Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Κρόνου, μέρος B΄

Οι διελεύσεις του Κρόνου μέσα από τους οίκους
Παπασταύρου Λίντα
Τι φέρνουν στα ζώδια οι διελεύσεις του Κρόνου, μέρος B΄

από την Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto


Έχετε σκεφθεί πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς τον Κρόνο; Χωρίς τις εμπειρίες; Χωρίς τις ηθικές αρχές, τον σεβασμό στην ιεραρχία και την αναδρομή στις ρίζες μας; Χωρίς την ενδοσκόπηση να δούμε μόνοι μας τα καλά και τα άσχημα;

Αν τελικά το δίκαιος λογίζεται ως «κακός», τότε μάλλον πρέπει να επανεξετάσουμε την έννοια της εν λόγω λέξης. Ο Κρόνος είναι ο δρόμος της Σύνεσης και της Αρετής. Το πιο δύσβατο μονοπάτι συνάμα δε και το ασφαλέστερο για το δρόμο προς την εξύψωση της ψυχής!

Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι: πίεση, ανασφάλεια, περιορισμός, όρια, αυστηρότητα, ενοχή, ευθύνη, κριτική, αυτοκριτική, ιεραρχία, νόμος, πειθαρχία, διάρκεια, συντήρηση, σκληρότητα, λιτότητα, εξετάσεις, πείρα, ωριμότητα.

Και συνεχίζοντας την παρουσίαση των διελεύσεων του Κρόνου από τους 12 οίκους, θα πρέπει να υπενθυμίσω πως στην ζωδιακή αστρολογία ο κύκλος των οίκων έχει σαν αφετηρία το ζώδιο στο οποίο ανήκει ο καθένας μας. Για παράδειγμα αυτήν την περίοδο ο Κρόνος βρίσκεται στον Ζυγό, που για τους Κριούς μπορεί να νοηθεί ως 7ος οίκος. Αντίστοιχα, για τους Ιχθύες ο Κρόνος βρίσκεται στον 8ο οίκο, για τους Υδροχόους στον 9ο, για τους Αιγόκερους στον 10ο, για τους Τοξότες στον 11ο και για τους Σκορπιούς στον 12ο (αυτά είναι και τα έξι ζώδια στα οποία πρακτικά αναφέρεται το δεύτερο μέρος του άρθρου).

Αν φυσικά ως πιο ειδικοί γνωρίζετε τον Ωροσκόπο σας, και τον γενέθλιο οίκο από τον οποίο διελαύνει ο Κρόνος, θα πρέπει να του δώσετε προτεραιότητα αφού θα έχετε μια πιο ουσιαστική εικόνα για το που θα σας πιέσει ο πλανήτης της αναγκαιότητας.

Σημειωτέον πως οι διελεύσεις από γωνιακούς οίκους (1ο, 4ο, 7ο και 10ο) έχουν να κάνουν με μεγάλα συμβάντα που αποσκοπούν στον έλεγχο και την δοκιμασία του «οικοδομήματος» του ατόμου.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Κριό ή Ωροσκόπο στους Ιχθύες.

Εδώ ο Κρόνος έρχεται να επηρεάσει τις σχέσεις-συνεργασίες, τον γάμο και τους συνεταιρισμούς, κρίνοντας τι από όλα αυτά έχει γερές βάσεις και μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει στις ζωές μας. Από την άλλη πλευρά, δεν λείπουν και οι νέες προτάσεις-πιέσεις που σε αρκετές περιπτώσεις μας κάνουν να ενδίδουμε για την ένταξη μας σε ένα πιο «ασφαλές» σχήμα. Ωστόσο, η σύναψη συνεργασιών κάτω από την επιρροή του Κρόνου εμπερικλείει τον κίνδυνο να δώσουμε τελικά πολλά περισσότερα από αυτά που -υποτίθεται πως- θα παίρναμε, εκτός φυσικά από την περίπτωση όπου ο γενέθλιος 7ος οίκος συγκεντρώνει ουσιαστικά πλεονεκτήματα. Τότε η συγκεκριμένη διέλευση του Κρόνου μπορεί να είναι άκρως ευεργετική, οδηγώντας μας στο να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για πρόσωπα που θα μας συντροφεύουν ...μια ζωή!

Συνήθως ο Κρόνος στον 7ο αναμοχλεύει και κρίνει θέματα που έχουν την αφετηρία τους 7,5 ή 15 χρόνια πίσω στην λογική του «θα θερίσεις ότι έσπειρες».


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο στους Ιχθύες ή Ωροσκόπο στον Υδροχόο

Το μάθημα που καλούμαστε να πάρουμε είναι το να μην στηριζόμαστε σε κανέναν εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό. Και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι υλικές όσο και οι ηθικές αξίες. Η διέλευση του Κρόνου από τον 8ο οίκο μπορεί να δείχνει την περικοπή των οικονομικών πόρων από τρίτους ή ένα «μπλέξιμο« με δάνεια, εγγυήσεις και αποζημιώσεις, που μας επισημαίνει επίμονα πως «οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους» και ότι «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Διατροφές και ποικίλα βοηθήματα μπαίνουν στην κρισάρα του Κρόνου και το μέλλον τους καθίσταται ...αβέβαιο. Και φυσικά θα πρέπει να έχουμε τον νου μας στην ...Εφορία! Είτε πρόκειται για την κακιά στιγμή, είτε για «καρφωτή», το ΣΔΟΕ δεν προειδοποιεί και κυρίως δεν περιμένει. Ακόμη κάποια «θεματάκια» μπορεί να προκύψουν και με την έκφραση της σεξουαλικότητας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο συγκεκριμένος Κρόνος επιφέρει μια πολύμηνη αδράνεια ή αποχή από τα σχετικά «καθήκοντα», προκαλούμενη είτε από μια στενόχωρη διάθεση, είτε από αντικειμενικούς περιορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρόθεση του πλανήτη είναι να περιορίσει τις υπερβολές και να μας επαναφέρει στην αίσθηση του μέτρου, αν φυσικά το έχουμε ...χάσει!


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο στον Υδροχόο ή Ωροσκόπο στον Αιγόκερω, ψηλότερα από την 5η μοίρα.

Εδώ η φράση κλειδί είναι το Σωκρατικό «εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Η διέλευση του Κρόνου από εκεί συνήθως ξυπνά μια βαθύτερη εσωτερική μας ανάγκη και μας βάζει να ασχοληθούμε με κοπιαστικές μελέτες ή σπουδές. Στην ίδια κατεύθυνση ενδέχεται να μπούμε σε μια πιο εσωστρεφή φάση περικόπτοντας τα πολλά ...σούρτα φέρτα και περιορίζοντας δραστικά τον κύκλο των -αδιάφορων ή ανούσιων- γνωστών μας. Όσον αφορά τα ταξίδια, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν έναν συγκεκριμένο σκοπό (επαγγελματικό ή επιμορφωτικό), αφού ως ταξίδια αναψυχής μάλλον δεν ...τραβάνε! Όμως εκεί που πρέπει να δείξουμε ακόμη μεγαλύτερη σύνεση είναι η εμπλοκή με την δικαιοσύνη, παρότι μπορεί να μας ζητηθεί πιεστικά. Ακόμα και για μάρτυρες να πάμε για έναν φίλο ή συγγενή, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει στρεψοδικία. Και είναι γνωστό ότι η θέση του μάρτυρα από εκείνη του κατηγορούμενου απέχει λιγότερο από 3 μέτρα!

Μπελάδες μπορεί να προκύψουν και με συγγενείς, ιδιαίτερα από την πλευρά του συντρόφου. Σε κάθε περίπτωση, αν οι σκληρές «διαπραγματεύσεις» δεν αποδώσουν ας μην αναλωνόμαστε με άτομα που δεν διανοούνται να συμβιβαστούν με μια διαφορετική πραγματικότητα.

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο στον Αιγόκερω ή Ωροσκόπο στον Τοξότη πάνω από την 10η μοίρα ή στις αρχές του Αιγόκερω.

Ο Κρόνος εδώ, βρίσκεται στο φυσικό του «σπίτι» και σηματοδοτεί μια αρκετά σημαντική περίοδο που όλοι κρινόμαστε και θα έχει αντίκτυπο στην μελλοντική εργασιακή και όχι μόνο σταδιοδρομία. Εδώ ο Κρόνος αναθέτει επιπλέον ευθύνες, ανταμείβοντας την εργατικότητα και τα πραγματικά προσόντα, χωρίς να μεσολαβεί κανένας «μπάρμπας». Εδώ είναι που ή παίρνουμε την διάκριση αλλά και την θέση που μας αξίζει ή στον αντίποδα κατανοούμε πως έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια μας και κινούμαστε με βάση αξίες και πρέπει που δεν είναι δικά μας αλλά «δανεικά».

Το πόσο «πικρός» θα είναι ο Κρόνος εξαρτάται άμεσα από την επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό και την γνώση των ορίων μας.

Οι δοκιμασίες γίνονται ευχαρίστηση όταν μας οδηγούν στο να ξεπεράσουμε τους φόβους και τις ανασφάλειες μας κατακτώντας την κορυφή -ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα. Τα τείχη που συχνά ορθώνονται μπροστά μας υπάρχουν για να αποδείξουμε το πόσο τελικά αξίζουμε Και ο Κρόνος, ως ακριβοδίκαιος κριτής, θα μας δώσει αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.

Αν πάλι, οι υποχρεώσεις αυτής της περιόδου θυμίζουν ...κακό μπελά που μάλιστα δεν οδηγεί πουθενά, αυτό πάει να πει πως κάπου το είχαμε «χάσει» παίρνοντας έναν δρόμο που δεν μας αντιπροσωπεύει και ήρθε η ώρα για να μπει «ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Πάντως είτε στο ναδίρ είτε στο ζενίθ δεν θα πρέπει να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Μέχρι εκεί μπορούσαμε να φτάσουμε!


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο στον Τοξότη ή Ωροσκόπο στον Σκορπιό πάνω από την 20η μοίρα ή Ωροσκόπο στον Τοξότη μέχρι την 10η μοίρα

Εδώ ο Κρόνος έχει να κάνει με την ανάπτυξη του προσωπικού εγώ σε σχέση με ομάδες και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Αυτό πολλές φορές μας φέρνει σε επαφή με συνδικαλιστές, πολιτικούς, κόμματα, σωματεία, τα οποία μας ανοίγουν τις πόρτες τους διάπλατα μιας και βλέπουν» πως τα τελευταία χρόνια είμαστε «από τους δυνατούς του χώρου με ισχυρό λαϊκό ρεύμα», ό μεθερμηνευόμενον εστί πως μεταξύ σοβαρού και αστείου ψάχνουν για ...κορόιδα! Η ισοτιμία είναι σε κάθε περίπτωση ζητούμενη και είναι σκόπιμο να μην εμπλακούμε σε υποθέσεις που μόνον δίνουμε και στο τέλος τα ...ακούμε κιόλας!

Όσον αφορά τις φιλίες που είναι ένα ακόμη «καυτό» θέμα του οίκου, μπαίνουν κι αυτές στο μικροσκόπιο. Το στενόχωρο αυτής της διέλευσης είναι ότι ίσως συνειδητοποιήσουμε πως ο χρόνος έφθειρε μια φιλία ετών ή ότι απέτυχε σε μια καίρια δοκιμασία. Τότε καλούμαστε να κρατήσουμε τα καλά και τις ευχάριστες αναμνήσεις θεωρώντας ήρεμα κι απλά πως η σχέση έκανε τον κύκλο της.


ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ

Για αυτήν την περίοδο και μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ισχύει για όσες ή όσους έχουν: Ήλιο ή Ωροσκόπο στον Σκορπιό μέχρι την 20η μοίρα.

Εδώ έχουμε την ολοκλήρωση ενός κύκλου και πρέπει τα οποία «χρέη» να κλείσουν για να μην τα πάρουμε ως βαριά κληρονομιά στον νέο τριακονταετή κύκλο.

Είναι ο προσωπικός μας απολογισμός, κάτι αντίστοιχο που κάνουν οι λογιστές με τον ισολογισμό και σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται και θέματα που άπτονται της ψυχικής αλλά και της σωματικής ευεξίας μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που καθοδηγημένοι από τύψεις ή ενοχές υποβάλλουμε τους εαυτούς μας σε μια -ακατανόητη για όσους μας γνωρίζουν- διαδικασία «κάθαρσης», κάτι που συχνά μας σπρώχνει σε μια διαρκή παροχή υπηρεσιών προς κάθε ...πικραμένο ή μας βάζει σε μια εσωστρεφή διαδικασία αναζήτησης, μακριά και πέρα από τις υλικές σκοπιμότητες.

Ένα από τα «στοιχήματα» αυτής της περιόδου είναι η επικοινωνία με τον εσωτερικό μας εαυτό και πολλές φορές η ίδια η ζωή μας επιβάλλει να το κάνουμε μέσα σε ένα περιβάλλον σχετικής απομόνωσης.

Στις πιο δύσκολες περιπτώσεις ενδέχεται να πληρώσουμε το τίμημα μιας ανθυγιεινής ζωής ή κάποιων παράνομων πράξεων του παρελθόντος.

Αν μείνουμε μόνοι εκτός από την ευκαιρία μας να δοκιμάσουμε τις αντοχές και την δημιουργικότητα μας κάτω από τέτοιες συνθήκες, πάει να πει πως ίσως δεν συμμεριστήκαμε την μοναξιά των άλλων στο παρελθόν και τώρα αντιλαμβανόμαστε το «τι εστί βερίκοκο» Αν πάρουμε έγκαιρα το μήνυμα ο Κρόνος μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε την ζωή μας διώχνοντας μακριά τα «φαντάσματα» και συγκροτώντας μια νέα ισορροπία-στάση απέναντι στην κοσμική ενότητα της οποίας είμαστε αιώνιοι «μέτοχοι».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved