Τα «κρυφά» αστρολογικά φαινόμενα του 2024

Είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο το 2024 σε σχέση με το 2023; Και κυρίως, είναι όπως φαίνεται;

Θανάσης Ματσώτας
Τα «κρυφά» αστρολογικά φαινόμενα του 2024

Η νέα χρονιά που έρχεται δείχνει σε γενικές γραμμές να είναι ευκολότερη από την προηγούμενη. Ευκολότερη από τις προηγούμενες θα ήταν σωστότερο να πω. Και αυτό γιατί το 2022 και 2023 είχαμε πολλά αστρολογικά φαινόμενα ιδιαίτερα μεγάλης δυσκολίας. Ήταν οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού με συμμετοχή του Άρη και εξωκρόνιων πλανητών σε εκρηκτικούς σχηματισμούς, τα τετράγωνα του Κρόνου από τον Υδροχόο με τον Ουρανό από τον Ταύρο και πολλά άλλα.

Αντίθετα, στο 2024, τα βασικά αστρολογικά φαινόμενα, δηλαδή οι κινήσεις και οι όψεις των αργών πλανητών όπως επίσης και οι εκλείψεις, φαίνονται και είναι πολύ πιο εύκολα τουλάχιστον σε σύγκριση με τα προηγούμενα. Κάποια από αυτά μάλιστα, όπως πχ η σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ταύρο, είναι και ελπιδοφόρα σε μεγάλο βαθμό!

Ποια όμως είναι τα «κρυφά» σημεία, ποιους και πώς μπορούν να επηρεάσουν;

Πρώτο και… χειρότερο, το «κρυφό» τετράγωνο του Αστρικού Ουρανού με τον Τροπικό Πλούτωνα που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2023 και θα επαναληφθεί το 2024 στις 28 Ιουνίου και 5 Δεκεμβρίου, στις πρώτες 2 μοίρες Ταύρου-Υδροχόου. Αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αναζωπύρωση και επέκταση στα διάφορα πολεμικά μέτωπα. Επιπλέον θα πιέσει αυτούς που έχουν γεννηθεί στις τρεις πρώτες μέρες των Ζωδίων του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου. Ας ετοιμαστούν λοιπόν για τη μεγάλη επανεκκίνηση στη ζωή τους!

Αυτή η κίνηση του Τροπικού Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω και στις πρώτες του Υδροχόου είναι αρκετά σημαντική για την Ελλάδα. Γιατί στην «κρυφή» Αστρική του εκδοχή, δηλαδή με την πραγματική θέση του πλανήτη στους ζωδιακούς αστερισμούς και όχι στα ζώδια, πλησιάζει από την αρχή της χρονιάς τις μοίρες των Παρορμητικών ζωδίων όπου βρίσκεται το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα της χώρας το οποίο σχετίζεται με την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα αλλά και τη διαπλοκή. Η ενεργοποίησή του πάντα φέρνει οικονομικοπολιτικές εξελίξεις. Αυτή η ζωδιακή περιοχή ενεργοποιείται επιπλέον και από τη Σεληνιακή έκλειψη στις 25 Μαρτίου στην 6η μοίρα του Ζυγού.

Ένα τρίτο σημαντικό θέμα, είναι πως το 2024 ανοίγουν αρκετοί νέοι συνοδικοί κύκλοι του Άρη με τον Ποσειδώνα, τον Χείρωνα, την Έριδα, τον Ουρανό και τον Δία.

Ξεκινούν στις 10 Απριλίου με την συνάντηση Άρη-Κρόνου στις 15ο Ιχθύων, πάνω στην ηλιακή έκλειψη που δίνει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική σε αυτήν την όψη. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος απ’ όλους τους συνοδικούς κύκλους γιατί στην Αστρική της εκδοχή, η σύνοδος Άρη-Κρόνου μετακινείται στις 21ο του Υδροχόου. Περίπου εκεί, στις 23ο , θα γίνει τον Αύγουστο και το πρώτο τετράγωνο. Στις ίδιες μοίρες όμως είχε γίνει στην Τροπική του εκδοχή και ο προηγούμενος συνοδικός κύκλος των δύο πλανητών, την Άνοιξη του 2022 που ήταν από τις βασικές αιτίες του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της εξέλιξής του αφού και το πρώτο τετράγωνο που ακολούθησε, έγινε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς στις ίδιες ακριβώς μοίρες! Και όλα αυτά γιατί η συγκεκριμένη ζωδιακή περιοχή μεταξύ 21ο και 23ο των Σταθερών ζωδίων, είναι ίσως η σημαντικότερη στους αστρολογικούς χάρτες του Κιέβου, της Ουκρανίας, του Ζελένσκι, του Βλαδίμηρου αλλά και της Σερβίας και της Συρίας. Οπότε το δράμα στην Ουκρανία συνεχίζεται και ακόμη και αν υπάρξει οποιαδήποτε «λύση», αυτή δεν θα είναι με ευνοϊκούς όρους γι αυτήν τη χώρα. Η Κωνσταντινούπολη επίσης επηρεάζεται και επειδή έχει γίνει γνωστή η προειδοποίηση των σεισμολόγων για επικείμενο σεισμό εκεί, θα πω πως και αστρολογικά διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Ωστόσο έχει ήδη γλυτώσει την ιδιαίτερα δύσκολη Νέα Σελήνη του προηγούμενου Νοεμβρίου που θα μπορούσε να είχε συμβεί. Επίσης συγκριτικά με τον φονικό σεισμό του 1999, η εικόνα τώρα είναι σαφώς πιο ήπια. Οπότε κατά τη γνώμη μου, ακόμη και αν γίνει κάτι εκεί, θα είναι σε μικρότερη κλίμακα από τον προηγούμενο τουλάχιστον ως προς τα αποτελέσματα.

Άρα ο νέος αυτός συνοδικός κύκλος Άρη-Κρόνου, σχετίζεται άμεσα με τον προηγούμενο και αποτελεί συνέχειά του.

Αλλά και στην Τροπική του εκδοχή, δηλαδή στις 15ο Ιχθύων , «χτυπάει» έναν βασικό σχηματισμό στο Ωροσκόπιο της Φινλανδίας πράγμα που σημαίνει πως και εκεί το κλίμα θα αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι!

Και φυσικά θα επηρεάσει και αυτούς που έχουν γεννηθεί με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα κοντά στις 21ο με 24ο του Σταθερού σταυρού ή στις 15ο με 18ο των ζωδίων του Μεταβλητού σταυρού. Άλλωστε οι πρώτοι, ήδη έχουν μπει στο κλίμα των αιφνίδιων αλλαγών από το 2023 και έπεται και συνέχεια για λίγο ακόμη.

Και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι μια ακόμη «κρυφή» όψη. Όλοι νομίζουν πως έχουμε ξεμπερδέψει με τα τετράγωνα του Κρόνου με τον Ουρανό που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε προσωπικό επίπεδο αλλά και κοινωνικό, με αναταραχές, πολέμους, γεωφυσικά φαινόμενα, προβλήματα στις πρώτες ύλες και στην οικονομία. Ωστόσο αυτά θα συνεχιστούν αφού ο Κρόνος στην Αστρική του εκδοχή, δηλαδή από τον Υδροχόο, θα σχηματίσει πάλι με τον Τροπικό Ουρανό στον Ταύρο αυτήν την όψη με ακρίβεια στις 29 Απριλίου και στις 19 Ιουνίου.

Στις ίδιες περίπου μοίρες του Ταύρου θα γίνει και ο συνοδικός κύκλος Δία-Ουρανού.

Είναι ξεκάθαρο πως το 2024 δεν έχει τις δυσκολίες των δύο προηγούμενων χρόνων. Όλα τα παραπάνω, όσο δύσκολα και αν ακούγονται, είναι σε μικρότερη κλίμακα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και αυτά θα σχετίζονται με τις ζωδιακές περιοχές που ανέφερα παραπάνω.

Τα πολεμικά μέτωπα δεν θα κλείσουν. Αντίθετα, προετοιμάζονται νέα και αν υπάρξει κάποιου είδους ύφεση, αυτή θα είναι για αναδιάταξη δυνάμεων ενόψει νέων γύρων αργότερα και στα πλαίσια των τεράστιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων που έρχονται!

Διάβασε επίσης:

  • 2024: Τα σημαντικότερα διαστήματα για την Ελλάδα και τον κόσμο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved