2015: Οικονομικές και κοινωνικές προβλέψεις για την Ελλάδα

«Άσε τα πάντα να σου συμβούν, την ομορφιά και τον τρόμο, απλά προχώρησε. Κανένα συναίσθημα δεν είναι τελειωτικό» ― Rainer Maria Rilke

2015: Οικονομικές και κοινωνικές προβλέψεις για την Ελλάδα

Η Ελλάδα στην παρούσα φάση περνάει σε ένα μεταβατικό στάδιο που στην πραγματικότητα είναι μεταξύ της προκρούστειας κλίνης και της Δαμόκλειου σπάθης. Δηλαδή, ή θα κάνουμε του κεφαλιού μας και θα μας «τεμαχίζουν» ή θα ξεσηκωθούμε και όπου βγει.
Στα οικονομικά, τα πράγματα και για το έτος 2015 δεν θα είναι καλά, αφού η οικονομία της χώρας θέλει ένα ισχυρό σοκ για να ενεργοποιηθεί. Όταν έχεις προβληματική πρωτογενή παραγωγή και μη οικονομική (νομισματική) ανεξαρτησία το μείγμα είναι πολύ ισχυρό. Ας μην προσθέσω και την διαφθορά. Τα προβλήματα στην Παιδεία, στην υγεία και στην Εθνική Άμυνα θα είναι και για το 2015 θέματα άλυτα, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι στην εξουσία. Ζητήματα σε παγκόσμιο επίπεδο που σχετίζονται με την επάρκεια και τα αποθέματα σε χρυσό θα απασχολήσουν ενώ χειραγωγήσεις και «στηρίξεις» ισοτιμίας νομισμάτων θα δημιουργήσουν μια γενικότερη αβεβαιότητα. Ίσως γεγονότα που σχετίζονται με το οικονομικό «φαινόμενο της Πεταλούδας» να επηρεάσουν και την Ελλάδα παρά το ότι δεν θα είναι απαραίτητα στην «πόρτα» μας. Η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη, για να προλάβω τους επαΐοντες, μόνο καλά δεν θα φέρει. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως τα δυο μεγάλα χρηματιστηριακά κραχ (29/10/1929 & 19/10/1989) έχουν πραγματοποιηθεί με Κρόνο στον Τοξότη. Η ανάλυση είναι απλή, αφού ο Κρόνος (περιορισμός, κρίση) θα βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη (κυβερνήτης ζωδίου ο Δίας που συμβολίζει την επέκταση, μα και το χρήμα ως αξία) έρχεται να επιβάλει έναν δικό του «ιδιότυπο» κώδικα ηθικής στις συναλλαγές, χτυπώντας με την ρομφαία της Δικαιοσύνης οτιδήποτε είναι σαθρό ή ευκαιριακό. Το πότε θα συμβεί το αναφέρουμε στο άρθρο «Κρόνος στον Τοξότη». Μέσα από αυτές τις «ροκ» συνθήκες η χώρα θα αρχίσει να συνέρχεται από το «σοκ & δέος» του μνημονίου περί τα τέλη του 2015. Αυτό θα συμβεί όταν οι «άλλοι» θα είναι στο καναβάτσο με νοκ-άουτ.

Ας δούμε όμως τις οικονομικές εξελίξεις για την Ελλάδα για το έτος 2015

Οικονομικές εξελίξεις: «Η μόνη αξία των οικονομικών προβλέψεων είναι ότι κάνουν την αστρολογία να φαίνεται αξιόπιστη.» John Kenneth Galbraith (Καναδός οικονομολόγος)

Το 2015, για να το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξ αρχής, είναι ένα έτος μεταβατικό με μεγάλες ανατροπές οπού θα δοκιμαστεί η όποια κυβέρνηση και μαζί με αυτήν και ο ελληνικός λαός. Γεγονότα που θα συμβούν σε παγκόσμιο επίπεδο θα κλονίσουν την παγκόσμια οικονομία και πολλά κράτη που «κοιτούν αφ' υψηλού» θα δεχτούν σοβαρό πλήγμα. Οι αστρολογικές ενδείξεις προϊδεάζουν για ένα νέο παγκόσμιο κραχ στην οικονομία κατά την διάρκεια του 4ου τριμήνου του έτους 2015. Έτσι για το 2015 θα χρειαστεί να είμαστε όλοι μεταξύ μας ειλικρινείς γιατί οι δηλώσεις «σκίζω μνημόνια» του ενός και θα «διαγράψουμε μονομερώς όλο το χρέος» του άλλου δημιουργούν μόνο προϋποθέσεις για κοινωνική κατακραυγή, αφού ο ένας δεν δύναται να το πράξει ενώ του άλλου δεν του το επιτρέπει η Συνθήκη της Ρώμης (καταστατικός χάρτης ίδρυσης της Ευρώπης) να το πράξει.

Μέσα σε όλα αυτά ο πλανήτης της Uranian Astrology ο Απόλλων είναι σε «επαφή» με τον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει επέκταση από μακριά και προφανώς εννοούμε τις εξαγωγές μας και την βαριά μας «βιομηχανία» που είναι ο τουρισμός. Η χώρα θα αναπτύξει και άλλες μορφές τουρισμού. Όμως δεν θα λείψουν νέα κρούσματα διαφθοράς στον χώρο του δημοσίου αλλά και της πολιτικής (πέρα από αυτά που ήδη γνωρίζουμε). Παράλληλα οι «επενδύσεις» που έρχονται είναι περισσότερο στον χώρο του τουρισμού αλλά και των executive ακινήτων. Δεν σας κρύβω πως με ανησυχεί ιδιαίτερα το αστρολογικό σημείο που υποδεικνύει την χρηματοδότηση του κράτους οπού η εμπλοκή των κακεργετών αξόνων Ποσειδώνα /Άδη (αποσύνθεση, καταστάσεις που προκαλούν ασφυξία), Ουρανού/Βουλκάνους (εκρήξεις, αδιαλλαξία) και Μεσουρανήματος/Άδμητου(το τέλος μιας κατάστασης) σηματοδοτούν εξελίξεις ιδιαίτερα δυσοίωνες αφού η «στρόφιγγα» της οικονομικής στήριξης μάλλον έχει κλείσει γεγονός που εκ των συμφραζομένων προεικονίζει οικονομική κατάρρευση. Ίσως, άσχετα με την πολιτική «ατζέντα» των κομμάτων, αναζητηθεί εναλλακτική λύση σε θέματα ισοτιμιών, νομισμάτων, συναλλαγών. Πιθανόν, το ευρώ όπως το ξέρουμε να είναι πολύ «βαρύ» για εμάς. Αν και κάποιοι διατείνονται πως το «τραπεζικό σύστημα της χώρας, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι πλήρως θωρακισμένο θα τους παραπέμψω σε μια δήλωση που είχε κάνει ο πρόεδρος των Η.Π.Α Χέρμπερτ Χούβερ λίγο πριν το κραχ του 1929: «Εμείς στην Αμερική σήμερα είμαστε πιο κοντά στο θρίαμβο επί της φτώχειας από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή στην ιστορία.». Κάτι ανάλογο ίσως συμβεί και σε εμάς.

Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για ακόμα μια χρονιά η χώρα θα περάσει δύσκολα στον οικονομικό τομέα με κάποια ίχνη ανάκαμψης περί τα τέλη του 2015 μέσα από συνθήκες κάπως περίεργες. Κάποιες άλλες χώρες ίσως έρθουν στην δική μας θέση. Το σίγουρο είναι πως θα ανακάμψουμε από τα τέλη του έτους και μετά.

Κοινωνικές εξελίξεις: «Να τα τρία κοινωνικά προβλήματα: η εξαθλίωση των αντρών από την φτώχεια, η φυσική κατάπτωση της γυναίκας από την πείνα και ο αφανισμός της νιότης από την φυσική και πνευματική νύκτα» Βίκτωρ Ουγκώ

Η κατάσταση για το έτος 2015, σε κοινωνικό επίπεδο, δεν θα είναι διαφοροποιημένη από το 2014. Οι συσσωρευμένες ανάγκες των ανθρώπων σε συνδυασμό με την αδυναμία για υλοποίηση σχεδίων μα και υποσχέσεων από μεριάς της όποιας κυβέρνησης θα δημιουργήσουν ένα όχι και τόσο καλό κλίμα. Ο Ποσειδώνας του ετησίου χάρτη (Annual) σηματοδοτεί για ένα έθνος που έρχεται αντιμέτωπο με την κακοτυχία, την εξαπάτηση και την απογοήτευση. Σε καθαρά κοινωνικό επίπεδο ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις αλλά και μόνος του θα της δώσει. Μέσα από την αλληλεγγύη και το φιλότιμο κάποιων από τους «έχοντες» τα πράγματα θα βελτιωθούν αλλά όχι αρκετά. Για παράδειγμα, πολλοί γιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Από το κράτος -και λυπάμαι που το λέω- μην περιμένετε πολλά αφού η διάλυσή του έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που αυτό, τουλάχιστον επί της παρούσης είναι αδύνατον. Ο Βόρειος Δεσμός (η μάζα) μιλά για προβλήματα μεταξύ ατόμων που ιδεολογικές (ή φυλετικές ή ακόμα και θρησκευτικές αγορές) ενώ η Σελήνη (το πλήθος, ο λαός) του ετησίου (Annual) θα βρεθεί σε επαφή με το Ωροσκόπο/Ζευς (εργασία υπό συνθήκες πίεσης) και Ποσειδώνα/Poseidon(προσποίηση, ψυχολογία, μπλόφα) όπου όλο μαζί μας δίνει ως ερμηνεία: Μετεγκατάσταση (αλλαγές σπιτιών) αλλά και λανθασμένο τρόπο χειρισμών κάποιων καταστάσεων. Οι κοινωνικοί αγώνες και οι αντιδράσεις δεν θα λείψουν, αφού η λύση που φαντάζεται ο λαός δεν έρχεται ούτε άμεσα ούτε με τον τρόπο που θέλει. Και προπάντων τα επίπεδα επιβίωσης δεν θα ξαναγυρίσουν στα προ κρίσης εποχή.
Σε μια κοινωνία που θα συνεχίσει να μάχεται είναι πως μετά από ένα έτος θα δει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης.

Η αστρολογική ανάλυση έχει γίνει με βάση το ωροσκόπιο τη Ελλάδας (Μεταπολίτευση) 24/71974 και τον ετήσιο χάρτη (ANNUAL) δηλαδή, της εισόδου του Ηλίου στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 22/12/2014 Ώρα :01:03'.02΄΄ με συντεταγμένες Αθήνας.

Διάβασε επίσης

2015: Διεθνείς εξελίξεις και Πολιτικές προβλέψεις για την Ελλάδα

Για τις πολιτικές και κοινωνικές-οικονομικές προβλέψεις σε video (καθώς και μια εξομολόγηση του Karl Heinz Ottinger για το όνομά του), κλικ εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved