Ο Ερμής μπαίνει στους Ιχθύς: Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Ο Ερμής μπαίνει στους Ιχθύς στις 23 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει εκεί έως τις 10 Μαρτίου

Θανάσης Ματσώτας
Ο Ερμής μπαίνει στους Ιχθύς: Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Στη θεωρία της αστρολογίας οι Ιχθύες είναι μια όχι και τόσο βολική θέση για τον Ερμή. Είναι σωστό όμως αυτό; Όχι! Γιατί δεν είναι τίποτε παραπάνω από άλλη μια «ταμπέλα».

Καταρχάς αυτός ο Ερμής διατηρεί το βασικό χαρακτηριστικό του πλανήτη που είναι η ικανότητα για αφηρημένη σκέψη. Και μάλιστα την πάει και σε άλλο επίπεδο! Θα μου πεις βέβαια πως παραπαίει κάπως προς την αφηρημένη πράξη. Ή ρέπει στην αφηρημάδα στην πράξη. Ναι καλά… Είδαμε και τα χαΐρια του προηγούμενου στον Υδροχόο που είναι και του αέρος, δηλαδή υποτίθεται στο κατάλληλο περιβάλλον.

Αν λοιπόν ανήκεις στα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή στους Διδύμους, την Παρθένο, τον Τοξότη ή τους Ιχθύς, θα είσαι αυτό το διάστημα υπό την άμεση εποπτεία του, δηλαδή τελείως ελεύθερος!

Ελεύθερος να σκεφτείς τα πάντα για τα πάντα, με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Χωρίς περιορισμούς της λογικής, ακόμη περισσότερο, χωρίς τους περιορισμούς της «πραγματικότητας»!

Όπως έχει πει και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που με τον Ιχθυακό Ερμή του είχε το χάρισμα της αυτόματης κατανόησης, «η φανταστική λογοτεχνία επινοήθηκε τη μέρα που ο Ιωνάς γύρισε σπίτι του και είπε στη γυναίκα του ότι άργησε τρεις μέρες επειδή τον είχε καταπιεί μια φάλαινα». Δεν είχε πρόθεση βέβαια να πει ψέματα. Απλά στριμώχτηκε. Ας μην τον ανάγκαζαν!

Υπαρκτός σουρεαλισμός λέγεται και αν θέλεις να τον ανιχνεύσεις, ξεκίνα από τη δημιουργική ασάφεια. Όχι μόνο με το νόημα που έχει στην πολιτική του διάσταση ο όρος, δηλαδή αυτόν της ερμηνείας με τον τρόπο που βολεύει αλλά και σαν προφητεία του γέροντα Αστρολογίσιου: Θα βλέπετε να φεύγει ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω αλλά θα είναι σαν να μην έφυγε!

Για τα τρέχοντα προβλήματα, είναι άσκοπο να παιδεύεις το μυαλό σου. Ακολουθείς την παλιά δοκιμασμένη μέθοδο του μάγου της φυλής: δεν κάνεις τίποτα για να τα λύσεις. Απλά περιμένεις. Και λύνονται μόνα τους! Κάποιες φορές και στα όνειρα που σου έρχεται η λύση ουρανοκατέβατη! Και τώρα μπορείς να ταξιδέψεις σ’ αυτά. «Έλα εδώ στη μαγική αυλή να ονειρευτείς» σου τραγουδάει ο Ερμής. Όσο για την πράξη που λέγαμε πριν, τώρα σου φαίνεται μάταιη. Γιατί αντιλαμβάνεσαι πως η πραγματοποίηση της επιθυμίας καταστρέφει αυτόματα τη μαγεία που σε καλύπτει όσο την ονειρεύεσαι!

Αλλά, αν θέλεις να το τερματίσεις και να αγγίξεις άλλους κόσμους, τότε μπορείς να βάλεις και το μεγάλο υπαρξιακό ερώτημα: Τελικά υπάρχουμε ή κάποιος μας ονειρεύεται;

Αυτή είναι η μαγεία του Ερμή στους Ιχθύς. Η παιδιάστικη αφέλεια και η υπέρτατη κατανόηση μέσα από την απλότητα, χωρίς περίτεχνους διανοητικούς ακροβατισμούς. Άμεσα, απλά, εύστοχα!

Η παιδιάστικη αφέλεια που θα πιάσει και θα εκφράσει τον σφυγμό μιας υποβόσκουσας αλλά ανομολόγητης κατάστασης. Σαν με κάποιο αδιόρατο τρόπο να συγκεντρώνει τις σκέψεις των άλλων και να εκφράζει αυτό που όλοι σκέφτονται, αλλά δεν συνειδητοποιούν ή δεν θέλουν ή δεν τολμούν να πουν: Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved