορεί να πάρει την σκυτάλη, κατά τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Δία. Μπορούμε να γίνουμε είτε πολύ ανεκτικοί στο θυμό των άλλων, είτε να γυρίσουμε το μέσα έξω και να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας με άλλο τρόπο. Όπως πάντα, η επιλογή είναι δική μας. Πολλοί που ακολουθούν ένα πνευματικό μονοπάτι θέλουν την παγκόσμια κοινότητα να εργάζεται ως μία οικογένεια. Ε, λοιπόν, ο Δίας είναι ανάδρομος και μας δίνει αυτή την ευκαιρία.

Η υστερία των ανθρώπων, ο πανικός και ο φόβος πρόκειται να μειωθούν σημαντικά και αυτό είναι ένα καλό γεγονός. Οι άνθρωποι πρόκειται να νιώσουν θαλπωρή και ζεστασιά στις σχέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και σιγά-σιγά να αφήσουν στην άκρη οποιαδήποτε δύσκολη συναισθηματική περιπέτεια που ήδη βιώνουν. Περισσότερη ενσυναίσθηση και φροντίδα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι τον Μάρτιο και θα αποτελέσουν τα "εργαλεία" τα οποία θα μας επιτρέψουν να περιηγηθούμε σε αυτό το τοπίο που απλώνεται κάτω από τα πόδια μας.

kentrikisasasas


Με τον Δία ανάδρομο, έχουμε την ευκαιρία να βρούμε τα «μαργαριτάρια» κάτω από την μύτη μας. Πολλές από τις απαντήσεις που ζητάμε είναι στην οικογένεια, στο γείτονά μας, στη γειτονιά και την κοινότητά μας. Αν ξεκινήσουμε να κάνουμε αυτές τις επαφές και τις συνδέσεις, δεν θα το μετανιώσουμε...


Ας λάβουμε υπόψη αυτό που μετράει περισσότερο: κάθε άτομο είναι σαν μια σταγόνα που χύνεται σε έναν τεράστιο ωκεανό και πρέπει να δώσουμε προσοχή στη διαίσθησή μας, καθώς αναμένεται να λάβουμε μηνύματα και σημάδια με τρόπο που ίσως δεν είμαστε εξοικειωμένοι. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να καθοδηγείται από το Σύμπαν. Σε αντάλλαγμα, θα αποκτήσουμε μια εντελώς νέα προοπτική για τη διαδρομή της ζωής μας.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

Νέα υπηρεσία: Ταρό SMS!

*Θέλετε να μάθετε τι λένε τα ταρό για τα αισθηματικά σας;

Στείλτε ΤΑΡΑ στο 54911

*Αναρωτιέστε για επαγγελματικά ζητήματα και θέματα καριέρας;

Στείλτε ΤΑΡΕ στο 54911

2S A.E. Χρέωση: 1,23€/SMS (Με ΦΠΑ)

Γραμμή υποστήριξης SMS: 2117700020

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved