Αστρολογική Εφημερία από 14 έως 17 Δεκεμβρίου

Η διαφορετικότητα των επιρροών μου φέρνει στο νου το περιβόητο «σκοτσέζικο ντους» αλλά αυτό ισχύει για όσες και όσους είναι ανοι
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Από ενεργειακή άποψη οι επόμενες ημέρες-συμπεριλαμβανόμενης και της σημερινής-είναι εξαιρετικά ζωηρές και μάλιστα η συμμετοχή προσωπικών δεικτών (του Ερμή, του Ήλιου και της Αφροδίτης) υποδηλώνει ότι λίγο ως πολύ, όλοι θα πάρουμε το μήνυμα από τη δράση των κοσμικών «Μεγάλων Αδελφών» μας. Η διαφορετικότητα των επιρροών μου φέρνει στο νου το περιβόητο «σκοτσέζικο ντους» αλλά αυτό ισχύει για όσες και όσους είναι ανοικτοί σε κάθε είδος «enter». Συνήθως , εξ αιτίας των φίλτρων που διαθέτουμε στον δέκτη μας, δεν πιάνουμε όλες τις συχνότητες, με αποτέλεσμα να ακούμε η να βλέπουμε συνέχεια τα ίδια και τα όμοια: Είτε πρόκειται για το Saturn Channel με τις λεπτομερείς συνταγές ζωής και το αυτομαστίγωμα δίκην Εθνικού ύμνου, είτε για τη «Φωνή του Ουρανού»: Εδώ σύμπαν... Σας μιλά ο σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων πλανητών!

Μέχρι και την Παρασκευή, υπάρχουν όψεις που φαίνονται και για τις οποίες μπορεί να ακούσουμε η να διαβάσουμε πολλά, όπως για παράδειγμα τα τετράγωνα του Ήλιου με τον Δία και τον Ουρανό (την Πέμπτη και το Σάββατο αντίστοιχα) υπάρχουν όμως και «κρυφές» στις οποίες-φευ-για αυτήν την εβδομάδα πρωταγωνιστεί ο Κρόνος.
Το άρωμα της τριπλής συνόδου Ερμή-Άρη-Πλούτωνα ενδέχεται να κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη, όμως για τους τρεις καμπαλέρος έγραψα ήδη αρκετά στην περασμένη «Εφημερία». Η όψη που κάνει τη διαφορά την Τρίτη είναι το τετράγωνο του Ήλιου με τον αστρικό Κρόνο, ο μεθερμηνευόμενον εστί «τα κεφάλια μέσα» Το καμπανάκι της κρίσης κτυπά κυρίως για τους Ζυγούς, τους Τοξότες και τους Παρθένους, με τους τελευταίους όμως να το ακούνε ως θεία μελωδία: 400 μέτρα 52 εκατοστά και 12 χιλιοστά απέμειναν ως τον τερματισμό... Οι Δίδυμοι, οι Ιχθύες και οι Κριοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν ανάλογες πιέσεις, όμως όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίσα... Τα παιδιά του Ποσειδώνα θα νοιώσουν τη διάψευση να τους πλακώνει, ενώ οι ορμητικοί εντολοδόχοι του Άρη θα δουν τις πόρτες να τους κλείνουν κατάμουτρα, με τον προφανή κίνδυνο να κτυπήσουν τουλάχιστον τη μύτη τους. Από την άλλη πλευρά, οι Αιγόκεροι αποκτούν ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα, βγάζοντας κοροϊδευτικά τη γλώσσα στον Άρη και τον Πλούτωνα που νομίζουν ότι μόνον αυτοί θα κάνουν κουμάντο.


Στα πάνω τους είναι οι περιορισμοί, οι απορρίψεις, οι ενοχές, η κριτική, η σκληρή δουλειά, ο προγραμματισμός, η προνοητικότητα, οι ευθύνες αλλά και η ποιοτικές επιλογές, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Στα κάτω τους η διασκέδαση, η ανεμελιά, ο φορτωμένος κόκορας, τα ρουσφέτια και οι εύκολες λύσεις.

Η Κρόνια επιθεώρηση συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη, αλλάζοντας απλά βαγόνι στο κοσμικό τρένο. Προορισμός, το κουπέ 13 όπου χαριεντίζεται, χτενίζεται η λούζεται η ανυποψίαστη Αφροδίτη. Ο βλοσυρός ελεγκτής είναι έτοιμος να αρπάξει τα αξεσουάρ και τις αρωματικές κρέμες από τους Κριούς και τους Ζυγούς, αφήνοντας τους μόνους κι έρημους με μια σπασμένη χτένα, ενώ για τους Ταύρους και τους Σκορπιούς επιφυλάσσει μια ακόμη πιο σκληρή μοίρα: Εκτός από το ότι βάζει τις σχέσεις τους στο ψυγείο, αποφασίζει και διατάσσει το κλείσιμο της καντίνας, μέχρι νεωτέρας. Εδώ είναι που θα μετρήσουν οι καβάτζες και θα αρχίσουν οι υπολογισμοί και οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις.
-Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο.
-Μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο!
Στα πάνω τους είναι τα υπερήφανα γηρατειά, οι υποχρεώσεις (again) η χρήσιμη καταπίεση, οι απογοητεύσεις, οι χωρισμοί αλλά και οι περίπλοκες σχέσεις, οι συμβιβασμοί, οι πληκτικές συναθροίσεις, τα σφιγμένα ζωνάρια και η αδυσώπητη κριτική.
Στα κάτω τους, τα άγρια νιάτα, οι συναισθηματικές αποδοχές, τα ανοίγματα, οι ευκολίες πληρωμής, οι αισθητικές παρεμβάσεις και οι αγορές νέων ειδών, ιδιαίτερα τροφίμων και προϊόντων αισθητικής. Όσο για τα ρούχα και τα παπούτσια η θα είναι στενά η θα εκπέμπουν τις φερομόνες τους κάθε φορά που θα περνάμε έξω από ΚΑΠΗ η τις τοπικές οργανώσεις του ΣΠΕ (Σύλλογος Προβληματικών Ελλάδος).

Σε πολύ διαφορετική συχνότητα εκπέμπει βέβαια το τετράγωνο του Ήλιου με το Δία, το οποίο σχηματίζεται με ακρίβεια την Πέμπτη. Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη και εδώ είναι που θα φανεί η κατάφωρη αδικία της ζωής: Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού δουλεύουν για τους υπόλοιπους, μια αλήθεια που γίνεται ακόμη πιο συνειδητή όταν αποφασίζουν να κάνουν κοινή εμφάνιση ο Δίας με τον Κρόνο.
Οι αιωνίως τυχεροί θα βρουν και πάλι αυτά που έχασαν οι εσαεί άτυχοι. Χρήματα, σχέσεις, δουλειές, ευκαιρίες... Στη ρουλέτα της ζωής υποτίθεται πως όλοι έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες. Από τη μια οι επιστήμονες, οι λογικοί, οι σώφρονες και οι ποιοτικοί που αδυνατούν να πιστέψουν ότι η μπίλια θα κάτσει για εκατοστή τρίτη συνεχή φορά στο ίδιο χρώμα και από την άλλη μια τρελοκαμπέρω με περισσό θράσος: Τα ρέστα μου στο κόκκινο Sakis! Κι όταν φεύγει με τις μάρκες αγκαλιά, ο ξάδελφος κρουπιέρης τσιμπάει κι αυτός το μερτικό του. Ααχ... Ο Δίας... Πόσοι τον λοιδορούν και πόσοι τον λιγουρεύονται!
Τοξότες και Ιχθύες θα είναι πολύ πιο εύκολο να γευθούν τη χαρά της επιτυχίας η τουλάχιστον την απόλαυση του να ξοδεύεις χωρίς να σε νοιάζει. Από κοντά οι Δίδυμοι και οι συνετοί Παρθένοι, αρκεί βέβαια να ξεκολλήσουν από το σύνδρομο της επιφυλακτικότητας.
Στα πάνω τους οι απανταχού τυχεροί, τα κοκαλάκια της νυχτερίδας και τα «δόντια» τους
Στα κάτω τους όσοι προσδοκούν για χρόνια την νομοτελειακή δικαίωση τους.

Τελευταίος στη σειρά περιμένει υπομονετικά ο Ουρανός, ο οποίος όμως έχει κι αυτός τους δικούς του «άσους». Το τετράγωνο του με τον Ήλιο, κάνει τις εξαιρέσεις, τα απρόοπτα και τις εκπλήξεις main stream, καταφέρνοντας ένα ακόμη κτύπημα στο υπογάστριο του Κρόνου. Η όψη γίνεται το Σάββατο αλλά ως είθισται θα δείξει από την προηγούμενη. Τα μεταβλητά ζώδια και οι Υδροχόοι λόγω ...εντοπιότητας είναι οι βασικοί αποδέκτες των μηνυμάτων του απροσδόκητου. Το αν θα τους αρέσει η όχι είναι περισσότερο θέμα προσαρμογής στις εναλλακτικές πραγματικότητες που θα προκύψουν. Όσες και όσοι είναι σφιχταγκαλιασμένοι με το βόλεμα και βάζουν την ασφάλεια τους πριν από την αλήθεια, θα υποστούν το προβλεπόμενο ηλεκτροσόκ, ανεξαρτήτως ζωδίου.
Στα πάνω τους είναι οι ανατροπές, οι ανταρσίες, οι παραξενιές, τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, οι ευφάνταστες λύσεις, ο σουρεαλισμός, τα UFO, οι τρελόγκες, ο Υμηττός, τα πασχαλινά αβγά, τα πειράματα και τα σπάνια περιστατικά
Στα κάτω τους οι κανόνες, η ασφάλεια, ο προγραμματισμός, οι εξουσιαστές και η ρουτίνα


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved