Φεγγαράκι μου λαμπρό-Η καθημερινή επιρροή της Σελήνης

Η Σελήνη είναι εκείνη η μυστήρια κυρία, που όταν την κοιτάς από μπροστά αντικρίζεις μια μαγνητική, ελκυστική και ανεξιχνίαστη
Παπασταύρου Λίντα

από La Femme Radicale

Η Σελήνη είναι εκείνη η μυστήρια κυρία, που όταν την κοιτάς από μπροστά αντικρίζεις μια μαγνητική, ελκυστική και ανεξιχνίαστη όψη αλλά όταν την κοιτάς από πίσω, αισθάνεσαι μια ανέκφραστη, απροσδιόριστη και για πολλούς, τρομακτική πλευρά.
Το περίφημο τραγούδι των θρυλικών «Pink Floyd» «The dark side of the moon», αναφέρονταν στην πίσω πλευρά της Σελήνης, την αναποδιασμένη δηλαδή που δεν παραλείπει να μας τη δείχνει όταν στριμώχνεται από τους «κακούς» του ζωδιακού.

Η φύση της Σελήνης είναι υγρή.
Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα υγρά του σώματός μας, και με τις συχνές κατακρατήσεις ιδιαίτερα στις γυναίκες. Σχετίζεται άμεσα με τον κύκλο των 29 περίπου ημερών, τον φυσιολογικό κύκλο της γυναικείας έμμηνου ρύσης, αλλά και με τις περίπου 280 ημέρες της εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα και τις συχνές ορμονικές ανακατατάξεις.
Η Δευτέρα θεωρείται η μέρα της Σελήνης, που κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου.
Σε ένα ωροσκόπιο δείχνει τη μάνα, την οικογένεια, τον ψυχισμό, πολύ συχνά την υγεία, και το είδος της καθημερινότητας, αφού λόγω της συχνής περιστροφής της μεταβάλλονται και οι επιδράσεις της.


Σεληνοπερπατήματα
Η Σελήνη μπαίνει στον Ταύρο σήμερα το βράδυ στις 20.48 και θα παραμείνει έως τις 5.37 το πρωί της 19ης/12 που θα μπει στους Διδύμους.
Στις 17/12 τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες, τα τρίγωνα της Σελήνης με Ερμή, Άρη και Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, ξεκινούν τη μέρα με ευχάριστη διάθεση, τόσο που η υπερβολή μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, τα οποία αποσοβεί τελευταία στιγμή η πρακτική της χροιά. Η διάχυτες εμπνεύσεις και διαισθήσεις καθοδηγούν σαν τροχονόμοι ακριβείας, κάνοντας τις ώρες να κυλούν ομαλά.
Ιδανικό διάστημα για πνευματική εργασία και περισυλλογή.
Συνεχίζοντας την πορεία της, στις 5.49 το απόγευμα η ακριβέστατη αντίθεση με την Αφροδίτη από το Σκορπιό, δημιουργεί ανάγκη εκτόνωσης πιθανότατα καταναλωτισμού αλλά και ανταλλαγής ερωτόμορφων μηνυμάτων.
(Η όψη ισχύει από το μεσημέρι 17/12 έως και το βράδυ).
Στις 18/12 στις 8.24 το βράδυ έχουμε το ακριβέστατο εξάγωνο με τον Δία από τους Ιχθείς (όψη που διαρκεί από τις πρώτες απογευματινές ώρες έως και το τέλος της ημέρας).
Τυχεροί όσοι χτυπήσουν το κουδούνι μας για έρανο αφού η γενναιοδωρία είναι κρεμασμένη ταμπέλα στην πόρτα μας, οι εκφράσεις αγάπης δίνουν και παίρνουν και η κατανόηση αναβοσβήνει σαν φωτάκι δίπλα στο άστρο του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Προσοχή στην παγίδα της υπέρ- προσφοράς, γιατί στις 10.58 το βράδυ το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τον Υδροχόο, παίζει κρυφτούλι με τις προσδοκίες μας και μπορεί να εξαπατηθούμε εύκολα. Όσο για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων αυτές τις ώρες, σημειώνουμε Χ και περιμένουμε τον επόμενο αγώνα.
Την ίδια μέρα στις 11.38 το βράδυ η Σελήνη σχηματίζει ακριβέστατο εξάγωνο με τον Ουρανό από τους Ιχθείς (όψη που διαρκεί από το απόγευμα έως και τις πρώτες ώρες της επόμενης μέρας 19/12).
Η δημιουργικότητα συνεχίζει να προβάλλεται στις εσωτερικές μας οθόνες, ωθώντας μας σε απολαυστικές καληνύχτες.


Σεληνοσκιρτήματα-Ταύρος
Θα προσπαθήσω να σταθώ στη στάση του λωτού ηρεμώντας απέναντι από το αναμμένο stick, ανασαίνοντας βαθιά κάθε 3 λεπτά.
Έπειτα πρέπει να πάω στην τράπεζα να καταθέσω τη δόση του δανείου, να αλλάξω τη διακόσμηση του σαλονιού και πριν πάω στην έκθεση στη gallerie, να μαγειρέψω για να απολαύσω το φαγητό μου.
Θέλω να συλλογιστώ με την ησυχία μου ξαπλωμένη στον καναπέ για τα οικονομικά μου και τις αγορές που πρέπει να κάνω σε λίγο, με σύνεση.
Ναι, αλλά πέρασαν 2 μέρες και οι προσφορές εξανεμίστηκαν από άλλους επιτήδειους, η δόση δεν θα μπει γιατί θα χρειαστούν τα χρήματα για άλλο σκοπό και ο πίνακας που σας άρεσε στη gallerie δεν θα σας περιμένει.
Η υπομονή δεν είναι φρούτο που παραωριμάζει πάνω σε ένα ανάκλιντρο, χρειάζεται και η δράση, που εν προκειμένω είναι η έγκαιρη κατανάλωσή του.
Λέξεις κλειδιά: Σταθερότητα, αισθητική, διακόσμηση, οικονομικά, μαγειρική, συνέπεια, υπομονή, ραθυμία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved