Σελήνη-Oι καθοριστικές όψεις 2ο Mέρος

Οι όψεις της Σελήνης με τους αργούς πλανήτες.

Σελήνη-Oι καθοριστικές όψεις 2ο Mέρος

Η Σελήνη είναι η αίσθηση της ψυχικής αρμονίας και ταύτισης μας με τον άλλον. Οι όψεις της Σελήνης σε μια συναστρία δείχνουν την ψυχική ανταπόκριση μας προς τον άλλο αλλά και το είδος των συναισθημάτων που μας ξυπνά ο άλλος.

Οι ευνοϊκές όψεις μεταξύ Σελήνης/Δία είναι εκείνες οι οποίες χαρίζουν ψυχική ευδαιμονία στο ζευγάρι. Πλούσια και πληθωρικά συναισθήματα αναπτύσσονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα αμφότεροι να εκδηλώνονται με αρκετή ευκολία. Ο Δίας προσφέρει στη Σελήνη το έδαφος να εκφράσει τον ψυχισμό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμη κι όταν περνούν δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους, τείνουν να βλέπουν με αισιοδοξία τον κόσμο γύρω τους. Μεταξύ τους το κλίμα είναι ευχάριστο, ο ένας είναι αρκετά ελαστικός και ανεκτικός στις ιδιοτροπίες του άλλου, δείχνουν εμπιστοσύνη, είναι ενθουσιώδεις, έχουν τη τάση να ταξιδεύουν και νιώθουν καλά με τη δημιουργία και την επέκταση της οικογενείας τους.

Οι δύσκολες όψεις της Σελήνης με το Δία είναι εκείνες που είναι λιγότερο επιβλαβείς (μαζί με της Αφροδίτης) σε μια συναστρία. Εδώ έχουμε την υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Τα άτομα εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Είναι τόσο πολύ ελαστικοί μεταξύ τους, που όχι μόνο παραβλέπουν τα ελαττώματά τους αντίθετα, τα καλλιεργούν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτίαςτου επιπόλαιου τους χαρακτήρα ή γιατί ενδεχομένως δεν υπάρχει το απαραίτητο ψυχικό δέσιμο που θα τους κάνει να νιώσουν καλά μεταξύ τους. Γενικότερα, ότι αναλαμβάνουν από κοινού, πιθανόν να μη το υλοποιούν με την απαιτούμενη σοβαρότητα αλλά με απίστευτη ανωριμότητα.

Οι ευνοϊκές όψεις μεταξύ της Σελήνης και του Κρόνου «υπόσχονται» σταθερότητα και συναισθηματική ασφάλεια μέσα από την ωριμότητα που χαρίζει κυρίως ο εκπρόσωπος του Κρόνου. Αντίθετα από τον Δία, ο Κρόνος δεν είναι εκείνος που θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να δημιουργήσει ένα χαρούμενο, εύθυμο σπιτικό. Είναι όμως εκείνος που μέσα από την ωριμότητα και την υπευθυνότητα θα χαρίσει στον εκπρόσωπο της Σελήνης το ψυχικό σθένος που χρειάζεται για να νιώσει ασφαλής και αυτάρκης. Ο εκπρόσωπος της Σελήνης από τη μεριά του, περιορίζει τις συναισθηματικές του εξάρσεις, γίνεται σοφότερος και περισσότερο υπεύθυνος. Μια ιδιαίτερα επιθυμητή όψη για ζευγάρια που έχουν αναλάβει την ευθύνη του ιερού έργου της δημιουργίας οικογενείας.

Οι δύσκολες όψεις μεταξύ της Σελήνης και του Κρόνου μας παραπέμπουν στη σχέση που ενδεχομένως έχει ένα υπερβολικά κακομαθημένο παιδί με τον αυστηρό δάσκαλο ή πατέρα του. Το μέλος που έχει τη Σελήνη ακόμη κι αν όλα τα κάνει σωστά, ο εκπρόσωπος του Κρόνου θα βρει ψεγάδια για να το επιπλήξει. Ο ένας θα είναι αρκετά συναισθηματικός και ο άλλος αρκετά ψυχρός και λογικός σε σημείο να μην μπορούν δεθούν ψυχικά. Τα πιο ζεστά συναισθήματα να υπάρχουν μεταξύ τους. θα δυσκολεύονται να τα εκδηλώσουν και μόνο με την πάροδο του χρόνου και την κοινή προσπάθεια θα καταφέρουν να ελαχιστοποιήσουν τις δυσκολίες που φέρνουν οι συγκεκριμένες όψεις.

Οι ευνοϊκές όψεις ανάμεσα στη Σελήνη και τον Ουρανό, είναι εκείνες που απελευθερώνουν το ζευγάρι μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητάς τους. Ο εκπρόσωπος του Ουρανού ξυπνά πρωτόγνωρα συναισθήματα στο σύντροφό του και τον ωθεί να τα εκδηλώσει. Συνήθως έντονες όψεις με Ουρανό μας προϊδεάζουν για ένα ζευγάρι που προκαλεί πολλές αντιδράσεις στο περιβάλλον του, ωστόσο εκείνο, απολαμβάνει την ελευθερία του και τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που προσφέρει η μεταξύ τους σχέση. Στη συμβίωση εναρμονίζονται καλά μεταξύ τους και η ρουτίνα σπάνια χτυπά την πόρτα τους. Το καθημερινό πρόγραμμα λείπει από τη ζωή τους ενώ λειτουργούν αρκετά καλά όταν πρόκειται για συνήθειες εκτός των καθιερωμένων.

Οι δύσκολες όψεις μεταξύ Σελήνης/Ουρανού οδηγούν σε ακραία ξεσπάσματα και αντιδράσεις. Το μέλος που έχει τη Σελήνη νιώθει πως προκαλείται διαρκώς από την παρουσία του συντρόφου του με αποτέλεσμα να αναστατώνεται ψυχολογικά. Ενδεχομένως ο ένας να είναι μεγαλωμένος με τις αυστηρά κλασικές παραδόσεις μιας οικογένειας, σε αντίθεση με το σύντροφό του που πιθανόν έχει μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον περισσότερο ελεύθερο ή εκκεντρικό. Οι διαφορές τους και τα όποια θέματα προκύπτουν, θα είναι αιτίες σύγχυσης, ξεσπασμάτων και ρήξεων μεταξύ τους. Όσο περισσότερο χώρο δίνει ο ένας στον άλλο να εκφραστεί, τόσο λιγότερη σύγχυση και ξεσπάσματα θα υπάρχουν.

Οι ευνοϊκές όψεις της Σελήνης με του Ποσειδώνα αναπτύσσουν στο ζευγάρι αγνά και ιδεαλιστικά συναισθήματα. Επικοινωνούν τηλεπαθητικά μεταξύ τους κι όταν υποφέρει ο ένας, υποφέρει και ο άλλος. Ρομαντισμός στη σχέση και ανεκτικότητα στις μεταξύ τους ιδιοτροπίες είναι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των όψεων. Ο ένας αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής του άλλου, κάνουν όνειρα από κοινού, τα οποία ενδεχομένως δεν υλοποιούνται και συχνά οι συνήθειες τους θα σχετίζονται με την προσφορά προς το συνάνθρωπό τους ή τη φιλανθρωπία γενικότερα. Αρκετά επιθυμητές όψεις για ζευγάρια που ασχολούνται με την ιατρική και παρά-ιατρική αλλά για όσους ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά.

Οι δύσκολες όψεις μεταξύ Σελήνης/Ποσειδώνα είναι όψεις που ίσως προκαλέσουν μεγάλη απογοήτευση ανάμεσα στα μέλη της σχέσης. Παρότι είναι όψεις που δείχνουν ευαισθησία και διαίσθηση μεταξύ των δυο, ενδέχεται συστηματικά ο ένας να παραπλανά τον άλλο. Μη θέλοντας να πληγωθούν, κλείνουν τα μάτια τους στις ιδιοτροπίες και τα λάθη τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να διαλυθούν συναισθηματικά. Το μέλος που έχει τη Σελήνη, γοητεύεται σε μεγάλο βαθμό από το σύντροφό του, με αποτέλεσμα κάθε φορά που ανακαλύπτει τις άγνωστες πτυχές του συντρόφου του να απογοητεύεται, ενώ δεν αποκλείεται η σχέση τους να διατηρείται, εξαιτίας του οίκτου που ίσως νιώθει ο ένας για τον άλλο και της αδυναμίας τους να προχωρήσει ο καθένας τη ζωή του ξεχωριστά.

Οι ευνοϊκές όψεις της Σελήνης με τον Πλούτωνα είναι εκείνες που δείχνουν μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό δέσιμο. Επιπόλαια συναισθήματα ανάμεσα τους δεν έχουν θέση, αγγίζουν βαθιά ο ένας την ψυχή του άλλου κι ως εκ τούτου λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά μεταξύ τους. Στην περίπτωση συνόδου των πλανητών υπάρχει αυξημένη η τάση του μέλους που έχει τον Πλούτωνα να ελέγξει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του άλλου. Πάντα θα υπάρχει μια τάση για αναγέννηση και ενδυνάμωση των συναισθημάτων τους αλλά και κτητικότητα μέσα από την ανάγκη της απόλυτης ταύτισης.

Οι δύσκολες όψεις μεταξύ Σελήνης/Πλούτωνα είναι από τις δυσκολότερες όψεις σε μια συναστρία. Ο διαρκής και πολλές φορές αθέμιτος έλεγχος που θ’ ασκεί ο εκπρόσωπος του Πλούτωνα προκειμένου να επιβληθεί στο σύντροφό του, θα προκαλεί θυμό και βίαια ξεσπάσματα. Η ζήλια, η κτητικότητα, και η συναισθηματική κακοποίηση θα υποβόσκουν ανάμεσα στο ζευγάρι, ωστόσο δύσκολα θα απομακρύνεται ο ένας από τον άλλο. Το μέλος που έχει τον Πλούτωνα θα νιώθει περισσότερο δυνατό και ικανό να επιβληθεί στο σύντροφό του γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξει τις κυριαρχικές τάσεις/διαθέσεις που θα προβάλλει έναντι του, αν και το πιθανότερο είναι να ικανοποιείται βλέποντας τον σύντροφό του να εξωθείται στα άκρα.

Κείμενο: Τίνα Ζαχαριάδου

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved