Ο αστρικός Άρης - Το ατομικό μας «πεδίο βολής» μέρος Α΄

Ο αστρικός Άρης στα ζώδια και τι σημαίνει

Παπασταύρου Λίντα
Ο αστρικός Άρης - Το ατομικό μας «πεδίο βολής» μέρος Α΄

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο Άρης είναι πλανήτης «πρώτης γραμμής» και σπάνια περνάει απαρατήρητος.

Όσες και όσοι ασχολούνται με την Αστρολογία, γνωρίζουν λίγο ως πολύ την θέση του Άρη στο ωροσκόπιο τους, αφού ο πλανήτης συνδέεται άμεσα με την ζωτική ενέργεια μας, τις «αιτίες» που μας κάνουν να νιώθουμε ζωντανοί, τα ερωτικά «κεραυνοβολήματα» αλλά και το είδος των κινδύνων ή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

Εκτός όμως από τον τροπικό Άρη που εντοπίζεται με σχετική ευκολία στο ωροσκόπιο σας, υπάρχει και ο αστρικός, ο οποίος βρίσκεται γύρω στις 23-24 μοίρες πίσω από τον τροπικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε πλείστες περιπτώσεις είναι στο προηγούμενο ζώδιο, άρα οι «προβλεπόμενες» τάσεις του μπορεί να εκδηλώνονται με έναν τελείως διαφορετικό του αναμενόμενου τρόπο. Και το σημαντικό εδώ είναι πως πρόκειται για πρακτικές εφαρμογές και δραστηριότητες, που απεικονίζουν το «πεδίο βολής» της ενέργειας μας, δηλαδή τους τρόπους αλλά και τους τομείς που «μας πάνε» με βάση τον εκάστοτε Άρη. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι τάσεις (άμεσα στον χαρακτήρα) ενός τροπικού Άρη συνδυάζονται με το πεδίο εφαρμογών του αστρικού, ενώ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και η διαφοροποίηση των ευαίσθητων σημείων, αφού για παράδειγμα ένας προβληματικός από όψεις τροπικός Άρης στον Λέοντα υποδηλώνει μια ευαισθησία στην καρδιά αλλά στην πράξη ως αστρικός στον Καρκίνο, μπορεί να βγάζει τελικά προβλήματα με το στομάχι ή την πέψη.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί μέσα σε παρένθεση είναι η ενδεχόμενη τροπική θέση του Άρη, με την υποσημείωση πως η μόνη περίπτωση να έχουμε τον πλανήτη στο ίδιο ζώδιο, είτε ως τροπικό, είτε ως αστρικό, είναι να βρίσκεται πάνω από την 23η-24η μοίρα του ζωδίου.

Κριός (Ταύρος)

Είναι ο Άρης του πολεμιστή και η ενέργεια του ατόμου μπορεί να εκδηλωθεί εύκολα στα σπορ, το κυνήγι ή σε οτιδήποτε έχει σχέση με την ταχύτητα και την κατάκτηση. Ειδικεύεται ακόμη σε οτιδήποτε πρωτοποριακό αλλά και σε ...ροκ καταστάσεις, μεταφορικά ή κυριολεκτικά.

Η αντοχή που συνήθως διαθέτει ως τροπικός Άρης στον Ταύρο, τον κάνει ...ακαταμάχητο και στο σεξ, ενώ έχει μια ιδιαίτερη έφεση σε οικονομικές διεκδικήσεις ή ανταγωνισμούς. Όσον αφορά τις γυναίκες, από την στιγμή που ο Άρης είναι δείκτης του τύπου του εραστή που προτιμούν, εννοείται πως βρίσκουν ότι αναζητούν στα πιο «μπρουτάλ» αρσενικά.

Ταύρος (Δίδυμοι)

Ως τροπικός στους Διδύμους μπορεί να είναι εξαιρετικά ...ομιλητικός και «μανούλα» στους διαξιφισμούς αλλά μια αστρική θέση στον Ταύρο τον μεταφέρει από το «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει», στο ...«δώσε και μένα μπάρμπα»! Άμεσος και εύστροφος καλείται συχνά να διαχειριστεί οικονομικά θέματα, αφού όλο και κάποιος θα βρεθεί να προσπαθήσει να του πάρει την μπουκιά από το στόμα. Εδώ ο Άρης μπορεί να ειδικεύεται στα κτηματομεσιτικά, την διατροφή ή γενικότερα τις επενδύσεις και σίγουρα οι τροπικές προδιαγραφές του τον βάζουν σε πλεονεκτική θέση, όσον αφορά τις «πατέντες» που μπορεί να επινοήσει για κάθε είδους πρόβλημα. Συχνά αξιοποιεί τις δυνατότητες του, ενταγμένος μέσα σε ένα σύστημα, που έχει σαν σκοπό του την κυριαρχία.

Για τις γυναίκες δείχνει είτε έναν «οικονομημένο» εραστή, είτε στην δυσαρμονική του εκδοχή κάποιον που έχει έντονα οικονομικά προβλήματα ή πάσχει από το ...σύνδρομο της κατοχής!

Δίδυμοι (Καρκίνος)

Ενώ ως τροπικός στον Καρκίνο, υποδηλώνει «χαμηλούς τόνους» -τουλάχιστον μέχρι να ξεπεραστεί το στάδιο της προσαρμογής- και έναν τρόπο επιβολής που υπακούει στους νόμους της ...υδροδυναμικής (απλώνεται σαν τα υγρά) στην πράξη μπορεί να ενεργοποιείται σε τομείς όπου πρωταγωνιστούν είτε οι διανοητικές αρετές (γράψιμο, δικηγορία, ρητορεία, εκπαίδευση κλπ), είτε τα άκρα, εννοώντας τα χέρια και τα πόδια. Πιο sportive από αυτό που «δείχνει» αρχικά, είναι σε θέση να περιβάλλει τις παραπάνω δραστηριότητες με ένα συναισθηματικό πέπλο, το οποίο πρακτικά είναι και ο ...ορισμός της συναισθηματικής νοημοσύνης. Επίσης, οι σχέσεις με τους συγγενείς (αδέλφια, θείους κλπ) είναι είτε πολύ «δυνατές», είτε ...απεχθείς! Όσον αφορά δε τις γυναίκες, «πέφτουν» συχνά πάνω σε μαχητικούς διανοούμενους, με το «διπλό παιχνίδι» να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...

Καρκίνος (Λέων)

Εδώ, με τον πιθανό συνδυασμό μιας τροπικής θέσης στον Λέοντα, η έννοια της προστασίας είναι εξαιρετικά αναπτυγμένη και τυπικά έχουμε να κάνουμε με έναν ηγετικό Άρη, πλασμένο για να υπερασπίζεται μεν τα αγαπημένα πρόσωπα αλλά ιδιαίτερα εκείνα που εντάσσονται στην οικογένεια του. Βέβαια, οι αντιπαλότητες και οι έριδες σε σχέση με περιουσιακά και οικογενειακά θέματα δεν λείπουν, ενδεχομένως μάλιστα να πάρουν και ζημιογόνες διαστάσεις εξ αιτίας του ισχυρού εγώ και της δεδομένης περηφάνιας του ατόμου. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε «εγκλήματα τιμής». Ως ερωτικό πρότυπο για τις γυναίκες ο συγκεκριμένος Άρης βρίσκει συχνά ανταπόκριση πάνω σε αισθηματίες «τσιφλικάδες», που επιθυμούν να κάνουν κουμάντο εκ του ...ασφαλούς!

Λέων (Παρθένος)

Προορισμένος ως τροπικός να εκφράζει την δυναμική του μέσα από την προσφορά έργου ή ορμή του ...ξεσπάει τελικά στα αγαπημένα πρόσωπα, είτε πρόκειται για παιδιά, είτε για ερωτικούς συντρόφους. Από αυτήν την άποψη μπορεί να έχουμε τον τύπο που «γίνεται χαλί να τον πατήσεις» αλλά κι εκείνον που εφαρμόζει όλη του την ζέση με τις λεπτομέρειες και την κριτική, στις προσωπικές του υποθέσεις. Συνήθως οι σχέσεις με τα παιδιά ή/και τον ερωτικό σύντροφο είναι πολύ ανταγωνιστικές ή απλά ...«στην πρίζα». Ικανός να διακρίνεται στα σπορ -ιδιαίτερα τα ατομικά- μπορεί να κτίσει μια καριέρα με βάση τις σωματικές του αρετές ή να διακριθεί ως ανώτερο (διευθυντικό) στέλεχος επιχειρήσεων.

Ως ερωτικό πρότυπο έχει τους άνδρες που ξεχωρίζουν -τα «πριγκιπόπουλα»- και μια γυναίκα με τέτοιον Άρη είναι εύκολο να υιοθετήσει τον ρόλο της «υπηρέτριας» των «αγάδων».

Παρθένος (Ζυγός)

Το πεδίο των εφαρμογών του είναι η υγεία, η διατροφή αλλά και οι κατασκευές, γι’ αυτό μια ανάλογη επαγγελματική ενασχόληση ή έστω χόμπι- κρίνεται ως αναγκαία, έτσι ώστε να μην σηκώσει το βάρος των συχνών και ενοχλητικών προβλημάτων υγείας. Πρακτικά του ταιριάζει ένα finess μοντέλο ζωής και μπορεί να διαπρέψει ως τεχνοκράτης ή κοινωνικός σχολιαστής-κριτικός. Οι τροπικές καταβολές του τον κάνουν υποχωρητικό και διπλωμάτη, ιδιότητες που θα δοκιμαστούν στην πράξη κυρίως στις εργασιακές σχέσεις του ατόμου αλλά παράλληλα προδιαθέτουν και στην ανάληψη «ειδικών» αποστολών με την ιδιότητα του διαπραγματευτή.

Μια γυναίκα με αυτόν τον Άρη μπορεί να έχει ως πρότυπο εραστή τον εργάτη με το «κτισμένο» σώμα στο πνεύμα του γνωστού άσματος «η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πιλοφόρι, το μυστρί»!

Τα υπόλοιπα ζώδια στο Β΄ μέρος

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved