Αστρολογία Επιλογής: Η Σελήνη

Μάρτυρας του σκοτεινού ουρανού τη νύχτα κανείς δεν υποψιάζεται τη δύναμη της επίδρασής της
Παπασταύρου Λίντα

Από την Βασιλική Κόντη








Χιλιάδες ποιήματα, τραγούδια, ωδές στην ομορφιά και τη συγκίνηση που προκαλεί η ολόφωτη Σελήνη στον ουρανό, έχουν γραφτεί για να υμνήσουν κάθε τι ρομαντικό, μοναχικό ή ερωτικό συναίσθημα νιώθουν οι άνθρωποι ρεμβάζοντάς τη….

Μάρτυρας του σκοτεινού ουρανού τη νύχτα κανείς δεν υποψιάζεται τη δύναμη της επίδρασής της πάνω σε κάθε ζώσα ψυχή πάνω στη γη. Ανεβοκατεβάζει τα νερά ανάλογα με τις διαθέσεις της, ξεραίνει και υγραίνει τα φυτά ανάλογα την εποχή, προκαλεί διάθεση ζευγαρώματος στα ζώα, ναυτικοί και άνθρωποι της υπαίθρου αντιλαμβάνονται επακριβώς τον καιρό της επόμενης μέρας καλύτερα από κάθε μετεωρολογική πρόβλεψη και φυσικά δεν υπάρχει αγροτική εργασία που να μην έχει την έγκρισή της ανάλογα με τον αν πρόκειται για σπορά, κλάδεμα ή συγκομιδή. Όσο για τον άνθρωπο και τις επιδράσεις της σε αυτόν κυρίως η Ιατρική επιστήμη επιβεβαίωσε στατιστικά ότι σχετίζεται με την αύξηση των υγρών στο ανθρώπινο σώμα και κατά συνέπεια την κατέστησε συνένοχο των αιμορραγικών περιστατικών κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Ανάλογοι γιατροί επίσης επιβεβαίωσαν περιστατικά αύξησης της βίαιης συμπεριφοράς και της αύξησης της εγκληματικότητας κατά τις ίδιες μέρες, αποτέλεσμα της αύξησης της πίεσης του αίματος στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ακόμα και οι γεννήσεις δείχνουν να έχουν μια αύξηση στην πορεία προς την αύξηση του φωτός του φεγγαριού σε σχέση με τις μέρες που αρχίζει να γεμίζει (Νέα Σελήνη).

Ο ρόλος της στην κλασσική αστρολογία γνωρίζουμε πως είναι καθοριστικός μια και σε ένα χάρτη περιγράφει τον ψυχισμό και την ψυχική έκφραση ενός ατόμου. Ο ρόλος της στην επιλεκτική Αστρολογία είναι σημαντικότατος επίσης όχι μόνο στην περίπτωση της κατάστρωσης ενός επιλεκτικού χάρτη αλλά ακόμα και για τις πιο απλές και καθημερινές μας ενέργειες που δεν θέλουμε όμως να πάνε στραβά.

ΩΡΕΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
Τα θέματα τα οποία κυβερνά η Σελήνη στην καθημερινότητα είναι πάρα πολλά και καλό είναι όταν μας ενδιαφέρει να κλείσουμε ένα σημαντικό ραντεβού, να κάνουμε ένα τηλεφώνημα, να ξεκινήσουμε μια πνευματική εργασία , να έρθουμε σε επαφή με κοινό , να επιλέγουμε ώρες της ημέρας στις οποίες η σελήνη κυριαρχεί (βρίσκονται σε ειδικούς πίνακες).


Υποθέσεις που διεκπεραιώνονται σε ώρα Σελήνης είναι:
-ό, τι σχετίζεται με διατροφή
-με αγορά οικιακών ειδών

-θέματα μητρότητας
-θέματα παιδιών (να γράψουμε το παιδί μας σχολείο)
-θέματα ηλικιωμένων ατόμων
-επαφές με κοινό

-εμπορικές συμφωνίες σχετικές με τρόφιμα ή ποτά
-να κολυμπήσουμε
-να διαλογιστούμε
- να κάνουμε εξετάσεις σε θέματα που κυβερνά(μαστογραφίες)
-να αγοράσουμε ασήμι (δικό της μέταλλο)

-να αγοράσουμε αντίκες

ΣΕΛΗΝΗ ΚΕΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Η Σελήνη κάθε περίπου 2,5 μέρες περνάει κάποιες (λίγες) ευτυχώς ώρες όπου βρίσκεται κενή πορείας. Είναι μια φάση που επικρατεί μια ψιλοσύγχιση ίσως μια αβεβαιότητα, ένα μπέρδεμα τέλος πάντων σε όλους τους ανθρώπους και δεν ενδείκνυται για καμιά σοβαρή απόφαση. Κενή πορείας θεωρείται όταν κατά την πορεία της μέσα σε ένα ζώδιο έχει κάνει όλες τις όψεις και δεν υπάρχει άλλη μπροστά της μέχρι να μπει στο επόμενο ζώδιο. Αυτές τις ώρες είναι ιδιαίτερα αδύναμη και δεν μας αρέσει καθόλου όταν την συναντάμε σε έναν Ωριαίο χάρτη, γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρουμε απάντηση (σίγουρη). Είναι πραγματικά τόσο αναποτελεσματική που μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας ένα τεστ σε σχέση με αγορές που έχετε κάνει στο παρελθόν και αποδείχθηκαν εντελών αναποτελεσματικές. Ρούχα που ποτέ δεν φορέθηκαν ή χάλασαν αμέσως, βιβλία που μπήκαν στο ράφι χωρίς να ανοιχθούν ποτέ… αφήστε τα ραντεβού που κλείστηκαν και δεν έγιναν , ή τις υποσχέσεις που ακούστηκαν και ξεχάστηκαν σχεδόν αμέσως!
Στην Αστρολογία επιλογής, όπου η Σελήνη περιγράφει πλήρως την εξέλιξη της δραστηριότητας μας, επιλέγουμε πάντα δυνατή Σελήνη και με όψεις μπροστά της πάντα θετικές μέχρι το τέλος της πορείας της στο ζώδιο.

Φυσικά αποφεύγουμε κυρίως:

-Να ξεκινήσουμε καινούργια δουλειά
-Να πουλήσουμε ή να αγοράσουμε οτιδήποτε
-Να υπογράψουμε συμβόλαια ή συμφωνίες
-Να κάνουμε γαμήλια ή όποια άλλη τελετή
-Να δώσουμε ή να πάρουμε υποσχέσεις
-Να κάνουμε γνωριμίες.

Παρά ταύτα η Σελήνη κενή πορείας θεωρείται ιδανική για μια <<στροφή>> προς τα μέσα, για διαλογισμό, ενασχόληση με πνευματικά ζητήματα, διάβασμα, προσευχή και γενικότερα μια απομόνωση που θα μας επιτρέψει να έρθουμε σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό μας.

Η ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
-Η Σελήνη στον Κριό επιφέρει γρήγορη δράση, τα θέματα κινούνται άμεσα και είναι ιδανική για παντός είδους ενάρξεις, οτιδήποτε απαιτεί δράση, ενεργοποίηση ίσως και κάποια επιθετικότητα.
-Η Σελήνη στον Ταύρο δίνει σταθερή και μεθοδική δράση χωρίς ιδιαίτερη βιασύνη αλλά με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ευνοεί οικονομικά θέματα, απολαβές μισθών, αποκτήματα κλπ
-Η Σελήνη στους Διδύμους είναι εξαιρετική για θέματα εμπορίου, επικοινωνίας, μεταφορών, σπουδών, δημοσίων σχέσεων ή για διπλές συναλλαγές και οτιδήποτε χρειάζεται μια ευελιξία.
-Η Σελήνη στον Καρκίνο αφορά θέματα που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια, τους γονείς μας, το πατρικό σπίτι ή γενικότερα την πατρίδα ή τον τόπο καταγωγής μας.
-Η Σελήνη στον Λέοντα ευνοεί τυχερά παιχνίδια, δημιουργικότητα σε όλες τις μορφές της, παιδιά, προσέγγιση ερωτικού συντρόφου, φλερτ γενικότερα, αγορές ειδών πολυτελείας.
-Η Σελήνη στην Παρθένο είναι ειδική για οτιδήποτε απαιτεί λεπτομέρεια και σχολαστική ανάλυση, επίσης θέματα ιατρικά και εμπορίου, βοηθητικό προσωπικό, παροχές υπηρεσίας, μικρά ζώα.
-Η Σελήνη στο Ζυγό ενισχύει θέματα συνεργασίας, είναι ιδανική για δημιουργία σχέσης, αρραβώνων και γαμήλιων τελετών καθώς προάγει την κοινή δράση των ατόμων.
-Η Σελήνη στο Σκορπιό είναι ιδανική για ερευνητικές εργασίες, για ανεύρεση χαμένων αντικειμένων, για αγοροπωλησίες και μεταφορές κεφαλαίων καθώς επίσης και για έκφραση των πιο βαθιών και κρυφών μας παθών (κυρίως σεξουαλικών επιθυμιών). Ευνοεί την ένταξη σε μυστικές οργανώσεις και οτιδήποτε άλλο θέλουμε να μείνει κρυφό!
-Η Σελήνη στον Τοξότη είναι καλή για επεκτάσεις κάθε μορφής, για ταξίδια στο εξωτερικό, θέματα που αφορούν ανώτατη εκπαίδευση, φιλοσοφία, νομικά ζητήματα. Προσοχή μόνο στις υπερβολικές επιδιώξεις.
-Η Σελήνη στον Αιγόκερω αν και δίνει αργή εξέλιξη των θεμάτων είναι εξαιρετική για σοβαρές επαγγελματικές ενάρξεις, στόχους και διεκδίκηση εξουσιών.
-Η Σελήνη στον Υδροχόο θέλει μεγάλη προσοχή εξαιτίας του απροσδόκητου που εκπροσωπεί! Ευνοεί οργανωτικά θέματα, συλλογικούς χώρους και ομάδες καθώς και για ότι θεωρείται προηγμένα τεχνολογικά ή σε σχέση με την Αστρολογία (π χ έναρξη αστρολογικών σπουδών).
-Η Σελήνη στους Ιχθείς είναι ευνοϊκή για καλλιτεχνικά θέματα, με μεταφυσικά ή πνευματικά ζητήματα καθώς επίσης και ότι σχετίζεται με το υγρό στοιχείο. Θαλασσινά ταξίδια, επισκέψεις σε θρησκευτικούς χώρους κλπ.



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved