Οδηγός αγορών και δραστηριοτήτων από 18/10 έως 24/10

Όσον αφορά τις καθημερινές μας συναλλαγές, πολλές από αυτές φαίνεται να περνούν από το ...μάτι του «Μεγάλου Αδελφού»

από τον Γιάννη Ριζόπουλο










Η εβδομάδα ξεκινά με δύο τετράγωνα της Δήμητρας με τον αστρικό Ήλιο και τον αστρικό Ερμή. Κάτω από διαφορετικές συνθήκες οι συγκεκριμένες όψεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν ιδανικές για αξιοσημείωτες επαφές, διακεκριμένες συνομιλίες και ουσιώδεις τεχνικές ρυθμίσεις, ωστόσο η έντονη παρουσία του Πλούτωνα-χωρίς να τις αναιρεί-θέτει όλες τις παραπάνω δραστηριότητες κάτω από την ομπρέλα του, καθιστώντας τις εξαιρετικά ...δαιδαλώδεις με μπόλικο παρασκήνιο.
Επικοινωνιακά, αν μη τι άλλο, η έμφαση πέφτει στη διερεύνηση των πως και των γιατί συνέβησαν κάποια πράγματα στο πρόσφατο η το μακρινό παρελθόν.
Όσον αφορά τις καθημερινές μας συναλλαγές, πολλές από αυτές φαίνεται να περνούν από το ...μάτι του «Μεγάλου Αδελφού», έστω κι αν αυτός δεν προσωποποιείται μόνον στους εκπροσώπους των μηχανισμών της εξουσίας αλλά και στον ...διπλανό μας.
Παράλληλα η παρουσία της Δήμητρας στο όλο σχήμα υπονοεί τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για το ρόλο και την τακτική κάποιων «υψηλά ισταμένων» Η βρώμα βγαίνει στον αφρό και φυσικά δεν θα λείψουν οι προσπάθειες ποδηγέτησης η οριστικής εξάλειψης των σχετικών πρωτοβουλιών.
Τυπικά η Δευτέρα και η Τρίτη ευνοούν τις έρευνες, ωστόσο μια ταλαιπωρία στις μετακινήσεις μας και σε τεχνικά θέματα θα την έχουμε...

Άρης παντού...
Κατά τα άλλα, αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής της εβδομάδας δείχνει να είναι ο Άρης που σχηματίζει τρεις «καυτές» όψεις με το Δία τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα. Ιδιαίτερα το τετράγωνο του με τον τελευταίο έχει-και όχι άδικα-πολύ κακό όνομα στην αστρολογική πιάτσα. Όμως το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των πλανητικών ενεργειακών «ανταλλαγών» είναι η μη προσωπική τους διάσταση, το ότι δηλαδή δρομολογούν εξελίξεις κυρίως σε συλλογικό και κοινωνικό επίπεδο.
Γενικότερα, τα ατυχήματα και οι εντάσεις που εξωτερικεύονται από τις όψεις του Άρη με τους αργούς πλανήτες είναι μεν εξαιρετικής σφοδρότητας, από την άλλη πλευρά όμως αν εξαιρέσουμε τους άτυχους που θα πέσουν πάνω στην κακιά στιγμή, η ενέργεια αυτών των όψεων δεν περνά απαραίτητα στην καθημερινότητα μας.
Στην προκειμένη περίπτωση το target group του Άρη σε ατομικό επίπεδο είναι κυρίως όσοι έχουν τα Φώτα, τον Ωροσκόπο η κάποιον προσωπικό πλανήτη τους στο τέλος (23η-27η μοίρα) του Σκορπιού, του Υδροχόου, του Λέοντα, του Ταύρου, της Παρθένου, των Ιχθύων, των Διδύμων, του Τοξότη και του Καρκίνου. Αυτό όσον αφορά την τροπική θέση του Άρη (από 23 έως 27 Σκορπιού) .
Η αστρική του θέση τη Δευτέρα είναι στην τελευταία μοίρα του Ζυγού και την Κυριακή στην 3η του Σκορπιού. Προσωπικά εκτιμώ ότι όπως και στην πρώτη περίπτωση όσες και όσοι έχουν κάποιου είδους ανάλογη πλανητική «ανταπόκριση» σε αυτές τις μοίρες (πρακτικά τις πρώτες των σταθερών και των μεταβλητών ζωδίων, όπως και την τελευταία των παρορμητικών-Ζυγός, Καρκίνος, Κριός και Αιγόκερως), βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο του κόκκινου πλανήτη και θα πρέπει τουλάχιστον να μην πηγαίνουν ...γυρεύοντας.
Αυτό αναφέρεται κυρίως σε άμυαλες κινήσεις σε λίμνες, θάλασσες και ποτάμια αλλά υπάρχει και μια ακόμη κρίσιμη «περιοχή συμβάντων». Η αλόγιστη χρήση αλκοόλ και «ουσιών» είναι πιθανόν να έχει απρόβλεπτες-έως και πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
Ακόμη τα προβλήματα με τα υδραυλικά και τις αποχετεύσεις είναι μια ακόμη επί προσωπικού δύσκολη πλευρά της όψης Άρη-Ποσειδώνα και όταν αντιληφθείτε κάτι να μην πηγαίνει καλά στο σπίτι σας είναι βέβαιο ότι οι δύο ουράνιοι επισκέπτες σας ...θυμήθηκαν.

Ω τι κόσμος μπαμπά...
Όσον αφορά τις επιρροές σε συλλογικό επίπεδο, προφανώς και μας ενδιαφέρει το πόσες εκρήξεις θα γίνουν και που, πόσες φωτιές θα ανάψουν τοπικά και παγκοσμίως, αν θα υπάρχει μια νέα σειρά δυσλειτουργιών και ατυχημάτων στις αεροπορικές μεταφορές και τη ναυσιπλοία η ποιές ακόμη «σκοτεινές» πλευρές του Ποσειδώνα (αυτός είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος) θα κάνουν την εμφάνιση τους.
Κατ’ αρχάς, το «επιθετικό» υγρό στοιχείο μπορεί να εκδηλωθεί όχι μόνον ως «υδραυλικο αλλά και μέσω φυσικών φαινομένων παίρνοντας πολλές μορφές, από μπουρίνια που απειλούν να πνίξουν δικαίους και αδίκους και πλημμύρες, μέχρι ...χιονοστιβάδες .
Δεν είναι όμως μόνον αυτά... Δόλιες υπονομεύσεις, μουλωχτές προδοσίες, μεταφυσικού τύπου επιθέσεις και κατασκοπευτικές δραστηριότητες φιγουράρουν στο τοπ τεν της σχετικής λίστας, ενώ ο κίνδυνος δηλητηριάσεων η τοξικών προσβολών δεν είναι διόλου αμελητέος. Ακόμη και οι ...φίλοι μας τα έντομα εξαγριώνονται κάτω από αυτές τις συνθήκες και ίσως χρειαστεί μια επείγουσα όσο και εντατική αντιμετώπιση τους.
Και παράλληλα με όλα αυτά κάποιοι από τους επιπλέον τομείς που «ελέγχει» ο Ποσειδώνας (Εκκλησία, νοσοκομεία, Ιατρικός κλάδος, φυλακές, ιδρύματα κλπ) ενδέχεται να περάσουν σε μια ...ανταριασμένη φάση.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό των όψεων του Άρη με τους αργούς πλανήτες είναι η σχετικά πρόωρη-ως προς τον χρόνο του ακριβούς σχηματισμού τους-εκδήλωση των φαινομένων και των καταστάσεων που προκαλούν.
Συνήθως κάποια πολύ έντονα σημάδια της «εχθρικής» ενέργειας τους εμφανίζονται περίπου μια εβδομάδα πριν από την «ώρα μηδέν». Και στην προκειμένη περίπτωση το «πάρτι» έχει ξεκινήσει ήδη από τις 14-16/10 και βέβαια συνεχίζεται, εξ αιτίας κυρίως της άμεσης η έμμεσης εμπλοκής και άλλων «προσκεκλημένων», δηλαδή ουράνιων σωμάτων με πιο άμεση πρόσβαση στην καθημερινότητα, όπως είναι ο Ήλιος και ο Ερμής.

Οι SOS ημέρες
Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, υπάρχουν τέσσερις «κρυφές» (ίδιο-συναστριακές) όψεις, οι οποίες μπορούν να βάλουν κι άλλες ...φιτιλιές στην έτσι κι αλλιώς φουριόζα επιδρομή του Άρη, αυξάνοντας κατακόρυφα τις «ενεργειακές παρενοχλήσεις» στην καθημερινότητα.
Το τετράγωνο του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Πλούτωνα θα μας επηρεάσει από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, ορίζοντας τα πλαίσια του τέλους ενός κύκλου δραστηριοτήτων και την αφετηρία ενός νέου (αυτό είναι τουλάχιστον το ποθούμενο...). Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι το ότι ο Πλούτωνας έχει την ...κακή συνήθεια να είναι περισσότερο από όσο αντέχουμε εμφατικός στην έμπρακτη «επισήμανση» του όποιου τέλους, φορτώνοντας μας συχνά με μια αίσθηση πένθους, ματαιότητας η ακόμη και ...φρίκης. Και βέβαια η ενεργοποίηση του μέσα στο καθαρά Άρειο πλαίσιο των ημερών, δεν είναι και ότι καλύτερο, αφού μπορεί να προσδώσει στις εξελίξεις ένα ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα.
Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος θα «εκπέμψει» και το τετράγωνο του αστρικού Ερμή με τον Πλούτωνα, το οποίο όπως ήδη επεσήμανα σχηματίζεται με ακρίβεια την Τρίτη, δοκιμάζοντας στην πράξη τις ...ντεντεκτιβίστικες ικανότητες μας.

Σε σχέση με τον ίδιο τον Άρη, ο Ερμής είναι εκείνος που στα μέσα της εβδομάδας αναλαμβάνει άμεσα το ρόλο του πυροκροτητή. Η σύνοδος των δύο πλανητών την Πέμπτη (ο τροπικός Ερμής με τον αστρικό Άρη) αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα την ένταση και να πολλαπλασιάσει τις εντάσεις, τα ατυχήματα και τις διαφωνίες για ...ψύλλου πήδημα. Ιδιαίτερη «μνεία» θα γίνει εκ μέρους τους και σε διεκδικήσεις οικονομικής φύσεως και από αυτήν την άποψη χρειάζεται επαγρύπνηση απέναντι στις επιβουλές κλεφτών, ληστών και ...«παρτάκηδων».

Ο πλανήτης της επικοινωνίας συνεχίζει τις ...κακές του παρέες σχηματίζοντας λίγο αργότερα (το Σάββατο) ως αστρικός μια ανάλογη σύνοδο με τον τροπικό Κρόνο. Οι καθυστερήσεις οι αναβολές και οι κάθε είδους δυσλειτουργίες μπαίνουν στο πρόγραμμα, καθιστώντας τελικά όλη την εβδομάδα ...ελαφρώς ακατάλληλη για οποιαδήποτε αγορά.

Και τα συν
Φυσικά υπάρχει πάντα και η δημιουργική εκδοχή των πλανητικών επιρροών, που σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να υποτιμήσουμε.
Το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην πλήρη αποδέσμευση μας από εξαρτήσεις του παρελθόντος, ενώ από μόνο του περιγράφει ουσιαστικές εξελίξεις σε συμφωνίες και συνεργασίες που άπτονται κυρίως διοικητικών και οικονομικών θεμάτων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Σε μια τέτοια περίπτωση η παρουσία του Πλούτωνα συνήθως υπονοεί την εμπλοκή ισχυρών κέντρων εξουσίας και η καλή η όχι εξέλιξη των υποθέσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υποστήριξη τους.
Ο ενεργός Πλούτωνας μπορεί επίσης να συμβάλλει αποφασιστικά στο να έρθουν στο φως κρίσιμα μυστικά, να αποκαλυφθεί η δράση παράνομων κυκλωμάτων, η να δοθούν απαντήσεις σε κάθε είδους μυστήρια, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον ...αποκαλυπτικό ρόλο που παίζει ως προς την έκφραση της σεξουαλικότητας μας. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ακόμη και τα «βρώμικα κόλπα» μπορούν κατόπιν κοινής συμφωνίας να ανεβάσουν το θερμόμετρο της απόλαυσης στα ύψη!

Η σύνοδος Ερμή-Άρη θα συντελέσει στο να παρθούν πρωτοβουλίες και να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα ξεμπλοκάρουν κάποιες στάσιμες η «κολλημένες» διαδικασίες, ενώ αντίστοιχα η επαφή του πλανήτη της επικοινωνίας με τον Κρόνο θεωρείται ιδανική για εργασίες ταξινόμησης και για τη διασαφήνιση προθέσεων, αρμοδιοτήτων και καθηκόντων σε οικονομικές κυρίως συνεργασίες.
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved