Αστρολογικές επιτυχίες 2013: Οι προβλέψεις του Γιάννη Ριζόπουλου

Το astrology.gr θυμάται ορισμένες από τις σημαντικές επιβεβαιώσεις του για την προηγούμενη χρονιά

Αστρολογικές επιτυχίες 2013: Οι προβλέψεις του Γιάννη Ριζόπουλου

Ένα αστρολογικό site, οφείλει βέβαια να είναι πειστικό και για την εγκυρότητα του δεν υπάρχει καλύτερο μέτρο από τις επιβεβαιωμένες προβλέψεις του.
Και όπως σας έχουμε... συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν πολλές τέτοιες!

Ας δούμε λοιπόν, τις σημαντικότερες από τις επιβεβαιωμένες προβλέψεις του Γιάννη Ριζόπουλου, ο οποίος πέρα από την πολλάκις εύστοχη απόδοση του κλίματος των ημερών μέσα από τις τακτικές στήλες του, το «Αστρολογικό δελτίο» και τα «SOS της εβδομάδος», μας προετοίμασε... επαρκώς για αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και τον Κόσμο. .

Ο Κρόνος στον Σκορπιό
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου του 2012 κι απομένει ακόμη ένας χρόνος (ο Κρόνος θα παραμείνει στο ζώδιο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2014) μέχρι να γίνει η πλήρης αποτίμησή του. Ήδη ωστόσο κάποιες από τις προβλέψεις του... βγάζουν μάτι, όπως για παράδειγμα εκείνη για την κρίση στην Τουρκία ή την άλλη για ένα διεθνές σκάνδαλο κατασκοπίας (θυμηθείτε το θρίλερ με τον Edward Snowden).
Προβλέπονται ακόμη κρίσεις ηγεσίας (εξ ου και το «αλλαγή φρουράς» του τίτλου του άρθρου), η αλλαγή πορείας στην Αίγυπτο, η ενισχυμένη τάση για αποικιοκρατικές παρεμβάσεις, ενώ για την Ελλάδα το «μενού» έχει λιτότητα, ανεργία αλλά και την τιμωρία ενόχων για οικονομικά σκάνδαλα. Ό, τι δηλαδή ζήσαμε και ζούμε...

Όσο για την «φίλη» και γείτονα χώρα, ακόμη περισσότερα υπάρχουν στο άρθρο «Τουρκία: Με τα μάτια στραμμένα στο Καστελόριζο», όπου εξετάζεται και η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου, με αναφορά στον Νοέμβριο του 2013 και τον Ιανουάριο του 2014. Και πράγματι, εδώ και δύο μήνες η Τουρκία προκαλεί διαρκώς, είτε με παραβιάσεις, είτε με έρευνες στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδος. Και βέβαια, μένει να δούμε τι κρύβει ο Ιανουάριος για αυτό το θέμα.

Ελλάδα 2013
Στο συγκεκριμένο άρθρο της 5ης Φεβρουαρίου 2013 υπάρχουν επιβεβαιωμένες πλέον εκτιμήσεις για την κερδοσκοπική επιδρομή στην ακίνητη περιουσία, την έξαρση της κοινωνικής βίας αλλά και τον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών.

Το μόνο που δεν επιβεβαιώθηκε... ακόμη είναι η μνεία στην επίσημη χρεοκοπία της χώρας, αρκεί ωστόσο μια ματιά στα στοιχεία και τον ξένο τύπο για να καταλάβει κανείς ότι η Ελλάδα όχι μόνον δεν έχει «περάσει τον κάβο» αλλά η χρεοκοπία της προτείνεται πλέον ως η πιο συμφέρουσα λύση. Κι επειδή οι προβλέψεις έγιναν με αρχή και τέλος τα γενέθλια της χώρας τον Φεβρουάριο, απομένει ουσιαστικά ένας μήνας από σήμερα για να δούμε πόσο πιο κοντά σε αυτήν την προοπτική μπορεί να βρεθούμε.
Έτσι κι αλλιώς πάντως, στο επόμενο άρθρο του Ελλάδα: Πότε είναι η «ώρα μηδέν» για το ευρώ ο Γιάννης Ριζόπουλος τοποθετεί χρονικά τις σχετικές εξελίξεις στην περίοδο Ιούνιος 2014-Μάιος 2015.

Ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ
Εδώ, ο Γιάννης Ριζόπουλος μπορεί να μην έγραψε την λέξη «ΕΡΤ» αλλά είχε προειδοποιήσει για τα μελλούμενα στο άρθρο του «Ποιός φοβάται την 6η Ιουνίου;»

Οι παρ' ολίγον εκλογές του Ιουλίου

Ο λόγος που δεν έγιναν τελικά ήταν το στοπ που έβαλαν οι δανειστές μας. Υπήρξε ωστόσο μια κυβερνητική αλλαγή (η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ) και ο Γιάννης Ριζόπουλος είχε «δει» αυτό το ενδεχόμενο από τον Νοέμβριο του 2012. Μάλιστα, στο άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πότε θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές» ακολουθείται μια αρκούντως επιστημονική μεθοδολογία, αποδεικνύοντας έτσι ότι η Αστρολογία είναι κάτι (πολύ) περισσότερο από μαντική τέχνη.

Η κρίση της Χρυσής Αυγής
Η πρόβλεψη έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012 στο άρθρο «Υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή;» όπου το πόρισμα για μια επερχόμενη κρίση είναι στην σωστή κατεύθυνση: «Η επόμενη τριετία είναι λοιπόν εξαιρετικά κρίσιμη για το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του «δαίμονες» και το αποτέλεσμα αυτής της φάσης εσωστρέφειας θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια...».

Για όσες και όσους ενδιαφέρονται υπάρχει και συνέχεια για το ίδιο θέμα, στο άρθρο Χρυσή Αυγή: Ο Σκορπιός μηδενίζει για να ξαναγεννηθεί;που δημοσιεύτηκε μετά την σύλληψη και φυλάκιση των τριών ηγετικών στελεχών του κόμματος αλλά και την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ένα γεγονός που αποτέλεσε μέρος του προβλεπόμενου σκηνικού για την Ελλάδα κατά την περίοδο Αύγουστος 2013-Δεκέμβριος 2014. Σε αυτό το τελευταίο άρθρο ο Γιάννης Ριζόπουλος ανταποκρίθηκε σε μια μεγάλη πρόκληση, να εντοπίσει δηλαδή τις «ύποπτες» περιόδους στο μέλλον, όπου μπορεί η βία να «κτυπήσει κόκκινο».

Και μπορεί μεν να μην είχαμε -ευτυχώς- θύματα στις 13-14 Δεκεμβρίου, την πρώτη από αυτές, είχαμε όμως τον εμπρησμό του εξοχικού του κ Σημίτη και την οργανωμένη μηχανοκίνητη επίθεση με μολότοφ στο Α/Τ Εξαρχείων. Όσο για την επόμενη ανάλογη περίοδο, που την τοποθετεί από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου, όλοι ελπίζουμε να διαψευστεί!

Η υπόθεση της Συρίας και η άνοδος της Ρωσίας
Μεσούσης της Συριακής κρίσης και αμέσως μετά την χρήση χημικών (από μια αντικυβερνητική ομάδα, όπως αποδείχθηκε), ο Γιάννης Ριζόπουλος εξετάζοντας τα δεδομένα στον γενέθλιο χάρτη του προέδρου Άσσαντ, εκτίμησε ότι αν τα πράγματα τελείωναν χρονικά στον Σεπτέμβριο του 2013, θα είχε καλές πιθανότητες να βγει ενισχυμένος από τις εξελίξεις όπερ και έγινε.

Φυσικά όπως σημειώνει κι ο ίδιος ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα, αφού μέσα στην επόμενη διετία είναι εξαιρετικά πιθανή μια γενικευμένη πολεμική αντιπαράθεση, ωστόσο κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι από την Συριακή κρίση αναδείχθηκε ο ενισχυμένος ρόλος της Ρωσίας, που τους τελευταίους μήνες δείχνει να παίρνει έναν ηγετικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και όχι μόνον.
Απρόβλεπτο; Όχι και τόσο, αφού όλα έχουν γραφτεί ...χαρτί και καλαμάρι στο ειδικό άρθρο «Το μέλλον της Ρωσίας» από τις 27 Μαρτίου του 2013.

Αυτές είναι λοιπόν οι σημαντικότερες επιβεβαιώσεις του astrology.gr μέσα από την «μαγική σφαίρα» του Γιάννη Ριζόπουλου. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες, όπως για παράδειγμα η μέχρι τώρα εύστοχη εκτίμηση για την πορεία του κ Σαμαρά για τον οποίο βέβαια ο συνεργάτης μας σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο μήνας του μέλιτος με την εξουσία, τελειώνει τον Μάιο του 2014».

Υπάρχουν φυσικά και κάποιες εκτιμήσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν, τουλάχιστον ακόμη ή αποδείχτηκαν άστοχες, κάτι που είναι λογικό, πολύ περισσότερο όταν ένας αστρολόγος είναι υποχρεωμένος από τα πράγματα να δουλέψει με ελλιπή στοιχεία (χωρίς ώρα γέννησης).

Από την άλλη, άνθρωποι είμαστε και λάθη γίνονται, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλους τους τομείς. Σκεφτείτε μόνον τις προβλέψεις των ειδικών για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδος αρχικά το 2011, κι ύστερα το 2012, το 2013 και... πλέον το 2014! Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει κι ο ίδιος ο Γιάννης Ριζόπουλος, δεν θα πάψει όμως ποτέ να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, αφού όπως όλοι μας, αγαπάει αυτό που κάνει.

Κλείνοντας αυτήν την ενδιαφέρουσα πιστεύουμε ανασκόπηση, σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2014, με την επιπλέον ευχή να βγουν μόνον οι καλές προβλέψεις κι ας διαψευστούμε στις υπόλοιπες!

Διαβάστε επίσης:

Αστρολογικές επιτυχίες 2013: Οι προβλέψεις του Karl Heinz Ottinger

2014: Όλες οι Ετήσιες προβλέψεις του Astrology.gr!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved