Κινέζικη Αστρολογία: Ετήσιες Προβλέψεις 2014

Τι επιφυλάσσει στα 12 ζώδια του κινέζικου ζωδιακού το νέο Έτος του Ξύλινου Αλόγου;

Κινέζικη Αστρολογία: Ετήσιες Προβλέψεις 2014

Η Νέα Σελήνη του Υδροχόου σηματοδοτεί όπως έχουμε αναφέρει σε παλιότερα άρθρα μας την έναρξη του Νέου Έτους των Κινέζων.

Αυτή η χρονιά που ξεκίνησε 30/1 (Νέα Σελήνη στις 23:38, στις 11 μοίρες του Υδροχόου) είναι η Χρονιά του Αλόγου του Ξύλου.

Ας δούμε, λοιπόν, τι επιφυλάσσει γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στο κάθε ζώδιο ξεχωριστά.

Παγκόσμιο επίπεδο
Αν θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τη φετινή χρονιά του Αλόγου του Ξύλου θα λέγαμε ότι μοιάζει λίγο με το Δούρειο Ίππο.
Σε παγκόσμιο επίπεδο λοιπόν ορισμένες χώρες θα αντιμετωπίσουν μεγάλες αναταραχές, διαδηλώσεις ή επεισόδια βίας, ενδεχομένως εξαιτίας κάποιων αποτελεσμάτων εκλογών που θα δυσαρεστήσουν ή θα αμφισβητηθούν. Θα είναι ένα έτος πολιτικών και οικονομικών κλυδωνισμών και μετατοπίσεων που όμοιά τους η ιστορία δεν έχει ξαναδεί. Εδώ κατά κάποιο τρόπο θα κάνει την εμφάνισή του ο Δούρειος Ίππος με τη μορφή κάποιων παροχών των κυβερνήσεων κάποιων κρατών, προκειμένου να κατευναστεί το αγανακτισμένο πλήθος. Πάντως η οικονομική κρίση αναμένεται να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Όσον αφορά στα οικονομικά, υπάρχει μια μετατόπιση δυνάμεων προς τη Δύση συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μεγάλων χωρών της Ευρώπης, ενώ οι μέχρι τώρα αναδυόμενες αγορές θα χάσουν τη δυναμική τους. Θα υπάρξει μια τάση για διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες οι οποίες θα είναι η απόδειξη της εκ νέου ανάληψης της οικονομικής ηγεσίας της Δύσης.
Πάντως οι αυστηρότεροι κανόνες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος των επιχειρήσεων και ο ρυθμός ανάπτυξης ακόμα και στις πιο πλούσιες χώρες θα είναι χαρακτηριστικά αργός ενώ θα είναι αρκετά δύσκολο να αναπτυχθούν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Προσωπικό επίπεδο

ΠΟΝΤΙΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Θα υπάρξουν διάφορες ευκαιρίες που θα σας επιτρέψουν να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας και γεγονότα που θα αφήσουν ανεξίτηλα σημάδια στη μνήμη σας. Μερικοί ίσως νιώσετε ότι κάποιοι πολύ κοντινοί σας άνθρωποι στη δουλειά ή στο σπίτι σάς αγνοούν, όμως αυτό δεν ισχύει. Απλά έχουν αναγκαστικά επικεντρωθεί σε επείγοντα θέματα κι ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Από τη στιγμή που θα τα ξεπεράσουν θα είστε πάλι όπως πριν. Επίσης θα υπάρξει μια έντονη τάση για συνεργασίες που θα συμβάλουν στην αύξηση του κύρους ή του εισοδήματός σας. Κάποιοι ίσως ξεκινήσετε μια δουλειά μαζί με το σύντροφό σας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ίσως χρειαστεί προσωρινά να αποστασιοποιηθείτε από ένα οικονομικό σχεδιασμό ή από μια δέσμευσή σας. Στην πράξη θα διαπιστώσετε ότι άλλο είναι να συζητάτε κι άλλο να βάζετε την υπογραφή σας κάπου. Ωστόσο, κάποιος μπορεί να παρερμηνεύσει την πρόθεση ή το ενδιαφέρον σας γι' αυτό πρέπει να είστε σαφείς για το τι επιδιώκετε. Μη βιαστείτε να συμφωνήσετε τίποτα, πριν εξερευνήσετε εναλλακτικές ιδέες ή προσφορές που ενδέχεται να είναι και αντίθετες με τα μέχρι τώρα δεδομένα σας. Αυτά πάντως που θα μάθετε και θα ανακαλύψετε θα οξύνουν τη σκέψη σας και θα διευρύνουν την οπτική σας.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Φέτος οι ελεύθεροι θα σκεφτείτε σοβαρά το γάμο ενώ όσοι είστε σε σχέση θα αποκαλυφθούν προβλήματα που σημαίνει ότι δυνητικά θα φτάσετε πολύ κοντά στο χωρισμό. Είναι πιθανόν να γνωρίσετε ένα νέο άτομο στη δουλειά ή κάπου που συχνάζετε τον ελεύθερο χρόνο σας αλλά αν έχει ήδη γίνει, ίσως μπείτε στον πειρασμό από κάποιο συνάδελφο ή προϊστάμενό σας. Το να ενδώσετε θα είναι πολύ εύκολο αλλά βέβαια η τελική επιλογή θα είναι δική σας. Πάντως, αν το κάνετε, να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Από την άλλη, μπορείτε να επιλέξετε να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση με το να αναφέρετε τι συμβαίνει και να παραμείνετε πιστοί στο σύντροφό σας.

ΒΟΥΒΑΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Έχετε κατά νου ότι και η πιο απλή απόφαση θα πρέπει φέτος να την αναλύσετε πολύ. Αυτό θα σας εμποδίσει από το να χάσετε πολύτιμο χρόνο μετά, ανησυχώντας για λεπτομέρειες, όταν αρκετά από τα δεδομένα σας μπορεί να αλλάξουν. Ωστόσο, αυτά που συμβαίνουν μέσα σας είναι ακόμα πιο σημαντικά. Η προοπτική σας και ως εκ τούτου οι προτεραιότητές σας στη ζωή θα είναι σε μεταβατικό στάδιο. Έχετε ήδη την αίσθηση ότι αρκετές ιδέες ή προσφορές που έχετε είναι ασαφείς ή μη ρεαλιστικές. Προφανώς, όσο περισσότερο συνεχίσετε να ψάχνετε, τόσο καλύτερα προετοιμασμένοι θα είστε για τα εκπληκτικά πράγματα που θα σας συμβούν κατά τη διάρκεια του έτους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Μάθατε πριν από λίγο καιρό ότι μπορείτε να ξεγελάσετε σχεδόν τους πάντες με την πολυπλοκότητα και τη γοητεία σας. Αυτό θα σας είναι ιδιαίτερα βολικό τώρα, καθώς θα καταπιαστείτε με ορισμένα άτομα ή οργανισμούς που έχουν ήδη αποφασίσει τι είναι σωστό ή αποδεκτό και προτίθενται να προχωρήσουν σε κάποια σχέδια, παρά τις προηγούμενες ενστάσεις σας και τα πρακτικά εμπόδια που υπάρχουν. Εκφράστε τις ανησυχίες σας δυναμικά μεν, αλλά διπλωματικά για την ώρα. Υποχωρήστε και τελικά θα πέσουν μόνοι τους στην παγίδα. Ας ελπίσουμε ότι θα συνειδητοποιήσουν πόσο λάθος ήταν και τελικά θα γίνουν πιο πρόθυμοι να σας ακούσουν.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Εφόσον έχετε έμφυτη περιέργεια για νέες ιδέες κι ενδιαφέρουσες προκλήσεις, πρέπει να αναλάβετε δράση και σε αυτόν τον τομέα. Συνθήκες ή γεγονότα ίσως σας εμποδίσουν από το να κινηθείτε αποφασιστικά ή όπως θα θέλατε και να απογοητευτείτε αλλά τελικά αυτό θα είναι για το συμφέρον σας. Πιθανόν να μην προχωρήσατε στην επισημοποίηση μιας σχέσης που είτε ήταν ασταθής ή υπήρχαν κρυμμένα γεγονότα ζωτικής σημασίας αλλά τελικά θα μάθετε ποια ακριβώς ήταν τα προβλήματα. Μόλις καταφέρετε να διαχωρίσετε την πλάνη από την πραγματικότητα τότε θα κινηθείτε προς μια σχέση που θα είναι σημαντική για το μέλλον σας.

ΤΙΓΡΗ
ΓΕΝΙΚΑ: Το κόλπο για να αντιμετωπίσετε απρόοπτες εξελίξεις είναι να τις εκλάβετε ως μέρος ενός κύκλου που τελικά θα είναι επωφελής αλλά ανοίγει με κάπως απότομο τρόπο. Είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο περίπου στα μέσα του έτους και να διαρκέσει μια περίοδο τριών μηνών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε πράγματα. Αντίθετα, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε άλματα που θα εκπλαγείτε και εσείς και οι άλλοι γύρω σας. Όμως, πρέπει να είστε λίγο συγκρατημένοι γιατί όταν γεμίζετε από υπερβολική αυτοπεποίθηση, θολώνει η κρίση σας. Αποφύγετε τη λήψη αποφάσεων όταν όλα σας φαίνονται εύκολα ή δεν έχετε συγκεκριμένα στοιχεία. Οι επικίνδυνες περιπέτειες δεν συνιστώνται για σας αυτήν την χρονιά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Για να σας, η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνετε χρόνο μετρώντας τα ψιλά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ωστόσο, αυτό το έτος εστιάστε στην συνετή και ελεγχόμενη χρήση των πόρων σας, είτε είναι ιδέες είτε χρήματα εφόσον οι συνθήκες σας αναγκάζουν να κάνετε ακριβώς αυτό και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Επίσης, θα συγκλονιστείτε όταν δείτε ότι στερείτε την προσοχή σας από κάποια άτομα που σας ενδιαφέρουν ενώ λιγότερο σημαντικά θέματα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να επανορθώσετε για κάποια αλλά όχι για όλα. Να είστε έτοιμοι να χάσετε ορισμένους ανθρώπους από τη ζωή σας, ιδιαίτερα στενούς συνεργάτες.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Οι σχέσεις σας θα συναντήσουν διάφορα προβλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ωστόσο μη βιαστείτε να φτάσετε την κατάσταση στα άκρα χωρίς να υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις, επειδή κάποια πράγματα πηγαίνουν στραβά. Υπάρχουν πολλές και γρήγορες εξελίξεις και τόσο εσείς όσο και το άλλο πρόσωπο είναι λογικό να βιώνετε εντάσεις και άγχος. Ενώ το ένστικτό σας σάς επιβεβαιώνει ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά το άλλο μέλος με τις συνεχείς ανησυχίες του επιδεινώνει την κατάσταση. Όσο κι αν θέλετε να υπερασπίσετε τις επιλογές σας, αποφύγετε να πείτε πράγματα που θα πυροδοτήσουν εκνευρισμούς στη σχέση. Με τον καιρό όλο αυτό θα καταλαγιάσει.

ΛΑΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Κανένα άλλο ζώδιο δεν είναι πιο υπάκουο από όσο είστε εσείς. Κατά τη διάρκεια του έτους, θα έχετε πολύ μεγαλύτερη επίγνωση των αδυναμιών σας από ό, τι των δυνατοτήτων σας και θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να ξεφορτωθείτε τα περιττά βάρη για να τα καταφέρετε να ξεπεράσετε δύσκολες καταστάσεις. Ακόμα, ίσως δεν ενθουσιαστείτε από την επιστροφή ορισμένων ατόμων στη ζωή σας αλλά αυτή τη φορά θα έχετε πλήρως τις δυνάμεις σας για να τα αντιμετωπίσετε. Ενώ στο παρελθόν αισθανόσασταν την ανάγκη να απολογηθείτε επειδή υποστηρίξατε κάποιους ή τα δικαιώματά σας, τώρα θα είστε ατρόμητοι. Επίσης, αντί να ψειρίζετε τις όποιες αποφάσεις σας, θα εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Θα ενθουσιαστείτε με ορισμένα γεγονότα, μερικά αναμενόμενα κι άλλα όχι, τα οποία θα επιφέρουν σημαντική βελτίωση στη ζωή σας. Ενώ εύκολα μπορείτε να συμβουλευτείτε ή να ενημερωθείτε από κάποιον για κοινωνικά θέματα, εκείνα μιας επιχείρησης ή οικονομικής φύσεως είναι πιο περίπλοκα, ειδικά όταν δεν έχετε όλα τα στοιχεία στα χέρια σας. Κάνετε έρευνα για να ζητήσετε απαντήσεις στις σωστές ερωτήσεις, όταν τα πράγματα αρχίζουν να εξελίσσονται γρήγορα, και το πιο σημαντικό, τι θα χρειαστεί να κάνετε. Κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες, μπορεί να αναγκαστείτε να αντιδράσετε γρήγορα. Κάντε ακριβώς αυτό, καθιστώντας σαφές ότι, όπως προκύπτει από τις καταστάσεις, κάποια αναδιοργάνωση είναι αναπόφευκτη.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Αυτή τη χρονιά θα ανακαλύψετε τι είναι εκείνο που σας κάνει πραγματικά χαρούμενους. Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε την απάντηση, αλλά θα χρειαστεί να ψάξετε λίγο βαθύτερα σε όλα αυτά που αφορούν δημιουργικές δραστηριότητες, έρωτα, παιδιά ή φίλους. Όλα είναι επιλογές και αν τα ερευνήσετε, τότε θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ το παρελθόν κυριαρχεί στις απόψεις σας για το τι σας αρέσει και τι θα θέλατε να κάνετε. Αυτή η διαδικασία της ανακάλυψης συνεχίζεται όλο το χρόνο και θα έχετε την άνεση να κάνετε χώρο μέσα σας για να φιλοξενήσει αυτές τις αλλαγές. Ως εκ τούτου, οι σπόροι που θα φυτέψετε κατά την αρχή του έτους θα καρποφορήσουν στο τέλος.

ΔΡΑΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Υπάρχουν θέματα που δεν έχουν διευθετηθεί και όπως όλοι έτσι κι εσείς έχετε κάθε λόγο να παραπονιέστε. Ενώ μερικά μπορείτε να τα βάλετε στην άκρη, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ζήσετε με κάποια άλλα. Παρ' όλα αυτά, αισθάνεστε ένοχοι για ορισμένες καταστάσεις. Η μεγαλύτερη πρόκληση για σας θα είναι να αγνοήσετε αυτούς που σας τρώγονται. Αρκετές συγκρούσεις θα επιλυθούν αλλά σταδιακά. Ωστόσο, σε μια δύο περιπτώσεις ίσως κρατήσετε μια μνησικακία. Αυτό είναι έξω από το χαρακτήρα σας αλλά θα νιώσετε αδύναμοι ή απογοητευμένοι. Πιθανόν να μπείτε σε διαδικασία να πληρώσετε κάποιους με το ίδιο νόμισμα αλλά να είστε υπομονετικοί και θα δείτε ότι θα γίνει χωρίς να κάνετε εσείς τίποτα. Όσο άβολο κι αν σας φανεί αρχικά, στο τέλος θα σας απελευθερώσει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Από την πρόσφατη εμπειρία σας, θα ήταν σοφό να μην ανταπαντήσετε στους πονηρούς ελιγμούς κάποιων. Κανονικά, θα υψώνατε το ανάστημά σας στην αδικία που γίνεται αλλά συγκρατηθείτε γιατί αν συνεχίσετε να δίνετε τέτοιες μάχες, θα χάσετε πολύ πιο σημαντικές εξελίξεις που τελικά θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής σας. Άλλωστε είναι ένα κομμάτι του παρελθόντος που τελειώνει. Έτσι ανοίγεται ο δρόμος για τις ιδέες, τις ευκαιρίες ή τις προσφορές που είναι συγχρόνως αναπάντεχες και συναρπαστικές. Ξεχάστε τα παλιά και επικεντρωθείτε με ενθουσιασμό στο απροσδόκητο.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Το έτος έχει μόλις αρχίσει και είστε αντιμέτωποι με μια κρίση που αφορά στο μέγεθος της αφοσίωσή σας, το χρόνο και τα χρήματα. Απρόβλεπτα γεγονότα σας δίνουν σημαντικούς λόγους να προχωρήσετε σε ορισμένες θετικές αλλαγές. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ηρεμία σας ή να αποκτήσετε ευελιξία. Απλά να είστε σε εγρήγορση και να προσέξετε μην κάνετε δεσμεύσεις που σας κρατούν πίσω. Εάν είναι απαραίτητο, να πάτε εκεί που θέλει η καρδιάς και όχι το μυαλό σας γιατί θα υπάρξουν εσωτερικές συγκρούσεις και τα συναισθήματα εμπλέκονται περισσότερο από ό, τι έχετε συνειδητοποιήσει.

ΦΙΔΙ

ΓΕΝΙΚΑ: Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία η ζωή σας διαμορφώθηκε με ένα συνδυασμό της τύχης και των επιθυμιών των άλλων, επιτέλους θα ανακτήσετε τον έλεγχο. Όσο όμως κι αν νιώθετε κάποια μεγάλη ανακούφιση, συνεχίστε τα σχέδια που είχατε ξεκινήσει. Θα μάθετε πολλά για την αξιοπιστία ορισμένων ατόμων και θα συνειδητοποιούμε ότι πριν προβείτε σε οποιαδήποτε είδους δέσμευση θα πρέπει να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα. Αν και θα πάρει χρόνο να λάβετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε, απρόσμενες και συχνά συγκινητικές αποκαλύψεις για τη στάση και τις παρελθοντικές πράξεις ορισμένων ατόμων θα σας καθησυχάσουν αρκετά, έτσι ώστε να αντέξετε την αβεβαιότητα των υπολοίπων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Όταν αντιμετωπίζετε εμπόδια που προκαλούν καθυστερήσεις σε διάφορους τομείς της ζωής σας δεν τα θεωρείτε ότι είναι για καλό ή αφορμή για να θέσετε ορισμένα καίρια ερωτήματα. Προφανώς, θέλετε να ξεπεράσετε τα προβλήματα με τον ελάχιστο κόπο. Ωστόσο, σταδιακά, θα ανακαλύψετε ότι πρέπει να δαπανήσετε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από ό, τι περιμένατε αλλά τα αποτελέσματα θα είναι ικανοποιητικά. Επίσης θα ξεχάσετε σύντομα το γιατί ορισμένοι στόχοι φάνταζαν επείγοντες ή ζωτικής σημασίας. Ακόμα, αν ανακαλύψετε ότι υπάρχει κάποια ασάφεια σε συζητήσεις που αφορούν σε μελλοντικά σχέδια, καλά θα κάνετε να το αναφέρετε γιατί αν δεν διευκρινιστεί σύντομα, πιθανόν να προκαλέσει χάος αργότερα. Τακτοποιείστε τα και ξεκινήστε μετά με την επανεξέταση των οικονομικών σας στόχων με την ησυχία σας.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Συχνά αντιμετωπίζετε «δράματα» στις σχέσεις γι' αυτό και η ευαισθησία σάς είναι μάλλον ξένη, αν όχι τρομακτική. Τώρα όμως κάποιο άτομο φαίνεται ότι έχει μπει στο πετσί σας και δεν μπορείτε εύκολα να σβήσετε αυτά τα αισθήματα. Όσο πιο πολύ τα ψάχνετε, τόσο πιο μεγάλα σας φαίνονται αλλά αυτή εξερεύνηση της άγνωστης συναισθηματικής σας πλευράς, θα σας μάθει πολλά για τον εαυτό σας και το γιατί έλκεστε από κάποιες συμπεριφορές ή ανθρώπους. Μπορεί να είναι προκλητικό και δύσκολο να αποκτήσετε αυτή τη γνώση αλλά από τη στιγμή που θα γίνει, θα την κρατήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

ΆΛΟΓΟ
ΓΕΝΙΚΑ: Κάποιοι γύρω σας κάνουν πάρτι με ορισμένες μάλλον συναρπαστικές εξελίξεις που άρχισαν να διαφαίνονται αλλά εσείς ενώ μπορείτε να κατανοήσετε τον ενθουσιασμό τους, είστε διατεθειμένοι να περιμένετε μέχρι να σιγουρευτείτε, πριν βγείτε να πανηγυρίσετε. Επιπλέον, πολλές αποφάσεις κρίνονται από άλλους και δεν έχετε καμία εγγύηση ότι αυτό που θα επιλέξουν θα σας ταιριάζει. Ωστόσο μην παραμένετε τελείως αμέτοχοι, απλά εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας και να είστε ενήμεροι για τις εξελίξεις. Μικρά λάθη και κρυμμένα γεγονότα - εσκεμμένα ή όχι- πιθανόν να ανακύψουν και να αλλάξουν όλο το τοπίο. Γι' αυτό κάντε τα σχέδιά σας αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ευέλικτα, ώστε να μπορείτε να τα αλλάξετε αν χρειαστεί.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ενώ οι άλλοι βαρυγκωμούν εσείς προτιμάτε να καταπιαστείτε με κάποια θέματα όσο το δυνατόν ταχύτερα, ιδιαίτερα στα οικονομικά και να πάτε παρακάτω. Συνήθως δεν έχετε πρόβλημα με αυτή τη διαφορά του ρυθμού και του στυλ σας με ορισμένα άτομα αλλά για να τα αντιμετωπίσετε αυτά που θα προκύψουν πιθανόν να απαιτούν άλλη προσέγγιση και εκτεταμένες συζητήσεις για να βρεθεί η λύση και η εφαρμογή της. Να περιμένετε ορισμένες εντάσεις αλλά αφήστε τα πράγματα στους άλλους και δε θα το μετανιώσετε. Ο ρυθμός τους ίσως είναι απογοητευτικά αργός, αλλά τα γεγονότα που θα ανακαλύψουν έχουν τεράστια σημασία, ιδιαίτερα όταν πρέπει να πάρετε αποφάσεις για συναφή αλλά και εντελώς άσχετα θέματα. Οπότε μείνετε εκεί που είστε και περιμένετε.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Φοβάστε ότι αν αγνοήσετε ορισμένα θέματα στη σχέση σας, τα πράγματα θα πάρουν λανθασμένη πορεία. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα συμβεί γιατί δεν είναι τόσο σημαντικά όπως εσείς πιστεύετε. Ίσως μάλιστα πάνε καλύτερα, αν πάψετε να κολλάτε εσείς σε αυτά και απασχοληθείτε με κάτι άλλο. Λάθη και παρεξηγήσεις θα λυθούν δια μαγείας. Η ζωή σας προσφέρει μια θαυμάσια απόσπαση της προσοχής, με τη μορφή νέων ενδιαφερόντων που διευρύνουν τους ορίζοντές σας. Αν το να ασχοληθείτε με αυτά σας φαίνεται ότι δεν δίνετε προσοχή στο σύντροφό σας, σκεφτείτε ότι είναι προτιμότερο από το να ανησυχείτε συνεχώς.

ΠΡΟΒΑΤΟ
ΓΕΝΙΚΑ: Ορισμένα άτομα ή καταστάσεις σας έχουν κάνει λίγο δύσκολη τη ζωή. Ίσως σας ζητήσουν απίθανα στοιχεία ή πληροφορίες που είναι σχεδόν αδύνατο να τις παρέχετε. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθείτε. Όσο ανέφικτο και αν σας φαίνεται αυτή τη στιγμή, αν παίξετε σωστά τα χαρτιά σας, θα αποκαλυφθεί ότι τα αιτήματά τους είναι γελοία. Ευτυχώς, κάποιος θα σας βοηθήσει αρκετά και θα σας βγάλει από μια δύσκολη θέση. Ως εκ τούτου, να είστε ευγενικοί, μετρημένοι και πολύ ερευνητικοί γιατί θα ανακαλύψετε πράγματα που όχι μόνο θα συμβάλουν πρακτικά αλλά και θα σας δώσουν τη δυνατότητα να επωφεληθείτε από αξιόλογες ευκαιρίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Είναι λογικό να απογοητευτείτε όταν δείτε ότι εμφανίζονται εμπόδια που προκαλούν την κατάρρευση κάποιων σχεδίων σας, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του έτους. Βέβαια ενδείξεις είχατε αλλά δεν θέλατε να αποδεχτείτε ότι κάτι πάει στραβά και κλείσατε τα μάτια σας σε κάποια προβλήματα. Ωστόσο, το καθένα είναι ένα σκαλοπάτι για το μέλλον σας. Τα ανεφάρμοστα πλάνα δεν θα αποσπούν πλέον την προσοχή σας ενώ οι δυσκολίες θα σας αναγκάσουν να συλλέξτε πολύτιμες πληροφορίες που διαφορετικά θα αγνοούσατε. Επίσης, πολύ σημαντικές θα είναι συζητήσεις και επαφές που ενδέχεται να είναι πολύ ευνοϊκές για τη μετέπειτα πορεία σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να μην πολεμήσετε να κρατήσετε κάποια πράγματα στη ζωή σας. Αντ' αυτού, αφεθείτε και το ρεύμα θα σας βγάλει στο σωστό σημείο από τα μέσα του έτους και μετά.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Συχνές και μάλλον περίεργες εξελίξεις πιθανόν να δημιουργήσουν κάποια ένταση στη σχέση σας. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, κάντε το ελάχιστο και επικεντρωθείτε στην προκύπτουσα βαθιά αλλαγή στα συναισθήματα και την οπτική σας. Τα αποτελέσματα θα φέρουν επανάσταση στη σκέψη σας, ειδικά για κάποια στοιχεία στη ζωή σας που θεωρούσατε πάγια και θα επηρεάσουν τη σχέση σας με το σύντροφο. Καταλάβετε ότι, αντί να αγωνίζεστε να βγάλετε νόημα από τις καταστάσεις που αντιμετωπίζετε ή τη συμπεριφορά του αγαπημένου σας, πρέπει να ηρεμήσετε για να είστε σε θέση να δείτε τι και ποιος δεν θα πρέπει πλέον να είναι μέρος της ζωής σας.

ΠΙΘΗΚΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Οι θεμελιώδεις διαφορές που είχατε με ορισμένα άτομα με τα οποία σχετίζεστε προσωπικά ή επαγγελματικά και δεν καταφέρατε να γεφυρώσετε, είναι πολύ πιθανόν να επανεμφανιστούν. Όπως αντιλαμβάνεστε θα επηρεάσουν και την κατανόηση του ενός προς τον άλλο αλλά και αποφάσεις που πρέπει να παρθούν. Επενδύστε όσο χρόνο χρειάζεται να συζητήσετε τα συναισθήματα που υπάρχουν πίσω από αυτές τις διαφορές και όχι μόνο θα κάνετε πρόοδο, αλλά θα είστε πλέον σε θέση να λύσετε παρεξηγήσεις και να καταλάβετε πολλά από αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν. Αν προκύψουν πρακτικά θέματα ή υγείας πρέπει να τα ψάξετε και να τα αντιμετωπίσετε γι' αυτό να έχετε το νου σας και μην τα αμελείτε ή περιμένετε να περάσουν μόνα τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Καλά κάνετε αν είστε καχύποπτοι σε προτάσεις ή αλλαγές κάποιων ατόμων. Έχετε εργαστεί σκληρά για να οργανώσετε κάποια πράγματα αλλά ορισμένα δήθεν καλοπροαίρετα άτομα εμφανίζονται στο προσκήνιο και αλλάζουν το καθεστώς. Μπορεί να σας ενοχλεί αλλά ίσως ξέρουν κάτι που εσείς αγνοείτε. Πιθανόν να είναι γνώστες κάποιων εξελίξεων που υπονομεύουν τόσο τα μακροχρόνια όσο και τα πιο πρόσφατα πλάνα σας. Κανονικά θα αγωνιζόσασταν να τα διατηρήσετε αλλά επειδή τα γεγονότα που προκύπτουν κατά τους πρώτους μήνες του έτους κρύβουν κάτι καινούργιο και συναρπαστικό που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας, θα ρίξετε όλο το βάρος σας να τα εξερευνήσετε και όχι να διατηρήσετε αυτό που είναι οικείο και βολικό.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Είναι η ώρα να ξεπεράσετε τυχόν διαφορές ή παρεξηγήσεις μεταξύ εσάς και του αγαπημένου σας προσώπου και να τις αφήσετε πίσω το παρελθόν. Προσέξτε κάποια τρίτα πρόσωπα που είναι αρκετά δυσαρεστημένα με την ανακωχή σας. Παρ' όλα αυτά, μην κατηγορείτε συνεχώς το άλλο άτομο για λάθη ή παραλείψεις γιατί έτσι δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα. Συνήθως, όταν προκύπτει μια κρίση και τα δύο μέρη της σχέσης έχουν ευθύνες και το να δείχνετε με το δάχτυλο το σύντροφο σημαίνει ότι εσείς δεν έχετε συνειδητοποιήσει τις δικές σας και θα ξαναγίνουν τα ίδια. Σε αυτή την περίπτωση η συμφιλίωση θα είναι προσωρινή, η σχέση δε θα επιβιώσει και τότε ο καθένας θα πάρει το δρόμο του. Γι' αυτό ηρεμήστε και σκεφτείτε τα δικά σας σφάλματα.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Μόλις καταλάβετε ότι κάποια εμπόδια του παρελθόντος, απλά σας άνοιξαν το δρόμο για κάτι καινούργιο, θα αφήσετε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως πρέπει. Η διαίσθησή σας μπορεί ήδη να σας προειδοποιεί ότι οι τωρινές ή κάποιες νέες εξελίξεις που δεν τις ελέγχετε, θα αναμορφώσουν στοιχεία της καθημερινότητάς σας ή θα σας ανακουφίσουν από βάρη που νομίζατε ότι θα έπρεπε να έχετε μια ζωή. Ωστόσο, προτού φτάσετε σε αυτό το θετικό σημείο, εσείς και κάποιοι δικοί σας θα πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορα δύσκολα γεγονότα και ενοχλητικές αλλαγές. Πιθανόν να αποκαλυφθούν παλιά λάθη και κρυμμένα συναισθήματα να έρθουν στην επιφάνεια, οπότε θα αναγκαστείτε να δείτε την πραγματικότητα. Μετά από όλα αυτά θα έχετε σημαντικούς λόγους να προβείτε σε βελτιώσεις ή αλλαγές προς όφελος δικό σας και των ανθρώπων γύρω σας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Παρελθοντικά γεγονότα έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με διάφορες καταστάσεις, είτε προσωπικές είτε άλλες που σχετίζονται με συνεργασίες. Σε άλλη περίπτωση θα ζητούσατε ήρεμα κάποιες απαντήσεις αλλά τώρα παρεμποδίζεστε είτε από ραγδαίες εξελίξεις είτε από σαφή μηνύματα από ορισμένα άτομα ότι, εάν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε έρευνα, θα την κάνουν αυτά. Κι αν κάποτε θα προσποιούσασταν ότι πηγαίνετε με τα νερά τους ενώ θα ψάχνατε κρυφά να δείτε τι γίνεται, τώρα μάλλον ανησυχείτε ότι θα σας πιάσουν και θα προκληθεί σοβαρή αναστάτωση. Γι' αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί αυτά που ανακαλύπτονται είναι αρκετά δύσκολα για να τα αντιμετωπίσουν μόνοι τους. Αφήστε τους κι όταν έρθει η ώρα θα μιλήσετε.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Όταν αγαπάς κάποιον, είναι άνευ όρων, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν εκνευριστήκατε με κάποια πρόσφατα γεγονότα ή συμπεριφορά του αγαπημένου σας ανθρώπου θα πρέπει να τον υπερασπιστείτε σε άλλους. Κανείς δεν θα σας κατηγορήσει ότι υπεκφεύγετε και δεν αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες. Ωστόσο, ακόμη και αν το κάνετε, το μυαλό σας ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια λύση. Μιλήστε με ειλικρίνεια σε κάποιους που μπορούν να βοηθήσουν. Ενδεχομένως να μην καταφέρετε και πολλά αλλά μην έχετε την τάση να απορρίπτετε την προσπάθειά τους να σας στηρίξουν. Το χρειάζεστε περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Κάντε κάτι για τον εαυτό σας που θα ενισχύσει τον ενθουσιασμό σας. Η ζωή είναι ένας αγώνας επιβίωσης αλλά ο έρωτας είναι η απόλαυση.

ΣΚΥΛΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Ξεκινάτε τη χρονιά αντιμετωπίζοντας μια σειρά από καταστάσεις, ορισμένες από τις οποίες αφορούν στις αρχές σας και εκείνους που απερίσκεπτα υποθέτουν ότι απλά θα συμφωνήσετε με τις ιδέες ή τις αποφάσεις τους. Μην παραδοθείτε τόσο εύκολα και επίσης να αποφύγετε τυχόν επιχειρήματα που δεν έχουν βάση. Πρέπει να εκλάβετε τις όποιες διαφορές ως πρόσκληση για να διερευνήσετε τις συνθήκες ή το πώς δουλεύει το μυαλό ορισμένων ατόμων και θα εκπλαγείτε από το πόσα μπορείτε να μάθετε. Αυτό θα είναι διαφωτιστικό και κάποια στιγμή θα φέρει αλλαγή και στην δική σας οπτική των πραγμάτων. Δεν είναι ότι κολλάτε στο οικείο αλλά πιθανόν κάποιοι να προσπαθήσουν να σας τρέξουν και δεδομένου ότι για σας είναι μια εποχή εξερεύνησης, οι φαινομενικά επείγουσες αποφάσεις μπορούν να περιμένουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ενώ ορισμένα άτομα παλεύουν με διάφορες αλλαγές, εσείς απολαμβάνετε τις προκλήσεις που σας σπρώχνουν σε ένα νέο και άγνωστο έδαφος. Ωστόσο, θα προτιμούσατε να ξέρετε κάποιες λεπτομέρειες για το τι αφορούν αλλά είναι ανησυχητικά λίγες οι πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις που συζητούνται. Μπορεί κι οι άλλοι να μην έχουν ρωτήσει αλλά όπως φαίνεται από τα πράγματα, οι πιθανότητες να είναι καλές κάποιες αλλαγές που θα διευκολύνουν την κατάσταση είναι μεγάλες. Εσείς συνεχίστε να εξερευνείτε το έδαφος και μέρα με τη μέρα θα οδηγείστε στο επόμενο στάδιο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να αποφύγετε πιθανές παγίδες αλλά θα ανακτήσετε και τον ενθουσιασμό σας για τη ζωή.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Η εναλλαγή αγάπης και μίσους στη σχέση σας θα εμφανίζεται συχνά κατά τη διάρκεια του έτους, γιατί κάποιος από τους δύο θα έχει την τάση να δίνει λιγότερη προσοχή στο σύντροφο του. Οι συνθήκες θα είναι άστατες και θα σας δημιουργήσουν αβεβαιότητα ή αίσθημα σύγχυσης κατά καιρούς. Οι αυξημένες κοινωνικές υποχρεώσεις θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω την ένταση. Καλό θα ήταν να επιλέξετε με σύνεση τι είναι αυτό που θέλετε από μια μόνιμη σχέση γιατί εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Θα είναι κρίμα αν η σχέση δεν λειτουργήσει και μετά από κόπους, χρόνο και προσπάθεια τελικά να γίνει ανάμνηση.

ΚΑΠΡΟΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Δεδομένου ότι έχετε έντονο ένστικτο στα πρακτικά θέματα θα είστε σε θέση να ξεχωρίστε ποιο είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνετε συγκριτικά με κάποιο άλλο. Ωστόσο, στο μακρινό παρελθόν, βιώσατε δυσάρεστα γεγονότα που αφορούσαν σε χρήματα, δάνεια ή περιουσιακά σας στοιχεία. Όμως εν μέρει αυτά δεν οφείλονταν σε δικά σας λάθη και κάποια έγιναν εν αγνοία σας. Στις αρχές του έτους, θα υπάρξουν ευκαιρίες που θα σας βοηθήσουν να επανορθώσετε. Ίσως αφιερώσετε επιτέλους λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε νέες ιδέες ή απόψεις που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τη ζωή σας. Πάντως μέχρι να γίνει αυτό θα ξοδέψετε αρκετές εβδομάδες με κουραστικά πρακτικά προβλήματα που πρέπει να λύσετε.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η ευτυχία και η επιτυχία των δικών σας ανθρώπων είναι σημαντική για εσάς. Κατά συνέπεια, όταν κάποιες ευκαιρίες εμφανιστούν στο δρόμο σας, είτε θα παραμερίσετε για να τις βρουν αυτοί είτε θα τις εκμεταλλευτείτε αλλά θα αισθάνεστε ενοχές. Τώρα τα γεγονότα καθιστούν σαφές ότι ήρθε η ώρα σας να πετάξετε στα ύψη. Αυτό δεν ισχύει μόνο για κάτι απλό που θα καταφέρετε, αλλά για σημαντικά πράγματα που θα ανοίξουν το μυαλό σας, θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας και θα σας εμπλουτίσουν διανοητικά, συναισθηματικά ή ακόμα και πνευματικά. Μην προσπαθήσετε να σκεφτείτε πως θα είναι η ζωή σας από δω και πέρα. Απλά απολαύστε ό, τι σας προσφέρεται, γνωρίζοντας ότι το συμβάν της μιας μέρας ανοίγει το δρόμο για την επόμενη.
ΕΡΩΤΙΚΑ: Σύχνα υποκρίνεστε ότι έχετε βαρεθεί ή δε σας λένε τίποτα τα ερωτικά και όλα αυτά τα γλυκανάλατα, αλλά βαθιά μέσα σας λατρεύετε τις συναισθηματικά φορτισμένες σχέσεις. Ωστόσο, με φορτωμένο πρόγραμμα στην εργασία, πιθανά ταξίδια, επιμόρφωση ή οικογενειακές υποχρεώσεις, θα αναγκαστείτε να ρίξετε το βάρος σας αλλού. Ενδέχεται να υπάρξει κάποια νέα εργασία ή συνεργασία που κι αυτές θα σας αποσπάσουν από τα αισθηματικά, εξαιτίας των πολλών απαιτήσεων που έχουν. Μην απελπίζεστε γιατί σύντομα θα αλλάξει η κατάσταση και θα αρχίσετε να απολαμβάνετε και αυτόν τον τομέα της ζωής.

Διαβάστε επίσης:

-Γνωρίστε την Κινέζικη Αστρολογία

-Χρονιές, στοιχεία και ζώδια της Κινέζικης Αστρολογίας

* Θέλετε να μάθετε τι λένε τ' άστρα για σας τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πατήστε εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved