Φεγγαράκι μου λαμπρό-Η καθημερινή επιρροή της Σελήνης

Η Σελήνη είναι εκείνη η μυστήρια κυρία, που όταν την κοιτάς από μπροστά αντικρίζεις μια μαγνητική, ελκυστική
Παπασταύρου Λίντα

από La Femme Radicale

Η Σελήνη είναι εκείνη η μυστήρια κυρία, που όταν την κοιτάς από μπροστά αντικρίζεις μια μαγνητική, ελκυστική και ανεξιχνίαστη όψη αλλά όταν την κοιτάς από πίσω, αισθάνεσαι μια ανέκφραστη, απροσδιόριστη και για πολλούς, τρομακτική πλευρά.
Το περίφημο τραγούδι των θρυλικών «Pink Floyd» «The dark side of the moon», αναφέρονταν στην πίσω πλευρά της Σελήνης, την αναποδιασμένη δηλαδή που δεν παραλείπει να μας τη δείχνει όταν στριμώχνεται από τους «κακούς» του ζωδιακού.

Η φύση της Σελήνης είναι υγρή.
Είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα υγρά του σώματός μας, και με τις συχνές κατακρατήσεις ιδιαίτερα στις γυναίκες. Σχετίζεται άμεσα με τον κύκλο των 29 περίπου ημερών, τον φυσιολογικό κύκλο της γυναικείας έμμηνου ρύσης, αλλά και με τις περίπου 280 ημέρες της εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα και τις συχνές ορμονικές ανακατατάξεις.
Η Δευτέρα θεωρείται η μέρα της Σελήνης, που κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου.
Σε ένα ωροσκόπιο δείχνει τη μάνα, την οικογένεια, τον ψυχισμό, πολύ συχνά την υγεία, και το είδος της καθημερινότητας, αφού λόγω της συχνής περιστροφής της μεταβάλλονται και οι επιδράσεις της.

Σεληνοπερπατήματα
Η Σελήνη μπήκε σήμερα στον Κριό στις 9:15 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα παραμείνει έως την Πέμπτη 16/12 όπου στις 20:49 περίπου, θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου.
Σήμερα το απόγευμα θα σχηματίσει ακριβέστατο τετράγωνο με τους Ερμή, Άρη και Πλούτωνα από τις 4 μοίρες του Κριού με τις 4 μοίρες του Αιγόκερω, που βρίσκονται οι παραπάνω πλανήτες.

Η ορμητικότητα και ο ενθουσιασμός που προκαλούνται από αυτήν τη θέση της Σελήνης, χρειάζονται προσοχή ώστε να μην κοπούν απότομα τα πολύχρωμα φτερά. Μια καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσουμε τον καφέ με ένα ρόφημα βαλεριάνας και την υπερβολική σιγουριά με έναν φορητό μετρητή αδρεναλίνης.

Λέξεις κλειδιά: Ορμητικότητα, ενθουσιασμός, παρορμητισμός, ταχύτητα, αυτοπεποίθηση, γυμναστήριο, υπερβολή, απερισκεψία, push ups, ξεκίνημα.


Σεληνοσκιρτήματα-Κριός
Σηκώνομαι ευδιάθετη, απολαμβάνω τον καφέ μου στα γρήγορα γιατί έχω πολλά να κάνω και ξεκινάω με χαρά και πάντα ενθυμούμενη τη ρήση «Το γοργόν και χάριν έχει».
Βάζω φτερά στους ώμους και τρέχω να προλάβω με αυτοπεποίθηση καρδινάλιου, να ψωνίσω, να καθαρίσω τον κήπο, να κρεμάσω το καινούργιο φωτιστικό, να πάω το σκυλί στο γιατρό, το αυτοκίνητο για βενζίνη και πλύσιμο για να λάμπει, μετά να πάω στην προπόνηση του box για να εκτονωθώ, να πάρω την Έλενα τηλέφωνο για μία συναρπαστική βραδιά, αλλά δυστυχώς στο δρόμο για το βενζινάδικο ...τράκαρα!


Σεληνομουρμούρες
Το τετράγωνο Σελήνης – Ερμή (17:57) δίνει λαβές για πολλά αιχμηρά σχόλια και διαφωνίες τόσο επί προσωπικού, όσο και συλλογικά φορτώνοντας κι άλλο την ήδη υπάρχουσα εκρηκτική «μνημονιακή» κατάσταση. Το νευρικό σύστημα διαταράσσεται και πολλά στομάχια θα συσπαστούν, σίγουρα όμως όχι αρκετά για να απομακρύνουν τα σκουπίδια.

Το τετράγωνο Σελήνης – Άρη (19:32) αυξάνει το πείσμα και την εμμονή στην υπεράσπιση των όσων έχουν δρομολογηθεί, ενώ το τετράγωνο Σελήνης – Πλούτωνα (18:43) δίνει τη χαριστική βολή ακαμψίας και αδιέξοδου, σε μια πολύ δύσκολης ψυχολογικά ημέρας. Γενικά, οι ορμόνες κτυπάνε κόκκινο και οι σχέσεις με ...οτιδήποτε θηλυκό περνούν από σαράντα κύματα.

Αν λάβουμε υπ όψιν τον χάρτη της Ελλάδας με το πρωτόκολλο του Λονδίνου της 3/2/1830, η θέση αυτή της Σελήνης με τα συγκεκριμένα τετράγωνα, είναι καθοριστική αφού Δίας και Πλούτωνας της χώρας βρίσκονται στις 6 μοίρες του Αιγόκερου και Κριού αντίστοιχα.

Αύριο Τετάρτη 15/12 στις 4:44 το απόγευμα, έχουμε την αντίθεση Σελήνης – Κρόνου με την οποία η αυτολύπηση θα υπερισχύσει της δυνατότητας να πάρουμε αυτό που επιθυμούμε σε όλους τους τομείς, ακόμα και αν η προσπάθεια θα είναι έντονη και αποφασιστική. Ωστόσο η ίδια ενέργεια που προκαλεί καταθλιπτικές τάσεις και συναισθηματικό στέγνωμα μπορεί να διοχετευθεί σε ένα είδος εργασιοθεραπείας η προσφοράς που τελικά θα μας κάνει να νοιώσουμε ...ευτυχέστεροι.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved