Ο Ερμής μπαίνει στον Αιγόκερω: Τάξις και ηθική!

Με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου περνά την 1η Δεκεμβρίου, ωστόσο στις 13 Δεκεμβρίου που φτάνει στις 9ο 29΄ του Αιγόκερω, γυρίζει σε ανάδρομη τροχιά

Θανάσης Ματσώτας
Ο Ερμής μπαίνει στον Αιγόκερω: Τάξις και ηθική!

Τέρμα οι αιθεροβαμονιές! Με λένε Ερμή και μπαίνω στον Αιγόκερω. Το θέμα βέβαια δεν είναι ότι μπαίνω αλλά ότι μπαινοβγαίνω! Κάνω την επίσημη είσοδό μου εκεί, με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου φυσικά, την 1η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στις 13 Δεκεμβρίου που φτάνω στις 9ο 29΄του Αιγόκερω, γυρίζω σε ανάδρομη τροχιά και κινούμενος έτσι, στις 23 Δεκεμβρίου ξαναμπαίνω στον Τοξότη. Ευτυχώς είμαι ευέλικτος και ευπροσάρμοστος. Όπου και να με βάλεις τα καταφέρνω. Είμαι και του σαλονιού και του λιμανιού! Θα παραμείνω λοιπόν εκεί μέχρι τις 14 Ιανουαρίου που θα ξαναμπώ στον Αιγόκερω απ’ όπου θα αποχωρήσω οριστικά στις 5 Φεβρουαρίου.

Στα διαστήματα λοιπόν που θα βρίσκομαι στον Αιγόκερω θα επηρεάσω κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού. Πρώτα Αιγόκερω και Καρκίνο και αμέσως μετά Κριό και Ζυγό. Για τους δύο πρώτους δεν χρειάζομαι και πολύ προσπάθεια. Οι άλλοι δύο θέλουν κάποια ταχύρρυθμα εντατικά για να με εμπεδώσουν…

Ειδικότερα, στην πρώτη φάση δηλαδή, από 1 έως 23 Δεκεμβρίου θα επηρεάσω αυτούς που είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο αυτών των ζωδίων. Στη δεύτερη φάση, δηλαδή από 14 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου, θα επηρεάσω σταδιακά και τα τρία δεκαήμερα.

Εντάξει! Με τον Ήλιο, τη Δήμητρα και κυρίως τον Άρη στον Τοξότη να κάνουν ό,τι τους κατέβει, κάποιος πρέπει να κρατήσει τα προσχήματα. Κάποιος πρέπει να δείξει λίγη σοβαρότητα. Να βάλει τις σκέψεις σε τάξη, να δει τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, να βάλει στόχους και να καταστρώσει ένα σχέδιο για να τους πετύχει. Επιτέλους, κάποιος πρέπει να συμμαζέψει αυτό το ρεμπέτ ασκέρ που κάνει πολύ χαμό για το τίποτα!

Πολλοί με κατηγορούν πως σκέφτομαι «ξύλινα», συντηρητικά. Πως είμαι ηθικολόγος. Ναι αλλά είμαι και ηθικός. Χωρίς βέβαια να ξεφεύγω από τα κοινωνικά δεδομένα.

Λένε, πως εκτός από φιλόδοξος είμαι και αριβίστας. Πιστέψτε με: κατά βάθος, η μόνη διαφορά μας είναι πως εγώ το δείχνω!

Τι να κάνουμε; Η ζωή είναι σκληρή και συνήθως δεν πετυχαίνουν οι καλύτεροι. Ούτε όσοι πηγαίνουν με τον σταυρό στο χέρι. Έχετε δει πόσα ταλέντα έχουν πάει άπατα και δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους; Για λεφτά ας μην το συζητήσουμε. Αυτά δεν θα τα δουν ούτε σε δέκα ζωές. Κι εγώ δεν θέλω να πεθάνω στη ψάθα. Στη ζωή πετυχαίνουν αυτοί που δουλεύουν σκληρά, έχουν πειθαρχία, φιλοδοξία και είναι έτοιμοι να αρπάξουν και την ευκαιρία. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Μπορεί να γίνομαι σκληρός αλλά βλέπω τα πράγματα όπως πραγματικά είναι, χωρίς ωραιοποιήσεις. Δεν φαντασιώνομαι αυτά που επιθυμώ και δεν μπορώ να τα έχω, αλλά σχεδιάζω προσεκτικά αυτά που θέλω και μπορώ να πετύχω!

Γι αυτό μια μέρα θα φτάσω ψηλά και θα είμαι αξιοσέβαστος. Είμαι ο Ερμής στον Αιγόκερω. Ο Περίανδρος Πώποτας των πλανητών. Τάξις και ηθική!

Υ.Γ.: Και όταν ο Ήλιος μπει στον Αιγόκερω, τότε εγώ θα την κάνω «γυριστή» και θα επιστρέψω στον Τοξότη για λίγο χαβαλέ ακόμη. Γιορτές έρχονται εξάλλου. Δεν θα σας εγκαταλείψω στο έλεος αυτού του γραβατάκια!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved