Η σημασία του πλανήτη Ποσειδώνα, από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Σε βιολογικό επίπεδο ο Ποσειδώνας συνδέεται με τον ύπνο και τις λειτουργίες του

Η σημασία του πλανήτη Ποσειδώνα, από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Φύση του Ποσειδώνα

Ο Ποσειδώνας είναι ένας πλανήτης που μας φέρνει σε επαφή με τη μη ορατή ή την ιδανική «πραγματικότητα» και γι αυτό βέβαια από μια ρεαλιστική σκοπιά θεωρείται...ανεπιθύμητος. Όμως η άμεση εμπλοκή του σε απάτες και αυταπάτες είναι μόνον η μια όψη του νομίσματος.

Η συμβολή του στην ψυχική εξισορρόπηση είναι συχνά πολύτιμη, αφού μας βοηθά να ξεφύγουμε από τις έντονες πιέσεις η να τραφούμε με όνειρα οράματα και ελπίδες που μας εμψυχώνουν και κάνουν την καθημερινότητα μας...ευτυχέστερη.

Επιπρόσθετα όταν ο πλανήτης εκδηλώνει τη δημιουργική του πλευρά ξεδιπλώνονται μια σειρά από ταλέντα και πλεονεκτήματα σχετικά με τις τέχνες η την έμπρακτη αξιοποίηση της διαίσθησης και της φαντασίας.

Σε βιολογικό επίπεδο ο Ποσειδώνας συνδέεται με τον ύπνο και τις λειτουργίες του και από αυτό φαίνεται πόσο ουσιαστική είναι τελικά η συμμετοχή του στην πραγματικότητα, έστω και αν...απέχει από αυτήν.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, πέρα από το ότι ξεκουραζόμαστε, συντελούνται και εσωτερικές θεραπευτικές διεργασίες, τόσο ψυχικές όσο και καθαρά σωματικές.

Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του πλανήτη είναι: Ιδανικά, φαντασία, φυγή, όνειρο, όραμα, ελπίδα, απάτη, αυταπάτη, εξιδανίκευση, κενό, αφαίρεση, αδράνεια, ανυπαρξία, αόρατο, άυλο, μυστικισμός, θρησκεία, πίστη, μεταφυσική, εσωτερικός κόσμος, ύπνωση, θαύμα, εξαφάνιση, ψυχοτρόπες ουσίες, αλκοόλ, βότανα, ψυχοθεραπεία, έκσταση, μέθεξη, τέχνη.

Η σκοτεινή πλευρά

Το έλλειμμα σε ιδανικά οδηγεί εύκολα σε ανεπιθύμητες πρακτικές, αφού οι πιέσεις της καθημερινότητας δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά την εντατικοποιημένη φυγή προς... άγνωστους παραδείσους. Αυτό είναι και ένα γενικότερο πρόβλημα της εποχής μας, ιδιαίτερα μετά την «κατάρρευση» των ιδεολογιών.

Ωστόσο και ως «ιδεολόγος» ο πλανήτης μπορεί να συμβάλλει στο φανατισμό. Τα αμέτρητα θύματα των θρησκευτικών πολέμων, των κοινωνικών διακρίσεων και των διαφόρων -ισμών θα είχαν πολλά να πουν γι αυτό..

Ακόμη ένας δυσαρμονικός Ποσειδώνας που δεν βρίσκει διέξοδο, προδιαθέτει σε εξαπατήσεις κάθε είδους, ενώ μπορεί να επηρεάσει και την υγεία δημιουργώντας ψυχοσωματικά προβλήματα, αλλεργίες και εξάρτηση από φάρμακα.

Η δημιουργική πλευρά

Ο Ποσειδώνας είναι ο «άρχοντας» των τεχνών (συμπεριλαμβανομένης της Αστρολογίας) και η έντονη παρουσία του στα ωροσκόπια παραπέμπει συνήθως σε ανάλογες δραστηριότητες. Όμως ο ρόλος του δεν σταματάει εκεί...

Στην καθημερινότητα μας βοηθά να κρύψουμε τις ατέλειες η τις αδυναμίες μας και να φανούμε...ωραιότεροι η απλά πληρέστεροι.

Στο δικό του κόσμο δεν υπάρχουν οι νόμοι και οι περιορισμοί του υλικού κόσμου. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάποιο αντίτιμο για να έχεις αυτό που θέλεις. Απλά το...εύχεσαι.

Η «άνωθεν» προστασία, δηλαδή αυτό που εννοούμε όταν αναφερόμαστε σε κάποιον «φύλακα άγγελο» είναι δική του υπόθεση. Και τα θαύματα επίσης... Είτε τα πιστεύουμε, είτε όχι...

Δες και εσύ τη θέση και τις όψεις του πλανήτη Ποσειδώνα στον γενέθλιο χάρτη σου

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved