Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»

Τα SOS της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Έτσι λοιπόν έχουμε τις Mainstream αλλά και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα μας. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης μας. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία μας.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμοζόμαστε κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές» πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

________________________________________________________________

Από Παρασκευή σε Πέμπτη (1/11 έως 7/11)

Μια... καταιγίδα όψεων μας επιφυλάσσει το επταήμερο, με όλα σχεδόν τα ουράνια σώματα να βάζουν το δικό τους λιθαράκι στις εξελίξεις. Παράλληλα έχουμε και την Ηλιακή έκλειψη της Κυριακής, η οποία προοιωνίζει μια ακόμη «ώρα μηδέν» για την Οικονομία, όχι μόνον για την Ελληνική αλλά και την διεθνή πραγματικότητα. Η συμμετοχή σε αυτήν του Κρόνου αλλά και του αστρικού Δία «υπόσχεται» μια οικονομική αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης και μια διακεκριμένη μετακίνηση κεφαλαίων, που από τις τσέπες των πολλών και «άτυχων» θα μετακομίσουν σε εκείνες των λίγων «τυχερών» ή των κερδοσκόπων. Αναπόφευκτα λοιπόν στο «πλάνο» μπαίνουν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, μέσω των οποίων θα «επικυρωθεί» η δυναμική της έκλειψης, από την δημοσιονομική πολιτική και την αγορά ακινήτων, μέχρι τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Και ας μην βιαστούμε να αναθαρρήσουμε αν δεν συμβεί κάτι ιδιαίτερο ως την Δευτέρα, αφού όλα αυτά έχουν χρονικό περιθώριο να «τρέξουν» μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, οπότε και κλείνει ο κύκλος επιρροής της Νέας Σελήνης του μήνα.

Στο μέτωπο των αργών πλανητών, έχουμε τρεις αξιοσημείωτες όψεις.

Κατ' αρχήν καταγράφεται ένα ακόμη τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα (το πέμπτο της σειράς), το οποίο κλείνει με ακρίβεια την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο αυτό να προσδίδει στην ημέρα κάτι το ιδιαίτερο. Τέτοιου τύπου όψεις λειτουργούν για μήνες (η συγκεκριμένη μάλιστα για χρόνια) και η επισήμανση της γίνεται μόνον για λόγους... τάξης!
Οι δύο πλανήτες συνεχίζουν το... πενταετές έργο της αποδόμησης αξιών και ισορροπιών, με σκοπό έναν «νέο γενναίο κόσμο» και με βάση τα στοιχεία βρισκόμαστε μόλις στο μέσον της διαδρομής. Για την ιστορία, να συμπληρώσω ότι το συγκεκριμένο τετράγωνο γίνεται στην 9η μοίρα του παρορμητικού «σταυρού», με την αστρική εκδοχή του στην 15η του μεταβλητού.

«Μικραίνοντας» λίγο την εικόνα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το υπό σχηματισμό τετράγωνο του Δία με τον αστρικό Κρόνο (Καρκίνος-Ζυγός), αφού κάθε φορά που «κοντράρονται» οι δύο πλανήτες, μας προκύπτουν πολυεπίπεδες αντιπαραθέσεις και διαστάσεις (στην πολιτική, την οικονομία, τα εθνικά θέματα κλπ), κάτι που τηρουμένων των αναλογιών μπορεί να συμβεί και σε προσωπικό επίπεδο. Συμπερασματικά, βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου θα γίνουμε μάρτυρες και θα κληθούμε να πάρουμε θέση σε μια σειρά από καυτά ζητήματα, με έμφαση τα οικονομικά-περιουσιακά και τις σχέσεις-συνεργασίες μας. Όλα αυτά ίσως τα νιώσουν περισσότερο όσες ή όσοι έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους μια όψη Δία-Κρόνου ή κάποιους ευαίσθητους δείκτες κοντά στις μοίρες που κινούνται οι δύο... αιώνιοι, δηλαδή την 14η των σταθερών (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος) και την 20η των παρορμητικών (Κριός, Ζυγός, Καρκίνος, Αιγόκερως).
Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι η τήρηση (ή ανεύρεση) του μέτρου ανάμεσα σε δύο άκρα και η σύνθεση των αντιθέσεων στην κατεύθυνση ενός αμοιβαίου συμφέροντος.

Όσο για την τρίτη επαφή μεταξύ δύο αργών πλανητών, το εξάγωνο ανάμεσα στον Χείρωνα και τον Πλούτωνα (Ιχθύες-Αιγόκερως, 9η μοίρα) είναι μάλλον η... φωτογραφία των «διεργασιών» που γίνονται αυτήν την περίοδο γύρω από θέματα ακίνητης περιουσίας, αλλά σίγουρα έχει κι άλλες διαστάσεις. Με δεδομένο ότι αμφότεροι έχουν σχέση με οτιδήποτε θαμμένο (είτε υλικό, είτε όχι) αναμένεται να συμβάλλουν σε ανασκαφές, αναβιώσεις και αποκαλύψεις παντός είδους, τόσο με την κυριολεκτική, όσο και με την μεταφορική τους έννοια.

Ας δούμε όμως στο σύνολο τους τις ουκ ολίγες όψεις του επταημέρου και την εν δυνάμει επιρροή τους.

Μέχρι και την Κυριακή, ο Ήλιος, ο Ερμής, ο Άρης, ο Χείρωνας και ο Πλούτωνας διαπλέκονται... ασυστόλως και κατ' εξακολούθηση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εναλλαγών και διακυμάνσεων τόσο στην διάθεση μας, όσο και στην πραγματικότητα της καθημερινότητας μας. Το πρωτεύον πάντως, δείχνει να είναι η έρευνα ποικίλων παραμέτρων και η αναμόχλευση του παρελθόντος με σκοπό τη διαλεύκανση ή την ομαλή διεκπεραίωση καταστάσεων του παρόντος. Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο οφείλουμε να «τρέξουμε» τόσο τη λογική μας, όσο και το συναίσθημα μας.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον (ανάδρομο) Ερμή (Σκορπιός, 9η-10η μοίρα) ανάγει την επικοινωνία και τις επαφές μας σε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας.

Αμφότεροι, σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα (Σκορπιός-Αιγόκερως, 9η μοίρα), ανοίγουν το δρόμο για έρευνες, εκμυστηρεύσεις και ξεκαθαρίσματα σκέψεων ή αντικειμένων.

Mainstream: Ξεκίνημα από το μηδέν, αναγέννηση. Έρευνα, αναμόχλευση. Αποκάλυψη υπόγειων διαδρομών. Εμβάθυνση σε μυστήρια. Αποκρυπτογράφηση. Εκμυστήρευση. Ξεκαθάρισμα αντικειμένων, πέταμα. Μια σημαντική ενίσχυση ή πληροφορία μέσω «κυκλώματος». Οφέλη από ζημιές τρίτων.

SOS: Καταστροφή, απώλεια. Έμμονες ιδέες, κακόβουλες ή φθονερές σκέψεις, κακολογία. Υπονομευτικές πρακτικές, ίντριγκες. Καταστροφή συσκευών ή εργαλείων. Διαγραφή αρχείων, απώλεια εγγράφων. Δόλια παρακολούθηση. Καταστροφολογία. Εκβιασμός, τοκογλυφία, «προστασία».

Παράλληλα, τα τρίγωνα Ερμή και του Ήλιου με τον Χείρωνα (Σκορπιός-Ιχθύες, 11η μοίρα), εισάγουν στην καθημερινότητα μας και το χθες (σε ποικίλες μορφές), ενώ τονίζουν τις θετικές πλευρές ενός... γενναίου cocconing. Σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου, που λέει κι ο λαός...

Mainstream: Οικογενειακό κλίμα, μια συγκέντρωση στο σπίτι. Ενασχόληση με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος. Ανεύρεση παλαιών αντικειμένων ή εγγράφων. Αντίκες. Αναβίωση, reunion. Έρευνα στο παρελθόν, Ιστορία, Μυθολογία, Αρχαιολογία. Διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων, Αρχιτεκτονική. Στροφή στην παράδοση, επαφές με πρεσβυτέρους. Ρύθμιση περιουσιακών θεμάτων, συμβόλαια.

SOS: Εμμονή στο παρελθόν, συναισθηματική εξάρτηση. Νοητικό «κόλλημα».

Είναι όμως κι ο Άρης στο «κόλπο», βάζοντας μας την ιδέα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της αμεσότητας και της δράσης. Τουλάχιστον αυτό υπόσχονται τα δύο εξάγωνα του με τον Ήλιο και τον Ερμή (Παρθένος-Σκορπιός, 10η-11η μοίρα).

Mainstream: Πρωτοβουλία, δράση, διεκδίκηση. «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Αθλητισμός, γυμναστική. Αμεσότητα, ειλικρίνεια. Μια θαρραλέα πράξη. Φιλοτιμία. Επίτευξη ενός στόχου μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Κατάκτηση.

SOS: Νεύρα, ένταση. Βιασύνη, αυθαιρεσία. «Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Ατυχήματα, καψίματα, κοψίματα, σπασίματα. Πυρετός, πρήξιμο, πόνος.

Από ένα διαφορετικό μετερίζι, η Αφροδίτη πασχίζει με τη σειρά της να μετατρέψει την καθημερινότητα μας σε ανέμελη γιορτή, πασπαλισμένη μάλιστα με μπόλικα... ροζ συννεφάκια!

Η τροπική Αφροδίτη σε αντίθεση με τον αστρικό Δία (Τοξότης-Δίδυμοι, 26η μοίρα) αναλαμβάνει τις παροχές, τα δώρα και τις ευκολίες.

Mainstream: Τύχη, απολαβές. Γλέντι, χαρά, διασκέδαση, καλή παρέα. Μια «τυχερή» γνωριμία. Δώρα, κεράσματα.

SOS: Τεμπελιά, αποποίηση ευθυνών. Οι εντυπώσεις σε βάρος της ουσίας.

Η αστρική Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον τροπικό Ποσειδώνα (Τοξότης-Ιχθύες, 2η μοίρα) είναι ικανή να μας φέρει κοντά στην ευτυχία, κάνοντας πράξη το... ότι θέλει ο καθένας βλέπει, νοιώθει ή σκέφτεται. Ακόμη κι αν πρόκειται για τα «καρβέλια» που ονειρεύεται ο κάθε πεινασμένος... it's a free country!

Mainstream: Αίσθηση ευτυχίας. Χαλάρωση, ύπνος, «ταξίδεμα». Ρομαντικό κλίμα, αρώματα, κεριά. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ευσπλαχνία, φιλανθρωπία. Ένας πλατωνικός έρωτας. Γλυκό μεθύσι.

SOS: Αποπλάνηση, «παραμύθιασμα». Μια απατηλή σχέση. Παρασιτισμός, μύκητες.

Την Τετάρτη, ο Ήλιος παίζει σε... δύο ταμπλό, ενεργοποιώντας το «κρυφό» τετράγωνο του Δία με τον αστρικό Κρόνο.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Κρόνο στην 14η μοίρα του Σκορπιού θέτει όρια και περιορισμούς που σκοπό έχουν να μας οδηγήσουν σε αποφάσεις και συνειδητοποιήσεις.

Mainstream: Ένας γόνιμος περιορισμός, απόρριψη των μη αναγκαίων. Μια σημαντική πώληση. «Κάθε εμπόδιο για καλό». Επιτυχημένες εξετάσεις. Ανάληψη μιας σημαντικής ευθύνης, διοίκηση. Υπευθυνότητα, προνοητικότητα. Δικαίωση της εμπειρίας ή μιας πρότερης «σοφής» επιλογής. Κοσμική δικαιοσύνη. «Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

SOS: Απόρριψη, αίσθηση αποτυχίας. Ενοχές, ανασφάλεια, αυτοϋποτίμηση. Ένας επώδυνος περιορισμός. Οικονομικά προβλήματα. Δυστοκία στις σχέσεις ή τις συνεργασίες. Ποινή, τιμωρία. Υπερβολική αυστηρότητα, σκληρότητα, δογματισμός. Υποταγή στα πρέπει των άλλων. Το «φαίνεσθαι» επάνω από το «είναι». Υποκρισία. Μια κακή αγορά ή επένδυση.

Αντίθετα, το «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Δία (Ζυγός-Καρκίνος, 20η μοίρα) είναι μια όψη κομμένη και ραμμένη για τους απανταχού τυχερούς αλλά κι εκείνους που εκούσια ή ακούσια «πατάνε» επάνω στις αβαρίες των άλλων.

Mainstream: Υποστήριξη, βοήθεια, τύχη. Κέρδη, παροχές, πλεονεκτήματα.

SOS: Κερδοσκοπία. Αναξιοκρατία. Μια μοναδική ευκαιρία, που χάνεται.

Την ίδια ημέρα έχουμε κι ένα τετράγωνο (Αιγόκερως-Ζυγός, 1η μοίρα) ανάμεσα σε δύο αγαπημένες κυρίες, που πάντα θα στοχεύουν στην βελτίωση των σχέσεων και την κοινωνικοποίηση μας, με οιοδήποτε... κόστος! Η Αφροδίτη και η Δήμητρα, που λίαν προσφάτως άλλαξαν ζώδιο, κάνουν την επίσημη πρεμιέρα στο νέο τους πόστο. Peace on Earth, με στυλ και «ζουζουνίσματα», διαφορετικά τον λόγο έχει η... Λυσιστράτη!

Mainstream: Κοινωνική ζωή, εκδηλώσεις. Βελτίωση-εξομάλυνση των σχέσεων. Μόδα, ομορφιά. Αγορές ποικίλων ειδών και ιδιαίτερα όσων σχετίζονται με την εμφάνιση ή την κοινωνική μας εικόνα. Μια γνωριμία με σημαίνον πρόσωπο.

SOS: Ματαιοδοξία, ελαφρότητα. Ενασχόληση με ανούσιες υποθέσεις.

Την Πέμπτη, ο Δίας γίνεται στάσιμος ξεκινώντας σταδιακά την ανάδρομη πορεία του αλλά η πραγματικά... καυτή είδηση είναι το «κρυφό» τ-τετράγωνο, που σχηματίζει ο αστρικός Ερμής με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα (Ζυγός-Αιγόκερως-Κριός, 9η μοίρα).

Ο αστρικός Ερμής σε τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα, μας φέρνει πιο κοντά στον... Ηρακλή Πουαρό!

Mainstream: Μυστικά που βγαίνουν στο φως. Αποκάλυψη, ξεσκέπασμα. Έρευνα σε βάθος. Τακτοποίηση, καθαριότητα, ξεκαθάρισμα. Πνευματική αναγέννηση. Μεταφυσική, Αποκρυφισμός, Σεξολογία. Νυχτοπερπατήματα.

SOS: Ένα κακό συναπάντημα. Ταλαιπωρία στις μετακινήσεις. Πορεία σε «ναρκοπέδιο». Καταστροφή συσκευών, απώλεια εγγράφων ή αρχείων. Διακοπή σπουδών. Μια δυσάρεστη είδηση. Κατασκοπευτικές κινήσεις, «κάρφωμα», «θάψιμο». «Στημένο παιχνίδι». Πορνογραφία.

Ο αστρικός Ερμής σε αντίθεση με τον τροπικό Ουρανό κάνει... της μόδας τις εκπλήξεις και τις παραδοξότητες.

Mainstream: Μια πρωτότυπη επιλογή που δικαιώνεται. Κόντρα στο κατεστημένο. Εκπλήξεις, απροσδόκητες εξελίξεις. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η εξαίρεση που γίνεται κανόνας. Μια ευχάριστη ή επωφελής ανατροπή. Ενασχόληση με παράξενα και περίεργα. Νέες τεχνολογίες, γκάτζετς. Έρευνα, αποκάλυψη. Ένα αεροπορικό ταξίδι, ενασχόληση με την πτήση ή το Διάστημα. Συμπαράσταση από έναν ξένο.

SOS: Μια δυσάρεστη έκπληξη. Τεχνικά προβλήματα με ηλεκτρικές συσκευές, βραχυκύκλωμα. Νευρική κρίση. Αλλόκοτη συμπεριφορά από οικείο πρόσωπο. Καταστρατήγηση κάθε δεοντολογίας, πρόκληση, ανηθικότητα.

Τέλος τα ξημερώματα της Παρασκευής, η Αφροδίτη σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (Αιγόκερως-Ιχθύες, 2η μοίρα), ανοίγοντας ένα παράθυρο στην φαντασία αλλά και σε όλα τα όμορφα πράγματα που... γίνονται αλλά δεν λέγονται!

Mainstream: Εξωραϊσμός, απόκρυψη ενοχλητικών λεπτομερειών. Μακιγιάζ, καμουφλάζ. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Προσφορά σε πάσχοντες. Θρησκευτικό συναίσθημα, νιρβάνα.

SOS: Αφέλεια, ευπιστία. Υπερβολική χαλάρωση που οδηγεί σε «ατασθαλίες». Απιστία. Χρήση «ουσιών».

Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved